google da gördüm sizleri aranıza katılayım dedim. ben de geliyorum çarşamba saat 3 gibi katılacağım.
Anıl Tuncel/İstanbul.
Bu arada yemin töreni ile ilgili bir şey soracağım. Neden 2 hafta sonra yapılıyor normali 4 hafta değil midir? Buna göre aileyi planlayacağım.
Alıntıları Göster
hosgeldin tertip 2 haftaymıs ben de anlamadım tayfun gelirse bilgilendirir bizi... ben de istanbuldan geliyorum görüşürüz :)
quote:
Orijinalden alıntı: gerkon
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Herkese S.a Ayın 15'inde 3 ayLık İzmir Seferihisardaki Görewimi TamamLadıktan Sonra Bende Manisa iL Jandarma KomutanLıqına KatıLacaqm. Muhabere Er oLarak GeLiceqim İcin Orda Dağıtımım oLabiLirmis Ama Ordada kaLabiLirim. Tayfun Muhabere Merkezi Hakkında bir biLqin Warmı Muhabereci Arkadaslarınla İlgili Felan ?
aleyküm selam. hakkında hayırlı olur inşallah kardeşim bizde yarın teslim olcağız inşallah.
quote:
Orijinalden alıntı: MechuLAsker
Herkese S.a Ayın 15'inde 3 ayLık İzmir Seferihisardaki Görewimi TamamLadıktan Sonra Bende Manisa iL Jandarma KomutanLıqına KatıLacaqm. Muhabere Er oLarak GeLiceqim İcin Orda Dağıtımım oLabiLirmis Ama Ordada kaLabiLirim. Tayfun Muhabere Merkezi Hakkında bir biLqin Warmı Muhabereci Arkadaslarınla İlgili Felan ?
quote:
Orijinalden alıntı: gsı329
aleyküm selam. hakkında hayırlı olur inşallah kardeşim bizde yarın teslim olcağız inşallah.
quote:
Alıntıları Göster
Herkese şimdiden hayırlı teskereler. Benim bir kaç sorum olacak. 1. Sivil kıyafet ne kadar götürmeliyiz. Giymek için çok fırsat olacak mı? 2. Sabah Manisa terminale indiğimizde ne yapalım. Hemen birliğe teslim mi olalım? Yoksa elimizde bir çanta neler yapılabilir?
quote:
Orijinalden alıntı: arslan5598
Herkese şimdiden hayırlı teskereler. Benim bir kaç sorum olacak. 1. Sivil kıyafet ne kadar götürmeliyiz. Giymek için çok fırsat olacak mı? 2. Sabah Manisa terminale indiğimizde ne yapalım. Hemen birliğe teslim mi olalım? Yoksa elimizde bir çanta neler yapılabilir?
Alıntıları Göster
Yeni Acemi oLarak gidecekLer icin söyLüorm SiviL Kıyafet bir pantoLon 2 t shrt qoturmeniz Size yeterLi oLur iLk 1 ay zaten Carsınız yok N kdr acemLk yapıcaqınızı biLmiorm (ben 75 qün yaptm )
Sizin Yerinizde oLsam Cantanıza Sadece siwiL Esyalarınızı Koyar qötürürdüm Cünkü Orada size Herseyinizi WericekLEr Zaten Ben Yanmda bir cantayLa qitmistm 3 cantayLa dönmüstm siwiLden getirdkLerim ValizLikte kaLmıstı 2.5 ay =)
Hemen TesLim oLup oLmucaqınız Size kaLmıs (İzdibatlar yakalamazsa tabi) Ama yerinizde oLsam bir an önce qiderm ne kdr erken tesLim oLursanız isLemleriniz O kdr erken biter Dierleriyle aynı saatte qirdiqiniz zaman bütün qün bekLersniz.. ;)
Teşekkürler. Dedelerimizden gelen cevaplar bize çok yardımcı oluyor. Çantaya koyduklarımı geri boşalttım şimdi :)
quote:
Yeni Acemi oLarak gidecekLer icin söyLüorm SiviL Kıyafet bir pantoLon 2 t shrt qoturmeniz Size yeterLi oLur iLk 1 ay zaten Carsınız yok N kdr acemLk yapıcaqınızı biLmiorm (ben 75 qün yaptm )
Sizin Yerinizde oLsam Cantanıza Sadece siwiL Esyalarınızı Koyar qötürürdüm Cünkü Orada size Herseyinizi WericekLEr Zaten Ben Yanmda bir cantayLa qitmistm 3 cantayLa dönmüstm siwiLden getirdkLerim ValizLikte kaLmıstı 2.5 ay =)
Hemen TesLim oLup oLmucaqınız Size kaLmıs (İzdibatlar yakalamazsa tabi) Ama yerinizde oLsam bir an önce qiderm ne kdr erken tesLim oLursanız isLemleriniz O kdr erken biter Dierleriyle aynı saatte qirdiqiniz zaman bütün qün bekLersniz.. ;)
quote:
Orijinalden alıntı: arslan5598
Teşekkürler. Dedelerimizden gelen cevaplar bize çok yardımcı oluyor. Çantaya koyduklarımı geri boşalttım şimdi :)
quote:
Alıntıları Göster
selam tertipler bende manisa il jandarma komutanlıgı jandarma er.. carsamba 3 gb Allah izniyle bende teslim olucam Osman Talip Dağhan KOÇ bu kadar ismi olan başka kimse olmaz zaten .. hadi şimdiden hepimize hayırlı teskereler....
quote:
Orijinalden alıntı: Daghan--D.E.K.
selam tertipler bende manisa il jandarma komutanlıgı jandarma er.. carsamba 3 gb Allah izniyle bende teslim olucam Osman Talip Dağhan KOÇ bu kadar ismi olan başka kimse olmaz zaten .. hadi şimdiden hepimize hayırlı teskereler....
