Şimdi Ara

Marjet sıvı lpg sistemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
20
Favori
66.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alp___ A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sonuca ulaşınca buradan yazarım yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Evet Elazığ da bayi var. İşlemler orada yapıldı.
    Pompa değişince daha kötü oldu. O yüzden yerinde inceleyecekler.
    .
    Sistem bir rayına otursa tasarruf oranı süper. 2 gündür benzin de kullanıyorum, Lpg den sonra zulüm gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

    Hocam sen bir ara Marjet taktırcakdın hatta konuşmuştuk kararı verdin mi?

    Hala karar veremedim.suan aracı sifirlasammi diye dusunuyorum .normalde alacagim eve ayirdigim butceden daha azini kullandim.suan sifir tuscon yada passat almayi dusunmeye basladim.tuscon alirsam yine lpg arastiricam tabi 😀

    Marjet motor subap vs garantisi veriyormu acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 28 Ağustos 2016; 4:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    Motor kaskosundan bahsediyorsunuz. Bayiler veriyor onu ek ücret karşılığında. Ben yaptırmadım çünkü gaz fazında benzinden daha sıcak şekilde motor girmiyor. Birde kendi enjektör sistemini kullandığı ve sıvı şekilde motora girdiği için subaplarda normal ısınma oluyor. Bu teknik konusu :)

    Eğer ev yerine araba düşünüyorsan ve ev sahibi değilsen ev al yok ev sahibiyim bir tane daha almayı düşünüyordum diyorsan arabaya bakabilirsin ama ev her zaman daha iyidir akmaz kokmaz :)

