Şimdi Ara

Marantz PM-8005 ve Q.Acoustics 3050 için Hoparlör Kablosu ve RCA Kablo Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar...
    ilk defa doğrudan bir konu açıp yardım istiyorum forum sayfası ile ilgili yanlışlık veya kusurum olursa affola...
    Atalayalper üstada pm'den danışmıştım bu konuyu ama amacım aldığım cevapların yetersizliği değil buraya konu açıp başkalarının da istifade etmelerini sağlamkatır. Daha önce benzer konu çok açılmış ama eski tarihlerde kaldığı için güncelliğini yitirmiş konulardı.

    Şu an kullanmakta olduğum Marantz pm8005 ve QAcoustics 3050 kule hoparlörlerim için hoparlör kablosuna ve rca ara kabloya ihtiyacım var. Değerli tecrübelerinizi, fikirlerinizi ve yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

    Hoparlör Kablosu için max-700 lira bütçem olacak.
    RCA kablo için (cd player ile kullanılacak bazen de avr ile flac müzik için kullanılacak) 250TL bütçem var kaçırılmayacak bir ürün olursa 300TL'ye kadar çıkabilirim.

    Hoparlör kablosu konusu derya deniz bir mesele, herkes kendi görüşünü yazdığı ve tamamen göreceli kişiden kişiye değişen bir durum olduğundan net konuşmak pek mümkün olmuyor sanırım.

    Bu durumu göz önünde bulundurarak kablodan beklentimi şöyle özetleyebilirim.
    Marantz ve Q.Acoustics 3050 bana göre dengeli ve naturel çalıyor, kapalı çalmıyor ancak tamamen mid ve tizler önde de çalmıyor tabiki kullandığım kabloda bu duruma etki eden sebeplerden kullandığım kablo no name metresi 5TL' lik sıradan bir üründür, acaba hangi kabloyu alırsam üst frekansları törpülemeden sahne ve detay iyileştirerek yukarı taşıyabilirim.
    Dinlediğim müzik türleri Soft müzikler, Blues, jazz, Soft Rock ve akustik müziklerdir, yüksek bpm ve metal müzikler nerdeyse hiç dinlemem zaten sistem de bunun için pek uygun değil sanırım. Timpani'den 3050'yi aldığımda Ecosse es2.23 kabloyuda denemem için beraberinde göndermişti ilgili kişi saolsun, açıkçası ecosse kablo hoşuma gitti ancak metraj yeterli olmadığı için alamadım, kablo ikinci eldi.

    Bu mimvalde yurtiçi/yurtdışı/ikinci el fark etmez hangi kabloyu tavsiye edersiniz.

    aklımdan geçen kablolar şunlar...

    RCA KABLO
    DH-Labs White Lightning Rca (1 mt) 285 lira sıfır ürün
    Atlas Element İntegra (1 mt) 300 lira ikinci el ürün
    DH-Labs Silver Sonic Air Matrix (50cm) 300 lira ikinci el ürün
    Audioquest Evergreen (1mt) 300 lira sıfır ürün

    HOPARLÖR KABLOSU

    DH-Labs Odysses 1 mt (50 lira) sonlandırılmamış uçlar
    Qed 79 strand clasic (burda fiyat bulamadım)
    Atlas Element 2.0 (
    Qed Silver XT (6,5 sterlin + vergi+kargo)
    Black Rhodium Twist + Opus veya jive modeli olabilir... aklıma gelen modeller bunlar. Tabi ki marka ve çeşitte nerdeyse sınır yok. alabileceğim aralıktaki ürünler bunlar, bu modeller veya sizlerin yapacağınız tavsiye ile sese katkısı olacak flat çalmayacak üstleri öne alabilecek kablo tavsiyelerinizi de değerlendirebilirim.

    kablo ölçüleri rca 1 metre hop kablolarım 4+4 metre ve center için 2 metre kabloya ihtiyacım var. uzunluk 10 metre olduğundan fiyatı uygun olanlara bakmak durumundayım. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.







  • Kendi kullandığım kabloyu tavsiye edebilirim. Supra ply 3.4s

    İlk taktığımda direk farkı algıladım bu kablo ile. Sahne genişledi ve üst frekanslarda zenginlik hissettim. Diğer kabloları kullanmadım daha tecrübeli arkadaşlar farklı fikirler vereceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Supra ply 3.4s için topraklama iyi olması gerektiği yönünde yorumlar vardı. Benim evin topraklaması çok kötü ayrıca enerji dağıtım firması çok kalitesiz ve sürekli enerjide dalgalanmalar oluyor bu sebeple supra uygun olmaz diye düşünüyorum. Tavsiye için teşekkür ederim.



