Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
43
Favori
131.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dolby atmos için surround hoparlör bağlıyorum ama bi türlü ses alamadım bunun bi ayarı varmo speaker test yapınca 6 sından sed geliyor surround back lerden ses gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sılenthıl S kullanıcısına yanıt

Eğer kalibrasyon yaptıktan sonra bağladı iseniz ses gelmemesi normal bir durum. İster yeniden kalibre edin, ister Manuel olarak speakers setting kısmından yes yaparak aktif edin.

All channel streo modda deneyin ses geliyorsa bağlantı problemi yok demektir. Kaynak yada hoparlör konum ve sayısına bakın.

• merhaba bendede marantz nr1607 var ekliyebilirmisiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende marantz nr 1607 var ben hdmi out a tak çıkar yapa yapa bozdum galiba hdmi in lerin hepsi çalışıyor ama out çalışmıyor yani görüntüyü tv ye aktaramıyorum
    çare olarak şunu düşündüm hdmi splitter aldım 1adet in 2 adet out çıkışı var hdmi in e xbox one x i bağlıyorum ve hdmi out un bir çıkışından tv ye bağlıyorum diğer çıkışından da amfinin hdmi in ine giriyorum aynı anda hem görüntü hem ses alıyorum ama;
    xboxu tek bağladığımda dolby atmos olıyorken splitter in aynı andatv yede verirken 4k olan görüntü 1080 e düşüyor ve atmos olan sinyal dts e düşüyor amacım aynı anda bağloyken hem 4k görüntü alıp amfidede atmos sinyalini almak
    acaba hdmi splitterin kalitesindenmidir bikaç tane denedim hepsinde aynı şey oldu
    bi bilginiz varmı acaba

• Siplitter'ın marka modelini internette bulun 4k ve atmos desteği olup olmadığından emin olun. Siplitter'ların görüntü ve ses protokollleri marka model destek farkı vardır.

• merhaba. sr7005 sahibiyim, 2010 yilinda ABD'den alip Turkiye'ye getirdigim icin yillarca 220 volttan 110 volta cevirici aparat ile kullandim. aparat dedigim de 15 kiloluk kocaman bir sey. neyse bu aparat dedigim urun bozuldu, yenisini de almak istemiyorum, zaten statik ses cikartan bir sey. acaba bu amfiyi 220 voltta cevirebilecek elektronikten anlayan bir babayigit tamirci var mi bildiginiz, direk fise takip calistirabileyim? tesekkurler

• @POZITIVE @ugur666

Hocam selamlar. Size kullanmış olduğunuz cihaz hakkında danışacağım. SR5007 SR5008 bu iki ürün arasındaki fiyat farkı özelliklerinden dolayı mı? Aralarında ciddi teknik farklar var mı?

3+0 kullanıyorum. DTS HD formatlı filmleri sorunsuz ve daha kaliteli izlemek için satın almak istiyorum. Şimdilik 4k ile işim yok. Marantz'ın görüntüsü hoşuma gittiği için bu markayı satın almak istiyorum. Tavsiye eder misiniz?

Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30

Zidoo X9S - Kimber Kable 12tc/8vs kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 25 Ocak 2023; 14:42:0 >

• bwhiteshark kullanıcısına yanıt

• Değerli Arkadaşlar,

Bir sorum var, yardımcı olursanız çok sevinirim:

Eldeki Malzemeler: Ps4 ve Samsung TV ( passthrough özelliği YOK)

Almayı Planlanladığım: Bir çift AKTİF stereo Hoparlör

AMAÇ: Yüksek çözünürlüklü ses (Öncelik müzik)

Şimdi ps4 ümü tv ye hdmi ile bağladım. Dolayısıyla ses ve görüntü tv ye gitti. Aktif hoparlör üzerinde ise bir adet hdmi giriş ve bir adet optik giriş/çıkış var. Tv yi HDMİ ile aktif hoparlöre bağladım, mecburen zaten. Ps4 ümün optik çıkışına ise aktif hoparlörü bağladım.

Sizce; ps4 hdmi ile YALNIZCA görüntüyü tv ye, sesi ise optik üzerinden aktif hoparlöre gönderebilmesi mümkün mü?

