Şimdi Ara

MANİSA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
1
Favori
42.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş ben düştüm aynı yere baska bilgisi olan var mı
  • bende manisa il jandarma.. bu yer hakkında bilgisi olan varmıı.. yardımlarınızı belıoruz..
  • arkadaslar yanimiza ne alalim? kantinde hersey bulunuyor mu acaba? bilenler yardimci olabilir mi? yola cikmadan ona gore tedarikli olalim ya...
    tesekkurler
  • MANİSA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI HAKKINDA
    İlk olarak sunu dıyım de keyfın yerıne gelsın ailen rahatlasın.
    Torpillimisin diye bir soru gelirse sana şaşırma, Çünki öyle bi yere düştün.
    Ben otogardan indim il jandarma komutanlıgına gidiyorum dedigimde sofor nerden torpillisin hangı paşanın akrabasısın diye sormustu.
    Arkadaşım ben 315. dönem olarak yaptım manisada. Ve gidebileceğin en kral yer diyebilirim. Manisa ya düştüğünde saa gelecek ilk soru Kırkağaç mı dır? Çünki orası hakkında pek güzel konuşmuyorlar. Ancak İl jandarma komutanlığı kebap yerdir. Öncelikle yemekleri kantini ortamı süperdir. Ot toplatcak alan yoktur. 50mx50m ebatlarında :) bir asfalt alanı vardır tüm eğiitimlerini orda yaparsın. Hemen yanında çim halısaha onun yanında voleybol ve basketbol sahaları vardır. Gün sonunda voleybol macları cok guzeldır. Sıcak bir sehır oldugundan ve gun boyu kosturdugundan banyo ıhtyacı duyarsın ınan daha baska bır yer yokkı her an sıcak su olsun. Hem temiz bır banyo hem her saat sıcak su ve sıra beklemeden. Kantın de bır o kadar guzeldır yanı ben kılo almıstım aksamları muhabbet esnasında yedıgım seylerden. Cep telefonu kullanamazsın ancak ankesorlu telefonlardan gunun her anı faydalabılırsın. Ayrıca asker kartları var onlardan da temın edebılırsın cok daha uygun fıyatları. Bizim komutanlıgın hemne yanında baska bı komutanlıkta var arada sadece duvar ve tel orgu var tel orgunun altında onlara telefon kartı sıparısı verebılırsın bız ole yapıyorduk cok daha uyguna gelıyordu kı benım kız arkadaısm vardı ve 120 ytllık konusma yapmıstım. Yanına bu arada 250 - 300 alsan kafıdır zaten hersey uygun fıyatlı askerıye oldugu ıcın. Cep telefonu kullamazsın dedım ancak eger acemılık bıttıkten sonra dagıtım yersen gıttgın ılcelerde cok rahat kullabaılırsın cavus olmanın verdıgı avantaj tabı. Soyle soylıyım sana bızım devre 60 kısıydık ve acemılık sonunda 5 kısı kıslada kaldı gerısı dagıtım yedı. Sende buyuk ıhtımal ılcelere dusersın. Ben Gördeste yaptım mesela. Kurye olarak yaptım kı ılcelere gıden cavusların bır tanesı kurye olur buda superbırseydır. kendıne has bı odan olur yada komutanın yanında calısırsın ve telefon ısı kolaylasır ayrıca hafta ıcı ıkı gun sıvılsın sehıre gıdersın içtimaya katılmazsın.
    Ya anlatılacak cok sey var sen sorarsan solerım. Anlatmak sorund egıl benım ıcın aksıne zevk alıyorum. Kısaca guzel bı askerlıgın olacak.
    Ozellıkle yan taraftakı komutanlıktakı toz duman ıcındekı askerlerı gorunce sen halıne sukredeceksın. :) Sen her gun banyo yapma luksune sahıpken onlar 10 gun olacak ve yapma yamamıs olacaklar.

Sormak istediklerini cekınmeden sor. Bu mesaja cevap yazarsan bende sana daha kolay cevap verırırım.

Ya kardes kısaca iyisin iyi.
    ALINTIIR

• şafak 35
  • Merhaba arkadaşlar. 327. Kısa dönem er olarak Manisa il J. K.lığı'ndaki yemin törenimin ardından ilk iznimde sizlere bu satırları yazıyorum.

Birliğimiz hakkında bazı şeyler söylemek istiyorum, ballandırarak anlatmayı seven biri olduğumdan gelecek nesillere faydalı olacak detayları anlatacağım...

Her şeyden önce TSK sitesinde gördüğünüz "ihtiyacınız olan her şey size verilecektir" ibaresini önemseyin, koca bir bavulla gelen arkadaşlar o bavula neredeyse hiç ihtiyaç duymadılar. Standart kamuflaj ve bot haricinde şampuan, traş köpüğü, çamaşır, havlu, terlik, hatta eşofman ve spor ayakkabı sizlere verilecek. Hepsini birden nereye koyacağınızı şaşıracaksınız.

Yemin töreni, bir aylık acemiliğinizin ortasında olacak. Yani ben bu satırları iki haftalık bir tecrübeyle yazıyorum.

Birliğimizin alanı devasa değil, bunu özellikle normal piyadelerin eğitim alanını gördüğünüzde anlayacaksınız. Piyadeler hemen yan tarafta eğitim görüyor olacak, ve onlar akşam geç saatlerde toz duman içinde yürüyüşler yaparken, siz o vakitte muhtemelen kamelyada arkadaşlarınızla televizyon izliyor veya mıntıka temizliği yapıyor olacaksınız.

