Şimdi Ara

Mancini-Aysal Toplantısı (10.06.2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20140609/aysaldan_flas_mancini_aciklamasi.html ===> Haberin kısa bir videosu linkte mevcut.

Aysal'dan flaş Mancini açıklaması!
    Roberto Mancini Galatasaray'da kalmak istediğini İtalyan basınına dahi açıkladı.. Ancak Başkan Ünal Aysal, Mancini ile bu konuda toplantı yapılacağını açıkladı...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Mancini ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Lig TV'ye konuşan Aysal, "Yarın Mancini ile bir toplantı yaparak şartlarımızı sunacağız ve ondan da bu konu ile ilgili bir karar vermesini bekleyeceğiz" dedi.

Son dönemde Galatasaray'da geleceği tartışılan Mancini'nin nasıl bir karar vereceği merak ediliyor ve "gidebilir" fikri ağır basıyordu. Ancak bu düşünce, İtalyan teknik adamın son kararını İtalyan basınına açıklaması ile yerini "Mancini kalacak" görüşüne dönüştürmüştü.

Ancak Aysal ve yönetimi için durum bu şekilde olmadı. Daha önce de benzer bir açıklama yapan Aysal, "Mancini bizim yabancı kısıtlamamızı biliyor. Kendisinin de bir takım hedefleri var. Tamam mı devam mı kendisinin kararı. Mancini'nin 15 Haziran'a kadar fikir değiştirme hakkı var" demişti. Yani Aysal, Mancini'nin "devam" kararını verdiğini yine görmedi.

Mancini 2 gündür, sarı kırmızılı ekipte mutlu olduğunu ayrı ayrı yaptığı açıklamalar ile vurguladı. İtalyan basınına konuşan ve "kalacağım" diyen deneyimli teknik adamın sözlerine rağmen, Aysal'ın son açıklamaları hayli manidar oldu. Başkan Aysal'ın Mancini'nin kalma kararı basına yansımasına rağmen toplantı ile konuyu masaya yatırmak istemesi, İtalyan teknik adama "yeni şartlar mı sunulacak?" fikrini doğurdu.

Özellikle transfer bütçesi ve hedeflerin de masaya yatacağı kritik salı günü toplantısında, hali hazırda sözleşmesi de devam eden(!) Mancini'nin kalma kararını değiştirebileceği bir zemin, fikir ayrılıklarıyla birlikte oluşabilir. Bu durumda da son dönemde adı Galatasaray'la sıkça anılan ve hatta yönetimin anlaştığı öne sürülen Lucescu ile birlikte, yerli tercih Mustafa Denizli için Aysal'ın önünde bir engel kalmayabilir.

Aysal'ın iki farklı yorumu
    Aysal ayrıca Lig TV açıklamasında "Biz her şeyin net olmasını istiyoruz. Hocamız daha sonra bize çıkıp herhangi bir başarısızlıkta siz bana istediğim futbolcuları almadınız diyerek bir bahene üretilmesini istemiyoruz" dedi. Bu sözler de iplerin aslında koptuğunun bir göstergesi gibiydi.

Ancak Aysal daha sonra Ntvspor'a da açıklamalar yaptı ve daha ılımlı konuştu. Aysal, "Biz süreklilikten yanayız. Hocamız devam etmek isterse bir değişiklik düşünemiyoruz. Hocamızın bir hakkı var bunu büyütmemek lazım. Hocamız da açıklamaları ile kalacağını belli etti. Sanırım transferlerle ilgili yarın genel bir konuşma olur" dedi.

Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorduğu sorulara verdiği cevapların satır başları;

Aysal'ın açıklamaları şöyle;

- Mali yapılanma bizim için olmazsa olmazlardandır

- Başarıda süreklilik, bizim için en önemli hedef

- Galatasaray'ın 2016'ya kadar mali sıkıntısının kalmamasını hedefliyoruz

- Verginin artırılması spor kulüpleri için büyük darbe olur

- Spor kulübü olarak bizim amacımız para kKazanmak değildir

- Türkiye'de Federasyonlar Birbirinden Farklı Politikalar İzliyor

- Biz, diğer kulüplerden farklıyız günlük düşünmüyoruz

- Kurumsallaşmanın önemi ileride daha iyi anlaşılacak

- Şu ana kadar 16 bin kombine sattık

- Altyapı çalışmalarımızla daha fazla kişiye spor imkanı tanıyacağız

- Kişiler değil kurum esastır, biz başarıya bakıyoruz

- Mancını'nin sözleşmesinde üç yıl boyunca 15 Haziran'a kadar düşünme hakkı var

- Mancini ile devam etmek istiyoruz yarın kendisiyle toplantı yapacağız

- Sporda okulların katkısı çok önemli, çalışmalarımızı daha detaylı yapacağız

- Şampiyonlar Ligi maddi ve prestij olarak çok önemli

- Sporda irade gücü en az bilgi gücü kadar önemlidir

- Tenis Şubesi için Ataşehir'de bir tesis satın alıyoruz

- Galatasaray büyük bir kulüp, herkesin yerini doldurabiliriz

• İşte bu laf sıkıntı.İyi para veren olursa ne Muslera kalır elimizde ne Sneijder.

Tek temennim Dünya Kupası süresince istenen performansı gösteremeyip evlerine, yani Galatasaray a geri dönmeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

İşte bu laf sıkıntı.İyi para veren olursa ne Muslera kalır elimizde ne Sneijder.

Tek temennim Dünya Kupası süresince istenen performansı gösteremeyip evlerine, yani Galatasaray a geri dönmeleri

quote:

Galatasaray büyük bir kulüp, herkesin yerini doldurabiliriz
  • Ben valla Mancini'nin kredisinin kaldığını zannetmiyorum Ünal Aysal'da. Sanırım alternatif birini belirledi öyle olmasa sezon bitimine yakın biz hocamızla devam edeceğiz demezdi.

O günden bu zamana kadar ne değiştide olursa olur olmazsa olur izlenimi veriyor Aysal? Sonuç çok belli,

-Alternatif hoca var. Benim aklıma ilk isim Lucescu geliyor. Yakın zamandaki ziyaretide tesadüf olduğunu zannetmiyorum açıkçası
  • quote:

quote:

İşte bu laf sıkıntı.İyi para veren olursa ne Muslera kalır elimizde ne Sneijder.

quote:

Yönetim önümüzdeki sezon sonuna kadar FFP nedeniyle kulübe 65 M € kar ettirmek zorunda.Hadi bunun 35 M € su hali hazırda staddan geliyor.Geri kalan 30 M € için mali disipline gitmesi şart.Fakat bu disiplin harekatının istenilen düzeye ulaşıp ulaşılamayacağı meçhul.O yüzden yönetim Sneijder'i ve Muslera'yı istemese de satmak zorunda kalıyor.
    Yoksa Sneijder'i satmıyorum tekliflere kapalıyım diyen bir adam neden 180 derece dönüş yapsın?

Olayın aslı bundan ibaret.Millet bu tür transferlerde çok duygusal yaklaşıyor.30 yaşında bir oyuncuyu 20 M € civarı paraya (hele ki TR liginde oynayan) satmak başarıdır.

Biz zaten Avrupa'ya gidemediğimiz takdirde WS gibi oyuncuları maddi & manevi olarak idame ettiremeyiz.Yok ben Avrupa'ya gitmemektense elimdeki yıldız oyuncuları çıkarırım.En azından süreklilik adına birşey olur.

İşin bu yönünden kimse bakmıyor...

