Şimdi Ara

Mangaka Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
11.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konumu yanlış yere yazmış olabilirim. Dediğim gibi ben mangaka olmak istiyorum araştırma yaptım ama pek bilgi toplayamadım. Bunu iyi bilen birisi :

Ne kadar maaş alır, Nerde çalışır, Üniversitesi nerededir, gibi sorular yani üniversitesini okumak için Türkiye' de yok biliyorum başka ülkede Japonya olsun Amerika olsun, yabancı dil gerek mi olursa ingilizce mi japonca mı ?

Yani bunları cevaplayın yeter resime yeteneğim var bu arada. Ha birde seneye alan seçicem bunun için hangi alanı seçmeliyim ? (Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık, Dil)

Not: Japonya' da okumak gerekse sorun değil zaten Japonya' da okumak istiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mangaka Olma: Türkiye'de ve Yurt Dışında Yol Haritası

Mangaka Nedir?

Mangaka, Japonya'da manga adı verilen çizgi romanlar çizen kişilere verilen unvandır. Mangalar, benzersiz sanat stilleri, ilgi çekici hikayeleri ve dünya çapındaki popülaritesiyle bilinir.

Türkiye'de Mangaka Olmak

Türkiye'de mangaka olmak oldukça zorlu bir yoldur, ancak imkansız değildir. Türk mangakalar, sıklıkla Japonya'da eğitim alarak veya yerel atölye çalışmaları ve kurslara katılarak becerilerini geliştirirler.

Nasıl Mangaka Olunur?

Mangaka olmak için belirli bir bölüm okumanıza gerek yoktur. Bununla birlikte, çizim, hikaye anlatımı ve görsel tasarım konularında güçlü bir temel faydalı olacaktır. Çoğu mangaka, sanat okullarında veya çizim kurslarında yeteneklerini geliştirir.

Mangaka Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Türkiye'de mangaka olmak için özel bir bölüm bulunmamaktadır. Bununla birlikte, çizim, grafik tasarım veya animasyon gibi alanlarda eğitim almak faydalı olabilir.

Türkiye'de Mangaka Olmak İçin Ne Yapmalıyız?

• Çizim becerilerini geliştir: Çizim, bir mangaka olmanın temel unsurudur. Basit eskizlerden daha karmaşık illüstrasyonlara kadar çeşitli çizim tekniklerini uygulayın.
    • Hikaye anlatımına odaklan: Mangalar, ilgi çekici hikayeler etrafında inşa edilir. Hikaye yazma ve karakter geliştirme becerilerinizi geliştirin.
    • Japon kültürünü öğrenin: Mangalar Japon kültürüyle yakından bağlantılıdır. Japon tarihi, mitolojisi ve geleneklerini öğrenmek, daha otantik mangalar yaratmanıza yardımcı olacaktır.
    • Japonca öğrenin: Japonca, mangaka olmak isteyenler için faydalı bir dildir. Japonca dilini öğrenmek, orijinal mangaları okuyup anlayabilmenizi ve Japonya'daki mangaka topluluğuyla iletişim kurmanızı sağlar.
    • Sanat stillerini inceleyin: Farklı mangaka sanat stillerini inceleyin ve kendi benzersiz stilinizi geliştirin. Etkileyici ve akılda kalıcı görseller yaratmaya odaklanın.
    • Pratik yapın ve paylaşın: Mangaka olma yolculuğunuzda sürekli pratik yapmak çok önemlidir. Çalışmalarınızı çevrimiçi platformlarda paylaşın ve geri bildirim alın.

Türk Mangakalar

Türkiye'de, yurt dışında eğitim almış ve başarılı mangalar üreten bir dizi yetenekli mangaka bulunmaktadır. Bu mangakalar, Türk manga endüstrisinin büyümesine ve dünya çapındaki tanınırlığına katkıda bulunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence belli bir yaşın altı anime izlemesin arkadaş. Sonra bu tipler ortaya çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi fazla kaptırmayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

Bence belli bir yaşın altı anime izlemesin arkadaş. Sonra bu tipler ortaya çıkıyor.

