Manu ilk golü atarsa (defansı çok iyi olduğu için) maçı bırakmaz bence..şans Bjk - GS Maçındaki gibi bi takımdan yana aşırı derecede olmazsa Barça öper atar manuyu
Tüm kamuoyu Manu-Barca finali istediği için Barca şaibeli şekilde finale çıktı. Pes oynarken bile Manu ve Barca seçiliyor. Barca Chelsea'nin hakkını yiyerek finale çıkmıştır ve bunu hiç de iyi yapmamıştır.Çünkü Manu normalde yeneceği Barca yı şimdi ezecektir.Barca finale çıkarıldığına! pişman olacak...
bu maç için dündar keşaplıyla birlikte romadayız
Barcelona sürekli topa hakim olan taraf. Yani ne kadar press yerlerse yesinler bi şekilde o topu dar alandan çıkartabilen yetenekli oyuncuları var. ManU karşısında yüksek pass yüzdesiyle oyniyacağı kesin ama atak yaparken kaptıracakları top onlar için çok tehlikeli olabilir çünkü Manu dünyada en iyi kontra atak yapabilen bi takım.
Sonucu tahmin etmek çok zor Çarşamba günü Dünya susacak onlar konuşacak
Arkadaşlar Alex Ferguson - Pep Guardiola gerçeğinide hesaba katmalıyız bence. Barcelona için işler kötü gidiyorken Guardiola'nın oyuna nasıl müdahale edemediğini Chelsea maçında gördük. Yine işler ters giderse ManU ezebilir. Alex Ferguson takımını gerçekten çok iyi tanıyor. Her duruma karşılık bir taktiği vardır. Ayrıca Barca'nın defansı gerçekten zayıf bir defans. ManU mümkün olduğunca çok atmalıyız mantığıyla çıkarsa maça istediğini alabilir.
Bu tip üst düzey maçlarda yorumlar tahminden öteye gitmiyor hiçbir zaman. Barca'nın atıyorum Mallorca maçına bakarak veya ManU'nun Everton maçına bakarak takımlar hakkında yorum yapılamaz. Bu maçlarda tek maç, tek oyun, tek taktik vardır.
Ben ManU'nun daha iyi bir takım olduğunu ve kupayı üstüste ikince kez alacağını düşünüyorum ama Barca'da alırsa kendimi yanılmış saymam. Çünkü Bu maçlarda oran her zaman %50 - %50'dir.
quote:
Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı
quote:
Orjinalden alıntı: Kadir Nar
Sadece gülüyorum burda yazılanlara. Sabırsızlıkla şu 27 Mayıs'ı bekliyorum. Barcelona neymiş o zaman göreceğiz.
Biz çoktan gördük zaten Barcelona'yı. . .
Sende göreceksin 27 Mayıs'ta.Hiç merak etme.
Bebelere gel 3 tane at Portoya ezil Liverden kendi sahanda 4 ye ondan sonra gel Barca karşısında aslan kesil...
Çok korkuyorum manudan ayaklarım titredi. Messi ve Henry yi durduracak oyunculara bakın hele O shea ile Evra
Ya Xavi ve İniesta'ya baskı kuracak oyuncular ?Park,Scholes,Carrick,Hargreaves
Adamlar Ballack,Essien dinlemedi onları durduracak oyunculara bak hele
@ Asil Turk Kanı Barcelona Chelseayı g.t zoruyla yendi şimdi bunu hiç inkar etme bir önceki postundada demişsin Man Utd scholes uzaktan şutuyla tur atladı vs vs Arkadaşım haticeye değil neticeye bakcan turu atladımı atladı şampiyon oldumu oldu o zaman fazla konuşma Man Utd o kadar hafife alıncak bir takım değil CR7 , Tevez , Park Daha Sayayımmı ? Messi Anca La Ligadan 3-5 kişiye çalımlayarak gol atar,Chelsea maçında gördük oynatmadılar 3 veya 5 adam tuttu sonuçta bişey yapamadı +Bu Sene Ferguson Man UTD bırakıyor kupayı barcelonaya kaptırcaklarını sanmıyorum
henry xavi iniesta abidal alves marquez
yok maçta. Manu oldukça şanslı sayabilir kendini herhalde
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Iniesta, Xavi ve Henry oynuyor diye biliyorum
quote:
ne diyosun arkadaşım sadece henry bile olmayınca tökezliyo barça..umarım henry oynar. bak şimdi arda olsa o oynayacaktı solda
manu yu bu kadar küçük görmenin anlamı yok.
adamlar 2 sendir avrupaya damgalarını vurmuş durumdalar. başlarında ferguson gibi bi adam var ve barça gibi çok gösterişli olmasada çok doğru,sağlam ve iyi futbol oynuyolar.
barça işler kötü gittiğinde kontrolü tamamiyle kaybedebilir. manu takım olarak hem daha iyi savunma yapıyo hemde çok sakin oynuyolar.
benim favorim manu bu maçta. hatta gayet zorlanmadan 2-0 gibi bir skor bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: BousterHawk
quote:
Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı
quote:
Orjinalden alıntı: Kadir Nar
Sadece gülüyorum burda yazılanlara. Sabırsızlıkla şu 27 Mayıs'ı bekliyorum. Barcelona neymiş o zaman göreceğiz.