• Avrupada üst düzey kulüpler yıldız oyuncusunu daha büyük takımlara satmadan önce onun yerini doldurabilecek potansiyeldeki (tutar yada tutmaz, kaliteden değil potansiyelden bahsediyorum) genç oyuncuları araştırır olası bir ayrılıkta yerini doldurur. Oyuncuyu satmak sadece birinci aşama olur asıl önemli olan yerini doldurabilecek oyuncuları bulup alabilmekte. Ama şu da unutulmamalı ki eldeki yıldızın satıp onun potansiyelinde bir genç almak satıştan kazandığın paraya yakın yatırım yapmanı gerektirir. Bu durumda Sneijderi 20'ye satıp yerine koyabileceğimiz adamların piyasası hiç de ucuz olmaz.
  • Nedir bu Muslera aşkı anlamıyorum.
    Boştan bedavadan kontejan hem de dünya para.
    İnşallah dünya kupasında göz batar biri gelir basar parayı alır.
    Türkiye gibi yabancı kontenjanı olan bir ülkede kalecinin yabancı olması çok saçma.
    O kadar alanda eksik varken.
    Alırsın iyi bir kaleci olur biter.
    Bu slogancı taraftarlık tamamen duygularla hareket edip, herkes gitsin o kalsıncılık filan tamamen sonradan görmeliğin eseri.
    Neden vay efendim, gol atınca en çok o seviniyor, vay efendim en iyi Gs'lı o, Melo içinde aynı şeyi düşünüyorum, oyununa birşey
    diyemem, aşırı özgüveninden dolayı abuk subuk fatal errorlar yapsa da Tr liginin üstünde. Ama kişilik olarak 5 para etmez, transferi döneminde ne kadar Gs lı olduğunu da gördük sadece tribüne oynayıp
    kamuoyu baskısı yapmaya çalışan şovmenin biri.

Kaleci için kontenjan harcanmaz, gider adam gibi CL ayarında bir forvet al, kanat al, stoper al.
    Takımın her tarafı dökülüyor, sanki takır takır top oynanıyor da millet kaleci derdine düşmüş.
    Bu sene çoğu maçta maçın ortasında kapatıp başka bir şey izlemek istedim, seyir zevki, oyun senkronizasyonu akıcılığı yok,
    Sneijder hariç ölü gibi bir orta saha, beceriksizlik abidesi, kalitesizlik timsali, spastik bir forvet hattı.
    Yarım yamalak sürekli seken, pozisyonu seyreden bir defans hattı. İşimiz kaleciye kaldı yani.
    Dünya kadar eksiği var takımın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Avrupada üst düzey kulüpler yıldız oyuncusunu daha büyük takımlara satmadan önce onun yerini doldurabilecek potansiyeldeki (tutar yada tutmaz, kaliteden değil potansiyelden bahsediyorum) genç oyuncuları araştırır olası bir ayrılıkta yerini doldurur. Oyuncuyu satmak sadece birinci aşama olur asıl önemli olan yerini doldurabilecek oyuncuları bulup alabilmekte. Ama şu da unutulmamalı ki eldeki yıldızın satıp onun potansiyelinde bir genç almak satıştan kazandığın paraya yakın yatırım yapmanı gerektirir. Bu durumda Sneijderi 20'ye satıp yerine koyabileceğimiz adamların piyasası hiç de ucuz olmaz.

Abi sen benim yazdıklarımı dikkatlice okudun mu?
    Biz böyle gidersek Avrupa'da üst düzey kulüp olmayı geçtim Avrupa'da olamayacağız.Bunun prestij açısından haberin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: D JANGO

quote:

Avrupada üst düzey kulüpler yıldız oyuncusunu daha büyük takımlara satmadan önce onun yerini doldurabilecek potansiyeldeki (tutar yada tutmaz, kaliteden değil potansiyelden bahsediyorum) genç oyuncuları araştırır olası bir ayrılıkta yerini doldurur. Oyuncuyu satmak sadece birinci aşama olur asıl önemli olan yerini doldurabilecek oyuncuları bulup alabilmekte. Ama şu da unutulmamalı ki eldeki yıldızın satıp onun potansiyelinde bir genç almak satıştan kazandığın paraya yakın yatırım yapmanı gerektirir. Bu durumda Sneijderi 20'ye satıp yerine koyabileceğimiz adamların piyasası hiç de ucuz olmaz.

