Şimdi Ara

MALZEMEDEN EN ÇOK ÇALAN MARKALAR ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
13.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • renault un eline kmse su dokemez bu konuda
  • Bana kalırsa renault grubu çalıyor 25 milyara araba satıyorlar iyi güzel hoş fakat içinde teyp bile yok bari onu koy el insaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 14 Ocak 2009; 0:46:21 >
  • Hyundai era bölümünde okudum. Ekimden beri eralarda disk olan arka frenler kampana olmuş. Yol bilgisayarının özelliklerinden çalmışlar, torpido ışığını iptal etmişler, cam açma düğmelerindeki ışıklandırmayı kaldırmışlar, bagaj içi yan döşemelerimi ne iptal etmişler daha devamı var. Hyundai alacam diyodum şimdi en yüksek 2008 model era alırım heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea

renault un eline kmse su dokemez bu konuda

aynen katılıyorum 40 binlik arabada esp yok
  • arka sis tektir 2 tane olunca fren lambası gibi yanar ve arkadaki insan frenleme yapılıyormus gibi algılar

bizde yeni clio var bagajda ve torpidoda lamba yok ama broadwayimizde var hatta clio symbolümüzde bile var bende kızıyorum ama yapacak bisey yok nekadar ekmek okadar köfte siz olsanız ucuza araba satmaya calıssanız kimbilir neler yapardınız dusunsenize belki böyle bişey çıkardı tüketicinin karşısına ?

MALZEMEDEN EN ÇOK ÇALAN MARKALAR ?
  • bendede imzamdaki araçtan önce 1997 clio hb vardı ilk çıkan clionun makyajlısı onda koltuk yükseklik ayarı, elektrikli yan aynalar, koltuk sırt destek ayarı torpido aydınlatması. bunda saydıklarımın hiçbiri yok ammada çalmışlar araçtan el insaf torpido lambası olmayan araç olurmu.
  • Aslında çalmıyorlar biz getiremiyoruz dolu modelleri.Fiyatlar da pahalı bu yüzden orta sınıf araç alanlar için konfor 2. planda kalıyor.Mesela Temsa lancer ın dizelini getirmio ya satamayacağı için mi artık nedense
  • malzemeden çalmak konusunda ucuz araçlar yerine pahalı araçları kıyaslamak gerek. ucuz aracı zaten ucuz olduğu için alıyoruz. clio'nun sıfırı 1000 ytl daha fazla olsa otantik clio alanların %50'si vazgeçerdi bence. satış politikasıdır maliyet düşürmedir bunlar.

ben vw diyorum silecek suyu deposu delik araç verdiler kuzenime (sıfır almıştı) ayrıca ses sistemine falan ekstra para vermişti ama hiç bir numarası yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akustik

Renault baz donanımlar aynalar manuel, arka camlar manuel arka freni disk yapma da arka camları otomatik yap, 6 hava yastığı koymada 4 Hava yastığı koy (tanesi 1500YTL) ama lütfen aynaları elektrikli yap (çifti 150 YTL)

Sadece Renault'a özgü bir durum değil bu dediğin. Mesela Corolla'nın Class yani baz donanımında da arka camlar manual.
    Mesela Accent ERA'da bazı donanımlar da aynaları elle ayarlıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

tofaş şahinin hikayesi ayrı bir dert

ilk 5 ileri şahinler 1988 yılında cıkınca 900 kg yi gecmesin diye sag dikiz ayna paspas ve koltuk başlıkları bile koymazlardı bunu biliyormuydunuz .

5 vites'li Şahin ilk olarak 1990 yılında çıktı. Ağırlıkda 945 kg. dır. 02.02.1990 yılında almıştık 1990 model siyah 5 vitesli Şahini. Sağ dikiz aynası yoktu. Ön koltuk kafalıkları da yoktu. Sağ aynayı aldık ama mecburen sol aynayı da değiştirdik. Çünkü Tofaş sağolsun, sol aynayı içerden kumandalı yapmamıştı. Hal böyle olunca iki ayna da komple değişti içten kumandalı olarak. Sonra ön koltuklara kafalık taktırmıştık. Hey Allah ne günlerdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Bana kalırsa renault grubu çalıyor 25 milyara araba satıyorlar iyi güzel hoş fakat içinde teyp bile yok bari onu koy el insaf