    Tabi alınacaksa Tucson alınsın onada Marjet sıvı sistem oluyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    Abim aksilik derler ya başınıza gelmiş. Aynen benzinde binmek zulüm bu arabalara benim araba 15 Lt gösteriyor yol bilgisayarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Yazışmalarınızı okudum. Bazı yerlerde direkt olarak Nira Mühendislik ve adım da (Ramazan DÖNMEZ) geçtiğinden bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    1- Neden sıvı LPG sistemi ? Direkt enjeksiyonlu motorlar ile klasik motorlar arasındaki temel fark, klasik motorlarda benzin emme manifoldu aracılığı ile motora ulaştırılır iken, direkt enjeksiyonlu araçlarda enjektörler direkt olarak yanma odasına benzini gönderirler. Dolayısı ile, yanma odasındaki sıcaklıktan enjektörlerin zarar görmesi söz konusudur. Bu nedenle de soğutulmaları gereklidir. Soğutmak için de, enjektörlerden benzin püskürtülmesi gerekir. Farklı markaların kullandığı karma LPG sistemlerinde, 4 silindirden 1 silindiri (sürekli değiştirme koşulu ile) benzin ile çalıştırırlar. Bazı firmalar da, cut-off konumunda iken benzin püskürterek soğumayı sağlarlar. Cut-off'ta benzin püskürtüldüğünde diğer sisteme göre daha az benzin harcıyor olmasına karşılık püskürtülen benzin enerjiye dönüşmediği için toplam yakıtta yakıt maliyeti daha da artar. Dolayısı ile klasik sistemlerde tasarrufu % 40 kabul edersek karma sistemlerde tasarruf % 30'un üzerine çıkamaz. Performans kaybı, LPG'de yaklaşık % 4'tür. Karma sistemlerde de aynı kayıp söz konusudur. Sıvı sistemlerde LPG, benzin enjektörlerinden püskürtüldüğü için enjektörler soğutulmuş olur. Dolayısı ile, ilave benzin püskürtülmesine gerek yoktur. Yakıt tasarrufu klasik sistemlere göre % 3-4 daha fazladır (10 lt/100 km benzin harcayan araç için hesaplanmıştır). Çünkü klasik sistemlerden 1 lt benzine karşılık verdiğimiz LPG'den daha az LPG verilir. Performans kaybı söz konusu değildir. Bu nedenlerden dolayı, direkt enjeksiyonlu araçlarda sıvı sistem LPG kullanmak çok daha mantıklı ve doğrudur.
    2- Sıvı sistemin dezavantajları ;
    a) Fiyat dezavantajı : Sıvı sistem konusunda yaygın kullanılan BRC, Prins markaları ortalama 7500 TL fiyatlar ile takılmaktadır. İCOM markasının fiyatı 8500 TL civarında. Bu fiyatlarla takılan sistemin kendini amorti edip kara geçirmesi için en az 40.000 km (ortalama 10 lt/100 km yakan motor için) kullanılması gerekmektedir. Bu da normal kullanıcılar için mantıklı değildir. Karma sistemlerin fiyatları da, 2200 TL ile 3500 TL arasında değişmektedir. MARJET bu fiyatlar içinde 4250 TL'lik montaj fiyatı ile rakipsiz durumdadır.
    b) Ses : Sıvı sistemlerde LPG, klasik sistemlerde olduğu gibi kendi basıncı ile motora gönderilmeyip benzin sistemlerinde olduğu gibi bir pompa ile tanktan motora gönderilmektedir. Pompalar bilinen klasik dalgıç pompalardır. Çalışma sesi mutlaka duyulur. Ancak tankın konulduğu yer, araç izolasyonlarına göre bu ses değişkenlik göstermektedir. Bazı müşterilerde bu ses memnuniyetsizlik yaratabilir. Bütün markalar bu sesi azaltma yönünde çaba sarfetmelerine karşılık bütün markalarda ses vardır. BRC özel izolasyon ile biraz daha müşteri memnuniyetini arttırmaktadır. Ancak BRC'de de sesi duyup rahatsız olan müşteriler söz konusudur. Ancak belirli bir kullanım sonrası genellikle sesten şikayetler azalmaktadır ki, ben bunu kulağın o sese karşılık kendini adapte etmesi olarak yorumluyorum. Çünkü ses, frekansı ve şiddeti değişmeyen bir ses. Otobüsle yapılan yoculuklarda arka bölümde yaklaşık 60 desibel motor sesi duyulur. İlk bindiğimizde ses bizi rahatsız etmesine karşılık belirli bir süre sonra sesten rahatsız olmamaya başlarız. Ancak yan koltukta oturan yolcu uyuyup horlamaya başladığında en fazla 10 desibel ses çıkarmasına rağmen bizi anormal şekilde rahatsız eder. Bunun nedeni ses frekansının ve şiddetinin sürekli değişmesidir.
    Sıvı sistemlerde, pompa çalışma sesi dışında gelen farklı sesler, bir arıza belirtisi olabilir. Bir parçada kirlilik kaynaklı tıkanma sonucu oluşan sesler veya bir parçadaki bozulma kaynaklı sesler, onarımı mümkün ses kaynaklarıdır.
    c) Geç çalışma; Benzine göre bir miktar geç çalışma söz konusu olabilmektedir. Ancak rahatsız edici boyutlarda olmamaktadır. Marş esnasında gaz pedalına basıp bırakmak yani karışımı bir miktar zenginleştirmek çalışmayı kolaylaştırabilmektedir.
    d) Supap, aşınmaları ; LPG supap ömründe benzine göre ~% 20 kısalmaya neden olmaktadır. Bunun nedeni LPG'nin benzine göre geç yanmasıdır ki, yanma bitişi ile supapların açılması arasındaki süre kısalmakta, dolayısı ile motor yeterince soğuyamamaktadır. Bu da, supapların biraz daha yüksek sıcaklıkta çalışmasına dolayısı ile ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. LPG'nin kuru yakıt olması, yanma sıcaklığının daha yüksek olması vb tezler çok doğru tezler değildir (benim yorumum). Dolayısı ile, yağlama sistemleri vb de pek doğru çözümler değildir. Bu konuda klasik sistemlerde BRC'nin kullandığı VSR sisteminin sorunu azaltmak için fayda sağlayacağı düşüncesindeyim. Klasik sistemlerdeki bu zaaflar sıvı sistemlerde de beklenebilir. Ekstra bir sorun çıkarması söz konusu değildir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, 100.000 km LPG kullanımı yaklaşık 18 - 20.000 TL tasarruf etmemize neden oluyro. Supap değişim bedeli ortalama 1500 - 2500 TL arası değişkenlik gösteriyor.
    e) Sistem ömrü ; Sıvı sistemler ~3 yıllık bir geçmişe sahiptirler. Bildiğim 200.000 km yapmış araçlar var. Motor ömrü açısından markadan markaya değişim söz konusu olmaz. Sadece markalar açısından LPG sistem parçalarında ömür değişikliği olabilir. Bu platformda Marjet söz konusu olduğu için, benim taktığım araçlarda 25.000 km yapan var. Kendi aracımda da ~ 11.500 km yaptım. MARJET'in kendi araçlarında yılbaşı itibari ile 80.000 km'nin üzerinde olduklarını öğrenmiştim. Dolayısı ile çok sorun çıkaracak gibi görünmüyor.
    2- Neden MARJET : Ürün şu anda fayda maliyet anlamında değerlendirildiğinde rakipsiz. Rakiplein fiyatları yukarıda yazdığım gibi bir hayli yüksek. Halihazırda diğer markaların böyle bir ürünü yok ve söylentilerin aksine uzun süre de olmayacak. Bazı sorunlar yaşanmasına karşılık, her araçta veya kronik sorun diye söyleyebileceğimiz bir sorun yok. Güzel olan bir şey de, firma bir araca sistemi uygularken, en az 15.000 km kullanıp sorunları tam çözerek piyasaya vermeye çalışıyor. Bu süreçte yaşadığı tecrübeyi, elde ettiği bilgileri diğer araçlara da aktarmaya çalışıyor. Bizlerin yaşadığı sorunları veya iyileştirme önerilerimizi dikkate alıyor. Yani AR-GE hiç bir zaman bitmiyor. Firmanın ekonomik gücü de yeterli. En önemlisi, söz verdiler mi yapıyorlar. Dolayısı ile, bu şartlarda sistemin başarısız olması için bir neden görünmüyor. Zaten aksi bir durum olsa, Ramazan DÖNMEZ olarak ben bu sistem ile çalışmazdım.