Biz çoktan gördük zaten Barcelona'yı. . .
Sende göreceksin 27 Mayıs'ta.Hiç merak etme.
Bebelere gel 3 tane at Portoya ezil Liverden kendi sahanda 4 ye ondan sonra gel Barca karşısında aslan kesil...
Çok korkuyorum manudan ayaklarım titredi. Messi ve Henry yi durduracak oyunculara bakın hele O shea ile Evra
Ya Xavi ve İniesta'ya baskı kuracak oyuncular ?Park,Scholes,Carrick,Hargreaves
Adamlar Ballack,Essien dinlemedi onları durduracak oyunculara bak hele
@ Asil Turk Kanı Barcelona Chelseayı g.t zoruyla yendi şimdi bunu hiç inkar etme bir önceki postundada demişsin Man Utd scholes uzaktan şutuyla tur atladı vs vs Arkadaşım haticeye değil neticeye bakcan turu atladımı atladı şampiyon oldumu oldu o zaman fazla konuşma Man Utd o kadar hafife alıncak bir takım değil CR7 , Tevez , Park Daha Sayayımmı ? Messi Anca La Ligadan 3-5 kişiye çalımlayarak gol atar,Chelsea maçında gördük oynatmadılar 3 veya 5 adam tuttu sonuçta bişey yapamadı +Bu Sene Ferguson Man UTD bırakıyor kupayı barcelonaya kaptırcaklarını sanmıyorum
Manu'nunda Porto'yu nasıl g*t zoruyla yendiğini unutmayalım... Porto-Manu 2. maçını izlediysen porto 90+3 e kadar manunun bokunu çıkardı.
Her zaman diyorum Barcelona'nın Chelsea maçını ölçü almayın.
Manu Arsenal'e 3 tane attı diye barcayı rahatlıkla yenecek diye birşey yok.Chelsea geçen haftalar 4 tane çaktı arsenala.Manunun fark yediği takımlardan biri olan Liverpool'u eledi.
Yani Chelsea'yi bu kadar küçük gören zihniyet nedir ben anlamadım?
Şu hak meselelerine falanda girmeyelim.O konulara girersek geçen sene kupayı hakeden takım Chelsea'idi. Boku bokuna kaçan bir penaltı sonucu manuya gelen bir kupa.
Onun için bu konuları konuşmaya gerek yok. Kaldı ki nou camptaki maçta barcelonanın penaltısı verilmedi.Birçok kart chelsea lehine çıktı.Hakem Chelsea'li futbolculara sert davranmadı. Buna karşılık verilmeyen 2 penaltısı olan bir chelsea,haksız yere kart gören barcelona.
Tur Chelsea'nin hakkıydı demek çok saçma ve gereksiz. 1. maçı yok saymış gibi konuşmayın.Drogba atsaydı o golleri kardeşim sen kendi sahanda 10 kişi kalmış afallamış bir takımdan korkuyorsan santraforunu oyundan alıyorsan bana kimse hikaye anlatmasın burda. Ha hakem penaltı vermemiştir olabilir 1.maçtada barcelonanın penaltısı verilmedi ballacka ve alexe kart çıkmadı.Barcelona'dan boşu boşuna atılan bir oyuncu var. 2 maçıda ölçü alırsak hakemler chelsea'nin çıkmasını engelledi diyemezsiniz.
Ayrıca geçen seneki barcelona-manu maçlarının özetlerini bulursan bir izle. Nou Campta %75 top kontrolu barcelona,%25 manu. Pozisyonlar harcayan barcelona,yatan manchester united.
2.maçta yine top kontrolunu elinde bulunduran ama gol atamayan barcelona.Bu sefer uzaktan bir gol atıp 40-50 dakka sahasından çıkamayan manchester united.
Yalan olan bir Ronaldo,Ferdinand ve Evra'yı harcayan bir Messi izledik geçen sene.
Şimdi ise barcelona çok daha güçlü.Messi çok daha iyi.Messi chelsea maçında iyi oynamadı ancak geçen senelerde ingiliz takımlarına karşı çok iyi oyunlar çıkardı. Youtube'ye girip Messi'nin scholes,ferdinand ve evraya çalımlarını izleyebilirsin.
