Şimdi Ara

MARMARA İKTİSAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
6.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15k 30k arası gelecek
    Ne yazayım o zaman
    Hukuk okumak istemiyorum
    Param da yok

Yurtdışına çıkabilirim o yüzden ekonomi işletme diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    teşekkürler sizde blocklandınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de bu sene marmara ingilizce işletmeye gideceğim büyük ihtimal.

Bu bölümle ilgili ne düşünüyorsunuz ? Marmara'nın İngilizce işletmeye önem verdiğini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya geri dönüp okumak istedim tekrardan ve bazi yazarlarımızın mesajlarını haklı bulmuyorum. Bir işveren daha fazla para kazanmak icin işçi alımı yapıyordur. Onun icin onemli olan işini olmasi gerektigi gibi ve zamanında yaptığındır. Yeni mezunun ise egitilmesi gereklidir. Universite sıralamaları da bunun sonucu oluşuyor aslında. İşveren eğitimini bildiği universiteyi ön planda tutmak ister, özellikle de mezun olduğu okulu(yesitepe uni turizm isletmeciligini ornek gisterebilirim) daha iyi bir universite mezunu isi daha cabuk ve kolay kavrayacak olarak görülüyor. Daha düşük bir universite mezunu ise para neredeyse oraya gider, isini zamaninda yapmaz kaytarir gözüyle bakılıyor. Sonucta cogu universite bolumleri ayni dersleri vermekte. Ornek vermek gerekirse ege universitesinde iktisat bölümünün seçmeli dersleri cok zengin ve ilerlemek istedigin alana dogru bir secim yapabiliyorsun. Is aradigin donemde de ister istemez bir plan önde bulunursun. Buradaki farki kapamanin 3-4 yolu var. Kendini pazarlamayi cok iyi başaracaksın. Cok guzel bir staj yapip referans alicaksin. Hocalarindan referans alabilirsin. Ve kendini surekli gelistiriceksin gerek dil gerek iş bitirimi konusunda. Bu sekilde kendine fazlasiyla sans yaratabilirsin. Bu durumun böyle olmasının sebebi ise turkiyenin serbest ekonomi politikasıyla ilerlemesi. Kurumsal yerlerde ise gerek devlet gerek zincir buyuk firmalar olsun. Insan kaynakları is alımlarında siralamayi universiteye gore yapar, 1. Oturumda elenme ihtimalin yuksek olur. Fakat kendi görüşüm, is ahlaki duzeni olsun faks cekmek mail duzenlemek gibi minimal isleri bile yapamayan Boğaziçi universitesi iktisat öğrencisi yerine muhasebe ve finansman meslek okulu mezunu gözümde öndedir. Sonucta amacım işimin layıkıyla yapılması ve benim para kazanmam. Hem meslek lisesi mezununun maliyeti bana daha az gelir.

• maymundlutfu M kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen marmara işletme ingilizce mi ?

• Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    İngilizce iktisat hocam

• Hocam özyeğin in o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca koç bilkent eşit boğaziçi bir tık daha önde bence.

O zaman tercih edebilirsin kardesim.
    4 buyuklerden birinden is kabulu alan bir yeni mezun (DEU-isletme) olarak soylemem gerekir ki universite 1. sinifa kadar 4 buyukler hakkinda en ufak bir bilgim dahi yoktu.Okulda yapilan konferanslar,zirveler ve audit dersine gelen konuk sirket ortaklari sayesinde ogrendim ve kovaladim.
    Demem o ki daha universiteye girmeden 4 buyuklerden haberdar olman demek,20k-80k arasindaki isletmeleri tercih edenlerden bir tik daha idealist oldugunu gosteriyor.Eger bir de sevecek olursan denetimi,kendini okurken kanalize edip,4 yilin sonunda sen de bir big4 lu olabilirsin.
    Yalniz,big4 da calismak malesef o kadar da kolay degil.Cok yogun mesaileri ve bu mesailerin karsiligi para degil,yillik izine ek izin olarak veriliyor.
    Bir big4 calisani yazin 2 haftalik ozel sektor tatiline ek olarak 2 hafta bazen 3 hafta daha yani toplamda 5 hafta kadar tatil yapabiliyor.
    Ama dedigim gibi inanilmaz yogun bir is temposu var.Bazen gece yarilarina kadar mesai yapabiliyorlar.
    Tabi avantajlari da cok.Mesela prestiji yuksek bir is sayilir.Sirketler cok buyuk olduklarindan birtakim organizasyonlar da kaliteli olabiliyor.Ayrica yeterli donanimi elde ettikten sonra diledigin ulkede ayni firmada calisabiliyorsun.Ayni firmada calismasan bile yapilan is hep ingilizce oldugundan global bir isci olarak nitelendirildiginden yurtdusinda kalifiye eleman statusune geliyorsun.(Elbette kolay degil ama imkan var)
    Her sene sadece istanbul ofise(bir sirket) 200 - 250 calisan aliniyor ve bu calisanlar yeni mezun oluyor.Bunun da sebebi genel olarak big4,muhasebe alaninda cok buyuk katkilar sagladigindan calisanlar tarafindan birer basamak olarak kullaniliyor ve 3. 4. yildan sonra sirketten ayrilip daha yuksek pozisyonda baska firmalara gecis yapiyorlar.Yani calisan sirkulasyonu yuksek.
    Ayrica sirket icinde yukselmek te cok uzun surmuyor.Gerekli gayreti gosterebilirsen 30 yasina gelmeden maneger pozisyonuna gelebilirsin.