    Gümüş kabloların üst frekansları daha iyi verdiği yönünde paylaşımlar var acaba ne derece doğrudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size rahatlıkla şöyle diyebilirim; sistemin genel kalitesi arttıkça kabloya yaptığınız yatırımın karşılığını daha bariz bir şekilde alabiliyorsunuz. Bu sisteme takacağız 50tl lik kablonun sizden çok şey götüreceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Tabiiki bazı modeller tizleri vurgularken bazı modeller basları arttırabilir. Bazıları da dengeli bir zenginlik getirebiliyor. İade garantisiyle alabilirseniz sizin için iyi bir deneyim olur. Kendi sistemlerimde memnun kaldığım ürünler vdh magnum ve black rhodium tango biwire sizi de memnun edebilir etmeye de bilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Rhodium için Asım bey ile görüştük, tango beni maddi olatak biraz aşar galiba ama jive veya opus fiyat olarak bitçeme uygun sanıyorum. VDH zaten hiç bakmama gerek yok ancak sahtelerini alabilirim :)

    Tizleri törpülemeyen kablo olduklarını bilsem black rhodium almayı düşünüyorum. Teşekkürler yigitboylu tavsiyeler için, bakalım diğer forum kullanıcıları ne tavsiye edecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Rhodium Jive model alınmıştır. F/P olarak çok iyi, baslar kendine geldi, 2020’ler bas konusunda 20mt oda için yetersin ama bşr tıkta olsa daha tok ve kararlı baslar duymak güzel oldu. Üstler de pek değişiklik hissetmedim. Metresi 45₺ olan güzel bir kablo. Bu kur ile daha ucuzunu ve kalitelisini bulmak nerdeyse imkansızdı. Velhasıl memnun kaldım. Tavsiye eden “atalayalper’e” teşekkür ederim. Ayrıca “kenai” de yardımcı oldu ayrıca ona da teşekkür ederim. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RCA
    özel yapım mundorf

    Hop kablosu
    REAL CABLE - France. Vendome SP
  • Black Rhodium Jive hoparlör kablosu ile ilgili yorumlar pek iç açıcı değil fiyatına göre bile hız ve dinamikte eksik olduğu söyleniyor.
    Ayrıca görünüşü hiç hoş değil doğrusu sıradan üçlü fiş uzatma kablosunu andırıyor.

    Siz memnunsanız gerisi önemli değil.
  • Atalayalper’in kullandığı ve f/p konusunda memnun kaldığı yönünde yorumları vardı. Ben tabi prof kullanıcı değilim, önceki kabloma nazaran çok daha iyi oldu. Özellikle bas konusunda. Mt=45₺ olan kablo için hiçte fena değildir. Kablo görünüş olarak dediğiniz gibi ancak yakından bakınca dokusu çok güzel. Gönül ister ki atlas-chord-dhlabs almak ama fiyatlar malum. Sistemim için yeterli geldi. Ben memnun kaldım, ilginiz için teşekkür ederim. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf-emre Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun keyifli dinletiler dilerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenai

    Hayırlı olsun keyifli dinletiler dilerim.
    Teşekkür ederim kenai; iyi dileklerin ve tavsiyelerin için. Saygılar. Esasında sistemi dağıttığım için sorun kalmadı, artık Sony avr ve zensor 3 ile kullanıyorum. 8005 ilanda satıyorum. Bakalım hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf-emre Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun dostum, zensor 3 ü bende merak etmiştim, kullananlar genelde memnunlar. Saygılar bizden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black rhodium jive iyi bir orta segment kablo. Eşdeğer bir sistemde standart kablolar yerine kullanıldığında sese olumlu yönde katkı sağladığını düşünüyorum. Güle güle kullan @yusuf-emre
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstad yanlız bir durum aklıma gelmişken sorayım, kabloyu kullandıkça hop bağlantı portunun ılduğu yerden (kablo çıplak uçlardan) bir koku gelmeye başladı, plastik ve metal ısınmasından oluşan bir koku, acaba kablo burn-in olurken bu kokunun gelmesi notmal midir? Daha önce hiç şahit olmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablodan geçen elektrik sinyalinin gücü o kabloyu gerçek anlamda bildiğimiz şekilde yakmaya mümkün değil yetmez. O kokunun sebebi başka bir şeydir. Kablolarda burn-in sürecine ben inanıyorum. Sonuçta içinden elektrik sinyali geçiyor. Uzun saatler sonrası ses değişiyor ve genelde olumlu yönde.
  • yusuf-emre Y kullanıcısına yanıt
    Sese çok yüklenmişseniz, hoparlörlerin bobinleri ısındıysa koku yapmış olabilir dikkat edin, kablodan gelmesi hocamın dediği gibi çok zor. Ayrıca kablo yanma konusuna bende inananlardanım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kablonun fiziksel olarak yanmasını tabiki beklemiyoruz, belki kablodan geçen ses sinyalinden ötürü azda olsa bir ılıklık söz konusu buda kablo gömleğinin koku yapmasına neden olmuş olabilir. Tabi farazi konuşuyorum. Hoparlörün sadece kablo bağladığım port kısmında koku var. Sese çok yüklenmem sadece normal seste düzenli oarak dinlerim. Çok önemli bir mevzuu değil zaten, sadece tecrübe edilmiş bir durum mu daha öncesinde bir danışayım dedim. Hepinize teşekkür ederim ayrı ayrı. Bu ara tv değiştirmeyi düşünüyorum tv forumuna sardım :) ama orasıda ayrı dünya😁 bakalım nasıl sonuçlanacak. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.