Şimdi Ara

malum siteyle ilgili ilginç bir istatistik !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 ilk 3 ayında ( ocak-şubat-mart) 1 milyon 887 bin 642 adet vasıta ilanı girilmiş, buna mukabil aynı dönemde 347 bin 373 adet otomobil satılabilmiş ( bu oran tüm yıl içinde hemen hemen aynı ) ( satış oranı % 18 )

evet, forum sitemizde malum sitedeki fiyatların hormonlu olduğu,orada yazan fiyatların piyasayı yansıtmadığı defalarca dile getirildi,,, benim bu konuyla ilgili şahsi kanaatim şudur : hormonlu fiyat girenlerin büyük kısmı şansını denemektedir,,,, ucuz fiyat girenlerin aracı anında satılmakta ve ertesi gün 3-5 bin tl fazlasına hormonlu fiyatlar seviyesinden tekrar satışa sunulmaktadır,,,, bir kısım ise malını ifşa etmekte,tabir caizse havasını atmak,egosunu tatmin etmek derdindedir ,,, benim bu site vasıtasıyla 5-6 kez araba almış satmışiığım vardır,malının ederini istersen kısa sürede satarsın,eğer kısa sürede satamadıysan fiyat revizyonu istiyor demektir,, eğer sitede satışa muvaffak olanların genel oranı yukardaki rakamlara göre % 18 ise bu durum şöyle açıklanabilir : % 82 araç fiyat revizyonu istiyor

http://www.haberler.com/sahibinden-en-cok-satilan-araba-markalari-hangisi-4897116-haberi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 2 Şubat 2014; 15:36:04 >

• helal
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

2013 ilk 3 ayında ( ocak-şubat-mart) 1 milyon 887 bin 642 adet vasıta ilanı girilmiş, buna mukabil aynı dönemde 347 bin 373 adet otomobil satılabilmiş ( bu oran tüm yıl içinde hemen hemen aynı ) ( satış oranı % 18 )

evet, forum sitemizde malum sitedeki fiyatların hormonlu olduğu,orada yazan fiyatların piyasayı yansıtmadığı defalarca dile getirildi,,, benim bu konuyla ilgili şahsi kanaatim şudur : hormonlu fiyat girenlerin büyük kısmı şansını denemektedir,,,, ucuz fiyat girenlerin aracı anında satılmakta ve ertesi gün 3-5 bin tl fazlasına hormonlu fiyatlar seviyesinden tekrar satışa sunulmaktadır,,,, bir kısım ise malını ifşa etmekte,tabir caizse havasını atmak,egosunu tatmin etmek derdindedir ,,, ben,m bu site vasıtasıyla 5-6 kez araba almış satmışiığım vardır,malının ederini istersen kısa sürede satarsın,eğer kısa sürede satamadıysan fiyat revizyonu istiyor demektir,, eğer sitede satışa muvaffak olanların genel oranı yukardaki rakamlara göre % 18 ise bu durum şöyle açıklanabilir : % 81 araç fiyat revizyonu istiyor

http://www.haberler.com/sahibinden-en-cok-satilan-araba-markalari-hangisi-4897116-haberi/

Arkadaşım 56bin km'de 16.500'e sattığı 2005 1.5CRDI AMDRIRE ACCENT'i 18.750'den satışta gördüm inanamadım. :D

• Nasreddin Hoca misali 'ya tutarsa'cılar çok malum sitede..
  • bu haberi fiyat şişirenlere de okutabilsek keşke.
  • Şu 02-05 model arasındaki Civiclerin yuzde kaçı satıldı acaba???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Şu 02-05 model arasındaki Civiclerin yuzde kaçı satıldı acaba???

hocam size katilmakla kalmiyor 2010 ustu beyaz civicler icinde ayni soruyu sorasim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle doğru ama yüzde bir de olsa tutturanlar oluyor ki millet sansini deniyor. Bir arkadasim 2007 yada 2008 polo tredline 70bin km deki benzinli aracini gecen sene 25.500e satti malum sitede. Sattiginda sifiri kampanyadan liste fiyati 30bindi. Hem eski kasa hem 5 senelik araç hem de 2 kasa arasinda daglar fark var. Ustunu tamamlayip comfort polo aldi yine. Gerisini siz düşünün.

