Şimdi Ara

Malum yaz geliyor kışlık lastik değişimi için uygun yer ANKARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl vardı kışlıkları söküp balans dahil 25 lira gibi rakamdı bu yılda varsa paylaşırmısınız arkadaşlar
    bi daha ki ay lastikleri sökme zamanı geliyor

• Hocam 25 cok uygunmuş ben 40+49 80e yaptım üstüne jantlarım çizildi, inş bulursun 25e

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrct

Hocam 25 cok uygunmuş ben 40+49 80e yaptım üstüne jantlarım çizildi, inş bulursun 25e

40 liraya hali hazırda buldum geçen yıl vardı ankara keçiören civarında hala geçerlimi acaba orası
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    40 lira uygun hocam jantları çizmeyecekse yaptır bence, usta benden 25 istese muhtemelen kabul etmem 35 40 civari verirdim, 4 lastik 1.5 saat falan sürer balansla beraber

• Çoğu yerde 40 tl + jant çizme standart hizmet hocam

• Valla ben iki takım jant lastik bulunduruyorum. Boştaki lastikleri jant üstünde evde uygun bir köşede saklıyorum. Değişim zamanı geldiği zaman lastikleri indirip 1-1,5 saatte değiştirip çıkıyorum işin içinden. Mesela geçen dönem kışlıkları takarken resim çekmiştim. Yazlıkları takarken pek fazla çekemedim o yüzden bunları atacağım. Benim için bir dinlenme günümde meşgale oluyor.

Aracın üstünde yazlık lastikler var, kışlıklar kenarda:

Kriko ve Bijon anahtarı ile ufak bir müdahale:

Kışlık lastiği takıp bijonları biraz sıkıyoruz (Çapraz sıkmaya dikkat), sonra aracı indirip bu sefer yine çapraz olacak şekilde olabildiğince güçlü sıkıyoruz.

Bence imkanınız varsa böyle yapın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Lastikleri evde kiler gibi bir yerdemi saklıyorsunuz poşete koyup saklamak yeterli olurmu evde hava aldığı için sıkıntı olmasın sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Laurin Klement

Lastikleri evde kiler gibi bir yerdemi saklıyorsunuz poşete koyup saklamak yeterli olurmu evde hava aldığı için sıkıntı olmasın sonra

Hocam ev bekar evi olduğu için boş odalardan birinde poşet içerisinde yatay olarak saklıyorum. Her tekerin kendi poşeti var. Hava alması derken neyi kast ettiniz anlamadım ama 2 senedir böyle yapıyorum hiç bir problem yaşamadım. Hem param cebimde kalıyor hem jantlarım çizilmiyor(gerçi benden önce lastikçide hava tabancası ile bijon yuvalarını bayağı çizmişler ama olsun) hem de sök tak yaparken lastik yanağına gelecek zarardan korunmuş oluyorum.

Hocam bizimde kapalı balkon var bide gömme dolap var ama saklasam mı bilemedim. Cepa avm deki lastikçide değişimi ve saklamayı yapıyorum birkaç yıldır ama yeni araba geldiğinde bir takımda kışlık lastik ve jant alıp beraber saklatacağım üstünde jant olduğu için lastikçi jantı çizebilir. Lastikçinin sakladığı yer alt katta lastiklerin dik şekilde durduğu raflarda havasız ortamda duruyor. Ortamın havası fazla olursa lastik daha erken yıpranır hamuru kısa sürede bozulur yorumları da var. Yoksa ayda 10 lira alıyor saklamaya para değil ama yeni araçta kışlık jant lastik olacağı için çizilmesin diye bir yol bulmam lazım

• quote:

Hocam bizimde kapalı balkon var bide gömme dolap var ama saklasam mı bilemedim. Cepa avm deki lastikçide değişimi ve saklamayı yapıyorum birkaç yıldır ama yeni araba geldiğinde bir takımda kışlık lastik ve jant alıp beraber saklatacağım üstünde jant olduğu için lastikçi jantı çizebilir. Lastikçinin sakladığı yer alt katta lastiklerin dik şekilde durduğu raflarda havasız ortamda duruyor. Ortamın havası fazla olursa lastik daha erken yıpranır hamuru kısa sürede bozulur yorumları da var. Yoksa ayda 10 lira alıyor saklamaya para değil ama yeni araçta kışlık jant lastik olacağı için çizilmesin diye bir yol bulmam lazım

