Şimdi Ara

Mangaka Olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
12.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

Benim için güzel bir blok konusu oldu.

Kusura bakmada adamlar hakli, blok atarak kendini hakli gormeye calismaya gerek yok. İnsanlarin yorumlarina katlanamiyorsan sen de onlari alaya alacak bicimde yorumlar yapmaktan kacinmalisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerinden vazgeçme ama hayallerine de kapılma. Hobi olarak yapabilirsin ama hayatını buna adamak için bizim ülke biraz yanlış. İşin kalbi olan Japonya'da eğitim alabilirsen neden olmasın. Yukardaki arkadaşın sözü çok doğru. "İnsanlar, sana yapamayacağını, başaramayacağını söylerler. Destek yerine engel olurlar. Gün gelip başardığında da, pişkin pişkin seni tebrik ederler."
  • quote:

Bence belli bir yaşın altı anime izlemesin arkadaş. Sonra bu tipler ortaya çıkıyor.

ne kibirli boş laflar ediyorsun konun başından beri? sana mı kaldı başkalarının hayalleriyle alay etmek? efendi gibi uyarana bile laf edecek kadar düşüyorsun bir de, tebrik ederim! bloklamana gerek yok bu arada, senin gibilerini gördüğüm gibi ben blokluyorum zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mangaka olmanın ilk şartı japon olucan :D ŞAka bir yana şöyle diyim.Bu işi ilk hobi olarak yap.Bununla geçim sağlamak gibi bir amacın olmasın. Hayalin varsa ki bu herkezde yoktur peşinden git.Olursa olur olmassa ilerde keşke yapsaydım demessin. Çizimler ve hayal gücün yeterliyse geriye ciltleyip satabileceğin birilerini bulmak kalır.Ülkemizde manga alıcak adam bulabilmen pek kolay olmaz, uluslar arası net üzerinden satış yapabilceğin bir ortam bulabilirsen bilmiyorum belki bişiyler olabilir.TAbi çeşitli dillerede çevirmen gerekir...Benim aklıma gelenler bunlar.
  • olamayacağımız bir meslek değil bence.ben şuan lise 3de grafikde okuyom illüstrasyon derslerinde manga tarzı çocuk kitabı yapıyom. mesela anime kelimesini öğrenmemle çizmem bir oldu 2 yıl 10 aydır hayalim bu sen alayları kafana takma benle de lise hayatı boyunca alay ettiler hala ediyorlar onlar başkalarının hayalinin olmasını hayali oldugu için iyi işler çıkarmasını ''işşiz'' hayatlarına yediremiyorlar.yani bütün iş bizle başlıyor bizle bitiyor (yaşadığım yerin kralı yasak koysa çiğnerim yasağı bu yolda elimden geleni yaparım.)

Orijinalden alıntı: Zeynep P Alaca

olamayacağımız bir meslek değil bence.ben şuan lise 3de grafikde okuyom illüstrasyon derslerinde manga tarzı çocuk kitabı yapıyom. mesela anime kelimesini öğrenmemle çizmem bir oldu 2 yıl 10 aydır hayalim bu sen alayları kafana takma benle de lise hayatı boyunca alay ettiler hala ediyorlar onlar başkalarının hayalinin olmasını hayali oldugu için iyi işler çıkarmasını ''işşiz'' hayatlarına yediremiyorlar.yani bütün iş bizle başlıyor bizle bitiyor (yaşadığım yerin kralı yasak koysa çiğnerim yasağı bu yolda elimden geleni yaparım.)

Grafik tasarım mı okuyorsun ? hangi üniversitede ?
    Psn : Myhtic
    No problem.Everything's fine
  • yaşını bilmiyorum ama temelini resim kursuna gidip güzel sanatlar lisesi ni kazanarak atarsan çok çok iyi olur oradan animasyon bölümü seçiceksin ünide. Resim kurslarına git ve geceni gündüzüne kat. Çizmesi çok zevkli ama zor gerçekten ^^

not* ben geç yazdım cevabı ama yeni üye oldum mazur gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haruna Rei -- 4 Ocak 2015; 23:32:29 >

Bence belli bir yaşın altı anime izlemesin arkadaş. Sonra bu tipler ortaya çıkıyor.

