Şimdi Ara

Markalı Konut Projeleri Sıcak Fırsatları - Ankara (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
14
Favori
7.341
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abd de mortgage krizi, arz fazlaligindan kaynaklanmadi, abd de bizim ulkemizde olmayan turev piyasalar vardir, yani kredi veren banka, alacak hakkini alt piyasalarda baska finans kurumlarina satar. neyse abd de insanlara odeyemeyecegi tutarlarda kredi itelediler, maaslarinin uzun donemde donduremeyecekleri kredileri sattilar, bankalarda bunu turev piyasalarda baska finans kurumlarina sattilar. buraya kadar hersey guzel, insaat firmalari para kazaniyor, ev fiyatlari balonda olsa talebe gore artiyor, abdli alt orta sinif hayalinde goremedigi evlerde oturmaya basliyor. basliyan kuresel kriz insanlarin kredilerini odeyememeler, bankalarin kredilerini alan firmalarin risklerinin artmasina, kredilerin geri cagirilmasina, fiyatlarin ise olmasi gereken yere kadar inmesine ragmen evlerin satilamamasina neden oldu. olay basitce bu. bizde ev fiyatlari yuksek balonda olsa, ama bu balon arz fazlallığıyla patlamaz, ulkenin krize girmesiyle patlar. bir evin normal sartlarda kirasinin 20 yilda amorti etmei beklenir, buna gore hesaplayin. ankara icin suanda tum beklentiler yani arsalar alindi firsat yok, yapulacak en akilli is, yukarda arkadasda bahsetti cebeci gibi eski oturmus semtlerden ev alip kiraya vermek. benim onerim ayranci, her zaman kazandirir, su anda ev fiyatlari goreceli olarak dusuk kaldi. yatirim yapacaklar icin bunlar. ama cok param var diyenler ve ben oturacam diyenlere baglica, az param var oturacam diyenlere ise yapracik tavsiye ederim. 500-600 binlik sitelerden uzak durun, bunlar evden ziyade konsept ve isim satar, bir 10 sene sonra bir anlami kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otopark -- 27 Ekim 2014; 10:56:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Son günlerde Ankara Ons İncek reklamlarını görüyorum. İnternet sitesinde ödemeler için güzel alternatifler var. Bu bölge nasıldır acaba.

Ayrıca Ankara'da yatırımlık güzel araziler varmı hala.

incek şu anda en popüler bölge. ama fiyatlar çok pahalı. projelerin nerdeyse tamamı rezidans konseptli. o yüzden aidatlar da çok pahalı. 3+1 ler 500 den başlıyor en dandik projede bile. ons yanımıyorsam ofis ve stüdyo ev projesi. ordaki evler 1+1 2+1 gibi en fazla

Teşekkür ederim dostum. Ons projesi ilerisi için nasıl bir yatırım olur acaba. 1+1 veya 2+1 kiraya verip gelir getirmesi açısından.

hocam incek dediğim gibi ankaranın yeni modern bölgesi. zengin kesim hep oraya gidiyor. bölgenin değerli olduğu kesin. ama hnagi proje tutulur hangisi tutulmaz bunu kestirmek zor. loft mesela acaip bi giriş yaptı daha bina yok hiçbişi yok ortada adamlar reklamla iyi sattılar. loft a gittk ya işte 3+1 düşünüyoruz< dedik. adamlar direk bize yatırım muhabbeti yapmaya başladı arkadaş oturacağız diyoruz oturmaya hiç müsait değil. çocuk parkı bile yok. evlerin dibinde dükkanlar cafeler görünüyor. yani herkes bi telden çalıyor. ama sanırım hafiften bi elde patlama durumu var galiba bazı projelerde. takip etmek lazım.
    ons a gelecek olursak o da soru işareti .tutulabilir de tutulmayabilir de. ama kira gelirinin çok büyük olacağını hiç sanmıyorum. ancak alım satımda avantaj olabilir gibime geliyor

• Ankara İncekte Atasayanlar 4 projesinden 2012de 390binTL'ye 4+1 (210m2) ev aldık.

2015 bu zamanlar teslim olacak. her katta 2 daire var. Aslında 6+1 ama belediyeye az para ödensin diye

odalardan birine kuzine odası diğerine kiler dendi. Her dairenin 35m2 kadar kat bahçesi var. Kooperatif usulu yapıldı.

En kaliteli malzemeler seçildi. İncekte örnek dairesi mevcut. Şu aralar ince işleri yapılıyor.

