Şimdi Ara

MAÖL MÜ AÖL MÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen yıl 9.sınıfta kaldım.Bu yıl Açıköğretim Lisesi veya Mesleki açıköğretim Lisesi'ne yazılmayı düşünüyorum.Sizce ne yapmalıyım?Mesleki açık öğretim Lisesi mi yoksa Açıköğretim Lisesi mi?

• basitçe söylemek gerekirse, maol'de yüzyüze eğitim vardır. aol'de olduğunu zannetmiyorum. meslek öğrenmek istiyen birisinin, bunu dert edeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

basitçe söylemek gerekirse, maol'de yüzyüze eğitim vardır. aol'de olduğunu zannetmiyorum. meslek öğrenmek istiyen birisinin, bunu dert edeceğini düşünmüyorum.

Evet yüz yüze eğitim olması bir avantaj ama bazı dezavantajları da var bu yüzden karasız kaldım.240 kredi toplamamın 4 yılımı alır diye korkuyorum zaten geçen yıl kaldım.5 Yılda bitirmek istemiyorum.
  • aol ve maol'de başarılı olduğun derslerden, muaf olacaksın. sadece başarısız olduğun ve girmediğin dersler olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

aol ve maol'de başarılı olduğun derslerden, muaf olacaksın. sadece başarısız olduğun ve girmediğin dersler olacak.

Bunu öğrendiğim iyi oldu.Teşekkürler.
  • Maöl bilişim bolumu okumak istyorm .9 sınıfta bazı derslerden kaldım geçtim dersler kredime işlicekmi.maöl kac yılda biter haftada kac gün bolum dersi gorücez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HilmiŞeker -- 22 Haziran 2015; 5:22:08 >
  • ilk sorunun cevabını yukarıda vermiştim. maol'de yüzyüze dersler, hafta içi 18:00 ile 23:00, hafta sonu ise 09:00 ile 18:00 saatleri arasında yapılır. normalde dersler hafta içi 2 gün, haftasonu ise 1 ila 1,5 gün işlenir.(okuluna göre esneme payı vardır.) özürlü veya özürsüz, ders saatinin 1/4'ünde devamsızlık yaparsanız, o dersi tekrar edersiniz. bir veya birden çok dersten kalmanız, sınıf geçmenizi engellemez. çünkü sınıf tekrarı yerine ders tekrarı var. ama yeterli krediyi tutturamazsanız, mezun olamazsınız. mesleki açık öğretim lisesi, örgün eğitimde olduğu gibi 4 senedir. örgün eğitimdeyken ayrıldığın sınıftan tekrar edersin.(sadece zayıf olan derslerden sorumlu olarak.) sınavlar, kültür derslerinde merkezi, meslek derslerinde ise yüz yüze yapılır.

mesleki açık öğretim lisesi sitesi

http://maol.meb.gov.tr/

mesleki açık öğretim lisesi yönetmeliği

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAB&url=http%3A%2F%2Fmaol.meb.gov.tr%2FDownload_Files%2FYonetmelik.doc&ei=RHbBU_CWCOO_ygPg3YLoBQ&usg=AFQjCNEZK_kXCkirSYDJyzUnnRzaHKj2sQ

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtü mü estü mü
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki acik ogretim lisesi minimum ne kadar surede biter ve osym gercegi onunuze geliyo bu defa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hangi sınıftan geçtiğine bağlıdır. 9.sınıfta başladıysan minimum 4 senedir.(kredili sistem geçerli olduğu için, dersleri sıkıştırarak, 3,5 seneye düşebilir.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.