Bütün versiyonlarında radyo/cd açalar var Renault'un. Ticari olarak Kangoları bilemem ama bineklerde Symbol'ün bazında dahi var radyo/cd çalar. Ama torpido lambası yok mesela. Şahin'de vardı ama bunda yok torpido lambası. Birde şu tavan tutamakları sadece ön sağ'da var. Diğer yerlerde yok tavan tutamağı. Mesela Şahinde şoför tarafı hariç her tarafta vardı tavan tutamağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 14 Ocak 2009; 16:18:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MERTTT

eger ıstenırse kalıtelı vede bol malzemelı araba uretırler..ama ısterlersede ozellıklerı az vede malzeme kalıtesı dusuk araba uretırler..
    bu ınsanların alım gucu olsun dıye degısıklık gosterebılır..
    yanı kalıtelısı var kalıtesızı vardır,malzeme eksık yapılabılır,sonucta ureten kısı vede fırma nasıl ısterse o sekılde yapar,ınsanlar ıster alır ıster almaz,kımse kımseye karısamaz..
    buraya kadar tamam ama,asıl yanlıs olan sey,bır fabrıka uretım asamasında dıger butun araclarda hata yokken,baska bır aracta arzalı sekılde yamalı sekılde yınede uretıp sattıgında..
    saglam arabayı alan kısıye gore,tamır olmus yama yapılmıs arabayı alan kısının farkı vardır..yanı aynı sey sızde kı arabadada vardır belkıde nerden bılceksınız..
    bu ıste haksızlıktır bence..
    ayrıca fabrıkanın paraya ıhtıyacı var vede cari acıgı cıktı dıye..dıger 1000 lerce modelı saglam uretıpte..para sıkıstıgında dıger sonrakı modellerde malzeme kullanma demesı malzemeden alması..
    ıste bu haksızlıktır..
    bu ıkı sey dıkkat edın..
    ama bakıyorum bazı kısıler farkı farklı seylere yonelmıs konusuyor..
    yanı lambası eksıkse demekkı tasarımda adam lamba koymamıs,her modelınde lamba olmaz...
    yanı bu konu ıse olayın baska boyutu..
    ben uretım esnasında yapılan seylerı dıyorum..
    ayrıca renoda arka sıs lambasına bakın 1 tanedır.
    tofasta 2 tanedır..
    demekkı reno 1 lamba koymayarak trılyonlarca kar elde edıyor..

+1 tofaş şahinlere ön sis lambalarını koymayıp camları manuel yapmış sonra 2 sis lambası koyup 2 camı otomatik yapmış alsana doğan arada milyar fark var

• Eski aracım Ford Fusion'da ön yolcu üst tutma kolu yoktu. Aracıma binen herkes refleks olarak elini üste atar ve sonra saçını düzeltirdi

Birde stepne ölçüleri küçüktü. Ama bu bir çok modelde uygulanıyor sanırım. Saab'ta bile opsiyon listesinde "tam boy stepne" ifadesi görmüştüm. GM'den bulaştı herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: helisel

quote:

Orjinalden alıntı: doktorneuro

BMW nin ön camları manuel olan modeli varmış..

Ön camı tam olarak bilmiyorum da,arkalar manuel olan var.
    Elin avrupalısı bizim kadar donanım görgüsüzü değil.
    Ayrıca yakında otomobillerde çakmak hiç olmayacak.
    Zaten gereksiz.Sigara içmeyen bir topulm için.