Tepenin üzerinde, 2 tarafı villakentlerle çevrili, bir tarafı yeşil alan, bir tarafı ise yol. Kapalı otopark, kapalı havuz, spor salonu gibi şeyler mevcut.

İyi bir yatırım oldu diye düşünüyorum.

http://yeniatasayanlar.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osiosborn -- 27 Ekim 2014; 8:31:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Son günlerde Ankara Ons İncek reklamlarını görüyorum. İnternet sitesinde ödemeler için güzel alternatifler var. Bu bölge nasıldır acaba.

Ayrıca Ankara'da yatırımlık güzel araziler varmı hala.

incek şu anda en popüler bölge. ama fiyatlar çok pahalı. projelerin nerdeyse tamamı rezidans konseptli. o yüzden aidatlar da çok pahalı. 3+1 ler 500 den başlıyor en dandik projede bile. ons yanımıyorsam ofis ve stüdyo ev projesi. ordaki evler 1+1 2+1 gibi en fazla

Teşekkür ederim dostum. Ons projesi ilerisi için nasıl bir yatırım olur acaba. 1+1 veya 2+1 kiraya verip gelir getirmesi açısından.

hocam incek dediğim gibi ankaranın yeni modern bölgesi. zengin kesim hep oraya gidiyor. bölgenin değerli olduğu kesin. ama hnagi proje tutulur hangisi tutulmaz bunu kestirmek zor. loft mesela acaip bi giriş yaptı daha bina yok hiçbişi yok ortada adamlar reklamla iyi sattılar. loft a gittk ya işte 3+1 düşünüyoruz< dedik. adamlar direk bize yatırım muhabbeti yapmaya başladı arkadaş oturacağız diyoruz oturmaya hiç müsait değil. çocuk parkı bile yok. evlerin dibinde dükkanlar cafeler görünüyor. yani herkes bi telden çalıyor. ama sanırım hafiften bi elde patlama durumu var galiba bazı projelerde. takip etmek lazım.
    ons a gelecek olursak o da soru işareti .tutulabilir de tutulmayabilir de. ama kira gelirinin çok büyük olacağını hiç sanmıyorum. ancak alım satımda avantaj olabilir gibime geliyor

size katılıyorum, lüks projelere bakarken aylık aidatın orta-üst kesim için bile önemli olduğunu düşünüyorum. tamam belki bir çok fedakarlık ve kredi ile 400-500 arasında oturmak maksatlı ev alınıyor ama bu parayı veren aidata katlanamayabilir. kira öder gibi aidat ödemek pek mantıklı değil. hele kullanmayacağınızı düşündüğünüz sosyal donatıları varsa (havuz sauna vb) sitelere bakarken dikkatli olmak lazım bir süre sonra başa bela olabilir aidat nedeni ile. ankarada evler gerçekten pahalı ama artık epey donanımlı evler satılıyor geçmişe nazaran (içinde ilave bir şey yaptırmak gerekmiyor nerdeyse). bazı bölgeler bence halen makul fiyatlı, etimesguttan bağlıcaya geçerkenki mahalle 250 civarı mesela. fiyatlar daha yüksek olmakla birlikte (350-500) bağlıca da fena değil konum ve daire özellikleri olarak. yatırım için merkezden sıfır ev almak pek mantıklı görünmüyor, arkadaşların da dediği gibi çok eski ucuz ama öğrenci için kıymetli bölgelerden kiralama için alınabilir kiracı ile uğraşırım derseniz. ankaradan arsa önerisi olan varsa paylaşırsa seviniriz.

• güzel konu bence hatta ilerde değerlenebilecek yerlerde listelense taliplisi çıkar ben istanbulda arıyorum mesela 100-150 bin liralık bişey alayım dursun değerlensin diye ama bir türlü istediğim fiyatlara bulamadım bilen duyan varsa yazarsa ufkumuz enişler

Orijinalden alıntı: otopark

ankara icin suanda tum beklentiler yani arsalar alindi firsat yok, yapulacak en akilli is, yukarda arkadasda bahsetti cebeci gibi eski oturmus semtlerden ev alip kiraya vermek. benim onerim ayrnci, her zaman kazandirir, su anda ev fiyatlari goreceli olarak dusuk kaldi. yatirim yapacaklar icin bunlar. ama cok param var diyenler ve ben oturacam diyenlere baglica, az param var oturacam diyenlere ise yapracik tavsiye ederim. 500-600 binlik sitelerden uzak durun, bunlar evden ziyade konsept ve isim satar, bir 10 sene sonra bir anlami kalmaz.

