Şimdi Ara

Makine Mühendisliği Vs Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi bi sonuçlar açıklansını geçelim diyelim ki puanim ODTÜ Makineye yetiyor ve de tıpa yetiyor şu an çok kararsizim Tıp okumak çok zor ama doktor olmak var makine okumak da kolay değil :/.Ders olarak matematik mi biyoloji mi hangisinde daha iyiyim hangisinden daha zevk aliyorum bilmiyorum ayni gibiler.Doktorluk da yaparim iğrendiğim bir meslek değil tamam kolay meslek değil onu biliyoruz.Ama bir mühendis olmak istiyorum çalişma şartlarini bilmiyorum ama Odtü den cikinca iş garantisi var mi yok mu bilmiyorum.Varsada şimdi diyelim girdim işe büyük ihtimal 2k maaşla başlicam.Kotu para değil ama doktor olaydim demeye korkuyorum.Aranizda odtu makine ve ya tıp okuyab varsa bana bi yardimci olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam sabah gördüm de düşündürdü bi kadın doktora saldırmışlardı
    sen o kadar oraları kazanıp eğitimini alacaksın böyle dallamaları sağlığına kavuşturmaya çalışacaksın kodumun aşiretleri gelip kafa tutacak sana
  • Özet: Bilmiyorum

Hocam mühendisliğin çalışma şartlarını biraz araştır.Yea bu da çekilmez ki diye düşünürsen tıp daha mantıklı.Ama teknolojiye ilgim var kendimi geliştiririm idealistim dersen çok iyi bir mühendis de olabilirsin.Hangi işi severek veya daha iyi yaparım diye düşün.Okumasının zorluğuna veya 4-6 yıl olmasına bakma.

Edit:Forumda birkaç tane bayan var.Beyler diyince sinir oluyorlar ama yinede sen bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdiGe.. -- 8 Haziran 2017; 0:35:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skipper..

Özet: Bilmiyorum

Hocam mühendisliğin çalışma şartlarını biraz araştır.Yea bu da çekilmez ki diye düşünürsen tıp daha mantıklı.Ama teknolojiye ilgim var kendimi geliştiririm idealistim dersen çok iyi bir mühendis de olabilirsin.Hangi işi severek veya daha iyi yaparım diye düşün.Okumasının zorluğuna veya 4-6 yıl olmasına bakma.

Edit:Forumda birkaç tane bayan var.Beyler diyince sinir oluyorlar ama yinede sen bilirsin

Bu bölumde kiz yok diye biliyom.Valla hocam ben kendimi geliştirmem yani o işlere girişmem 0 girisimcilik sonuna kadar tembellik var kanimda.Aslinda ofis işi istiyordum kendi küçük firmami kurup 5-6 calisanimla ofis işlr işte ne biliyim oyun yapma site yapma vesayre ama odtu bilgisayarda puani çok yüksek.Bilemiyorum vallahi çok kararsiz kaldim

• Kardeşim gel ortasını bulalım Tıp Mühendisliği oku bence herkesin gönlü olsun sıkma canını boşuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BloodOnMyName

hocam sabah gördüm de düşündürdü bi kadın doktora saldırmışlardı
    sen o kadar oraları kazanıp eğitimini alacaksın böyle dallamaları sağlığına kavuşturmaya çalışacaksın kodumun aşiretleri gelip kafa tutacak sana

Valla oda var hocam doktorluk da sıkıntı bir iş :/.Diger mühendislik işinde de kotu bir patronun olacak sıkıntı cikaracak eniştem mühendis.Torpille gelen adam var işi hiç bilmiyor benle ayni maaşi aliyor falan da diyordu.

• Nerde yaşıyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    2 yıl önce açıldı
    İktisat Vs Makine
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WexDosa kullanıcısına yanıt
    hocam odtü makineden çıkıp pek de öyle sıkıntılar yaşanmaz gibime geliyor ama bilemedim
  • Lise hayatında hiç mühendislik ile ilgili merak uyanmamış gençler, istediği kadar iyi bölümde okusunlar birşey ifade etmez.Mevzu paraysa ikisinde de kazanırsın.Ama hangisinden keyif alacağın soru işareti.

ODTÜ'den de, Boğaziçi, Koç, Bİlkent makineden veya diğer mühendisliklerden tanıdıklarım var.Lise zamanı her halinden mühendis olacağı belli adamlar şuanda amerikada.Ama bu iş sadece not ortalamasıyla, hoca referans mektubplarıyla da olmuyor.Hakikaten bir fikri olan adamlar bunlar, yeni birşeyler üretebilme potansiyeli olan adamlar.Aynı şekilde puanı senin gibi yetip gidenleri de tanıyorum keşke başka bölüm seçseydim diyorlar.Çoğu türkiyede hiç istemeye istemeye sürünecekler, en azından ilk bir 5 sene.O 5 senede de üstüne koyamazlarsa sonra vay onların haline.Dediğim gibi bu iki bölümden de mezun olup iyi paralar kazanırsın.Ama mutlu olurmusun onu iyi tartmak lazım.Doktorluk bana kalırsa Türkiyede itibarı açısından kat be kat tercih edilesi.Türkiyedeki mühendislik anlayışı maalesef parça birleştirme üzerine.Büyük şirketlerin ar-geleri bile sadece işin araştırma kısmında, o da muadillerinden.Burada mühendislik yabancı ürünün işleyiş sistemini kavramak, arıza durumunda müdahale etmektir, üretim aşamasında kontrol etmektir.Bu da herkesin yapmak isteyeceği bir iş değil.Haa ben hoca olurum dersen ona tamam.