Tv de sesi işlemeden hoparlöre aktarabilme özelliği olmadığı için, kendi içinde sese işlem yapıp öyle hoparlöre göndereceği için hoparlörüme yüksek çözünürlüklü sesi gönderebilmem mümkün olamıyor, peki ben bu üçlüyü düşündüğümüzde mesela ps4 üzerinde yüklü gelen apple müzikten ya da spotify dan yüksek çözünürlüklü sesi alıp nasıl aktif hoparlöre gönderebilirim, bir bilginiz var mı bu konuda ? Umarım sorumu doğru şekilde aktarabilmişimdir, şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaslar merhaba,

Marantz cinema 50 almayi planliyorum ancak Turkiyede fiyatlar neden x2 oluyor? 1600 Euro olan avr Turkiyede 110 000 TL den asagi yok.

Acaba dukkanlara gidip pazarlik mi yapmak gerekiyor? Yoksa internette yayinladiklari fiyatlar magazalarda da ayni midir?

• bLooP B kullanıcısına yanıt
    Vergiler yüzünden...

• quote:

Orijinalden alıntı: Archi33tect

Vergiler yüzünden...
    Hayır hocam değil. İllaki ek vergi fark ettiriyor ancak özellikle Marantz özelinde ithalatçı malesef inanılmaz fiyat farkı koyuyor. O fiyat farkı vergi ile açıklanabilecek bir fark değil arabalardaki gibi bir durum yok burada. Bazı markalar Avrupadan ucuzken sorunu sadece vergiyle açıklayamayız

• General Daimos kullanıcısına yanıt
    Mesela hangi markalar avrupadan ucuz bizde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Archi33tect

Mesela hangi markalar avrupadan ucuz bizde?
    Sony, Dali bu iki markanın fiyatlarına bakın anlarsınız. 1000€ luk marantzlar burada 2000€ bandında satılıyor. Bunu vergiyle izah etmek zor. Amazondan 2018 yılında vergi dahil 672€ ya getirdiğim Triangle comete Ez burada 1300€ya vergi hariç satılıyor. 480 euroluk Yamaha rxv6a 47.000 tl mesela.
    Evet ötv gibi bir durum var ama inanın o fark onunla açıklanabilir bir fark değil

• Oncelikle merhaba,

Yakin zamanda KEF Q11 Meta siparisi verecegim.

Bununla uygun tavsiye edebileceginiz bir Marantz modeli var midir ? Tahmini ek bir SUB kurmayacagim. kolonlarin kendisinin yetecegini dusunuyorum. Baslangic seviyesi olarak kendime bu modeli belirledim ama reciver a karar veremedim bir turlu.

Simdiden cevaplar icin tesekkurler.

speaker ozellikleri bilmeyenler icin su sekilde:

Amplifier requirements

15 - 225 W

Sensitivity (2.83V/1m)

89 dB

Harmonic distortion (90dB, 1m)

<2% 29 Hz and above

<1% 31 Hz - 20 kHz

Frequency range (-6dB)

37 Hz - 20 kHz

Impedance

4 Ω (min. 3.2 Ω)

Typical in-room bass response (-6dB)

26 Hz

Frequency response (±3dB)

44 Hz - 20 kHz 

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)

• Marantz ın en ucuzu slim modelleri mesela 1510 gibi, yanlış hatırlamıyorsam kanal başına 80 watt güç veriyor, sizin hoparlörlerin güç aralığında ancak şöyle bir durum var, ben bu slim avr yi satın almayı planladığım kef q 150 için sorduğumda, bu avr nin yetersiz kalacağını söylemişlerdi ki bu doğruysa sizinkileri hiç besleyemez diye düşünüyorum. Ne olur sorusuna ne olmaz cevabını vermiş oldum böylece. 😊

Not: keflerde genellikle ön panjur olmuyor, bizim gibi toz içinde yaşanılan ülkelerde ,toz kısa bir zamanda sürücüleri etkilemez mi acaba?

• Yorum için teşekkürler. Şimdilik aklımda Marantz Cinema 60 modeli var. Tahminim “olur” ancak halen deneyimli birisinin yorumu yerinde olacaktır.

Kefler ön panelde magnetli kaplama var ancak, onlar olmadan güzel gözüktüğünden herkes onlarsiz paylaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilentungul -- 7 Aralık 2024; 19:15:8 >
  • bilentungul B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoparlör seçimi güzel. Yalnız Kef’ler genelde zor sürülen ve daha güçlü bir amfi ile daha iyi çaldığı söylenen bir marka.

Her ne kadar Marantz cinema 60, 8 ohm, 0,08 thd ile 2 kanala 100’er watt veriyor olsa da sonrasında center, arka ve atmos hoparlörlerini bağladığınızda keflere gücü yetmeyebilir.

