Şimdi Ara

makro iktisattan anlayan varmıı çok acıil yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşarla pazaretsi günü makro iktisat bütünleme sınavım var ve hocanın finalde sorduğu sorular var ama çözemiyorum bana yardım edebilirmisininz bunlar gelmez ama benzerleri gelir büyük itimal

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/972012_10201168882291380_2107529651_n.jpg?oh=c438f7fd456e685450b4aaad2dec4482&oe=51D99DD5&__gda__=1373266792_8652ae02786b6d9f47fdc4d54613c4d3

link de koydum resimide ekledim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler
     makro iktisattan anlayan varmıı çok acıil yardıma ihtiyacım var

• bu kadar beleşçilik olamaz, yardım istiyorsan önce biraz sen çabalamalısın, adam gibi resim koymayı beceremeyen tipleri universiteye alıyorlar sonra da işsizlik var diye bağırıyolar. la bunu ilkokula almaları hata

önce soruları adam gibi tek tek çek okunaklı olsun, daha sonra bakar cevaplarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

bu kadar beleşçilik olamaz, yardım istiyorsan önce biraz sen çabalamalısın, adam gibi resim koymayı beceremeyen tipleri universiteye alıyorlar sonra da işsizlik var diye bağırıyolar. la bunu ilkokula almaları hata

önce soruları adam gibi tek tek çek okunaklı olsun, daha sonra bakar cevaplarım.

Adam büyük ihtimal sınavda çekmiş hocam acele ile niye vuruyorsun hemen adama
  • omerergun55 O kullanıcısına yanıt
    hayır bu kadar kızmana ne gerek var elimizde olan resim bu böyle konuşman hiç doğru değil ben yardım istedim edebiliyosan edersin hakaret etmene ne gerek var
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnknownArtist17

quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

bu kadar beleşçilik olamaz, yardım istiyorsan önce biraz sen çabalamalısın, adam gibi resim koymayı beceremeyen tipleri universiteye alıyorlar sonra da işsizlik var diye bağırıyolar. la bunu ilkokula almaları hata

Adam büyük ihtimal sınavda çekmiş hocam acele ile niye vuruyorsun hemen adama

halden anlıyan insanın durumu farklı :D sınavda çekildi fotoğraf o aceleyle bu kadar oldu okuyamadığınız yer varsa söleyin ben yazım tekrar

• quote:

Orijinalden alıntı: omerergun55

hayır bu kadar kızmana ne gerek var elimizde olan resim bu böyle konuşman hiç doğru değil ben yardım istedim edebiliyosan edersin hakaret etmene ne gerek var

soruları tek tek oku buraya yaz o zaman. su koyduğun resim okunuyor mu ? o kadarına kafayı calıstıramıyorsan zaten o dersten geçemezsin...

bölüm ne ? universite ne?
  • 13-e , 14 d, 15 d

11. soru 1200 şıklarda söylemiş ama onun 1250 olması lazım

nominal değer x (1- enflasyon oranı) = reel değer

buradan

a x 0,80 = 1000

a= 1250 olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 6 Temmuz 2013; 13:14:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    s1) klasik makro modellere göre toplam talepdeki bir değişme aşağıdakilerden hangisine neden olmaz?
    a)fiyat düzeyinde değişme
    b)nominal ücret düzeyinde değişme
    c)para talebinde değişme
    d)enflasyon beklentilerinde değime
    e)istihtam düzeyinde değişme

s2)ı=s (t-g)+(x-m) dir eğer t<g ve x<m ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?
    a)t-g kadar bütçe fazlası vardır
    b)dengye gelmek için ı>s olmak durumundadır
    c)vergiler harcamalardan daha fazladır
    d)ithalat ihracattan daha büyüktür
    e)x-m kadar ihracat fazlası vardır

ilk iki soru bu devamını yazıyorum
  • 5-e , 4-a

okuyabildiklerim bu kadar
    s3)genişletici bir maliye politikasıyla birlikte yürütülen daraltıcı para politikaları aşağıdakilerden hangisine neden olabilir?
    a)gelir ve tüketimin artmasına
    b)faiz oranı artarken palnlanmış yatırımın düşmesine
    c)faiz oranı düşerken tüketimin artmasına
    d)faiz oranı düşerken planlanmış yatırımın düşmesine
    e)faiz oranı düşerken bütçe açıklarının artmasına

s4)paranın miktar teorisine göre hangisi doğrudur?
    a)paranın dolaşım hızı paiz orarındaki değişmelerden etkilenir
    b)para talebi faiz oranı ile negatif iişkilidir
    c)işlem amaçlı para talebi faiz oranının fonksiyonudur
    d)para spekülatif amaçlı tapep edilir
    e)fiyatlar genel düzeyindeki değişikliğin tek nedeni para arzındaki değişikliktir.