Abi sen benim yazdıklarımı dikkatlice okudun mu?
    Biz böyle gidersek Avrupa'da üst düzey kulüp olmayı geçtim Avrupa'da olamayacağız.Bunun prestij açısından haberin var mı?

Okudum, Avrupa da üst düzey kulüp olmak yıldız oyuncularla olur, yıldız oyuncuyu satmak normaldir ama yerine onun potansiyelinde yıldız adayı genç futbolcu almakla (Porto Sporting Ajax gibi altyapı kulüpleri olamayacağımıza göre) olur ki o da ucuz değilidir. Yani Avrupada başarı hedefliyorsan, her sene kendine guruptan çıkma hedefi koyduysan bu iş kaliteli fubolcularla olur. Kısacası Avrupada para kazanmak istiyorsan iyi oyunculara iyi paralar verip kaliteli kadro kurman lazım yani takıma yatırım yapacaksın ki takımda sana başarıyla beraber para getirsin.

Ayrıca 65 Milyon değil kar değil gelirle gider arasında ki fark 45 Milyon olmayacak, biz 54 Milyon zarar ettik ki bunun 9 Milyonu kur farkından. Yani limit kazançta + olarak değil zararda - olarak 45'i geçmemek. Birde bu zararın içinde Stad geliri yok, diğer yandan Futboldan kazanılan karın amatör branşlara (Futbol harici diğer branşlar) dağıtılması FFP olarak zarar sokuyor ve bunun için küçülmeye gidildi. Önümüzde ki sene herhangi bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

• toplantı bitti. mancini kalıyormuş. transferleri konuşmuşlar. demek ki 1 stoper ve 2 yerli kanat konusunda anlaşmışlar. ve 15 e yakın futbolcu da kiralık ya da bonservisiyle gidiyor. hadi hayırlısı. bütçemiz 15 milyonsa ve 15 tane de futbolcu gidince 15 e yakın para da boşa çıkınca olcan töre astori rahat alınır. hatta yedek yabancı forvet bile alınır. ama forvet konusunu dünya kupasından sonraya bırakacaklar bence. özellikle hajroviç in performansına göre satılmayabilir diye düşünüyorum. tabi bremen ile anlaştı haberleri yalansa.
    gelecek sene yabancılarımız: muslera, telles, melo,sneijder,bruma, defans transferi, hajroviç, (chedjou amrabat ya da yabancı forvet yransferi) olacak tahminimce
  • Defans transferi isteniliyorsa Chedjou yolcu demektir. Tore ismi son olaylardan sonra imkansiz. Zaten gelmesinide hic istemiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resime bakın Karar senin Galatasaray Taraftarı

Şaka bir yana Gol aradığımız zamanlarda Drogba'yı çıkartıp Ceyhun'u alan bir teknik direktörümüz var

Yinede Sahip çıkmalıyız .

• Galatasaray, Roberto Mancini ile devam kararı aldı. (NTVSPOR)
  • Karar senin
  • Defansa yabancı almak oldukça gereksiz bir hamle olur. Bu takımın problemi hücum arkadaşlar herkesin dalga geçtiği savunmamız geçen yılın en az gol yiyen takımı aynı zamanda. Chedjou'nun ligin ikinci yarısında gösterdiği üst düzey performans sonrası kesinlikle kalması taraftarıyım. Semih- Chedjou iyi ikili olabilirler eğer sürekli birlikte oynarlarsa. Kanatlara ve forvete kesinlikle adam alınması lazım.
  • quote:

Defans transferi isteniliyorsa Chedjou yolcu demektir. Tore ismi son olaylardan sonra imkansiz. Zaten gelmesinide hic istemiyorum...