Komutanlarımıza minnet borçluyuz, her şeyden önce iyi insanlar. Size karşı kaskatı bir disiplin uygulamadıklarını görecek, hatta değer verdiklerini resmen hissedeceksiniz.

Alacağınız eğitim iyi olmasına rağmen bitkin düşmeyeceksiniz, sadece ilk günlerde kendinizi yıpratmamaya özen gösterin. Bu bütün askerler için geçerlidir ancak Manisa il Jandarma Komutanlığında sağlığınıza dikkat ettiğiniz sürece her şey yolunda gidecek...

Kantinde aradığınız hemen her şeyi bulacaksınız, telefon kartı alıp ankesörlü telefondan sevdiklerinizi arayabileceksiniz... Zaten en güzeli bu, stres atacak vakit ve dermanınız olacak.

Her gün yan alanda eğitim gören piyadelere bakıp, onlar için dua etmeyi unutmayın.

Çünkü siz şanslısınız. Siz jandarmasınız...

• 327 mi? Duysam inanmazdım.Ne zaman geldiniz siz?
    (323.ksd)
  • Şafak 68.

329. kısa dönemler, sizi bekliyoruz, gelin gari
  • Vay beeee. Ne güzel günlerdi onlar... Arkadaşlar ben de Manisa İl Jandarma K.Lığı'nda 325. Kısa Dönem olarak acemilik yaptım. Arkadaşlar daha önce biraz bilgi vermiş ama ben de kendimce anlatayım dedim İl Jandarmayı:
    Askerin 4 temel ihtiyacı vardır. 1-Barınma 2-Beslenme 3-Sağlık 4-Sosyal Aktivite(Boş Zamanlarda)
    Bu 4 unsuru da Karşılayacak imkanlar elbette ki her askeri tesiste mevcuttur ancak Manisa İl Jandarma K.Lığı'nda fazlasıyla var. Koğuşlar gayet güzel ve temiz. Yemekler annenizin yemeklerini aratmayacak güzellikte. Hele bir de yemeğin yanında verilen cola, çikolata, badem, leblebi, supangle tatlısı, kadayıf,muhallebi... gibi şeyler de olunca yemekler daha da süper oluyor. Sağlık konusunda askerlere kesinlikle değer veriliyor. Çünkü her Askeri bölgede olduğu gibi burada da her askere birer anne baba emaneti gözüyle bakılıyor ve en ufak bir rahatsızlıkta bile ilgi gösteriliyor. Gelelim Sosyal aktivite kısmına:
    Yemekhanede dev bir tv mevcut. Benim gibi futbol meraklılarına da müjdeyi vereyim;Lig TV de mevcut. Ayrıca bizim zamanımızda yoktu ama şimdi kamelya kısmına da bi plazma tv koyulmuş. Eğer tv izlemek istemezseniz futbol,basketbol ve voleybol sahaları da mevcut. Banyo sorununuz yok. 7/24 sıcak suyu hazır tertemiz banyolar var. Giderken fazla eşya götürmeyin.Kantinde herşey mevcut. Sıra sıra dizilmiş ankesörlü telefonlar sayesinde günün her saatinde sevdiklerinizle görüşme olanağınız var. Bütün bu güzel şeylere karşılık, komutanlarımızın bizden istedikleri şeyler ise disiplin,temizlik ve eğitimde ciddiyet.
    Arkadaşlar ben kendi dönemim için konuşuyorum gerçekten çok güzeldi. Ancak bu güzellikleri bizlere yaşatan en başta Yüce Devletimize sonra da komutanlarımıza çok teşekkür ederim.
    Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın:)))))

• ben de kısa donem buradayım forumdan arkadasları bekliorum
  • Benim de manisa il jandarma
    Şimdiden tüm arkadaşlara hayırlı teskereler diliyorum...
  • arslan5598 tertibim bizim dışımızda yok birisi.Okuduklarım çok güzel umarım başta doğuda olanlar olmak üzere herkes rahat rahat gider gelir.
  • dedelerimiz buralardaysa para konusunda bilgi almak isterim garanti kart var bende içerde bankamatik vs durumu nedir?
  • para konusunun pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Yukarda 250-300 yeter denmiş. Askeriyede oyakbank var galiba.
    Dedelerimizden daha açıklayıcı bilgiler gelirse tabi iyi olur bizim için.
    Bu arada ulaşım için rezervasyon yaptırmak gerekir mi?

Yukarıdaki yorumlar süper. Bu kadar iyi bir yer olacağını tahmin etmemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5598 -- 10 Ağustos 2009; 2:10:50 >
  • ben istanbuldan geliorum tertip bizimkiler bırakıcak sanırım ama sen rezervasyon yaptır yine de...
  • arkadaşlar yeni konu nasıl açılıyo bilgisi olan var mı
  • geldim tertipler manisa il jandarma. hepimize hayırlı olsun
  • geldim tertipler manisa il jandarma. hepimize hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwadorf

ben istanbuldan geliorum tertip bizimkiler bırakıcak sanırım ama sen rezervasyon yaptır yine de...

Yaptırdım rezervasyonu. Artık bir ara alırım bileti.
    Bu kadar mıyız tertipler. Başka kimse yok mu?
    Manisa yolcusu kalmasın. Son iki gün
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.