Bu sebeple eğer 5.1, 7.1 yada 5.1.2 gibi çoklu kanal kuruluma geçtiğinizde en azından önleri beslemek için bir power amfi yada stereo amfi eklemeniz faydalı olacaktır.

Bunun dışında Marantz’ın detaylarına bakarken yurtdışı forumlarında aynı yada benzer fiyatlara Denon 3800 hatta 4800 alınabildiğini ve de bu serilerde Denon’un daha iyi olduğu yorumlarını okudum.

Ürünleri nereden alacaksınız bilmiyorum ama Denon’un bu modelleri için de bir fiyat isteyin derim.

Bu arada kef meta 11 büyük bir hoparlör ve büyük hoparlör büyük oda ister. Eğer sistemin kurulacağı oda 20-25 m2 civarındaysa dinleme mesafeniz de 3-3,5 mt gibi olur. Açıkçası bu kadar yakın mesafede kule hoparlör ilk etapta gövdesi ile daha dolu gibi gelse de bir süre sonra yorucu olabiliyor. Bu sebeple eğer oda ufak ise raf tipi + sub ile bir sistem kurmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Cevap icin cok tesekkurler.

Oda buyuklugu 30m2 ile 35m2 civari ancak oturma duzeni olarak ses sistemi ile koltuk arasi max 3 metre olacak. Diger dezavantajim dairemde tavan yukseklikleri 3,6 metre, eski bir Avrupa binasinda yasiyorum. (Cek Cumhuriyeti)

Bahsettiginiz her iki Denon modeli de Marantz Cinema 60'dan daha pahali ancak Denon 3800 nispeten yakin sayilir. Neden bilmiyorum ancak genelde buralarda Marantz daha populer oldugunu soyleyebilirim. Ozellikle burada Marantz Cinema 60 da "DAB" ozelligi olmayan modelinde fiyat cidden uygun olabiliyor. Bildigim kadariyla bu iki marka zaten kardes firmalar sanirim. (Cok bilgili degilim kusuruma bakmayin)

Esasinda KEF Q11 meta disinda bir hoparlor ekleme dusuncem yok fakat siz soyleyince elimde halen hic kullanmadigim ancak ikinci el olarak aldigim B&W M1(MK2) tam 3 adet speaker oldugunu da hatirladim. Bunlar kozmetik sorunlu ancak kolonlari saglam olan speakerlar. Atmak yerine kucuk bir ihtimal onlari degerlendirebilirim.

• bilentungul B kullanıcısına yanıt
    Aslında tavanın yüksek olması bir dezavantaj değil
    Kule hoparlör kullanmayı düşündüğünüz için ve de dinleme mesafeniz kısa olduğu için aksine avantaj bile sayılabilir.

Bunun dışında center ve arka hoparlör kullanmayı düşünmediğinize göre sistemi daha çok müzik için kullanacağınızı düşünüyorum. Eğer öncelik müzik ise avr almanın pek de bir anlamı yok. Onun yerine güzel bir stereo amfi alıp müzik keyfinizi katlayabilirsiniz.

Yine tv’deki netflix, disney yada tv kanallarının sesini almak için de bir tane Hdmi arc audio extractor diye geçen 20-30 dolarlık bir aparat ile Tv’nin sesini yine sistemden alabilir ve de tv’nin kumandası ile tv tabanlı kaynaklarda sesi tv’nin kumandası ile arttırıp azaltabilirsiniz.

Tabii bunun dışında stereo amfi ile müzik için nasıl bir kaynak kullanacaksınız o da önemli. Spotify’dan 320 kbps müzik dinlemek için Meta 11’e para verilmez. Çünkü hoparlörün kalitesine hakaret olur.
    Hoparlörlerin kalitesine paralel olarak wiim pro gibi bir streamer almak büyük kolaylık sağlar. Bu sayede tidal, Deezer vs gibi daha yüksek kaliteli müzik servislerinizi de telefonu kumanda gibi kullanarak dinleyebilirsiniz.

Ama ben hem film hem de müzikte iyi bir sistem olsun diyorsanız, o zaman ilk etap için AVR şart. Ama avr alırsanız da bir de kef’in aynı serisinden bir center hoparlör almanız iyi olur. Arkalar için mevcuttaki b&w’leri kullanabilirsiniz.

Yalnız hem avr hem de center hoparlör olunca mevcut tv sehpasına sığmama ihtimali var. Bu bir çok Hifi cihaz kullanan kişinin başına geliyor. Bu yüzden yeni bir tv sehpası yaptırmanız gerekebilir. Fikir vermesi açısından benim tv sehpasının fotosunu ekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.