+1

• Tamam arkadaşlar cidden çok yardımcı oldunuz bazı "gerikafalı varlıklar" hariç hepinize teşekkür ediyorum...

Orijinalden alıntı: Rin Okumura

Tamam arkadaşlar cidden çok yardımcı oldunuz bazı "gerikafalı varlıklar" hariç hepinize teşekkür ediyorum...

off anime izliyorum cok entelim akılııyım

japonyaya gitcem otaku olcam

• Wowowow relax guys.Bu forumda ufak dostlar çok var ve bence burda yanlış bişe yok.
    Dostum görsel sanatlar lisesi seçip yıllarca çalışman lazım.Üniversitede de yine görsel sanatlar üstüne bişeyler okursun.Tabi bu yetmeyecek ki manga sadece çizim değil.Biliyorsun umarım.Ki kahinlik yapmak gibi olmasın ama uzuuuuuuuuuuuuun süre Türkiye'de ben bu işin oturacağını gelişeceğini sanmıyorum.Daha normal kitap okumuyoruz :D Demem o ki kendini iyice bi yokla.Hevestir büyük ihtimal.Ama sen düşün
    ufak bi not:bakuman izlemeni tavsiye ederim
    ufak bi not-2:burası Türkiye :D
  • Cok zor cok, kolay gibi gorunuyor ama degil iste. Ben guzel sanatlar lisesi okudum, gecen sene de cizgi film animasyon sinavlarina girdim. Ilk asama genel kultur sinaviydi yanlis hatirlamiyorsam bir saatte iq testi tarzinda soru cozduruyoardi yaninda da ressamlarla, cizgi filmlerle, kitaplarla ve oscar adaylariyla ilgili sorular. Bunu gectikten sonra sira cizim sinavina geliyor. Yaklasik 5000 kisi giriyor bu sinava. En az sayi bu tabi. Sana 1 saat veriyorlar ve o 1 saatte verdikleri konuyu kagida aktarmani istiyorlar. Etrafindaki herkes bunun icin calismis oluyor ve bu sadece isin turkiye kismi. Bu bolum kutahya da var oraya girmek cocuk oyuncagi, haliyle egitimi de iyi degil. Herkes eskisehire girmeye calisiyor, oradan cikanlar ise cok iyi islere imza atiyor. Mesela yildiray cinar. Anadolu universitesi cizgi film animasyon cikisli, suan marvelde superior ironman in cizeri, istanbulda oturuyor. Instagramdan takip edebilirsin. Daha once de dc de superman i ciziyordu.

Onun disinda grafik bolumunu de deneyebilirsin, misal melike acar,grafik bolumu cikisli ve calismalari muazzamdir. O da yurt disina cizimler gonderip para kazaniyor. Yine marvel ve dc ile calisiyor.

Mangaka var mi hic bilmiyorum ama olmayacak is degil. Her sey kendini gelistirmekte bitiyor. Eskisehirdeki bolume gidemesen de, baska bir bolumde kendini gelistirip onlardan daha ustunde olabilirsin. Ama yatip kalkip cizim yapman gerekir. Bunu yapabilecek miyim diye kendine sor.

Manga cizmek sanilanin aksine cok zor bir sey. Once anatomiyi cok iyi bilmen lazim. Sonra o anatomiyle hayalindeki karakterleri duygu ve ifadeleriyle birlikte kagida aktarabilmen lazim, aktardigin karakterlere her hareketi verebilmen lazim. Sonrasinda ise o karakterleri deforme edebilmen lazim. Yani anime karakterine cevirmen lazim. Sonrasinda bu karakterlerle bir imgesel cikarabilmen lazim. Vs.vs. diye gidiyor.

Hic bir sey icin gec degil, bak ben bir sene daha hazirlaniyorum, animasyon bolumune degil tabi, ama yine cizim ile ilgili bir bolum ve yatip kalkip cizim yapiyorum. O yuzden gelecegini iyi sec,bu ciddi bir konu, hayatinin sonuna kadar o meslegi yapacaksin. Mangaka olmak istiyorsab hemen arastir imkanin varsa hemen japonyaya git. Erasmusla git, gezmek icin git. Her sey senin elinde.

