Bildirim
Maksimum Ram Neye Göre Belirleniyor?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
anakarta göre belirlenir
ama istisna zamanlarda işlemciden dolayı da olabilir
10gb çalışmayabilir
10 gb çalışıp sadece 8gb ınıda kullanabilir
biraz şans işi -
ramın miktarını firma belirler
maxsimum o bilgisayara takılacak miktarı ise anakart firması ve chipset belirler
yani eger senin pc de 2 tane ram slotu varsa ve 1 tanesinde 8 gb ram takılıysa diger yuvaya uygun ram takılabilir ama anakartın maxsimum ram destegi önemli tabi maxsimum 16 gb destekliyorsa anakart ve 1 yuvada 8 gb ram varsa 8 gb ram daha alıp 16 gb yapılabir -
Teşekkürler arkadaslar. Alip deneyecem mecburen. Alırsam şayet sonucu yazarim buraya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim CPU-Z programıyla Ramin özelliklerini öğren aynı özellikte RAM satın al
İşletim sistemi de kullanılabilir kısmı belirler. Win 7 home basic 8, home premium 16 gb'a kadar destekliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DGMI
İşletim sistemi de kullanılabilir kısmı belirler. Win 7 home basic 8, home premium 16 gb'a kadar destekliyor.
Teşekkür ederim. Işletim sisteminin 32 yada 64bit olması da bunu değiştirebilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu84 -- 3 Ocak 2015; 14:13:46 >
quote:
Orijinalden alıntı: evokartal
Rica ederim CPU-Z programıyla Ramin özelliklerini öğren aynı özellikte RAM satın al
Tesekkur ederim. Cpuz den baktim ama pek anlamadim acikcasi. Konuyu açtığımda ilk postumda screenshootlari paylaşmıştım. Arkadaslar max 1333mhz destekler dediler. Laptopun asus sitesinden özelliklerine baktim 1066 mhz yaziyor. Kafam karman çorman oldu simdi. 1600 aldim olmadi geri gönderdim. 1333 alsam daha hızlı diye, çalışır mi ki acaba diye düşünmeye basladim bi sefer de.
quote:
Orijinalden alıntı: evokartal
ramın miktarını firma belirler
maxsimum o bilgisayara takılacak miktarı ise anakart firması ve chipset belirler
yani eger senin pc de 2 tane ram slotu varsa ve 1 tanesinde 8 gb ram takılıysa diger yuvaya uygun ram takılabilir ama anakartın maxsimum ram destegi önemli tabi maxsimum 16 gb destekliyorsa anakart ve 1 yuvada 8 gb ram varsa 8 gb ram daha alıp 16 gb yapılabir
Tesekkur ederim cevap icin. Cihazımın özellikleri su linkte mevcut. Anakarta gore sizce max ram miktarı nedir?
http://m.istanbulbilisim.com.tr/a-series-a52jt-sx332v-asus-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,23989.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: neu84
quote:
Orijinalden alıntı: DGMI
Teşekkür ederim. Işletim sisteminin 32 yada 64bit olması da bunu değiştirebilir mi?
Rica ederim. Elbette belirler. 32 bit, değişmekle birlikte, en fazla 3,25 GB'a kadar kullanılabilir ram destekliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakart maksimum 8gb RAM destekliyor ilerde 4gb. RAM alıp ekleyebilirsiniz tabi takılı RAM tek slot ise
Teşekkür ederim arkadaslar. Alip bir deneyeyim madem :).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X