Şimdi Ara

Manzara Lensi Hakkında Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Manzara fotoğrafları çekiyorum.Makinem Nikon D5100.Şimdi sorularım şöyle:
    Şu an sadece 18-55 kit lense sahibim.Yanına manzara fotoğrafları için lens gerekli midir?Yoksa 18-55 manzara fotoğraflarım için yeterli mi?
    Eğer gerekliyse hangi lensi öneririsiniz?
    Ben Tamron 17-50mm ve Sigma 10-20mm arasında kaldım.Ancak bazı forumlarda okuduklarım ve tanıdıklarımın söylediklerine göre Tamron 17-50mm'nin 18-55'ten çok fazla fark yokmuş yani 18-55'in yanına alınacak kadar iyi değilmiş.
    Başka bir tanıdığım ise Sigma 8-16'ya para biriktir dedi.O lensi alırsan başka lense bakmazsın bile dedi.
    Ancak bende Sigma 8-16'yı alacak kadar para yok.Param Tamron 17-50 için de boşa gitmesin istiyorum.Bunun için Sigma 10-20'de karar kıldım.Sigma 10-20 hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum.

• Tamron 17-50 yi alacaksan 18-55 i elden çıkarsan da olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç sadece manzara çekmekse 10-20 gibi geniş açı alabilirsin. 18-55 den 17-50 ye geçiş yaptım manzarada aman aman bir fark yok, ama herşeyi çekerim portrelerde de başarılı olsun diyorsan 17-50 yi tek geçerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imkan varsa tokina 11-16 zorlayın . sigma 10-20 fiyat performans olarak piyasada alınabilecek en iyi lenslerden birisi . ben sony cihazımda tamron 11-18 kullanıyorum bulursanız size de öneririm . ya da daha yeni nesil tamron 10-24 bakın . gerçekten tamron lensler kontrast ve keskinlik olarak sigmaya göre bir adım daha önde . ama sigma 10-20'yi de ikinci elde 650 liraya kadar bulabilmek mümkün oluyor
  • 18 - 55 ' ten 17 - 50 ' ye geçiş çok saçma .

Aradaki fark istediğiniz derecede olmayabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 2 Kasım 2013; 2:47:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

18 - 55 ' ten 17 - 50 ' ye geçiş çok saçma .

1000 liranız çöpe gider .

hocam yapmayın . 18-55 tamam idare eder nitelikte bir kit lens . hele nikon 18-55 bana göre diğer 18-55'lere göre bir adım daha önde . ama 17-50 dediğimiz lensin kontrastı , F4 ten itibaren ziyadesiyle keskin oluşu boşa değil bence . vc'siz model olursa da ikinci elde 600 liraya bile temiz ürün bulunabiliyor . hem nikonda hem sonyde kullandım , kullanıyorum hala da , verilen parayı sonuna kadar hakeden lenslerden birisi 17-50 benim ekipmanlarım içinde
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Hocam siz çok seviyorsunuz belli ama bana göreyse maalesef 17-50 gereksiz bir lens .

Aynı resimler 18 - 55 ilede alınıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 2 Kasım 2013; 17:57:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 18-55'ten 17-50'ye geçmek çok da mantıklı gelmedi bana.

"18-55'in yanına bir de 17-50 almak" fikri hepten gereksiz bir hareket olur. illaki 17-50 alınacaksa, önce 18-55'in elden çıkarılmasında fayda var tabiki de.