Edit: gecenin bu vakti telden usenmedim yazdim valla. Sonra profiline bakayim dedim sende tekirdag merkezdeymissin kardesim, ayni sehirde oturuyoruz. Keske guzel sanatlara gitseydin ben o lise de okudum sana artisi cok olurdu. Mesela heykel hocamiz gecen dunya capindaki bir ksrikatur yarismasinda ikinci oldu. Ve bir cok odulu de var karikatur dalinda. Biz cizim yaparken o da derste tabletinden cizim yapardi. Ayni zamanda diger hocalarimizda cok iyidir. Turkiye de gecen sene yani bizim mezun oldugumuz sene en iyi gsl oldu. Benle birlikte alti arkadasim mimar sinani bir arkadasta marmarayi kazandi. Ayrica bir yakin arkadasim kutahya animasyona gitti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 10 Ocak 2015; 3:53:47 >

• Kardeş mangaka olmak için okul filan okumak gerekmiyor, Bakuman isimli animeyi izlersen herşeyi öğrenebilirsin

• Bazilari kitap bile okumuyoruz nasil olur falan demis mangaka olunca anime serisi olustirabilecegini unutmus sanirim bak manga pek is yapmaz turkiyede ama dizi tarzi gerilimli bir sey oldumu (saran animler gibi ) turkiye gibi dizi manyagi olan ulkede cok para kazanirsin yani isin zor kismi manga ve dizinin ya da serinin konusunun baglayici ve tutucu olmasi bunlar oldumu paraya para demezsin zaten pek rakip yok bu alanda

Herkes Haddini Bilecek !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Cok zor cok, kolay gibi gorunuyor ama degil iste. Ben guzel sanatlar lisesi okudum, gecen sene de cizgi film animasyon sinavlarina girdim. Ilk asama genel kultur sinaviydi yanlis hatirlamiyorsam bir saatte iq testi tarzinda soru cozduruyoardi yaninda da ressamlarla, cizgi filmlerle, kitaplarla ve oscar adaylariyla ilgili sorular. Bunu gectikten sonra sira cizim sinavina geliyor. Yaklasik 5000 kisi giriyor bu sinava. En az sayi bu tabi. Sana 1 saat veriyorlar ve o 1 saatte verdikleri konuyu kagida aktarmani istiyorlar. Etrafindaki herkes bunun icin calismis oluyor ve bu sadece isin turkiye kismi. Bu bolum kutahya da var oraya girmek cocuk oyuncagi, haliyle egitimi de iyi degil. Herkes eskisehire girmeye calisiyor, oradan cikanlar ise cok iyi islere imza atiyor. Mesela yildiray cinar. Anadolu universitesi cizgi film animasyon cikisli, suan marvelde superior ironman in cizeri, istanbulda oturuyor. Instagramdan takip edebilirsin. Daha once de dc de superman i ciziyordu.

Onun disinda grafik bolumunu de deneyebilirsin, misal melike acar,grafik bolumu cikisli ve calismalari muazzamdir. O da yurt disina cizimler gonderip para kazaniyor. Yine marvel ve dc ile calisiyor.

Mangaka var mi hic bilmiyorum ama olmayacak is degil. Her sey kendini gelistirmekte bitiyor. Eskisehirdeki bolume gidemesen de, baska bir bolumde kendini gelistirip onlardan daha ustunde olabilirsin. Ama yatip kalkip cizim yapman gerekir. Bunu yapabilecek miyim diye kendine sor.

Manga cizmek sanilanin aksine cok zor bir sey. Once anatomiyi cok iyi bilmen lazim. Sonra o anatomiyle hayalindeki karakterleri duygu ve ifadeleriyle birlikte kagida aktarabilmen lazim, aktardigin karakterlere her hareketi verebilmen lazim. Sonrasinda ise o karakterleri deforme edebilmen lazim. Yani anime karakterine cevirmen lazim. Sonrasinda bu karakterlerle bir imgesel cikarabilmen lazim. Vs.vs. diye gidiyor.