Alıntıları Göster
beyler bende 325 . ksd dim il merkez koğuşunda kaldım on numara bir yerdir tadını çıkarın ilçe olarak gördes e gitmiştim orada süperdi hayırlı teskereler
quote:
Orijinalden alıntı: konhuruk
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Arkadaşlar merhabalar; Ben de 329 KSD yim, hala Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik yapıyorum. Askere yeni gelecek arkadaşların heyecanlarını ve kaygılarını anlayabiliyoruz.
Önceki mesajlar tamamen doğrudur, bana da ilk geldiğimde, kamuflaj sırası beklerken "torpilli misin?" diye sormuşlardı.Birliği size şöyle anlatabilirim :
DEVRECİLİK : Yoktur ama her yerde görebileceğinizden çok daha hafif bir sıracılık vardır.Mesela, genellikle yemeğin ilk sıralarına üst devreler geçer, mıntıkaları genellikle alt devreler yapar.Gözünüz kesinlikle korkmasın, bu işin doğasında var.
ARKADAŞ ORTAMI : Bu kesinlikle sizin şansınıza kalmakla beraber, genellikle çok sıcak bir arkadaş ortamı vardır.Bunu kötüleştirmek veya daha da iyileştirmek tamamen size ve kendi devrelerinize düşmektedir. Birliğin sosyal imkanlarının çok olması, askerlerin kaynaşmasını da kolaylaştırmaktadır.
TEMİZLİK : Ben askere gelirken "pis tuvalet ve banyolar, pis çatal-kaşık-tabak göreceğim" diyerek gelmiştim.Halbuki burada bunların hiçbiri yok.Tuvaletler ve banyolar fark edilecek derecede temiz, çatal-bıçak ise sorunsuz.Ben yatılı lisede okudum, orada bu saydıklarım bu kadar temiz değildi.
SOSYAL İMKANLAR : Kamelya, 1 adet dev televizyon, 1 adet LCD televizyon, VCD Player, Basketbol-Voleybol-Tenis-Futbol sahaları, Digiturk + LİG TV + D Smart (Komutanların Lokalinde, ama UEFA maçları kaç defa izlendi), Alayın arka tarafında ufak ama iş görecek cinsten ve kafa dinlenebilecek muazzam bir çamlık ve Izgara+Mangal.Eğer uslu durup kurallara uyarsanız ve komutanlarınızla aranız iyi olup da açtırabilirseniz "İnternet Merkezi".Envai çeşit poğaça vs olan kafeterya ve kantin her birlikte vardır diye düşünüyorum ve bunları imkanlara yazmıyorum.
KOMUTANLAR : Bu durumda da işin doğasında disiplin ve denge olmakla birlikte, komutanlar genellikle iyi niyetlidirler.Acemilik dönemi hariç diğer dönemlerde çok gerekli durumlarda rahatlıkla çarşı izni alabilirsiniz. Derdinizi anlatabilirsiniz.İşin dozajını aşmadığınız müddetçe kendi aranızda ufak eğlenceler yapabilirsiniz.(Çiğ köfte + Çamlıktaki Izgarada Mangal vs.)
ALAYIN KONUMU : Çoğu kişi için önemsiz olabilir ama göz zevki olan arkadaşlar için, alayın mükemmel bir manzarası vardır.Spil Dağı alayın arkasında bir tablo gibi durmaktadır.Dağın her hali çok hoştur ama birazcık soğuğu vardır.Alay Manisa'nın en güzel yerinde kurulu diyebilirim.Şehir merkezi yürüyerek 10 dk dır. Yanında Doğu Kışla vardır ki, oradaki piyadeleri gören arkadaşlar kendi hallerine şükrederler.
DAĞITIMDAN SONRA GİDECEĞİNİZ KARAKOL VE BİRLİKLER : Aslında en önemli kısım budur.Çükkü dağatımdan sonra alayda 10-15 kişi kalacak diğerleri dağıtılacaktır.Oralar da, alay gibi değillerdir.
Hayırlı askerlikler.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Merhaba arkadaslar,
331. Donem Yedek Subay Sinavi sonucunda ben de Manisa Il Jandarma Komutanligina dustum Jandarma Kisa Donem Er olarak.
Suana kadar yazilmis olanlari okudugumda icim rahatladi dogal olarak. Insallah ben de guzel bir askerlik donemi geciririm.