Bu sefer barcelona bu kadar şanssız olmayacak.Manu ani ataklara çıkan bir takım tek korkum budur.Ronaldo gibi bir füzeci var.Valdes'i uzaktan avlayabilir.Yapılan pas hataları sonucu barcelona defansı taklaya gelebilir. Beklerin olmamasına barcelonaya çok büyük dezavantaj oldu.
Buna karşın barcelona orta sahası manudan çok daha iyi.Çok teknik oyuncular var.Ama karşılarında sağlam bir manu defansı bulacaklar.Manchester united barcelonanın pas trafiğini durduramaz ise maç farka eder.Chelsea gibi kapanıp takım halinde ani atak yapabilir manu.Chelsea'den tek farkı bu. İleride rooney,tevez,ronaldo gibi çok hızlı oyuncular var.Bu oyuncular barcelona defansını yoracaktır.Manu açık oynayıp topu kaybettiğinde hemen alan daraltması gerekiyor.Barcelona'yı boş alanda durdurabilecek bir takım yok yeryüzünde.
Tabi birde ronaldo-messi faktörlerine bakmak lazım.Messi gününde olursa Manchester united defansı geçen seneki gibi folofoş olur.Ronaldo gününde olursa valdes folofoş olur. 2 side gününde olursa kafamız o futboldan dolayı folofoş olur.
İyi olan kazansın diyemiceğim çünkü ingilizleri hiç sevmem ve şampiyonlar ligini domine etmeleri hiç hoşuma gitmiyor. İnşallah Barcelona bu maçı alıcak.Barca defansı adam gibi olsunda barcelona bu maçı rahat alır.Ama tabiki barcelonanın defansının sağlam olduğunu kaç kez gördük?
bu ne her yerde aynı mesaj post mu kasıyorsun arkadaşım
bana öyle geliyor ki; barça bu maçta kontraataktan bir gol bulacak.... bu maçı barcelona nın alacağından hiç şüphem yok... yalnız abidal yok o canımı sıkıyor... manchester takımının iyi bir takım olduğu doğrudur...Ama barcelona karşısında çok iyi oynayabileceğini sanmıyorum...ManUn.. defansif anlamda chelsea kadar sağlam değil....barçanın özelliğinin topu ayakta tutması bol pas yapması, sahaya geniş olarak yayılması,geniş alan kullanması ve kısa verkaçlarla oynadığını düşünürsek...manchesterın özellikle oyunun kontrolünü ilk yarı alacağını hiçmi hiç sanmıyorum... olur da duran toptan falan bi gol atarsa manchester o zaman yolu yarılarlar...
ama bu takımda messi denen bir adam var ki::::: :) bakmayın geçen maç çok iyi oynamadı ama..ronaldoyu 5 le çarpar 7 ye böler... sonuçta adamdan futbol zekasıfışkırıyor..ronaldo gibi kas yığını değil...ronaldonun fizik kuvvetinin olmadığını düşünürseniz yetek pek kalmıyor...yetenekleri fiziğiyle doğru orantılı... dünyanın en iyi futbolcusu olayına gelince riqelme,messi,ronaldo,kaka,ibrahimoviç 5 lisinde en iyi bence.. messidir... sonra riqelme, sonra (ibrahimoviç ve ronaldo) gelir..bu benim düşüncem... her oyuncunun özelliği farklıdır..nerden baktığınıza bağlı..fiziksel anlamda pas atma, hava topuna çıkma çalım anlamında ronaldo....futbol zekası kıvraklık, serilik,asist, teknik , vuruş tekniği anlamında messi dir... aksini düşünenler olabilir..bu benim düşüncemdir.. Akşamki maçta barçalıyım yine...2-1 alırız gibi geliyor..kart mart olayı olmassa..
messinin top sürmesine çok izin vereceklerini de sanmıyorum bu arada...en az 3 kişi marke edecek yine kesin... aynı şekilde ronaldoyada büyük önlemler gelecektir...manchesterın buradaki üstünlüklerini şöyle sıralayabiliriz.. kalecileri daha sağlam...teknik direktörleri manyak :) ne yapacağı belli olmaz... birde oyunu çok hızlı oynuyorlar.. barça top sürme paslaşma trafiğini rahat yapabilirse..manchester a şans dahi vermiyorum...Akşam bakacaz görecez.... manchester düşmanı olarak algılamayın beni bu arada onuda çok severim ama...Messi diyorum başka bişey demiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: fenerlix07
quote:
bu ne her yerde aynı mesaj post mu kasıyorsun arkadaşım
Herkes manu ya oynasında barça nın oranı artsın diye ortalığı ateşe veriyorum Aslında hepsi oynuyo
Romadan sevgilerle
quote:
Orjinalden alıntı: fenerlix07
Romadan sevgilerle
Sana bekle beraber gideriz dedim niye beklemedin? Traş olup geliyodum hemen