Hocam bizde fazla para yoktu ama uzun süre oturmayı düşündüğümüz ve gelecekte nezih bir semt olacağını düşündüğümüz için Bağlıca'dan aldık. 20 yıldır oturduğumuz Küçükesatta 30 yıllık daireler 300.000 TL civarında ve yeni yapılan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki inşaat halindeki binalarda evlere 500-600.000 TL isteniyor. Evlerin tek artısı otoparklı oluşu, ne modern bir yapısı ne de malzeme kalitesi var Karadenizli müteahhit işi hepsi.

Aklımı kurcalayan tek şey Bağlıca'da 1-2 sene önce teslim edilmiş sitelerde dahi oturumun neredeyse yarıya yakınının tamamlanmaması. İnsanlar sanırım yatırım maksatlı almış, kiralar da düşük olduğu için evler boş duruyor. Şahsen orta vadede gelişeceğini düşünüyorum. Her ne kadar mevcut iktidara karşı olsam da Etimesgut Belediyesinin kendilerinde olmaması bizler için malesef dezavantaj. Çünkü adamlar sıkılmadan bize oy vermeyene hizmet götürmeyiz diye alenen tehdit ediyor.

• çok güzel bir konu umarım öneriler çoğalır da faydalanırız.

bende çakırlar bölgesi ve kardelen mahallesinden ev bakıyorum. atlantis tarafından. bağlıcadan daha mantıklı geliyor bana.

Yda nın Park Avenue projesi ile Haziran ayında görüştüm. 4+1 evler 1. kattan 400 binden başlıyordu. Yer olarak etrafı pek güzel olmamasına rağmen. Ulaşım imkanı çok iyi. Merkezi konumda.
    Praje sosyal tesisleri ile çok güzel görünüyor. Ancak fiyat biraz daha uygun olabilirdi diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Vaio

güzel konu bence hatta ilerde değerlenebilecek yerlerde listelense taliplisi çıkar ben istanbulda arıyorum mesela 100-150 bin liralık bişey alayım dursun değerlensin diye ama bir türlü istediğim fiyatlara bulamadım bilen duyan varsa yazarsa ufkumuz enişler

Fındıklı,gebze(merkezden uzak) gibi kenarda kalmış ama gelişeceği yüzde 99 olan yerleri tercih edin derim.

Orijinalden alıntı: Howard88

quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

güzel konu bence hatta ilerde değerlenebilecek yerlerde listelense taliplisi çıkar ben istanbulda arıyorum mesela 100-150 bin liralık bişey alayım dursun değerlensin diye ama bir türlü istediğim fiyatlara bulamadım bilen duyan varsa yazarsa ufkumuz enişler

Fındıklı,gebze(merkezden uzak) gibi kenarda kalmış ama gelişeceği yüzde 99 olan yerleri tercih edin derim.
    gebzeye uzak olduğumdan pek ilgilenemedim o bölge ile ama ben zaten maltepede oturuyorum gözümde girne mahallesi ve fındıklı var yakında oraya askeriyenin boşaltacağı araziye marmara üniversitesinin ana kampüsü yapılacak fiyatlar artar illaki bir iki daire için görüştüm fiyatlar şimdiden artmaya başladı bile kısmet bakalım
    bu tarz paylaımlar güzel olur gözden kaçırdığımız şeyler varsa iyi yatırım fırsatları çıkabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: fat_old_sun

Yda park avaneu ile görüşen var mı? Yada o projeyi oneril misiniz ?

ben gittim bi kaç ay önce inşaat başlamadan önce. o zaman fiyatlar 500 civarıydı. konsept güzel örnek daireler oldukça lüks malzeme kaltesi yüksek. ama yer ofsayt. sonuçta çevre belli. biraz ilerisi mezarlık. önün gimat. yanın demetevler. karşısısnda tokiler var. yani ben çevreden kaybediyor diyorum