• Doktor olmak için nelerimi vermezdim. Lanet olası meslek lisesi.
  • Kararsiz kalan adam tip yazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: inekmatur

Tıp okuyorum.

Sakın kaçırma, ODTÜ Makine yaz geç.

Hocam çok mu sürünüyorsunuz?Yani tıpı bitirmek için taa okulun başından beri hayvan gibi ders çalışmak mı lazım?Yoksa vize-finallerden 2-3 hafta önce falan mı başlıyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WexDosa

quote:

Tıp okuyorum.

Sakın kaçırma, ODTÜ Makine yaz geç.

Hocam çok mu sürünüyorsunuz?Yani tıpı bitirmek için taa okulun başından beri hayvan gibi ders çalışmak mı lazım?Yoksa vize-finallerden 2-3 hafta önce falan mı başlıyorsunuz?

Mesele sürünmek değil, mesele o değil yeğen.

Asıl mesele sürünürken zevk almakta.

Makine Mühendisliği Vs Tıp

Baya sürünüyonuz yani :D

• Piyasaya atıldıkça öğreneceksiniz. İşverene fayda kattığınız kadar maaşınız oluyor.
  • WexDosa kullanıcısına yanıt
    Tip okuyorum ,dun itibariyle donem 5 oldum

Bana istedigin butun sorulari sorabilirsin.

Çokmu sürünüyoruz,evet cok surunuyoruz.hangi fakultede okursan oku. 1. Siniftan son sinifa kadar surekli bir egitim ve teorik yükü altinda kalacaksin. Sonrasinda ise TUS var ki bu sinav dunyanun en zor 2. Sinavi ünvanina sahip. Onu kazandiktan sonra babalar gibi 5 yil asistanlik egitimi var ki gerçekten bu egitimi almak çok az kisinin yapacagi ištir. Sonrasinda ise mecburi hizmet grliyor(mesela dis hekimliginde yok?) ama bizim meslekte var. 1-2 yil arasi surer bu mecburi. Sonrasinda ise askerlik var. muhendislik kisa donem yaparken doktorlarin tamami uzun donem yapar 12ay (evet gercekten 12 ay) :)

Hep kizarim arkadaslarima,ya cevreye tipi anlatirken abartmadan anlatin. Belki basarili bir doktor olacak birilerini vazgeciriyorsunuz. Yukarda yazdigim bilgiler safkan dogru bilgilerdir (baba da doktor ordan da tecrubeliyim)

Sonuç olarak temel mesele ISTEMEK VE SEVMEK. ben mesela isteyerek geldim. Ve cok seviyorum. Duzenli dersime calisiyorum hergun. Kiz arkadasim var tum istanbulu gezdim. Sinav yaklasinca gunluk calisma saatinide 2-3 katina cikardin mi cok iyi notlar alabilirsin. Temel felsefe hergun ya da gun asiri calismak. Boylelikle hem derslerin cok tatmin edici olur,hem psikolojik strese girmessin,hemde ekstralara vakit ayirabilirsin

Dun gögus hastaliklari staj sonu notum aciklandi 91 alarak staj 1. Si olmusum mesela. Ee gecen ay birsuru de gezdim ben orucumu da tuttum? Ama hergunde 3-4 saat ders calistim:)

Anlamissindir umarim genel olarak bu sekilde. Sormak istedigin baska soru olursa buralardayim. Herkese kolay gelsin kardeslerim :)

Not: mobilden yazdigim icin imlalara dikkat edemedim mazur görün ciddi imla hatalari olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propranolol -- 8 Haziran 2017; 12:36:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Propranolol

Çokmu sürünüyoruz,evet cok surunuyoruz.hangi fakultede okursan oku. 1. Siniftan son sinifa kadar surekli bir egitim ve teorik yükü altinda kalacaksin. Sonrasinda ise TUS var ki bu sinav dunyanun en zor 2. Sinavi ünvanina sahip. Onu kazandiktan sonra babalar gibi 5 yil asistanlik egitimi var ki gerçekten bu egitimi almak çok az kisinin yapacagi ištir. Sonrasinda ise mecburi hizmet grliyor(mesela dis hekimliginde yok?) ama bizim meslekte var. 1-2 yil arasi surer bu mecburi. Sonrasinda ise askerlik var. muhendislik kisa donem yaparken doktorlarin tamami uzun donem yapar 12ay (evet gercekten 12 ay) :)

