Şimdi Ara

Mangal Nasıl Yakılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
116.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Alıntıları Göster
     Mangal Nasıl Yakılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangal Nasıl Yakılır?

Alıntıları Göster
    benim yöntem şu:

Mangal Nasıl Yakılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: TechnicalHelp

Mangal Nasıl Yakılır?

Alıntıları Göster
    Ben hergün ızgara yakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

benim yöntem şu:

Mangal Nasıl Yakılır?

Alıntıları Göster
    kömürü,çırayı yerleştir biraz ispirto döküp kibriti çak. Bütün kömürlerin yanması için ufaktan yelle. İspirto veya benzeri bişey kullanmassan uğraştırır

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

kömürü,çırayı yerleştir biraz ispirto döküp kibriti çak. Bütün kömürlerin yanması için ufaktan yelle. İspirto veya benzeri bişey kullanmassan uğraştırır

Alıntıları Göster
    Yılların mangalcısı olarak sana kısa bir tavsiyede bulunayım

İhtiyacın olan tek şey biraz gazete kağıdı ve çalı çırpı (çıra da olabilir)
    Gazete kağıdını hafif fitil yapıp kömürlerin merkezine yerleştir. Üzerine de çalı çırpıyı koy. Harlı bir şekilde, çalı çırpının çatır çutur yanmasını sağla. Çalı çırpının altında kalan kömürler zamanla alev almaya başlayacaktır. Merkezdeki kömürler yanmaya başladığı zaman köz maşasını alıp kömürleri harmanla. Harmanladığın anda söndüğünü falan düşüneceksin. Sakın öyle düşünme, biraz yellediğin zaman 4 bir yandan coşacaktır alev

Ben çıra kullanmıyorum. Çünkü çok duman yapıyor. Genelde mangal yapacağım zaman, sitedeki ağaçlardan dökülen çalı çırpıyı toplayıp atıyorum barbekünün içine..
    Hatta bu çalı çırpı olayı yüzünden bir keresinde şikayet almıştım yazlıkta. Yaşlı bir teyze gelip anneme şikayet etmişti beni. Can, sitedeki ağaçları yakıp mangal yapıyor diye Teyze dedim, sitenin ağaçlarının dallarını koparıp yakacak halim yok. Yere düşmüş dalları, kurumuş ve kırılmış dalları alarak sitenin temizliğine katkı yapıyorum demiştim

Dediğim gibi, eğer çalı çırpı bulma şansın varsa çıra işine hiç bulaşma. Leş gibi illet bir is çıkarır çıra.

Ha bir de, KAV Extra uzun kibrit kullan. Her zaman barbekümün alt rafında durur birkaç paket.

Mangal Nasıl Yakılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

Yılların mangalcısı olarak sana kısa bir tavsiyede bulunayım

İhtiyacın olan tek şey biraz gazete kağıdı ve çalı çırpı (çıra da olabilir)
    Gazete kağıdını hafif fitil yapıp kömürlerin merkezine yerleştir. Üzerine de çalı çırpıyı koy. Harlı bir şekilde, çalı çırpının çatır çutur yanmasını sağla. Çalı çırpının altında kalan kömürler zamanla alev almaya başlayacaktır. Merkezdeki kömürler yanmaya başladığı zaman köz maşasını alıp kömürleri harmanla. Harmanladığın anda söndüğünü falan düşüneceksin. Sakın öyle düşünme, biraz yellediğin zaman 4 bir yandan coşacaktır alev

Ben çıra kullanmıyorum. Çünkü çok duman yapıyor. Genelde mangal yapacağım zaman, sitedeki ağaçlardan dökülen çalı çırpıyı toplayıp atıyorum barbekünün içine..
    Hatta bu çalı çırpı olayı yüzünden bir keresinde şikayet almıştım yazlıkta. Yaşlı bir teyze gelip anneme şikayet etmişti beni. Can, sitedeki ağaçları yakıp mangal yapıyor diye Teyze dedim, sitenin ağaçlarının dallarını koparıp yakacak halim yok. Yere düşmüş dalları, kurumuş ve kırılmış dalları alarak sitenin temizliğine katkı yapıyorum demiştim

Dediğim gibi, eğer çalı çırpı bulma şansın varsa çıra işine hiç bulaşma. Leş gibi illet bir is çıkarır çıra.

Ha bir de, KAV Extra uzun kibrit kullan. Her zaman barbekümün alt rafında durur birkaç paket.

Mangal Nasıl Yakılır?

