Şimdi Ara

marantz sr 6004 mü yoksa onkyo TX-NR807 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
5.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu iki cihaz arasında karar veremedim hangisini almalıyım yardım larınızı görüşlerinizi bekliyorum

• marantz bana göre daha doğru bir seçim olur.ama onkyo daha güçlü bir cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn22 -- 26 Şubat 2010; 20:05:45 >
  • Her iki cihazda sınıflarında güzel cihazlar. Fakat Onkyo nun modelini başlıkta yanlış yazmışsınız TX-NR değil TX-SR olacaktı.

İki cihazı kıyaslamak aynı sınıfta olmadığı için çok mantıklı değil ama madem kararınızı bu iki cihaz içinde vereceksiniz ben kafanızı iyice karıştırim

Onkyo 807 oldukça komplike bir cihaz ve nerdeyse yok yok.
    Fakat Marantz 6004 de sınıfında yılın sinema amfisi seçildi.

İhtiyacçlarınıza göre soruglayıp araştırmanız icap edecek.
  • cihazın modeli onkyo TX-NR807 yanlışım yok
  • Onkyo 707 den üst modellerde network olduğundan nr diye adlandırılmıştır. Arkadaşın yazımında bir yanlışlık yok yani.
  • birde sevgili Oronra sizde sanırım marantz ve onkyo markalarını kullanıyorsunuz bu iki cihazın hem sinamada hemde stereo da başarıları nasıl stereo da şu birazdaha başarılı diyebilirmisin
  • kesinlikle onkyo 807,6004 güzel cihaz ama ona verilecek parayla üst sınıf olan 807 alınabiliyor,o sebeplede hem daha güçlü hemde
    daha fazla özelliği bünyesinde barındıran 807 bu anlamda tercih edilmesi gereken cihaz bence.ama ben marantz isterim deniyorsa
    6004 sevgili oronra nında dediği gibi yılın sinema amfisi seçilmiş bir amfi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ONKYO 807 için 2400 tl fiyat nasıl
  • garantili mağaza fiyatıysa iyi ama öyle ithalse normal fiat
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaju1977

ONKYO 807 için 2400 tl fiyat nasıl

bence güzel fiyat,garantili ise zaten uçarak alınır...
  • Bu SR, NR olayında bir tuhaflık var.
    Google dan girip bir arama yapın bakın farklı farklı sonuçlar cıkıyor. Onkyo kendi sitesinde 807 için NR demiş, fakat birçok review sitesinde 807 için SR diyorlar ne saçma bir iş bu böle.
    Bende buna istinaden SR dedim.
  • Marka bazında kıyas yapmak çok mantıklı olmaz, elimdeki iki markaya ait amfide ayrı sınıflarda olduğu için kıyastan çok ses renkleri hakkında bişiler soyleyebilirim.

ONKYO sinemada daha renkli, bu renk onu müzikte flat sesten uzaklaştırıyor. Eğer flat sese tutkunsanız ki.. özünde genelde tercih edilen bir kriterdir flat ses, tercihiniz marantz olmalı. Marantz bu konuda renksiz, süssüz ve flata çook yakın.
    Ama kimisi bundan hoşlanır kimisi hoşlanmaz o ayrı mevzu.

Artık yeni kuşak marantz larda da oda kalibrasyonu vb. birçok özellik mevcut olduğundan onkyodan pekte aşağı kalır yanları yok ama illa herşey olsun takla atsın vs. dersen ONKYO da yok yok diyebilirim.

Kısacası ses karakterleri kesinlikle dinlenerek tercih edilmeli, çünkü farklılar.
    Müzikte marantz bence daha naturel, sinemadada rahatsız etmiyor. Flata çok yakın
    Renkli ama yumuşak ses karakterini severseniz Onkyo derim.
    Renkli ve orta sert Denon derim
    Renkli sert ve parlak derseniz yamaha derim.

quote:

birde sevgili Oronra sizde sanırım marantz ve onkyo markalarını kullanıyorsunuz bu iki cihazın hem sinamada hemde stereo da başarıları nasıl stereo da şu birazdaha başarılı diyebilirmisin

• Guzel ozetlemıssınız Sayın Oronra

quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Marka bazında kıyas yapmak çok mantıklı olmaz, elimdeki iki markaya ait amfide ayrı sınıflarda olduğu için kıyastan çok ses renkleri hakkında bişiler soyleyebilirim.