Hep kizarim arkadaslarima,ya cevreye tipi anlatirken abartmadan anlatin. Belki basarili bir doktor olacak birilerini vazgeciriyorsunuz. Yukarda yazdigim bilgiler safkan dogru bilgilerdir (baba da doktor ordan da tecrubeliyim)

Sonuç olarak temel mesele ISTEMEK VE SEVMEK. ben mesela isteyerek geldim. Ve cok seviyorum. Duzenli dersime calisiyorum hergun. Kiz arkadasim var tum istanbulu gezdim. Sinav yaklasinca gunluk calisma saatinide 2-3 katina cikardin mi cok iyi notlar alabilirsin. Temel felsefe hergun ya da gun asiri calismak. Boylelikle hem derslerin cok tatmin edici olur,hem psikolojik strese girmessin,hemde ekstralara vakit ayirabilirsin

Dun gögus hastaliklari staj sonu notum aciklandi 91 alarak staj 1. Si olmusum mesela. Ee gecen ay birsuru de gezdim ben orucumu da tuttum? Ama hergunde 3-4 saat ders calistim:)

Anlamissindir umarim genel olarak bu sekilde. Sormak istedigin baska soru olursa buralardayim. Herkese kolay gelsin kardeslerim :)

Not: mobilden yazdigim icin imlalara dikkat edemedim mazur görün ciddi imla hatalari olabilir :)

Hocam öncelikle teşekkür ederim buraya yazdığın için.Hayırlı olsun bu arada iyice yaklaşmışsın doktor olmaya :D.Gerçi ben odtü makineye gitsem ve ya başka herhangi bir iyi mühendisliğe orda da çok rahat olmayacağım.Belki en az tıpdakiler kadar çalışma ve kendini geliştirme gerektiren bir iş mühendislik.Ben bilgisayar ve teknolojik aletlere çok yatkın olduğum için odtü ve ya daha iyi bir yerde bilgisayar mühendisliği istiyordum ama maalesef puanım oraya bu sene yetmiyecek gibi.Galiba tıp yazacağım.Mf3 ve mf4 puan farkım fazla olursa yani mf4 de 6-7k mf3 de 8-9k gibi bir şeylere dek gelirsem büyük ihtimal makine mühendisliğine giderim :/.Bu arada hangi üniversitede okuyorsunuz hocam?Ha birde şeyi soracağım bu aile hekimlerine hem çok kolay meslek diyorlar(illaki zorluğu vardır) hem de tus mus gerekmiyor tıpı bitir bir yere atanırsın diyorlar.Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?Siz hangi yönde uzman olmak istiyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: WexDosa

quote:

Orijinalden alıntı: Propranolol

Hocam öncelikle teşekkür ederim buraya yazdığın için.Hayırlı olsun bu arada iyice yaklaşmışsın doktor olmaya :D.Gerçi ben odtü makineye gitsem ve ya başka herhangi bir iyi mühendisliğe orda da çok rahat olmayacağım.Belki en az tıpdakiler kadar çalışma ve kendini geliştirme gerektiren bir iş mühendislik.Ben bilgisayar ve teknolojik aletlere çok yatkın olduğum için odtü ve ya daha iyi bir yerde bilgisayar mühendisliği istiyordum ama maalesef puanım oraya bu sene yetmiyecek gibi.Galiba tıp yazacağım.Mf3 ve mf4 puan farkım fazla olursa yani mf4 de 6-7k mf3 de 8-9k gibi bir şeylere dek gelirsem büyük ihtimal makine mühendisliğine giderim :/.Bu arada hangi üniversitede okuyorsunuz hocam?Ha birde şeyi soracağım bu aile hekimlerine hem çok kolay meslek diyorlar(illaki zorluğu vardır) hem de tus mus gerekmiyor tıpı bitir bir yere atanırsın diyorlar.Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?Siz hangi yönde uzman olmak istiyorsunuz?

1- Tıp ta okuduğun okul farketmez geleceğin açısından. Çünkü TUS bu farkı ortadan kaldirir. Mezun olduğun okul değil uzmanlık yaptığın eğitim araştırma hastanesi önemlidir

2- Aile hekimliği 1-2 yıl öncesine kadar dediğiniz gibiydi ancak çok kısa sürdü. Devlet Aile Hekimliği sistemine geçince tabi Aile Hekimliği açığı ortaya çıktı ve pratisyen hekimlere 6aylık(daha uzun olabilir) eğitimle Aile hekimliği uzmanlığı ünvanı verdi. FAKAT, günümüzde artik TUS dan gidebiliyorsun. Tabi böyle rahat bir bölümünde TUS da yüksek puan olması şaşırtıcı değil :)

3- valla ben henüz tam kestiremiyorum fakat cerrahi branş olacağım sanırım. Nasip :-)

• 2 sene önce birebir aynı şekilde arada kaldım tıp a gittim ve iyi ki tıp seçmişim diyorum. Eğer kendini geliştirebileceğini , dil öğrenebileceğini düşünüyosan yaz mühendisliği. Benim ingilizcem bile vasattı yani sıradan bir mühendis olurdum zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.