diğer taraftan manzara lensi diye bir kavram yoktur. her lens ile manzara çekebilirsiniz. ama 8-16, 10-20 gibi geniş ve süper geniş açı lensler bence manzara çekimi için o kadar da uygun lensler değil. bu tür açıların örnek fotoğraflarını pixelpeeper gibi sitelerde inceleyip, ne tür manzaralarda kullanılmışlar bakmak gerekir. bu manzaralar sizin çekmek istediğiniz manzaralar mı diye de düşünüp ona göre süper geniş lenslere yönelmelisiniz.
  • Emre Bey ve Xpug arkadaşlarımızın görüşlerine tamamen katılıyorum. 18-55'ten 17-50'ye geçmekten ziyade, 18-55'i sınırlarına kadar derinlemesine öğrenmek ve kullanmak çok daha mantıklı. İnternet üzerinde görsellerde yapacağınız bir araştırmada göreceksiniz ki 18-55 kit lens ile mükemmel fotoğraflar alınabiliyor. 18-55 lensi olmayan biri için Tamron 17-50'yi tek geçerim. Ancak, sizin durumunuzda gerekli olduğunu sanmıyorum. Mutlaka geniş açı gerekiyorsa, Tokina 11-16 yada Nikon 12-24 gibi lensleri de Sigma 10-20'ye alternatif olarak temiz ve 2.el düşünebilirsiniz. Benzer hataları yapmış biri olarak düşüncem; lens ve makinadan çok daha önemli olan şey, kendi bakış açınızı, estetik anlayışınızı geliştirmek ve bilgi seviyenizi artırmaktır.
  • @sailman77, ben üçünüze de katılıyorum

@revit.hakan1999
    Manzara için Tamron 17-50mm almakla eline bir şey geçmez. 18-55mm'den farklı bir şey çekemezsin. Zaten manzarada F/5.6 F/8 veya F/11 gibi değerleri kullanacaksın. Bu diyaframlarda iki lens arasındaki farkı görebilen adama helal olsun demek lazım.

Ama düşük ışık şartları veya kısmen de olsa portre çekmek istiyorum dersen 18-55 yerine Tamron olabilir. Ama öyle bir niyetin olsa da, Tamron yerine 35mm veya 85mm Nikon alman daha mantıklı olur. Aynı parayı harcayarak diyaframın 2.8 değil, 1.8 olur böylece, hem de jilet gibi

Manzaraya geri dönecek olursak Tokina 11-16mm lensi tek geçerim. Bu arada 18-55mm ile de çok güzel manzara çekilir. Ultra geniş açı şart değil, ama fantastiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 2 Kasım 2013; 11:07:29 >

• ben de D40 ve kit lensle kaliteli fotoğraflar elde etmiştim hocam elbette 18-55 kötü değil . ancak 17-50 güneş ortadan kaybolunca da keskinliğini yitirmiyor deneyimlediğim kadarıyla . ışık geçirgenliği de özellikle iç mekanda elde çekimlerde yarım stop kadar avantaj sağlıyor . bence bu göz ardı edilemeyecek kadar önemli . lakin mimarlıkla uğraşıyorum ve iç mekanda bolca uğraşıyorum fotoğraf için . doların böyle yüksek olduğu zamanlarda 1000 lira vermek bence de mantıklı değil , ikinci el almak çok daha karlı .

@EmreFB1907
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    200-300 Tl verilip geçilebilecek bir lens olsa , hemen geçsin derdik zaten hocam .

Ama 18-55 ' ten 17-50'ye geçişin maliyeti 850-900 Tl civarı olacak . Maliyet , fayda açısından pek bi yararsız olacak .

Arkadaş onun yerine bir prime lens yada 10-20 mm gibi geniş açı alsa , kullanım keyfini çok daha fazla arttırır
  • kesinlikle hocam , zaten açı olarak bir katkısı olmuyor malesef . ben tamron 11-18 aldıktan sonra uzunca bir süre çıkarmadım lensi gövdeden
  • revit.hakan1999 kullanıcısına yanıt
    50-300 mm öneririm
  • 11-16 tavsiye ederim.
  • tokina 11-16 çok güzel bir lenstir fakat benimde bütçem yetmediği için 12-24 ünü aldım..Paran yetmez ise 12-24 mm alabilirsin..Kullanıyorum ve memlunum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.