Neden aşağılıyorsunki? Yardımcı olacak birşey biliyorsan paylaş yoksa yorum yapma. Ben de küçükken yaşadığım kasabadaki doktor gibi olmak istedim ve şuan tıp bölümünde okuyorum ve şuan o zaman kurduğum hayalimi geliştirerek yeni hedefler koydum kendime. Kişinin ilgi duyduğu , hoşlandığı şeyler ile ilgili hayal kurması ve buna yönelik adımlar atmasının neresi çocukça? Sen o kadar anime izlemişsin ama insanların hayalleriyle alay etmemeyi öğrenememişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonyukuk61 -- 11 Kasım 2014; 19:38:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonyukuk61

quote:

Bence belli bir yaşın altı anime izlemesin arkadaş. Sonra bu tipler ortaya çıkıyor.

Neden aşağılıyorsunki? Yardımcı olacak birşey biliyorsan paylaş yoksa yorum yapma. Ben de küçükken yaşadığım kasabadaki doktor gibi olmak istedim ve şuan tıp bölümünde okuyorum ve şuan o zaman kurduğum hayalimi geliştirerek yeni hedefler koydum kendime. Kişinin ilgi duyduğu , hoşlandığı şeyler ile ilgili hayal kurması ve buna yönelik adımlar atmasının neresi çocukça? Sen o kadar anime izlemişsin ama insanların hayalleriyle alay etmemeyi öğrenememişsin

Şimdi benim kimsenin hayaliyle dalga geçtiğim yok. Ben sadece gerçekleri söylüyorum. Ama görünen o ki siz olaya ya Fransız'sınız yada istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Burada sürekli anime izleyip kendini gerçeklikten uzaklaştıran ve bu şekilde hayaller alemine kaptıranlar var kendini. Bu tarz kişilerden pek haz etmiyorum sadece bundan yakındım.

Şimdi yazmaya gerek yok da son olarak söyleyeyim. Burası bir forum. Kurallar dahilinde her türlü yorumu yazabilirim. Sizden izin alacak halim yok

• quote:

quote:

quote:

Şimdi benim kimsenin hayaliyle dalga geçtiğim yok. Ben sadece gerçekleri söylüyorum. Ama görünen o ki siz olaya ya Fransız'sınız yada istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Burada sürekli anime izleyip kendini gerçeklikten uzaklaştıran ve bu şekilde hayaller alemine kaptıranlar var kendini. Bu tarz kişilerden pek haz etmiyorum sadece bundan yakındım.

Şimdi yazmaya gerek yok da son olarak söyleyeyim. Burası bir forum. Kurallar dahilinde her türlü yorumu yazabilirim. Sizden izin alacak halim yok

Ben olayı gayet iyi anladım. Ne yani herkes öğretmen doktor avukat ve mühendis mi olmak zorunda hadi onu geçtim animelere yaş sınırı koymak gerekli diyerek neyi kastettin? Son olaraksa forumdaki konulara yorum yapabilirsin ama bu konuyu açan arkadaşın sorduğuyla alakalı bi cevap vermeyip alay eder gibi bi yorum yapıyorsun. İşte bunu yapmaya hakkın yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben olayı gayet iyi anladım. Ne yani herkes öğretmen doktor avukat ve mühendis mi olmak zorunda hadi onu geçtim animelere yaş sınırı koymak gerekli diyerek neyi kastettin? Son olaraksa forumdaki konulara yorum yapabilirsin ama bu konuyu açan arkadaşın sorduğuyla alakalı bi cevap vermeyip alay eder gibi bi yorum yapıyorsun. İşte bunu yapmaya hakkın yok

Tartışmaya girmeyeceğim. Kendime sözüm var. Forumda yetkili kişiler zaten konuyu görünce gerekli işlemi yapacaktır. Bu arada dediklerimi çarpıtmışsınız.Blokluyorum yoksa yine tartışmaya gireceğim. İyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Japonya'da yaşamıyorsan iş konusunda sıkıntı yaşaman muhtemel. Bakuman isimli bir seri var onu izlersen yardımcı olabilir. Bu arada çizimin nasıl?
  • quote:

Kardeşim 1. Si söylediğin cümle çok alakasız ve saçma bir cümle. 2. Si hayal dünyasına kapıldığım filan yok ayrıca tartışmaya girme haklı çıkamazsın. İstersem mangaka olabilirim üniversiteyi japonyada okuyup orada iş kurabilirim.

