Şimdi Ara

Makita matkap pili değişimi ve sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makita 12v matkabım vardı pili bitti laptop pili taktım motor zorlanınca duruyor pil deşarj oluyor 1 dakika sonra kendine geliyor.bu sorunu çözmek için dc h brige pwm motor driver baktım ama bulamadım.konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirmi ?tetik çıkışına yani motor girişine bağlıcam( +-) (-+) geliyor devre ieması bilen veya satın alabileceğim link atarsaniz iyi olur ilgilenenlere teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sağlıklı bir sonuç için biten pili yenileyin derim kalın sağlıcakla.
  • Cevabınız ve ilginize teşekkür ederim .Pilleri li ion taktım motoru zorlamada piller asırı ısınıyor pwm hbridge driver gerek ama bulamadım aradığım gibi bişey

• Akım sıkıntısı varsa h bridge veya pwm controller nasıl bir çözüm sağlayacak ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Matkap 12vdan 14.4v yükseltildi 1500maden 2200 ma yükseltildi akım veya gerilim sorunu yok sadece motor sürücü sorunu var

• kingsizesunnia K kullanıcısına yanıt
    Anlattığınız sorunlar değerler yükseltilince degil de daha çok düsuk ise oluşacak şeyler. Ama eğer matkabin içinde yüksek ısı korumasi gibi birşey varsa onun için birşey diyemiyorum.

Pilin de kapasiteden ziyade anlık deşarj değeri önemli ki laptop pili ise ve aradaki akım sınırlayıcı devreyi de soktuyseniz sorun olmaması gerekirdi.

Pwm controller olarak şöyle bir ürün mevcut

https://m.n11.com/dc-12v-24v-30v-40v-oto-pwm-10a-dc-motor-hiz-kontrol-regulator-P227798563?gclid=EAIaIQobChMI396lo4rd3QIVlk8YCh3YjgB1EAQYESABEgKq9_D_BwE

Tabi bu sadece pwm kontroller. Hız olayı halledilir bununla. Ama hkopru yani yön olayı yok bunda. Matkap ta zaten yön olayı vardır. Hbrigde olayına tam olarak neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

• Li ion piller zorlamaya gelmiyor kısa sürede kendini sıfırlıyor sorun sürücüde ...bu linkteli devreyi bağlıyacal olsam nasış bir bağlantı şekli yapmayalıyım nererye bağlıyım yazabilirmisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle matkabi eskisi gibi portatif bir şekilde kullanmak istiyorsanız (hani elde tutulsun eskisi gibi aynı konforda olsun derseniz bu devreyi bir şekilde maktaba yapıştırmak gerekir) Bu devrenin üzerindeki iki power pini pile takılıyor. Diğer iki pini de motora bağlanıyor. Pot ile de pwm ayarlanıyor. Artık nasıl bir sistem kurarsınız bilmiyorum ama kullanımı temel olarak kolay. Bir de size sabit bir pwm değeri gerekiyorsa o pot yerine pcb türü pot lehimleyip istediğiniz çıkışı sağladığını avometre ile ölçerek üstünü silikonla kapayip degeri sabitleyebilriniz. Daha yuvarlak değerler uygun ise potu sokup uygun gerilim bölücü direnç değerleriyle de potu yine ortadan kaldırabilirsiniz. Bunlari istemezseniz de dedigim gibi pil ve güc bağlantısini yapıp potu çevirmeniz yeterli.son olarak bu kartin dc fırçalı motorlar için pwm teknigi ile hız kontrolü yaptigini belirtmiş olayım. Fırçasizlarda ise yaramaz.

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Siz iyi niyetli bir arkadaşsınız alakanıza teşekkür ederim .yardımcı olmaya çalıştınız için size saygı duydum devreyi tam nereye bağlıyım pile veya motora mı ?

https://n11scdn1.akamaized.net/a1/1024/elektronik/sarj-kiti/dc-12v-24v-30v-40v-oto-pwm-10a-dc-motor-hiz-kontrol-regulator__0280433668306266.jpg
    şuradaki fotoda görünen pinlerden power+ ve power- pilin + ve - ucuna bağlanacak. motor+ ve motor- de matkabın motoronun + ve - ucuna bağlanmalı. sizde direk motora ulaşmanın mümkün olmadığını varsayarak motor+ ve motor- pinlerini motora giden yol olan bataryanın bağlandığı noktalara bağlamanız gerekecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.