Bence Nata Vega Konutlarında ki fiyat çok iyimiş . Ankaraya baktığınızda yeni yapılmış site içinde bu fiyata daire bulmak zor gibi. Çöp kokusu doğru ara sıra geliyor ama birlik ve kırkkonaklardan da duyuluyor. Konum olarak Tunalıya ve GOPa arabayla 15 dk Çankayada çalışanlar için güzel fırsat ve trafiğe takılmıyorsunuz düşünülebilir. Güzel biyerde oturmak isterseniz 30 yıllık binalara 350 bin istiyorlar bahçelievlerde. Bir inşaat mühendisi olarak söylemeliyim ki güçlendirme için aldığımız karot değerlerinde C8 beton değeri ve s220 çelik değerleri geliyor genel olarak o kadar para verip depreme dayanıksız daire almak çok riskli ama oralarda cıvıl cıvıl :D

Orijinalden alıntı: ulaneray

quote:

Orijinalden alıntı: samsaka

quote:

Orijinalden alıntı: balkan82

quote:

Orijinalden alıntı: kordsa

Konutta balon olustu 2015 te patlayacak bu fiyatlara ev alan seneye ayni fiyata satamaz bence

Her sene aynı laflar. Bir kere patladığını görmedim.

şimdiye kadar patlamamış olması patlamayacağını göstermez. abd'de patladığında inşaaat sektörünün gdpye oranı bizdeki ve çindekinden düşüktü. bir patladı koca dev şirketleri yuttu, nice ipotek ödeyen evini kaybetti. bir çok belgesel yapılıyor özellikle Çindeki inşaat sektörüyle ilgili sıkıntı yaşanabileceğine dair. bizdeki durum da paralellik gösteriyor Çinle. İnşallah patlamaz diyelim ancak ne demişler paranoyak olmanız takip edilmiyor olmanız anlamına gelmez.

Abd'de olan krizin inşaat krizi olduğu ilk defa sizden duydum. Madem inşaat krizi oldu niçin jp morgan gibi finans şirketleri battı? Ayrıca Cin'deki oluşabilecek inşaat krizi için herhangi bir istatistiki veriyi kaynak gösterebilir misiniz? Sizden ricam belgesellerden önce Çin'in 2014 büyüme ve büyüme tahmini verilerini incelemeniz.
    Asıl konuya dönecek olursak; inşaat yatırımı için daire satın almaktansa arazi almak daha mantıklı. 500 bin'e satılan bir evin 5 yıl sonra 600 bin'e satılma ihtimalini az görüyorum. Zamanında Eryaman'da buralar değerlenecek diyip ev alan ancak şu an zararına satmaya çalışan birkaç tanıdığım var.

emlak krizinden bahsediyoruz zaten. JP Morgan Bankası batmadı bu arada yanlışınız var..

Lehman Brothers vb gayrimenkul ipotek şirketleri ellerinde yüksek oranda ipotek senedi tutuyorlardı bu senetlerin aslında o kadar da etmediği piyasada bir anda dalga gibi yayıldı ve bu şirketler büyük zarar yazdı ve battı. ABD'deki durum insanların büyük bir gazla emlak alımına yönlenmeleri idi. Herkes alacağı emlağı daha fazla bir fiyata satacağını düşünerek giriyordu bu işe, hatta bazı finansman şirketleri kredibilitesi yüksek olmayan riskli kişilere de ipotekle emlak sattı. bu ipotek senetleri ikincil piyasalarda Lehman Brothers Goldman Sachs gibi firmalar tarafından alıp satıyorlardı.. bunun yürümeyeceği anlaşıldığında bu firmaların sonu geldi.

inşaatla büyünmüyor ana fikir ve Çin'de ve TR'de bunun sıkıntı yaratabileceği yönünde. İnşaat sektörüyle bir yere kadar büyürsünüz ancak tamamen bunun üzerine kurulan büyüme istikrarlı olmaz. Çin'de bile bu sektör sıkıntı yaratabilir deniyor ki TR ile Çin'i kıyaslayamayız. ekonomik anlamda adamların İhracata dayalı bir büyümeleri var bizim en az 12-13 katı büyük ekonomileri var. Biz ise ithalata bağlı büyüyoruz vs.. bunları detaylandırmaya gerek yok konudan sapmayalım..

