Şimdi Ara

###Manchester Kodlama###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar çok onemli bir veri iletişimi için kullanılan iki sistem arasında Manchester code adında bir iletişim kuruluyor.
    Bu iletişimi seri olarak kendi bilgisayarımda gorebiliyorum fakat bu Manchester kodu ile ilgili bazı problemlerim var.
    Sonuç olarak Manchester kodu hakkında bir bilginiz varmıdır.yada Manchester to rs232 konverter donanımsal olarak kurulabilirmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querman -- 22 Ağustos 2008; 0:04:23 >

• Bildiğim kadarı ile bu sistem özellikle Rf sistemlerdde kullanılıyor.Örneğin ardarda 11111 gelince Rf sistemlerin alıcılarında bu veriyi düzgün alamama gibi bir problem oluşuyor.Bundan dolayı 11111, Manchester kodlama ile 1010101010 a dönüştürülüp gönderiliyor.Kodlamayı normal Rs232 ye çevirmek çok zor bir işe benzemiyor.

Bilgilerim bu doğrultuda tabi yanılş da olabilir.Ben wikipediadan araştırmıştım.Okursanız olayı kafanızda canlandırabilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • Manchester kodunda clock ile data xor lanıyor.
    rs232 clock u ile xor lanıp Manchester kodlama yapılıyorsa geri dönüşümüde yapılabilir diye ümid ediyorum
    aksi halde 232 formatına uymayan Manchester kodlu bir datayı bu formata uydurmak kolay olmayacaktır.
    tabi Manchester seri data iletişimidir paralel olarak nasıl bilgisayarında görebiliyorsun anlamış değilim :S ve tam olarak ne yapmak istiyorsun konuyu biraz daha açarmısın???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.