• Bu 373 bin bilmem kaç araç satıldığı bilgisinin kaynağı ne?
    Millet "malum site aracılığıyla sattım" şeklinde veri girerse ortaya çıkan bir rakam...
    Ya "malum site aracılığıyla sattım" demeyenler?
    O yüzden bu rakamlarla yorum yapmadan önce biraz yavaş olalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1636 -- 31 Ocak 2014; 22:18:32 >
  • sitenin ucuk fiyatlari pazarida belirlemede etken oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: umm.7

sitenin ucuk fiyatlari pazarida belirlemede etken oluyo

Katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan1636

Bu 373 bin bilmem kaç araç satıldığı bilgisinin kaynağı ne?
    Millet "malum site aracılığıyla sattım" şeklinde veri girerse ortaya çıkan bir rakam...

bu istatistikleri malum site yıl sonlarında yayınlıyor, bir çok basın kuruluşunda malum siteyle ilgili istatistiki bilgiler zaman zaman haber oluyor, bu rakamlar sitenin verdiği rakamlar,, haa adam satmamıştır sattım diye bilgi girmiştir olabilir,adam olmayan arabasına ilan girmiş olabilir mümkündür ama bunlar malum sitedeki fiyatların hormonlu olduğu gerçeğini değiştirmez...
  • ben şöyle kendi şehirim için söyleyebilirim ki arada 1000 - 2000 oynuyor çok oynamıyor . Sahibinden de gördüğüm ve sonrasında pazarda benzerlerini sorduğumda aynı fiyatları aldım . Sahibinden de uygun fiyata olanları zaten galericiler izliyor ve kendileri alıyor ve pahaliya satiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Orijinalden alıntı: hakan1636

Bu 373 bin bilmem kaç araç satıldığı bilgisinin kaynağı ne?

bu istatistikleri malum site yıl sonlarında yayınlıyor, bir çok basın kuruluşunda malum siteyle ilgili istatistiki bilgiler zaman zaman haber oluyor, bu rakamlar sitenin verdiği rakamlar,, haa adam satmamıştır sattım diye bilgi girmiştir olabilir,adam olmayan arabasına ilan girmiş olabilir mümkündür ama bunlar malum sitedeki fiyatların hormonlu olduğu gerçeğini değiştirmez...

Çok fazla hormonlu fiyat olduğu gerçek..
    Düşürebilirsem birini niyetiyle verilmiş ilan çok..
    Fakat araç alım satımında % 18 gibi küçük bir paya sahip olduğuna da inanmam..

• neden malum site deniliyor sahibinden desenize şuna
  • Ciddi olan adam satabilir hocam, ederi neyse yazar. Çoğu farklı kafalarda cidden.
  • Temmuzdan beri sahibindende dolaşıyorum. Uygun fiyatı olan ve ya temiz olup 1-1500 TL fiyatı yüksek olan arabalar satılıyor. Hatta birara 3-4 arabayı takibe almıştım 1 hafta içinde ilanlar pasif ilan olmuştu. Fiyat şişikliği konusun zaten aradığınızda çoğu 500 ya da 1000 TL düşürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

neden malum site deniliyor sahibinden desenize şuna

3 harfliler gibi ismini söylemeye çekiniyor millet :D
  • Şöyle bir durum da var ki arkadaşıma araba almaya çalışırken aradığımız araçların birçoğu sattık, anlaştık diye aramaları geri çevirdiler. Özetle herkes aracını sattıktan sonra ilanı yayından kaldırmıyor.
  • Hormonlu fiyat illaki vardir ama birde asagidaki pencereden bakmakta fayda var.

Bende aracimi satmak icin ilan verirken mecburi fazla istiyorum. O fiyata o araci bende almam.

Misal 2004 model otomatik, benzinli Golf4 aracimi 24.000 tl den satisa koydum aslinda adam gibi biri olsa 22.500 e verecegim. Neden 24.000 istiyorum?

Sehir disindan ariyorlar gelecegiz diyorlar telefonda pazarlik yapiyorlar tamam anlasiyoruz sonra geliyor birde aracin yaninda pazarlik yapiyor.

Bunu cogu kisi yapiyor. Aracin her seyini yazmisim resimlerini koymusum birde geliyor yok kılıydı yok tüyüydü bir daha pazarlik. Bunu da dusunerek biraz daha fazla yazmak mantiksiz degil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.