Hic bir sey icin gec degil, bak ben bir sene daha hazirlaniyorum, animasyon bolumune degil tabi, ama yine cizim ile ilgili bir bolum ve yatip kalkip cizim yapiyorum. O yuzden gelecegini iyi sec,bu ciddi bir konu, hayatinin sonuna kadar o meslegi yapacaksin. Mangaka olmak istiyorsab hemen arastir imkanin varsa hemen japonyaya git. Erasmusla git, gezmek icin git. Her sey senin elinde.

Edit: gecenin bu vakti telden usenmedim yazdim valla. Sonra profiline bakayim dedim sende tekirdag merkezdeymissin kardesim, ayni sehirde oturuyoruz. Keske guzel sanatlara gitseydin ben o lise de okudum sana artisi cok olurdu. Mesela heykel hocamiz gecen dunya capindaki bir ksrikatur yarismasinda ikinci oldu. Ve bir cok odulu de var karikatur dalinda. Biz cizim yaparken o da derste tabletinden cizim yapardi. Ayni zamanda diger hocalarimizda cok iyidir. Turkiye de gecen sene yani bizim mezun oldugumuz sene en iyi gsl oldu. Benle birlikte alti arkadasim mimar sinani bir arkadasta marmarayi kazandi. Ayrica bir yakin arkadasim kutahya animasyona gitti :)

Bilmiyorum güzel sanatları kazandım ama liseye gittiğimde gezmek için tablolarda hep müzik mezunları asılıydı resim mezunu hiç yoktu ayrıca birkaç kişi de güzel sanatlara gidiceksen müzik okuyacaksın resimden olmaz dedi bu yüzden anadolu lisesini tercih ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rin Okumura

quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Cok zor cok, kolay gibi gorunuyor ama degil iste. Ben guzel sanatlar lisesi okudum, gecen sene de cizgi film animasyon sinavlarina girdim. Ilk asama genel kultur sinaviydi yanlis hatirlamiyorsam bir saatte iq testi tarzinda soru cozduruyoardi yaninda da ressamlarla, cizgi filmlerle, kitaplarla ve oscar adaylariyla ilgili sorular. Bunu gectikten sonra sira cizim sinavina geliyor. Yaklasik 5000 kisi giriyor bu sinava. En az sayi bu tabi. Sana 1 saat veriyorlar ve o 1 saatte verdikleri konuyu kagida aktarmani istiyorlar. Etrafindaki herkes bunun icin calismis oluyor ve bu sadece isin turkiye kismi. Bu bolum kutahya da var oraya girmek cocuk oyuncagi, haliyle egitimi de iyi degil. Herkes eskisehire girmeye calisiyor, oradan cikanlar ise cok iyi islere imza atiyor. Mesela yildiray cinar. Anadolu universitesi cizgi film animasyon cikisli, suan marvelde superior ironman in cizeri, istanbulda oturuyor. Instagramdan takip edebilirsin. Daha once de dc de superman i ciziyordu.

Bilmiyorum güzel sanatları kazandım ama liseye gittiğimde gezmek için tablolarda hep müzik mezunları asılıydı resim mezunu hiç yoktu ayrıca birkaç kişi de güzel sanatlara gidiceksen müzik okuyacaksın resimden olmaz dedi bu yüzden anadolu lisesini tercih ettim.

Seni çok fena yemişler

Asıl tam tam tersi, müzikler sadece müzik öğretmeni olabiliyor onlarda atanamıyor. Geri kalanı orada burada çalıyor ya da halk eğitimde hoca oluyor. Görünüşte konser vererek tura çıkarak müzikler daha ön planda. Ama işe gelince resimler daha başarılı. Eğitim bakımından da resimlerin kültür dersleri müziklerden daha iyi her sene. İş alanında da, okulumuzdan mimar olan, animasyon kazanan, endüstri ürünleri tasarımı kazanan, sahne tasarım, grafik tasarım, moda tasarım, resim öğretmenliği, heykel, seramik cam, geleneksel türk sanatları ve bu dallarında çeşitli dallara ayrılmasıyla bin bir türlü meslek kazanan var. İş imkanı da haliyle çok geniş.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.