    İnşallah bu bilgiler faydalı olur. Ancak merak ettiğiniz bir konu veya sorularınız olursa, Nira Mühendislik sitesindeki iletişim aracılığı ile de direkt olarak bizlere ulaşabilirsiniz. Bildiğimiz bir konu ise, veya yapabileceğimiz bir şey var ise elimizden geleni yaparız. Benim bakış açım; ''Yapılan işte sorun çıkmasından korkmayın, çıkan sorunların sahiplenilmemesinden korkun''
    Herkese bol kazançlı ve keyifli sürüşler.....
    @
    @@




  • nira otogaz N kullanıcısına yanıt
    Adın direk geçti çünkü Marmara bölgesinde ki tek bayi sensin artı Marmara Bölge bayiside sensin :) Artık şöle istanbula bir tane bayilik versende en azından ordaki pazarada açılsa Marjet firması :)

    Yazı detaylı olmuş biraz arasına boşluk bırakarak yazsaydın daha kolay okunabilirdi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 31 Ağustos 2016; 18:59:30 >
  • nira otogaz N kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı bir mesaj olmuş. Teşekkürler. İlgilenenlere faydalı olacaktır.
    .
    Bende arka pompa sorunu var şu anda. Yeterli basıncı oluşturmuyordu. Değiştirdik ancak yeni pompa hiç çalışmadı. Gelip yerinde inceleyecekler.
    .
    Firma ürünün arkasında duruyor. En iyi tarafı da bu zaten.
    .
    Umarım sorunlar kısa sürede çözülür. Bizde rahat rahat kullanırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donanımlı İşsiz

    Açıklayıcı bir mesaj olmuş. Teşekkürler. İlgilenenlere faydalı olacaktır.
    .
    Bende arka pompa sorunu var şu anda. Yeterli basıncı oluşturmuyordu. Değiştirdik ancak yeni pompa hiç çalışmadı. Gelip yerinde inceleyecekler.
    .
    Firma ürünün arkasında duruyor. En iyi tarafı da bu zaten.
    .
    Umarım sorunlar kısa sürede çözülür. Bizde rahat rahat kullanırız.

    Bugün pompa değişimi yapıldı. Şu anda sorun yok gibi. Lpg aldıktan sonra birkez marş almadı. Benzine geçip çalıştırdım mecburen. Ondan sonra benzin Lpg geçişi yaptım birkaç kez, 10 kez stop edip marş bastım bir sıkıntı olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    Hocam ağız tadı bindirmek nasip etsin. Arada yakıt değerlerini paylaşırsan daha iyi olur bende İnsignianın tüpte ne kadar yakıyor merak ediyorum belli olmaz kafamıza eser alırız :D
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    .
    Ben genelde depoyu boşaltmadan Lpg alıyorum. İlk zamanlar hesap için boşaltıp ölçtüm. Karma kullanımda Km de 21-22 kuruş harcıyor.
    .
    Kazasız arızasız sürüşler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    Aman hocam depoyu boşaltıp ölçüm yapma. Sıvı sistemde zırt pırt benzine geçme iyi değildir. Lpg deposuna benzin kaçar :)
    Bu Marjete has değil sıvı sistem özelliği. 40 Lt ile 400 km gidiyorsa 350 kmde gaz al :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Bende benzine geçme taraftarı değilim ama çalışmayınca mecbur benzine alıyorum.
    .
    Umarım bundan sonra sıkıntı olmaz da rahat rahat bineriz.
    .
    Bakalım ne gösterecek zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    Zor duruma yapacak bişey yok ama. Mümkün olduğunca depoda Lpg bulunsun. Ben hep 300-380 km arası gidiyorum dolduruyorum. Bu dolduğumda zaten doğru sonucu görebiliyorum.