Sizin de söyleminiz bunu destekler nitelikte "500 bin'e satılan bir evin 5 yıl sonra 600 bin'e satılma ihtimalini az görüyorum " biz de bunu söylüyoruz bir piyasada sürekli çıkışlar veya inişler olmaz. siz 500 bin liralık evi krediyle 600 bin liraya mal ederseniz ileride bunu daha yüksek fiyata satabilmek sıkıntılı olabilir sizin de belirttiğiniz gibi. Adam gidiyorsun Mamakta 500 bin liraya ev satıyorum diyor dörtte üçünü verdin kalanını kredi çektin faiziyle beş senede ev sana 650 liraya geldi sen beş yıl sonra bunu bu fiyata satabilecek misin sorun bu siz de diyorsunuz. Bir piyasa sürekli büyümez illa ki küçülecek, altın 8-10 yıllık periyotta 800-900 dolarlardan 2000 dolarla geldi şimdi 1200 lere kadar geri çekildi..yani dikkat etmek lazım yatırım için konut almak sıkıntı, arazi almak meselesine gelince tabi ki daha mantıklı ve karlı ancak bunu yapabilmek için ya çok şanslı olacaksın ya da belediyede vs'de tanıdıkların olacak tüyo alacaksın. arsa yatırımı uzun vadeli iş bu konuda bir başka arkadaşın çok güzel belirttiği gibi zaten bir yer değerlendiğinde orda arsayı uygun fiyatla kapatmak zor bir mesele.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ulaneray

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: balkan82

quote:

Orijinalden alıntı: kordsa

Konutta balon olustu 2015 te patlayacak bu fiyatlara ev alan seneye ayni fiyata satamaz bence

Her sene aynı laflar. Bir kere patladığını görmedim.

şimdiye kadar patlamamış olması patlamayacağını göstermez. abd'de patladığında inşaaat sektörünün gdpye oranı bizdeki ve çindekinden düşüktü. bir patladı koca dev şirketleri yuttu, nice ipotek ödeyen evini kaybetti. bir çok belgesel yapılıyor özellikle Çindeki inşaat sektörüyle ilgili sıkıntı yaşanabileceğine dair. bizdeki durum da paralellik gösteriyor Çinle. İnşallah patlamaz diyelim ancak ne demişler paranoyak olmanız takip edilmiyor olmanız anlamına gelmez.

Abd'de olan krizin inşaat krizi olduğu ilk defa sizden duydum. Madem inşaat krizi oldu niçin jp morgan gibi finans şirketleri battı? Ayrıca Cin'deki oluşabilecek inşaat krizi için herhangi bir istatistiki veriyi kaynak gösterebilir misiniz? Sizden ricam belgesellerden önce Çin'in 2014 büyüme ve büyüme tahmini verilerini incelemeniz.
    Asıl konuya dönecek olursak; inşaat yatırımı için daire satın almaktansa arazi almak daha mantıklı. 500 bin'e satılan bir evin 5 yıl sonra 600 bin'e satılma ihtimalini az görüyorum. Zamanında Eryaman'da buralar değerlenecek diyip ev alan ancak şu an zararına satmaya çalışan birkaç tanıdığım var.

emlak krizinden bahsediyoruz zaten. JP Morgan Bankası batmadı bu arada yanlışınız var..

Lehman Brothers vb gayrimenkul ipotek şirketleri ellerinde yüksek oranda ipotek senedi tutuyorlardı bu senetlerin aslında o kadar da etmediği piyasada bir anda dalga gibi yayıldı ve bu şirketler büyük zarar yazdı ve battı. ABD'deki durum insanların büyük bir gazla emlak alımına yönlenmeleri idi. Herkes alacağı emlağı daha fazla bir fiyata satacağını düşünerek giriyordu bu işe, hatta bazı finansman şirketleri kredibilitesi yüksek olmayan riskli kişilere de ipotekle emlak sattı. bu ipotek senetleri ikincil piyasalarda Lehman Brothers Goldman Sachs gibi firmalar tarafından alıp satıyorlardı.. bunun yürümeyeceği anlaşıldığında bu firmaların sonu geldi.

inşaatla büyünmüyor ana fikir ve Çin'de ve TR'de bunun sıkıntı yaratabileceği yönünde. İnşaat sektörüyle bir yere kadar büyürsünüz ancak tamamen bunun üzerine kurulan büyüme istikrarlı olmaz. Çin'de bile bu sektör sıkıntı yaratabilir deniyor ki TR ile Çin'i kıyaslayamayız. ekonomik anlamda adamların İhracata dayalı bir büyümeleri var bizim en az 12-13 katı büyük ekonomileri var. Biz ise ithalata bağlı büyüyoruz vs.. bunları detaylandırmaya gerek yok konudan sapmayalım..