Bizde kendimiz çakmak takarız

• bu konuda reno önde gidiyor ardından alman markalar özellikle vw geliyor.

arkadaşta 2006 megane spotway modeli var. arabaya hız sabitleme koymuşlar ancak; aynalar elle ayarlanıyor ve arka camlar manuel. geçenlerde clio 3 sw nin tanıtımı yapılıyordu. arabada komple cam tavan var ancak; arka camlar manuel.

renonun mantığını anlamak mümkün değil zaten. babamda 96 model R19 var (fransa imal) arabada orjinalden anahtardan uzaktan kumandalı kilit, koltuk ve direksiyon yükseklik ayarı, koltuk bel ayarı ve koltuklar farklı. 2000 model yerli üretimde bile bu özelliklerin çoğu yok. R19 aldıktan sonra öğrendik. 20 çeşit donanım var. birinde klima var, diğerinde airbag, birinde direksion yükseklik ayarı var, diğerinde koltuk yükseklik ayarı. istesen de tam full bir araba alamıyorsun yani. 2000 modellerde teypte saat var diye saat bile koymamışlar.

japon araçları bu konuda iyiler. çalmıyorlar genelde. ince ayrıntılara da önem veriyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

quote:

Bana kalırsa renault grubu çalıyor 25 milyara araba satıyorlar iyi güzel hoş fakat içinde teyp bile yok bari onu koy el insaf

Bütün versiyonlarında radyo/cd açalar var Renault'un. Ticari olarak Kangoları bilemem ama bineklerde Symbol'ün bazında dahi var radyo/cd çalar. Ama torpido lambası yok mesela. Şahin'de vardı ama bunda yok torpido lambası. Birde şu tavan tutamakları sadece ön sağ'da var. Diğer yerlerde yok tavan tutamağı. Mesela Şahinde şoför tarafı hariç her tarafta vardı tavan tutamağı.

Gördügüm yanlış değilse eminim.Yeni Symbol 1.2 16V Authentique versiyonu teyp yoktu eminimDacia'yı saymıyorum zaten ona renault grubunun onunda baz donanımda teyp yok 100ytl'lik dandik bişey koy bari ses çıkarsa yeter yinede koy ama

• Hatırlıyorumda 85 model renault 12 almıstı amcam.Sofor tarafında aynası yoktu.Aynadan da tasarrufmu olur.Adamlar sımdı elektrıklı ,ısıtmalısını takıyorlar
  • Birde hiçbir toyotada sunroof yok.En fulu bile olsa.Ve en yuksek donanımını almadıgınız surece sıs farı bıle opsıyonel.Benım arabamdanda seat sofor koltugu altındakı cekmeceyı çalmış :) Diğer koltukta var Allahtan.
  • renaultların cd çaları var boş konuşmamak lazım hemde istisnasız en düşük versiyonunda bile şuan mp3 e geçmiş olabilirler şirketin symbolde mp3 player vardı

bütün markalar çalıyor ama renault çok sattıgı için göze batıyo 1 kişi vw alıyosa 10 kişi renault alıyo yani nerdeyse her 2 arabadan biri renault olunca göze batmasıda normal.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

quote:

Gördügüm yanlış değilse eminim.Yeni Symbol 1.2 16V Authentique versiyonu teyp yoktu eminimDacia'yı saymıyorum zaten ona renault grubunun onunda baz donanımda teyp yok 100ytl'lik dandik bişey koy bari ses çıkarsa yeter yinede koy ama

Sen bence karıştırmışsın. Yeni Symbol'ün 1.2 / 16 V Authantique donanımında radyo/cd çalar var. İstersenwww.renault.com.tr'den bakabilirsin. Hatta tüm Clio, Symbol, Megane, Kangoo'lar da radyo/teyp olsun, radyo/cd olsun direksiyonun altında ki koldan kumandalıdır.

Spoartway donanıma gelince. Bir dönem baz donanım ve üst donanım arası bir versiyon çıkartmıştı. Şimdi o ara donanım Extreme olarak sunulmakta.

Bu çalma işlemini sırf Renault değil, hepsi yapıyor. Mesela gidin bakın, VW Jetta'nın Trendline donanımı ile Comfortline donanımına. Trendline'de orta da kol dayama yok bomboş ve çok garip duruyor ve plastik kalitesi sanki farklı gibi. Kesin aynıdır ama o kol dayama olmadığı için garip duruyor.
    Corolla Class'da arka cam manual, bir üst donanım Comfort'da arka camlar da otomatik. En üst donanım Elegant'da klima dijital mesela. Mesela yeni Corolla'lar da cam açma düğmeleri far yakılınca aydınlanmıyor. O sistem bende bile var. Far açtığım zaman cam açma düğmeleri aydınlanıyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.