    İnşallah hocam sorunsuzca binersin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar,

    LPG kitlerine yönelik 3 soruluk anketi yanıtlar mısınız?

    Öğrenciyim, desteğinize ihtiyacım var :) Teşekkürler

    https://tr.surveymonkey.com/r/RXR8N2R
  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Umarım bir daha hiçbir sorun çıkmaz.

    Bende bayramdan sonra kararımı vereceğim. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda sistemle ilgili bir sorun yok. Ama ben bir aydır sorunlarla uğraşıyorum.
    .
    En iyi tarafı hem uygulayan firma hemde üretici firma iyi niyetli. Kahramanmaraş Esto Otogazdan Yavuz Bey ve İrfan Bey çok ilgilendiler sağolsunlar.
    .
    Şu anda tespit edebildiğim kadarıyla bayi sıkıntısı var. Servis ağı yaygınlaştıkça daha iyi olacaktır.
    .
    Birde üretilen parçaların kontrolleri daha iyi yapılmalı. Ben 2 kez pompa, 2 kez kesici(benzin gaz geçişlerini sağlayan parça) değiştim.
    .
    Birkaç gün önce atmosferik Tucson sahibi ile konuştum. 1 aydır Marjet kullanıyormuş. Sistemden memnun olduğunu söyledi. Birkez servise gelmiş o da Lpg ayarı için.
    .
    Taktırmak isteyenlere önerebilirim. Sıfır araç alıp servisten çıkamayanlar olduğu düşünülürse, sonradan takılan Lpg ninde sorunları olacaktır. Bunlarla uğraşacak zamanınız varsa düşünmeden taktırın. Ama ben haftada 6 gün, gündüz çalışıyorum, zamanım olmuyor diyorsanız tekrar düşünün. Benim 1 ayda gördüğüm kadarıyla Lpg benzine göre daha hassas bir sistem. Bu sistem oturuncaya kadarda uğraşmanız gerekebilir.
    .
    Belki de hiçbir sorun yaşamazsınız. Ben kendi tecrübelerimi aktarıyorum. Etrafımda Lpg ile arac kullanıp hiç sorun yaşamayan çok arkadaşım var. Bende onlardan cesaret alıp taktırdım zaten.
    .
    Sistemin tasarruf oranı ve maliyetini karşılaştırınca taktırmak cazip geliyor. Öylede yaptım. Şu 2 gündür sistemden memnunum. Sorunsuz kullanıyorum.
    .
    Dün iniş çıkışların bol olduğu bir yolda, genelde 110-120 km-h hızlarda kullandım. Ortalama hızım 90, yol bilgisayarı nda 8.4 lt tüketim varken 23 kuruş harcadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende ix 35 için marjet düşünüyorum ancak son 1 aydır montaj yaptıranlardan 5 kişide kesici, 2 kişide pompa değişimi olduğunu tespit ettim.Firma bunları değiştirip memnuniyet sağlamış ama benim forumlarda okuduğum 8 marjet montajının 7 si tekrar işlem görmüş.
    takibe devam ....

    Belki sorunsuz montajlarda vardır ama forumlara yansımadığı için bizler bilemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 11 Eylül 2016; 13:54:39 >
  • dede06 kullanıcısına yanıt
    Montajlarda sorun yok. Sadece parçalarda sıkıntı oluyor. Buda kul yapısı olabilir. Olduğunda direk değişimi sağlanıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dede06 kullanıcısına yanıt
    Yozgatlee hocamın ve benimde yazdığım gibi montajda sıkıntı yok. Parça sıkıntısı var. Fabrikadan çıkan parçaların kontrolünde sıkıntı var. Doğru parçayı bulunca sıkıntı kalmıyor. Ben 1 haftadır sorun yaşamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.