Şimdi Ara

Makine zabiti yeterlilik.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Endüstri meslek lisesi motorlu araçlar bölümü mezunuyum.Elimdeki diplomayla gemide ne yapabilirim?Makine zabiti veya çarkcı olmaya yeterlimi?Okuldan mezun olmadan önce kursa sormuştum makine zabiti olabilirsin demişti ve 3 bin lira para istemişlerdi.Kurslara güvenmiyorum açıkcası sizlere sormak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerli dostum,

Aradığın tüm soruların cevabı bulabilirsin. Geçenlerde yönetmeliği okumuş ve sanırsam yağcı veya makine lostromosu olabileceğini söyleyebilirim. Sen yine de bi göz at. Gemi adamları bulunduğu görevde çalışma süreleri ve yükselme şeması diğer pc de kaldı onu da sana atarım.
    Sana tek tavsiyem iyi araştır ve kimseye inanma. Paranı almaya çalışan çok insan çıkacak bu piyasada karşına. Bu işte belge ve sertifikası olan şanslı.

• hocam cevap için teşşekkür ederim.Burdan yardım alamayınca bi tanıdık aracılığla kursa gittim.Kurs sahibiyle konuştum sadece yağcı olabiliyormuşum.Meslek lisesi mezunlarının özel kursa gidip makine zabiti olmaları mahkeme kararıyla engellenmiş.Kurs sahibi 2 yıllık gemi makinaları bölümü tavsiye etti.Şimdi ygs ye hazırlanıyorum.Puanlar düşük zaten.Şu an gemide çalışan tandıklarım var ve onlara güvenerek giriyorum bu sektöre.

• Türkiye de maalesef birilerinin canı sıkılınca "ben bunu beğenmedim olmasınlar" sözü ile ne mevzuatlar değişiyor çok haklısın. Allah bu yolda sana yardım etsin ve başarılar dilerim dostum. İleride lazım olabilecek terfi şemasını gönderiyorum(Makinacılar için). Resim biraz kötü ama çözebileceğine eminim. Pruvan ve bahtın neta olsun kardeşim.
     Makine zabiti yeterlilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8A859B47 -- 15 Ocak 2016; 0:28:09 >

• Hoca tekrar teşekkür ederim.Tek korkum gemiye çıktığımda anlaşaymıycam insalara denk gelmek.İnşallah sizin gibi dostlar çıkar karşıma hep...

• Merak etme herkes ekmek davasinda anlasilmayacak kimse denk gelmez. ilerde Seyire cikacak olursan bi haber et burdan :) selametle

• Benimle aynı sene mezun olan arkadaşımın facebook profilinde sürekli yük gemilerinin üstünde fotoları var, ülke ülke gezmiş resim felan yollamış.

Bölüm: makina mühendisliği, şimdi bu arkadaş neycidir orda ne iş yapar ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yonetmelik derki;

Uzakyol Vardiya Mühendisi/Makinisti; 3000 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde uzakyol vardiya mühendisi/makinisti olmak için müracaat edenlerden,
    1) Onsekiz yaşını bitirmiş olmak

Dört yıllık fakülte ve yüksekokulların gemi inşaatı ile gemi makineleri mühendisliği veya makine mühendisliği veyahut gemi inşaatı ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümlerinin lisans programından mezun olmak ve İdarenin öngördüğü ve Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce Başarı Esaslarına göre İngilizce yeterliğini sağlamak, Sözleşmenin öngördüğü İdare tarafından onaylanan uzakyol vardiya makinistliğine yönelik A-III/1 eğitiminde öngörülen derslerden öğrenimi esnasında süre ve müfredat olarak eksik aldığı dersleri, İdare tarafından uzakyol vardiya mühendisliği eğitimi için yetkilendirilmiş eğitim kurum/kuruluşunda, bu kurumların uyguladığı uzakyol vardiya mühendisliği müfredatını içerik ve süre olarak karşılayacak şekilde başarı ile tamamlamak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi, altı ayı da onaylanmış bir staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere oniki aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak.

• MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    Yukarida ki yonetmelige gore arkadasiniz gemi adami olabilmek icin once onayli egitim kurumlarina basvurup gerekli sertifika/egitim/sinav gibi uygulamalarini gececek ve tarif edildigi hususta staj arti idarenin ongorecegi sinav ve belgeler ile uzak yola gecis yapip calismaya baslayabilecektir. Vaktim var diye yazabildim, bu tur durumlarda bilgi kirliligi cok olur lutfen yonetmelik harici kimseye itibar etmeyiniz

• Bir konu hakkında bilği almak istiyorum
    Endüstri meslek lisesi mezunuyum ve yağcı olarak kağıdımı çıkarmışdım
    5 yıl uluslararası gemilerde çalışdım şu andada sehir içi yolcu gemisinde çalışıyorum
    Kağıdımı makine zabiti yapmak istiyorum ve nasıl bir süreç izlemeliyim ve kac kW ya kadar makine zabiti alabilirim çalışdığım gemi
    2 adet 850 kW yani 1700 kW lık.. benim nerden baksanız 750 3000 kW almam lazım makine zabitlik için nasıl yapmam lazım.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.