Ozetle,hukuk okumak istemiyorsan,tm bolumunde pek alternatifin yok.Bizim zamanimizda pdr-psikoloji,sosyal hizmet balonlari vardi,simdi konusunu dahi goremiyorum.Dolayisiyla puanin yetiyorsa marmara ingilizce iktisat-isletme yazabilirsin.Ayrica universitelerin adindan cok isletme fakultesinin adini arastir derim.Hic bir yerde adini bile gormedigim dokuz eylul isletme fakultesi,Turkiyede isletme lisansini ingilizce veren 2. universite mesela.(bu arada denetim firmalari icin isletme bir tik daha ondedir iktisata gore haberin olsun)

• Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim cevabın için. Aklıma takılan şeyler olduğu zaman sana sorsam sorun olur mu ?

Sorabilirsin elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

reklam harcamasında 1., diğer tüm sıralamalarda (kütüphane olanakları, akademisyenlerin yaptığı çalışma sayısı, öğrenci başına giderleri, kampüs olanakları) hiç de iyi durumda değil.

bence sıralama böyle olmalı (ekonomi): koç - bilkent - boğaziçi - sabancı - odtü - galatasaray - özyeğin - itü - tobb

bu sıralamaya göre tercihinizi yapmanızı öneririm. bau, bilgi bence hiç iyi değiller. olanakları gerçekten iyi, ama üniversitenin yöneticileri ve hocaları çok farklı bir kafadalar.

Alıntıları Göster
    Dostum daha 3 gün önce sıfırdan bilgi aldığın konular hakkında bu kadar iddaalı yorumlar yapmamanı öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: Scourgeofgod28

4 buyuklerden birinden is kabulu alan bir yeni mezun (DEU-isletme) olarak soylemem gerekir ki universite 1. sinifa kadar 4 buyukler hakkinda en ufak bir bilgim dahi yoktu.Okulda yapilan konferanslar,zirveler ve audit dersine gelen konuk sirket ortaklari sayesinde ogrendim ve kovaladim.
    Demem o ki daha universiteye girmeden 4 buyuklerden haberdar olman demek,20k-80k arasindaki isletmeleri tercih edenlerden bir tik daha idealist oldugunu gosteriyor.Eger bir de sevecek olursan denetimi,kendini okurken kanalize edip,4 yilin sonunda sen de bir big4 lu olabilirsin.
    Yalniz,big4 da calismak malesef o kadar da kolay degil.Cok yogun mesaileri ve bu mesailerin karsiligi para degil,yillik izine ek izin olarak veriliyor.
    Bir big4 calisani yazin 2 haftalik ozel sektor tatiline ek olarak 2 hafta bazen 3 hafta daha yani toplamda 5 hafta kadar tatil yapabiliyor.
    Ama dedigim gibi inanilmaz yogun bir is temposu var.Bazen gece yarilarina kadar mesai yapabiliyorlar.
    Tabi avantajlari da cok.Mesela prestiji yuksek bir is sayilir.Sirketler cok buyuk olduklarindan birtakim organizasyonlar da kaliteli olabiliyor.Ayrica yeterli donanimi elde ettikten sonra diledigin ulkede ayni firmada calisabiliyorsun.Ayni firmada calismasan bile yapilan is hep ingilizce oldugundan global bir isci olarak nitelendirildiginden yurtdusinda kalifiye eleman statusune geliyorsun.(Elbette kolay degil ama imkan var)
    Her sene sadece istanbul ofise(bir sirket) 200 - 250 calisan aliniyor ve bu calisanlar yeni mezun oluyor.Bunun da sebebi genel olarak big4,muhasebe alaninda cok buyuk katkilar sagladigindan calisanlar tarafindan birer basamak olarak kullaniliyor ve 3. 4. yildan sonra sirketten ayrilip daha yuksek pozisyonda baska firmalara gecis yapiyorlar.Yani calisan sirkulasyonu yuksek.
    Ayrica sirket icinde yukselmek te cok uzun surmuyor.Gerekli gayreti gosterebilirsen 30 yasina gelmeden maneger pozisyonuna gelebilirsin.

