ARKADAŞLAR ELİME BİR DEVRE GEÇTİ MALZEMELERİ VARDSI AMA ÇOK KARIŞIK BEN ELEKTRNİK DERECE YAPICAM AMA DEVRE ÇOK KARIŞIK VE BASKI DEVRESİ YOK NE YAPICA N BİLMİYORUM YARDIMLAERINIZI BEKLİYOIRUM
devreyi proteus ta çiz ve baskı devresini çıkar. daha sonra çıktısını ve bi baskı devre yöntemi uygulayarak devreyi yap..
not: bu konularla ilgili topicler var form da oyüzden ayrıntılarını açmadım onları incelersen istediğini yapabilirsin
kolay gelsin
Elindeki hazır devrenin kopyasını mı çıkaracaksın? Yoksa üzerindeki elemanlardan başka bir devre mi yapacaksın? Eğer başka devre yapacaksan elindeki elemanlar hakkında bilgi verirsen daha cok yardımcı olabiliriz
bence öncelikle malzemen hazırsa ve elinde bir deney board'ın varsa önce devrenin çalışırlığını dene.bu proteusta da olur tabiki.sonra devre çok fazla malzemeden oluşmuyosa ve sen baskı devre ile uğraşmak istemessen devreyi universal delikli plaket üzerinde de uygulayabilirsin.
Elemanlarmı var devre şemasımı var elinde önemli olan o. Devre şemasının çalışır halini permanent kalem ile bir bakır plakaya çiz ondan sonra tuz ruhu ve perhidrol ile hazırlanmış karışıma koy burda boşta kalan bakırlar eriyecek ve çizili olan yerler bakırla kaplı kalacaktır.
Sonra devre elemanlarının bacaklarının nerelere otuturacağını işaretle ve oraları del. sonra lehimle gitsin bukadar.
Ama önemli olan şemayı çalışır biçimde açmak ve bunu çizmek. Mesela bı teknik anlatımlarla çizerler şemayı ama sen bunu farklı şekilde çizeceksin. Aklımda alan bilgiler bukadar 1 sene elektronik okudum oradan biliyorum iki kere baskı devreli proje yaptım. ama unutuum şahen çok az hatırlıyorum.
Eğer elinde devre şeması varsa bana mail ile gönder belki hocamı msn de yakalarsam ona sorarım bakır plaka üzrine çizilecek şekilde ayarlayabilir.