Benden baska bu donem Manisa Il Jandarma'ya gidecek arkadas yok mu acaba?
slmlar . bende 2 gun sonra ordayım Allah ın izniyle. saribasf gorusuuruz orda
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
eyw gerkon manisa da gorusmek dilegiyle . kıslık bol getiriyoruz ok . bbende sevinmiştim bir ara ii sıcak yere denk geldik die :S
quote:
Orijinalden alıntı: ysfclk
eyw gerkon manisa da gorusmek dilegiyle . kıslık bol getiriyoruz ok . bbende sevinmiştim bir ara ii sıcak yere denk geldik die :S
Alıntıları Göster
Biletler geliyor dedeler :D 331. dönem jandarma er Serkan Çamur dan saygılar sevgiler. Bu internet merkezi neden kapalı bu arada ? dedeler ilgilenen sabit birisi olmadığı içinmi ?
quote:
Orijinalden alıntı: kuntyz
Biletler geliyor dedeler :D 331. dönem jandarma er Serkan Çamur dan saygılar sevgiler. Bu internet merkezi neden kapalı bu arada ? dedeler ilgilenen sabit birisi olmadığı içinmi ?
331. donem olarak 4 olduk...Duydugumuz guzel yorumlara biz daha iyilerini katabılıcek kadar iyi bi askerlık gecırırız umarım...12 aralıkta görüşmek uzere.. Mehmet Can
quote:
Orijinalden alıntı: mcnsln
331. donem olarak 4 olduk...Duydugumuz guzel yorumlara biz daha iyilerini katabılıcek kadar iyi bi askerlık gecırırız umarım...12 aralıkta görüşmek uzere.. Mehmet Can
Alıntıları Göster
Çarşı izninizde manisaspor'un köftesini mutlaka yiyin meşhurdur manisa kebabı. Şambali denilen bir tatlı göreceksiniz çoğu kimse bilmez 3000m kosuya +1000 ekletir çok güzel memlekettir Manisa.
Allah sizleri ve tüm tertiplerimi sağ sağlim sevdiklerine kavuştursun kalın sağlıcakla birbirinize emanetsiniz unutmayın bunu..
quote:
Orijinalden alıntı: Ludendorff
Çarşı izninizde manisaspor'un köftesini mutlaka yiyin meşhurdur manisa kebabı. Şambali denilen bir tatlı göreceksiniz çoğu kimse bilmez 3000m kosuya +1000 ekletir çok güzel memlekettir Manisa.
Allah sizleri ve tüm tertiplerimi sağ sağlim sevdiklerine kavuştursun kalın sağlıcakla birbirinize emanetsiniz unutmayın bunu..
Alıntıları Göster
Kardesimde orda 5 oldu :)) Abisi ve dedesi olarak bizzat ben teslim edicem. Izmirden 14.30 da cikicas 15.45 te ordayiz insallah..
Ben denizci olarak yaptigim icin Jandarma konusunda hic bir yorum yapmak istemiyorum fakat okuduklarim kadariyla iyi bir yere dümüs kardesim..
Hepinize hayirli teskereler simdiden.. Biletlerinizi sakin atmayin ordaki 329 dedelerinize verin inanin cok önemli bisey bu teskere almis gibi seviniyor insan..
323. KD dedenizden sevgiler..
quote:
Orijinalden alıntı: 35½kSk
Kardesimde orda 5 oldu :)) Abisi ve dedesi olarak bizzat ben teslim edicem. Izmirden 14.30 da cikicas 15.45 te ordayiz insallah..
Ben denizci olarak yaptigim icin Jandarma konusunda hic bir yorum yapmak istemiyorum fakat okuduklarim kadariyla iyi bir yere dümüs kardesim..
Hepinize hayirli teskereler simdiden.. Biletlerinizi sakin atmayin ordaki 329 dedelerinize verin inanin cok önemli bisey bu teskere almis gibi seviniyor insan..
323. KD dedenizden sevgiler..
Alıntıları Göster
Hepiniz için hayırlı olsun arkadaşlar çok güzel bir yere düştünüz zaten okumuşsunuzdur önceki yazılanları. Zaten bizler sizlere yardımcı olucaz elimizden geldiğince merak etmeyin.Sorularınız olursa ben il merkez koğuşunda kalıyorum adım Ümit...
quote:
Orijinalden alıntı: Schwadorf
Hepiniz için hayırlı olsun arkadaşlar çok güzel bir yere düştünüz zaten okumuşsunuzdur önceki yazılanları. Zaten bizler sizlere yardımcı olucaz elimizden geldiğince merak etmeyin.Sorularınız olursa ben il merkez koğuşunda kalıyorum adım Ümit...
Alıntıları Göster
slm arkadaşlar ben de manisa il jandarma komutanlığına gelcem umarım hepimiz için hayırlı bir askerlik olur bu arada ben 6. kişi oldum sanırım diğer arkadaşlarla haberleşip beraber gitmek bizim için daha güzel olur gibi geliyor. gerçi oradaki arkadaşların anlattıkları kadarı ile güzel bir yere gideceğimizi düşünüyorum.