ONKYO sinemada daha renkli, bu renk onu müzikte flat sesten uzaklaştırıyor. Eğer flat sese tutkunsanız ki.. özünde genelde tercih edilen bir kriterdir flat ses, tercihiniz marantz olmalı. Marantz bu konuda renksiz, süssüz ve flata çook yakın.
    Ama kimisi bundan hoşlanır kimisi hoşlanmaz o ayrı mevzu.

Artık yeni kuşak marantz larda da oda kalibrasyonu vb. birçok özellik mevcut olduğundan onkyodan pekte aşağı kalır yanları yok ama illa herşey olsun takla atsın vs. dersen ONKYO da yok yok diyebilirim.

Kısacası ses karakterleri kesinlikle dinlenerek tercih edilmeli, çünkü farklılar.
    Müzikte marantz bence daha naturel, sinemadada rahatsız etmiyor. Flata çok yakın

quote:

birde sevgili Oronra sizde sanırım marantz ve onkyo markalarını kullanıyorsunuz bu iki cihazın hem sinamada hemde stereo da başarıları nasıl stereo da şu birazdaha başarılı diyebilirmisin

• teşekkürler yorumlarınız ve bilgileriniz için onkyo düşünüyorum ama hala kararsızım onkyo markasını daha önce hiç kullanmadım birde front ve sub eksiğim var onkyo alırsam buna uygun ne almalıyım ikisi için (front ve sub) 2 000 tl ayırdım tşk
  • onkyo lar gayet güzel tavsiye ederim sistemin tamamını aynı anda aldığında rakam olarak baya yukarı cıkacaktır .şahsi fikrim şu anda AVR yi öncelikle al ama maxsimum üstlere cıkmaya calış model olarak ilerki zamanda bütce olarak uygun zamanda front ve sub a yönelirsin .daha güzel olur .
  • front JM lab CHORUS 725 nasıldır sizce dinleyen varmı acaba fiyat 1250 isteniliyor
  • Ben super cup e katılmıyorum.
    AVR teknolojisi itibariyle hop. lere nazaran çok daha sık değişime uğrayabiliyorlar. Bu sebeple aklınızda yada gönlünüzdeki hop. lere ulaşmadan AVR de üst sınıflara çıkmak ve büyük yatırım yapmak anlamsız. Siz daha gönlünüzdeki hop. lere ulaşamadan yeni nesil AVR lerin piyasaya hakim olması içten bile degil.

Bu sebeple öncelik kesinlikle hop.ler olmalı. Önce gönlünüze göre hop.leri almalı ardından da amfi seçimi yapmalısınız. Zaten amfiye göre hop. değil... hop.e göre amfi seçilmelidir.

+

Ayrıca Focal lerde 7xx den ziyade imkan varsa 8xx serilerine çıkmak lazım. Eğer illa 7xx serisi alınacaksa 736 alınmalı.
    Bu arada CHORUS serisinin sinema performansınıda pek beyenmiyorum açıkcası, genelde mizikalitesi sinemaya göre daha başarılı hop.ler. Sinemada sizi üzebilirler (Özellikle 7xx serisi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.

Sn.Oronra,

Karakter olarak avrleri yazmışsınız.Peki bu tanımlamalara göre(belki saçma gelebilir)pearl harbour ın hakkını hangi markanı karakteristiği verebilir?
    Sordum,çünkü ses karakterini tanımlayamadığımdan bu filmi örnek vererek aslında aradığım ses karakter tanımlasını ve hangi avr olduğunu öğreneceğim.
  • @Oronra, Süper cüp senin yazdığının tam tersini yazmış. Avr olarak en üstünü al diyor ama bence de yanılıyor. Bu konuda sana katılıyorum. Kolonlar avr lere oranla çok daha uzun zaman değişim göstermeyen ve de değiştirilmeyen parçalar olduğundan öncelik kaynaktan çok hoperlörler olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca kaynak ne olursa olsun sesi verecek olan hoperlor olduğundan özellikle sinema da sub ve center seçilirken mümkün mertebe bütçe zorlanmalı diye düşünüyorum. Müzik içinse tabiki frotlara yüklenmek lazım.

@Rdeğerli paradigm, m&k, definitive seçenekleri pearl harbour un hakkından gelir kanaatimce. Biraz daha uygun dersen ben dynavoice dinamite dinledim müzikte de sinemada da oldukça etkilendim. Dinlemeni tavsiye ederim. Hatta yerim uygun olsa set olarak alacaktım kesin.
  • birde PARADIGM MONITOR 7 V.6 serisi nasıl sizce
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.