iki soru daha devamı geliyor..
    s5)milli gelir hesaplanırken ihracat ve ithalat ile ilhili olarak hangisi dikkate alınmalıdır?
    a)ithalatı oluşturan yurtiçi harcamaları gsyih kapsamına dahil edilmez
    b)ithalat yapan her ülke ticaret açığı verir
    c)ithalat yurt içi çıktının bir parçasdır
    d)ihracat yurt içinde üretilen ürünlere yurt içindeki hane halkları firmalar ve hükümetin talebini gsterir
    e)ihracatı oluşturan gsyih kapsamına dahil edilmez

s6)ıs eğrisinin dik ve lm eğrisinin yatay olduğu durumda hangisi doğrudur?
    A)devlet hacamalarındaki artış faiz oranlarını reel gsyih arttıracak
    b)devlet harcamalarındaki artış faiz oranlarını değiştirmicek ancak reel gsyih arttıracak
    c)para arzındaki artış faiz oranlarını düşürecek ve reel gsyih arttıracak
    d)para arzındaki artış faiz oralarını değiştirmicek ancak reel hsih arttıracak
    e)para arzındaki artış faiz oranlarını yükseltecek ve reel gsyih düşürecektir

iki soru daha devamı geliyor..

s7)aşşğıdakilerden hangisi merkez bankalarının para politikası araçları arasında yer almaz?
    a)döviz işlemleri
    b)açık piyasa işlemleri
    c)zorunlu karşılık oranı
    d)reskont oranı
    e)fiyatlar genel düzeyi

s8)zorunlu karşılık oranı %10 iken bankacılık kesiminin rezevlerindeki 1000 birimlik artış en fala ne kadar mevduat meydana getirir?
    a) b) 100 c)110 d)1000 e)10000

s9)marjinal tasarruf eğilimi 0,20 çoğaltan katsayısı 4 marjinal ithalat eğilimi kaçtır?
    a)0,18 b)30 c)0,40 d)0,05 e)1,25

s10) marjinal tüketim eğiliminin yüksek olması sonucunda hangisi gerçekleşir?
    a)göreceli olarak daha dik ıs eğrisi ortaya çıkar
    b)göreceli olarak dha yatık lm eğrisi orataya çıkar
    c)
    göreceli olarak daha dik lm eğrisi orataya çıkar
    d)görecei olarak daha dik ıs ve lm eğrisi meydana gelir
    e)göreceli olarak daha yatık ıs eğrisi ortaya çıkar

s11)beklenen enflasyon oranı 0,20 hedeflenen reel ücret 1000 tl nominal ücret düzeyi hangisidir?
    a)900 b)110 c)1200 d)100 e)990

s13)ekonomide denge tam istihdam gelir düzeyinin üzerinde meydana geliyorsa hangii gerçekleşir?
    a)deflasyonist açık
    b)stagflasyonist açık
    c)resesyon
    d)noksan istihdam
    e)enflastyonist açık

s14)bankaların vermiş oldukları taahhütlere karşılık bedeli oranda nakit yada nakde kolaylıkla çecrilebilecek değerleri bulundurn zorunluluğa ne denir?
    a)disponibilite oranı
    b)iskonto oranı
    c)reskont oranı
    d)zorunlu karşılık oranı
    e)mevduat munzam karşılık oranı

s15) bir ekonomide faiz oranlarının yükselmesi aşağıdakilerden hangisine neden olur?
    a)yatırımlar artar
    b)ihracat olumlu yönde etkilenir
    c)ülke parası yabnacı paralar karşısında değer kazanır
    d)ülkeden yabancı sermaye çıkışı olur
    e)toplam taep eğrisi sağa kayar

ve hepsi bu kadar toplam 15 soru

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.