töre yi ben de istemiyorum. olcan ve jimmy durmaz daha iyi olur bence. ama turgut doğan şahini alıp da kanat aldık da diyebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D JANGO

quote:

quote:

quote:

Yönetim önümüzdeki sezon sonuna kadar FFP nedeniyle kulübe 65 M € kar ettirmek zorunda.Hadi bunun 35 M € su hali hazırda staddan geliyor.Geri kalan 30 M € için mali disipline gitmesi şart.Fakat bu disiplin harekatının istenilen düzeye ulaşıp ulaşılamayacağı meçhul.O yüzden yönetim Sneijder'i ve Muslera'yı istemese de satmak zorunda kalıyor.
    Yoksa Sneijder'i satmıyorum tekliflere kapalıyım diyen bir adam neden 180 derece dönüş yapsın?

Olayın aslı bundan ibaret.Millet bu tür transferlerde çok duygusal yaklaşıyor.30 yaşında bir oyuncuyu 20 M € civarı paraya (hele ki TR liginde oynayan) satmak başarıdır.

Biz zaten Avrupa'ya gidemediğimiz takdirde WS gibi oyuncuları maddi & manevi olarak idame ettiremeyiz.Yok ben Avrupa'ya gitmemektense elimdeki yıldız oyuncuları çıkarırım.En azından süreklilik adına birşey olur.

İşin bu yönünden kimse bakmıyor...

Bu dediğin mantığı Milan Ibrahimovic ve Thiago Silva'yı satarak uyguladı şimdi geldikleri yeri görüyorsun. Adamlar harcayacakları miktarın kat ve kat fazlasını dolaylı yollardan kaybettiler. Büyük takımlar durumları ne olursa olsun ellerindeki yıldız oyuncuları tutarlar. Akıllanan Milan sezon başında El Sharaawy'i neden satmadı ? Dortmund neden 40 milyona Lewandowski'yi göndermedi ? Eğer bizde büyük bir takım olmak ŞLde her sene çeyrek/yarı final hedeflemek istiyorsan büyük oyuncuları elimizde tutmalıyız. Bugün Muslera ve Sneijder'i 20şer milyona satmak değil ne olursa olsun elde tutabilmek başarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilaldincer

quote:

Defans transferi isteniliyorsa Chedjou yolcu demektir. Tore ismi son olaylardan sonra imkansiz. Zaten gelmesinide hic istemiyorum...

töre yi ben de istemiyorum. olcan ve jimmy durmaz daha iyi olur bence. ama turgut doğan şahini alıp da kanat aldık da diyebilirler.

Chedjou kalsin can alinsin boylelikle kanat forvet oynayabilecek yabanci oyuncuya daha fazla butce kalir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Resime bakın Karar senin Galatasaray Taraftarı

Şaka bir yana Gol aradığımız zamanlarda Drogba'yı çıkartıp Ceyhun'u alan bir teknik direktörümüz var

ceyhun ortasahada defansif bölüme alıyodu takımda ki orta sahalar daha öne çıkabilmesi için boş konusma bence
    mancinin premier lig şampiyonlugu 2 terim eder

• quote:

Orijinalden alıntı: brian heriot

quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Resime bakın Karar senin Galatasaray Taraftarı

ceyhun ortasahada defansif bölüme alıyodu takımda ki orta sahalar daha öne çıkabilmesi için boş konusma bence
    mancinin premier lig şampiyonlugu 2 terim eder

Takım gol ararken oyuna Ceyhunmu girmesi lazım ? Koray Günter varken , Umut Bulut Varken Gökhan Zan varken Ceyhunu almak akıl karı değil
    Ceyhun < Atanamayan Selçuk şahin .

Mancinin premier şampiyonluğu 2 terimmi eder ? ahaha güldürme beni Mancinin City çalıştırdığı takımı bana ver bende şampiyon ederim 2 Ligi karşılaştırma .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.