Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
42
Favori
128.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Marantz, Pioneer, yamaha ve Denon kullanıp sinemada daha iyi ,geçişler agresif ,efektler patlıyor diyenileceğiniz avr hangisi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cmeyveci C kullanıcısına yanıt
    Aynı duyguyu çok iyi bilirim, normal insanlar değiliz vesselam bir kez oldu mu kafa takılıyor sürekli
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen sene ufaktan bi ses sistemi kurmak adına nr1606 amfi almıştım. Yanına çok araştırma fırsatım olmadan bi arkadaşımdan tavsiyesi üstüne definitive prosub woofer aldım. Merkez için sırf sistem boş durmasın diye arkadaşımın verdiği pioneer s-es3tb uydularda da z5500 ümden kalan uydulaı kullandım.
    Açıkçası bu ses konusuna biraz uzağım ve oyun ve film seyretmek için hoparlör tavsiyesi almak istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Kule tipi hoparlör yardım başlığı altında konu açtım ama cevaplayan olmadı.
    İnşallah burdan yardım edersiniz.

    Marantz SR 6005 anfim ve harman kardon 5.1 hoparlörleri var. Bir çift kule tipi hoparlör alacağım ve bunları front olarak kullanıp öndeki 2 hoparlörü arkaya alıp 7.1 e çevireceğim. Anfi in arkasında front 8 ohm a kadar desteklediğini gördüm. Müzik dinlerken sadece frontlardan dinlemek ve aynı zamanda sinema sistemine de uygun olması için Bana kule tipi hoparlör tavsiyesi verebilir misiniz? Fiyat max- 2000 TL ikinci el için...
  • oktayerguler kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 1 yıl öncesine kadar sr5005 kullanıyordum. Bu avryi heco set ile eşleştirmiş ve aldığım sesten memnun kalmıştım. 2000 liraya biraz zor şu ara ama 2.el bir heco victa 702 bulabilirseniz tatmin edecektir diye düşünüyorum. Odanızın m2 sini bilmiyorum ama 25 m2 üzeri değilse 502 modeli bile işinizi görebilir. Hk hoparlörlerinizle nasıl bir uyumu olur orasını bilemeyeceğim..

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 2 Mart 2020; 16:29:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayerguler kullanıcısına yanıt
    @dousk un dediği gibi ikinci elde giriş seviyesi uygun hoparlör bulabilirsin. Hatta şuanda heco victaprime 702 ilanı var. Bnde monitor audio modeli önereyim. İkisinin fiyatıda senin bütçeni aşıyor biliyorum ama pazarlık yapılabilir. İki markada üzmez seni.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-heco-vista-prime-702-794716049/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-monitor-audio-monitor-200-783398166/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bakacağım önerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cypresshilltr kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ikisi de güzel alet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayerguler kullanıcısına yanıt
    Port duvara veya köşeye ne kadar yakın olursa o kadar bas verir gibi çook genel bir şey söyleyeyim. Ama tam tersinden de düşünmek gerek odanız küçükse bu sefer duvara çok yakın olursa da çok bas ve uğultu yapar. Naçizane önerim odanız çok büyük değilse portu arkada olan modellerden almamaya çalışın.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    yok hocam salonda kullanıyorum ve gayet ferah yerimiz. ama duvara yakın koyacağım tabi. bilmediğim için soruyorum port dediğiniz üzerindeki delik mi acaba bazen önde bazen arkada oluyor...
  • oktayerguler kullanıcısına yanıt
    Evet üzerindeki hava çıkışı port.
    Ben centerı gelen çocuklardan kurtarmak için konsolun içine saklamak zorunda kaldım o aşamada portun önde olması hayat kurtardı.
    Elzem değil ama ihtiyaç halinde aklınızda bulunsun. :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam sağolasın :)
  • Marantz AVR lerde internet radyo sorunu ile ilgili bir gelişme varmı acaba 😥😥

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,


    Marantz SR-7500 ile aranıza katılmayı düşünüyorum. %50 film %50 müzik amaçlı kullanacağım. Daha önce aynı amfiden elimde vardı. Polk Audio TL 1600 5.1 sistem ile kullanmıştım. Müzik olarak (doğal haliyle) çok tatmin olmasam da film olarak memnun kalmıştım.


    Şimdi tekrar aynı amfiden almak üzereyim. Başlangıçta 2 adet kule tipi hoparlör ile, 2.0 olarak kullanmak istiyorum. İleriye doğru 5.1' e tamamlayabilirim.


    Amfi ve kule tipi için şu anki ayırdığım bütçem 3000 TL civarı. Amfiyi 1250 TL' ye aldım sayılır. Geri kalan rakama tavsiye edebileceğiniz hoparlör ne olur ?


    1250 TL' ye de Polk Audio M20 kule tipi buldum. İnternette yorumlar fena değil.

  • dezan kullanıcısına yanıt
    Sr7500 zamanının iyi amplisi. Kuleleri de en azından bu avr ye ayak uydurabilecek seviyede seçmenizi öneririm. Açıkçası M20 yi dinlemedim ama "bence" daha iyi bir front daha iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MARANTZ SR6011 amfimi satıyorum ilgilenen varsa PM atabilir.

  • Herkese selamlar bugün proaw tuncay beyden marantz 7015 marka anfi aldım, marantzın sesini çok bilmediğimden kendisinin tavsiyesine uyup aldım, sizce iyimidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aeterna_victriX kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.
    Aldığınız avr yeni ve iyi bir model. Bu konuda memnun kalacaksınızdır diye düşünüyorum.

    Ama ses karakteri hoşunuza gider mi, onu bilemem. Marantz’ın biraz daha eski bir modelini kısa bir süre dinleme şansım olmuştu ve müzikal olarak gayet güzel gelmişti ki Marantz avr’ler için genel yorum müzik konusunda da başarılı oldukları yönündedir. Filmlerde ise biraz yumuşak kalır denir. Ama burada çok değişken var, kablo, hoparlör vs gibi. O yüzden en doğru kararı siz verebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası denon istiyordum ama proaw tuncay bey bu sana yeterli olur dedi, ama alıcağım hoperlörler mk s300 modeli olucağı için galiba denon 6700 modeline geçmem gerekicek 😓


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alacağınız hoparlörü marantz ne kadar besleyebilecekse denon da o kadar besleyebilecek. Mk s300 için 500w gibi bir güç gereksinimi var denmiş. Eğer hoparlörü hakkıyla besleyebilmek istiyorsanız avr yerine pre/power daha isabetli olacaktır bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 15 Kasım 2020; 18:48:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.