Bu arada resim yeteneğim gayet iyi güzel sanatlar lisesini kazandım ama bir çelişki yaşayıp anadolu lisesine gittim. Manga tarzı çizmeyi severim ve çizerken de zevk alırım. Türk mangakalar var ama onlarla nasıl iletişime geçeceğimi bilmiyorum bu yüzden buraya danıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rin Okumura

quote:

Kardeşim 1. Si söylediğin cümle çok alakasız ve saçma bir cümle. 2. Si hayal dünyasına kapıldığım filan yok ayrıca tartışmaya girme haklı çıkamazsın. İstersem mangaka olabilirim üniversiteyi japonyada okuyup orada iş kurabilirim.

Bu arada resim yeteneğim gayet iyi güzel sanatlar lisesini kazandım ama bir çelişki yaşayıp anadolu lisesine gittim. Manga tarzı çizmeyi severim ve çizerken de zevk alırım. Türk mangakalar var ama onlarla nasıl iletişime geçeceğimi bilmiyorum bu yüzden buraya danıştım.

"...ayrıca tartışmaya girme haklı çıkamazsın."

seviyeni anladım bu cümleden. blok

• Rin Okumura kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettim, bizimle paylaşabileceğiniz çizimleriniz var mı? Hem de bir değerlendirme yapmış oluruz
  • O cümleden istediğini anlayabilirsin.

Bunları bakarak çizmiştim.
     Mangaka Olmak Mangaka Olmak Mangaka Olmak

• quote:

Aman çıksın kardeşim. 1-2 tane böyle tiplerin çıkması dünyaya zarar vermez. Hem bunların devamı mangaların devamı demek.

Kardeşim ben de: 'Senin hayalin buysa devam et.' demek istiyorum. Karar verdikten sonra kimsenin ne dediği o kadar önemli değil. Sana hayatta başarılar dilerim. Baştaki çizdiğin çocuğu güzel çizmişsin. Ama diğer ikisinin ne olduğunu anlayamadım.@Rin Okumura

O kadar yorum yapılmış. Adamın işine yarayacak bir şey söylenmemiş. Aynı şekilde ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tronuen -- 12 Kasım 2014; 10:05:55 >

• Benim için güzel bir blok konusu oldu.

Eskişehir Üniversitesi'nde çizgi film-animasyon bölümü var. Orada okuman iyi olabilir. Ama kazanması zor diye biliyorum.
  • Peki maaşını biliyor musunuz ? Düşük diyolar da o yüzden ?
  • Blue Blazes isimli bir dizi var, 11 bölümlük. İzle bitir, hala Mangaka olmak istiyorsan ondan sonra konuşuruz.
    sen bı bakuman izle çizim dersi için üniversiteye gidebilirsinde mangaka olmak için özel bir üniversite yok diye biliyorum
  •  Mangaka Olmak

Mangaka Olmak

İnsanlar, sana yapamayacağını, başaramayacağını söylerler. Destek yerine engel olurlar. Gün gelip başardığında da, pişkin pişkin seni tebrik ederler.

İstediğin şey çok zor değil. Eğer kendine güveniyorsan ve bu işide seviyorsan, sonuna kadar mücadele et.
    Japonya da bir üniversite var bununla ilgili.

http://www.kyoto-seika.ac.jp/eng/

En az ingilizce bilmen şart. Yoksa işin zor.

Gece gündüz çizerim, dış dünyayı unutur kendime mangalardan bir dünya kurarım ve hiç yakınmam dersen. Hiç durma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 15 Kasım 2014; 1:44:54 >

• benimde cizim iyi bi arkadas eskisehirdeki universitede varmis ama kazanmasi zormus diyo neden zor kac puan gerekli ve hangi alani seceyim sozel tm sayisal

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.