Hocam lastik arabanın üstündeyken zaten açık havada duruyor. Üstelik yağmura, güneşe ve sıcak / soğuk havaya maruz kalıyor. Onun dışında lastiğin dik şekilde askıda ya da yatay olarak saklanması lazım. Ayrıca hava alması problem olacaksa poşetin içerisinde o kadar da hava alabileceğini zannetmiyorum. Janta hava tabancası ile giriştiklerinde bijon yuvalarının etrafını mundar ediyorlar. Eğer yeriniz varsa, değişim zamanı da 1-2 saat uğraşabilecekseniz evde saklayabilirsiniz. Yalnız şöyle bir husus da var, değişimi çok geçe bırakmamak lazım. Kışlık lastiği takarken çok gece kalırsanız soğuk havalarda dona dona, yazlık lastiği çok geçe bırakırsanız güneşin altında terleye terleye değiştirirsiniz.

Ha eğer tanıdık bir lastikçiniz varsa, jantı söküp takarken hor davranmayacak birisi, ona bırakabilirsiniz. Yoksa kimse jantınızı takıp çıkarırken sizin kadar özenmez. Ben jantın üstündeki o çizikleri atsam içiniz gider. Olan olmuş ama artık, benim jantlarıma yeni lastik alınmadıkça lastikçi dokunamaz.

O gün gelince bakalım hocam lastiği değişirimde rot balansı mecbur lastikçide yaptırırız :)

• quote:

O gün gelince bakalım hocam lastiği değişirimde rot balansı mecbur lastikçide yaptırırız :)

Hocam lastik janttan ayrılmadığı için balans da gerekmiyor.
  • Ankarada 2 gün kar yağdı onda bile yazlık lastiklerdegezdim ben heryer erimisti. HHiç kışlık almasaniz daha iyi ankarada

• ankarada bu işi iyi yapan yer bulmak zor! genelde balans ayarını iyi yapamıyorlar sonra tekrar git gel yapmak zorunda kalıyoruz benim ayar yaptırıpta memnun olduğum istanbul yolunda carrefour içinde speedy var orası güzel yapıyodu belki bir tık pahalı ama adam milimetrik ayar yapıyor tavsiye ederim
  • Eryamanda lukoil icinde var bir lastikci,genelde orda degistiriyorum hizlilar en azindan.Eksiklikler ayni tabi digerleriyle profesyonel birsey beklemeyin,hatta balansi arada tutturamiyor sanki Fiyat 40tl,sokme takma balans.

Batikent carrefour icindeki speedyde degistirmistim bir kere orasininda isciligi guzel ve hizliydi.Sokme takma balans,1 lastik tamiri 50tl vermistim ama fiyat artmis olabilir.

Yakala.co firsatlarini takip etmek gerek bazen orda daha dusuk fiyata dusuyor ama ankaranin taa neresinde belli degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Eryamanda lukoil icinde var bir lastikci,genelde orda degistiriyorum hizlilar en azindan.Eksiklikler ayni tabi digerleriyle profesyonel birsey beklemeyin,hatta balansi arada tutturamiyor sanki Fiyat 40tl,sokme takma balans.

Batikent carrefour icindeki speedyde degistirmistim bir kere orasininda isciligi guzel ve hizliydi.Sokme takma balans,1 lastik tamiri 50tl vermistim ama fiyat artmis olabilir.

Yakala.co firsatlarini takip etmek gerek bazen orda daha dusuk fiyata dusuyor ama ankaranin taa neresinde belli degil.

Bende eryamanda 5m Migros var onun altında değişim yapan yer buldum 40 lira diyor orda değiştirecem sanırım

• CaNeRR kullanıcısına yanıt
    Orda da degistirdim ama adamlar acayip yavas calisiyordu 3-4 kisi vardi birde onumde belki yoruldular bilmiyorum.
  • HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    Başlarında dururum jantları çizmeden değiştiririm artık napim

• Beni yıkadan bahsediyorsunuz ben geçen sene yazlıkları orada taktırırken çok sorun yaşamıştım. Dört jantı boydan boya çizmişlerdi makineyi yanlış kullanarak. Sonra boyatmayı kabul etmişlerdi ama hiçbir zaman orijinal gibi olmadı boya attı falan. Bulaşmayın derim. Normal bi lastikçi daha iyi yapacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.