Ozetle,hukuk okumak istemiyorsan,tm bolumunde pek alternatifin yok.Bizim zamanimizda pdr-psikoloji,sosyal hizmet balonlari vardi,simdi konusunu dahi goremiyorum.Dolayisiyla puanin yetiyorsa marmara ingilizce iktisat-isletme yazabilirsin.Ayrica universitelerin adindan cok isletme fakultesinin adini arastir derim.Hic bir yerde adini bile gormedigim dokuz eylul isletme fakultesi,Turkiyede isletme lisansini ingilizce veren 2. universite mesela.(bu arada denetim firmalari icin isletme bir tik daha ondedir iktisata gore haberin olsun)
    Başlangıç maaşları nasıl oluyor hocam big4te genelde

• quote:

Orijinalden alıntı: Scourgeofgod28

mckinsey gibi danışmanlık şirketleri hakkında neler biliyorsun hocam ? benim bizzat duyduklarıma göre özellikle mckinsey türkiyede sadece 5-6 okuldan (boğaziçi-sabancı-koç-bilkent-odtü) alım yapıyor ve ortalamanın 3.8'in üzerinde olmasına çok dikkat ediyormuş.
    ayrıca mckinsey dolar üzerinden maaş verip 2 sene sonra başarılı olan kişileri istediği okulda mba yapmaya yolluyormuş. ama mülakatlar aşırı zormuş ve yukarıda söylediğim şartlara ilk aşamada bakıp hemen eliyorlarmış.

danışma, denetim, big4, p&g uniliver gibi şirketlerde çalışmak havalı gibi gözükse de bence o kadar mesaiye ve yorulmaya değecek bir iş yapılmıyor ve mckinsey gibi istisnalar hariç iyi maaşlar da verilmiyor sanırım.
    plazada çalışmaktan ve istanbul gibi bir keşmekeşte yaşamaktan memnun musunuz ? bana çok kasıntı geliyor.

• Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Paylaşmam mümkün değil,ö.m

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Daha başlamadım ben işe,ekimde başlayacağım.Mckinsey hakkında pek bilgim yok ne yalan söyleyeyim.
    Ama big4 çalışanları plaza çalışanı olarak görülmemeli,zira tüm gün anlaşmalı firmaları geziyorsun,denetliyorsun.koç sabancı galatasaray yıldız holding vsvs büyük şirketlerle içli dışlı olup,network sağlıyorsun.
    Ayrıca big4 un kattığı muhasebe tecrübesini katabilen bir oluşum yok dünyada.
    Big4 daha çok 2. Üniversite olarak görülüyor ve sebebi de aslında bu süregelen eğitim.
    Dediğim gibi prestiji belki türkiyede inanılmaz boyutta değildir ama sağlam bir toefl veya ielts + 5 yıl big4 tecrübesinin yurt dışında açmayacağı kapı yok.

• Big4, kendisini Koç-Bilkent-Boğaziçi mezunlarıyla donatmak varken neden İstanbul-Hacettepe-Marmara mezunlarıyla donatıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

Dostum daha 3 gün önce sıfırdan bilgi aldığın konular hakkında bu kadar iddaalı yorumlar yapmamanı öneririm

Alıntıları Göster
    change my mind

• quote:

change my mind

Alıntıları Göster
    seneye robot avukatlar geliyo kaçmaya başla yavaştan

• quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

seneye robot avukatlar geliyo kaçmaya başla yavaştan

Alıntıları Göster
    ayıp olmuyo mu KWNNDWFJAKSÜWLXJWH

• quote:

ayıp olmuyo mu KWNNDWFJAKSÜWLXJWH

Alıntıları Göster
    Şaka şaka djjwhdksjxkxjskxk

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.