Alıntıları Göster
    Bir Allah'ın kuluda açıklayıcı ve detaylı bir şekilde anlatmamış :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Athelstan

Bir Allah'ın kuluda açıklayıcı ve detaylı bir şekilde anlatmamış :D

Alıntıları Göster
    O küçük odunları meyve bıçağıyla kürdan gibi kes. Bunlardan bir avuç dolusu yap. Daha sonra 15 tane flnda ince bir kalem boyutunda yap. Diğerlerinide parmak gibi kır 20 tanede öyle. Ondan sonra bir top gazeteyi koy onun üstüne kürdan gibi olanları, onun üstüne kalem gibi olanlar, onların üstünede parmak gibileri koy. En üstede normal yanacak kalın odunları koy tamamdır dostum. Ama dediğim gibi en incelerin çok olması lazım. Sonra gazteyi ateşle ince odunlar yanınca uzun uzun üflemeye başla 3 dakika içinde tutuşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk---

O küçük odunları meyve bıçağıyla kürdan gibi kes. Bunlardan bir avuç dolusu yap. Daha sonra 15 tane flnda ince bir kalem boyutunda yap. Diğerlerinide parmak gibi kır 20 tanede öyle. Ondan sonra bir top gazeteyi koy onun üstüne kürdan gibi olanları, onun üstüne kalem gibi olanlar, onların üstünede parmak gibileri koy. En üstede normal yanacak kalın odunları koy tamamdır dostum. Ama dediğim gibi en incelerin çok olması lazım. Sonra gazteyi ateşle ince odunlar yanınca uzun uzun üflemeye başla 3 dakika içinde tutuşur.

Alıntıları Göster
    Oha naptım ben yaa tarihe bakmadan uzun uzun açıklamışım bide lanet olsun olsun belki birisi ararsa okusun sevap olur

• quote:

Oha naptım ben yaa tarihe bakmadan uzun uzun açıklamışım bide lanet olsun olsun belki birisi ararsa okusun sevap olur

google da arayınca bura çıkıyor raat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: martinist

quote:

google da arayınca bura çıkıyor raat ol

Son cümlede birisi ararsa yardımcı olacağını söyledim zaten. Çok sağol sen demesen şimdi çok kafama takılırdı bu durum
  • quote:

Kimse uğraşmaz o kadar hocam . İnce ince ayirmak çetrefilli iş bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

quote:

Kimse uğraşmaz o kadar hocam . İnce ince ayirmak çetrefilli iş bence

Orada uzunca anlatma sebebim okuyanın gözünde iyi canlanması içinde yoksa iki dakikalık bir iş yani.

• HORT

Google'da ilk sırada çıkması sebebiyle konuyu hortlatmış bulunmaktayım.

Bu konu ile ilgili resimli anlatımlar filan yapılmış ama kısmen linkler ölmüş.

Resimli ve detaylı olarak anlatacak yok mu? Havalarda güzelleşti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çırak Web Master

HORT

Ben boyle internetten izledim okudum falan. Dun gittik her seyi duzgunce yapmama ragmen 2 saatte yandi hocam. Jel falan var onlara bakin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smartyy

quote:

HORT

Ben boyle internetten izledim okudum falan. Dun gittik her seyi duzgunce yapmama ragmen 2 saatte yandi hocam. Jel falan var onlara bakin.

Alıntıları Göster
    Mazotlu bez de iyi bir yöntem diyorlar.

• quote:

quote:

HORT

Kömürün üzerine jeli döküp ateşe veriyorsun. Çok güzel yanıyor. :D Ama kömür değil, jel yanıyor ve bitiyor. Kömür hala sapasağlam.

Tahminim en alta biraz jel sıkıp onun üzerine odun, odunun üzerine jel ve onun üzerine kömür koyup denemek.

Ama bunlar sağlık açısından ne kadar kötü yönde etkiler bilemiyorum hocam. Sonuçta kimyasal madde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Mazotlu bez de iyi bir yöntem diyorlar.

Mangala nükleer füze atalım hiç olmazsa.

Mazotla yanan mangalda pişen et ne derece sağlıklı olabilir ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çırak Web Master -- 15 Mayıs 2015; 14:18:04 >
  • Babamın yakış şeklini anlatayım en iyisi.

Mangalın ortasına kömürler dağ gibi dizilir.Çıra çakmakla yakılır.yanan çıra dağın içine sokulur.Çıra en güçlü yandığı sırada yelpaze sallanarak kömürün tutuşması sağlanır.Kömür tutuşunca dağın yıkılması gerekir.Dağ yıkılıp mangala yayılır
    Kömür yanmazsa kolonya döküp yakar

Hiç denemedim ama hep böyle yapıyor babam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castieello -- 15 Mayıs 2015; 14:34:44 >
  • Çırak Web Master Ç kullanıcısına yanıt
    Bence sorun bizim kömürun kalitesiz olmasindandi ne yaptiysak tutusmadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence sorun bizim kömürun kalitesiz olmasindandi ne yaptiysak tutusmadi
    amma anlatmışsınızya. git büyük bir marketten kömür tutuşturmak için gaz yağı gibi ama daha çok jel şeklinde olan tutuşturucudan al. kömürlerin hepsini mangala dök. üstünüde tutuşturucudan. ateşle. kömürler yanınca at üstüne eti
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.