Şimdi Ara

Marantz Dv6001 DVD player (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AVR de kapatilip acinca son dinleme veya istediginiz bir secenekte acilmasini ayarlayabiliyorsunuz..

    elimde su an bir SACD CD olmadigi icin deneme yapamiyorum yarin bir CD alip olasiliklari deniyecegim bakalim nasil bir sonuc ortaya cikacak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: archer75


    AVR de kapatilip acinca son dinleme veya istediginiz bir secenekte acilmasini ayarlayabiliyorsunuz..

    elimde su an bir SACD CD olmadigi icin deneme yapamiyorum yarin bir CD alip olasiliklari deniyecegim bakalim nasil bir sonuc ortaya cikacak...


    5+1 analog bağlantı kablolarınızı mümkün olduğunca kaliteli seçmeye çalışın, SACD dinlemenin tam keyfine varmak için

    SACD kaydı tavsiyem, müzik zevkinizi bilmiyorum ama Norah Jones'un bir SACD albümü vardı veya Pink Floyd'un Dark Side of The Moon albümünün SACD versiyonu olabilir
  • Pink Floyd'un Dark Side of The Moon'i duydum, sanirim SACD de referans CD lerinden biri.. bakalim yarin bulabilecekmiyim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: archer75
    DVD video oynatildiginda HDMI dan ses alinir
    SACD oynatildiginda HDMI den ses alinmayacagi icin amfi analog baglantiyi devreye sokup cok kanalli SACD veya secime gore stereo ses cikisina izin verirmi ?


    izin verir. 1.1 version da ne? ben daha yeni versiyonlu bir şey sanıyordum dvd çaları. akabinde yine de uymasa bile HDMI yolunu denemekten de geri kalmayalım.
    marantz ın etli sesini sevmemek zor.
  • Yaw bu marantz neden bole yapıyo anlamadım genelde HDMI 1.1 kullanıyor. Çok tohaf
  • bu aksam Norah Jones "Come Away with Me" Hyrid Albumunu aldim ve asagidaki baglantilari denedim ;

    Deneme 1
    -----------
    AVR/DVD HDMI baglantili - ses yok zaten surpriz de olmadi

    Deneme 2
    -----------
    AVR/DVD HDMI baglantili
    DVD'in 2 kanal analog cikisini AVR'in CD iki kanal girisine bagladim, sonuc AVR CD modunda stereo SACD ses alabildim.

    Deneme 3
    ------------
    AVR/DVD HDMI baglantili
    DVD'in 5.1 analog baglantisindan sadece Front'lari AVR DVD 5.1 analog baglantisindan frontlari bagladim.

    Ilk calistirdigimda SACD calarken ses aldim ama DVD player kisa bir sure sonra HDMI baglantisini gordu (DVD playerde HDMI isigi yandi) ve sesi kesti. Bu arada AVR ayarlarindan digital ses cikisini HDMI dan baglanti yoka cevirdim ama bir faydasi olmadi. sadece HDMI baglantiyi cikarinca ise yariyor.

    Buda yukarida yanit aradigim sorunun uygulamasi oldu. DVD playerin HDMI baglantisini nasil pasif hale getirebiliriz, tabiki HDMI kablo cikartarak ama her seferinde tak/cikar yapmak istemiyorum. Bir diger secenek DVD-TV arasini HDMI, DVD/AVR arasini optik (DVD filmler icin) ve SACD icinde DVD/AVR yi analog ile baglamak. bu opsiyonu denemedim ama optik baglantiya oncelik veriyorsa AVR, HDMI dan baglantidaki sorundan farki kalmayacak ve tak cikar yapmak gerekecek.

    Bu durumda iki kanal dinlerken CD girisini kullandigim icin sorun yok ama cok kanalli dinleme yapabilmeme icin DVD girisini kullanmam ve HDMI iptal etmem gerekiyor.

    Baska bir cozum bilen var mi ?




  • AVR de herhangi bir mode dayken (CD,DVD,TV vs..) digital yada HDMI diye seçme şansın yokmu. Mesela ben kendi anfimde DVD modundayken digital yada HDMI diye ayrı ayrı seçebiliyorum.
  • digital ve HDMI secilebir fakat sorun bu degil, SACD sadece analog kabul ediyor..

    sorunu bu arada cozdum galiba.. bir kere DVD de HDMI on/off switchi var. HDMI off a getirdim, sonra AVR de multi channel sectim ses gelmeye basladi.. daha sonra DVD acip kapadim, HDMI on olmasina ragmen bir sorun cikarmadi.. tek yasadigim sorun AVR de Multichannelden tekrar Stereoya donememek olduki bunu AVR settinglerinden anca duzeltebildim. mutlaka kolay bir kolu vardir.

    elimde tek bir cift analog kablo oldugu icin coklu kanalin sadece frontlarindan dinleyebildim. yarin kablo temin edip 5.1 deneme yapicagim..

    bu sorunda boylece cozulmus oldu.. yardimlar icin tesekkurler..
  • Henn.. pardon dostum yaw, senin SCAD analog ve HDMI destekliyordu sadece. Unutuvermişim bir an ama problemi çözebildigine sevindim en azından.
  • evet cozuldu, cok komi sekilde hemde. amfiden multichannel secmem gerekiyormus

    6 kanal bagladim, SACD gercekten farkli li imis.. yalniz kullandigim audio kabololar dvd player vs ile kutudan cikan basit kabololar. iyi bir kablo alirsam performansi yukseltirim sanirim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.