Sizin de söyleminiz bunu destekler nitelikte "500 bin'e satılan bir evin 5 yıl sonra 600 bin'e satılma ihtimalini az görüyorum " biz de bunu söylüyoruz bir piyasada sürekli çıkışlar veya inişler olmaz. siz 500 bin liralık evi krediyle 600 bin liraya mal ederseniz ileride bunu daha yüksek fiyata satabilmek sıkıntılı olabilir sizin de belirttiğiniz gibi. Adam gidiyorsun Mamakta 500 bin liraya ev satıyorum diyor dörtte üçünü verdin kalanını kredi çektin faiziyle beş senede ev sana 650 liraya geldi sen beş yıl sonra bunu bu fiyata satabilecek misin sorun bu siz de diyorsunuz. Bir piyasa sürekli büyümez illa ki küçülecek, altın 8-10 yıllık periyotta 800-900 dolarlardan 2000 dolarla geldi şimdi 1200 lere kadar geri çekildi..yani dikkat etmek lazım yatırım için konut almak sıkıntı, arazi almak meselesine gelince tabi ki daha mantıklı ve karlı ancak bunu yapabilmek için ya çok şanslı olacaksın ya da belediyede vs'de tanıdıkların olacak tüyo alacaksın. arsa yatırımı uzun vadeli iş bu konuda bir başka arkadaşın çok güzel belirttiği gibi zaten bir yer değerlendiğinde orda arsayı uygun fiyatla kapatmak zor bir mesele.

işte hocam burda bölgwe farkı giriyor devreye. mamakata eryaman da hiçbir şekilde değer artışı olmazken incekte beytepede değer artıyor. ve gerçek alıcısı da var kağıt üstü bi değer değil

• Fiyatlar Ankara da çok uçuk, pursaklarda bile 400 bin istenilen 0 konutlar var. Birde 0 faiz deyip faizi evin fiyatına eklemeseler çok iyi olacak. Nata vega da bol bol tarla manzarası izlersiniz ama ikea ve alışveriş merkezi yanı başında, eğer evin içi ve sosyal imkanlar güzelse düşünülebilir. Park aveneu ilk satışa çıktığında gitmiştim. Satış ofisleri 10 numara ama o fiyatlara o bölgede o kadar evi ( yanlış hatırlamıyorsam 2000 civarında ) satmaları zor. Sonları inşallah etlik antress konutları gibi olmaz. Adamlar 5-6 yıl önce inşaata başladı, daha 1 yada 2 blok anca bitti. Halen inşaat devam ediyor yada yarıda bıraktılar ve tonla para ödeyen insanlarda o inşaat sahasına komşu içiçe yaşıyorlar.Toz, pislik ve görüntü kirliliği acısından hoş değil. İşin diğer boyutu ise teslimden sonra satılmayan daireler çokça bulunuyorsa evler satılana kadar aidatlar yüksek olabiliyor. Almayı düşünen arkadaşlar bunu mutlaka sorsun, inşaat firması boş dairelerin aidatlarını karşılıyor mu ?

Birde yok şuradan ev alır kiraya veririm diye düşünenler. Kimse kusura bakmasın ama doğru düzgün kiracı bulabilmek çok zor. Belirli bir geliri olan insanlar zaten iyi kötü evini krediyle, borçla satın alıyor. Çoğunluk ben 1000-1500 kira öderim, evle işim olmaz demiyor, gidiyor kören gibi yerde 120 bin civarında eski binada ev alıyor. Ev sahibi olarak para ödemeyen kiracıyla uğraşmak, emlakcıyla yüz göz olmak, evin içine edilmesi dertleri can sıkıcı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeri mi bilmiyorum ama gerçekten güzel konu,,,
    Eskişehir yolu üzeri West gate projesi de gayet güzel bir proje,,,
    aldığım için yazıyorum yoksa yazmazdım.
    ödeme planında, yarısını kredi olarak kullandırıyorlar diğer yarısını da
    4 takside bölüyorlar.
    Fiyat bilgisi de yazar mısınız hocam.

Haliyle ilkine inanmak istiyor insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    site aidatı bir ilanda gördüğüm kadarıyla 250 tl imiş.
    ilanlar üzerinden yaptığım incelemeler neticesinde,
    1+1 daireler için 1100-1200 civarında kira ücretleri yazılmış ama,
    bu fiyatlara bu evlerin kiralanması muhtemelmidir sizce?
    Bana hiç mantıklı gelmedi yani kim gidip buradaki 1+1 bi daireye 1000 tl kira 250 tl aidat verir ki

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.