Şimdi Ara

2 yıllık Mekatronik bölümü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu teknik lisesi mezunları sınavsız geçiş yapabiliyor bildiğiniz gibi 2 senelik bölümler de en azından işe yarıyor . Bu bölümlerden Mekatronik bölümü sizce nasıl bir bölümdür ? imkanı maddi yönü falan . mesela 4 yıllığa tamamlanabilirmi ? bilgisi olan arkadaşlar söylerlerse sevinirim

2 Yıllık Mekatronik Bölümü: Bilgi ve Beceriler

2 yıllık Mekatronik bölümü, mekanik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği alanlarının birleştiği disiplinler arası bir program sunar. Bu programı tamamlayan bireyler, çeşitli endüstrilerde oldukça aranan niteliklere sahip olurlar.

Mekatronik Teknisyeni Görevleri

• Elektriksel ve mekanik sistemlerin bakım ve onarımını gerçekleştirirler.
    • Otomasyon sistemlerini kurar, yapılandırır ve programlayarak üretim süreçlerini otomatikleştirirler.
    • Veri toplama ve analiz araçları kullanarak sistem performansını izler ve iyileştirirler.
    • Ürün geliştirme ve tasarım süreçlerine teknik destek sağlarlar.
    • Robotik ve yapay zeka sistemlerinin bakımı ve programlamasıyla ilgilenirler.

Mekatronik Teknisyenlerinin İstihdam Alanları

• Otomotiv endüstrisi
    • Havacılık ve uzay
    • Robotik ve otomasyon
    • Üretim tesisleri
    • Güç sistemleri
    • Tıbbi cihaz sektörü

2 Yıllık Mekatronik Bölümünden Mezun Olanların Kazanacağı Beceriler

• Mekanik ve elektronik sistemleri anlama
    • Veri analizi ve problem çözme becerileri
    • Otomasyon, robotik ve yapay zeka sistemleriyle çalışma
    • Elektriksel ve mekanik onarım ve bakım teknikleri
    • Bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve simülasyon yazılımlarının kullanımı
    • Güçlü iletişim ve ekip çalışması becerileri

Sonuç

2 yıllık Mekatronik bölümü, bireylere çeşitli endüstrilerde başarılı bir kariyer için gerekli bilgi ve becerileri sağlar. Bu programı tamamlayanlar, otomasyon, robotik ve yapay zekaya giderek daha fazla bağımlı hale gelen modern iş piyasasında çok yönlü ve aranan teknisyenler haline gelirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dgs ile tamamlayabilirsin 4 yıllığa

PSN:Darkhate90
  • mekatronik son 4-5 yıldır hızla artan eleman ihtiyacı olan bir meslektir. myo mezunu olarak tekniker olarak ara eleman sıfatında bir cok yer fabrikada iş bulabilirsiniz, ayrıca dgs ile müh tamamlama imkanı var biraz zor ama calışınca olmayacak bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

mekatronik son 4-5 yıldır hızla artan eleman ihtiyacı olan bir meslektir. myo mezunu olarak tekniker olarak ara eleman sıfatında bir cok yer fabrikada iş bulabilirsiniz, ayrıca dgs ile müh tamamlama imkanı var biraz zor ama calışınca olmayacak bir şey değil.

hocam 2 sene okuduktan sonra direk iş bulduk diyelim maaşı ne olur ? çünküü büyük şehir şartlarında bakıyorum olaya

sana tavsiyem 1 yıl daha hazırlan.
  • hemen iş bulabilmen için kendini pratikte geliştirmen gerek bu konuda devlet destekli ücretsiz eğitim konularında yurt dışına eğitim seminerler var bunları takip et, tekniker olarak maaş konusunda bir bilgim yok ama müh en düşüğü 2500 tl alıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 YILLIK BÖLÜMLER
    5 yıl önce açıldı
    ELEKTRİK BÖLÜMÜ HAKKINDA
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Sky.[TR]-

valla benim de 2 yıllık mekatronik hakkım var ama girmeyeceğim.

Yine olmazsa ne yapacaksın ? sınavsız geçiş hakkında elden gidiyor hem
  • bende mekatronik mühendisliğini 3-4 gün önce araştırdım ve bilgisayar mühendisliği içine mekatronik mühendisliğini de yazmaya karar verdim.(büyük ihtimalle mekatronik mühen gelecek) iş alanı hakkında fazla bilgim yok acaba bilgi verebilrr misiniz ?

Orijinalden alıntı: TUHAFADAM

quote:

Orijinalden alıntı: -Sky.[TR]-

valla benim de 2 yıllık mekatronik hakkım var ama girmeyeceğim.

Yine olmazsa ne yapacaksın ? sınavsız geçiş hakkında elden gidiyor hem

bu saatten sonra benim lügatımda olmaz diye bir sözcük yok
    yani ya olacak ya olacak
  • hortlatıyoruz ama kusura bakmayın bn akdeniz üniversitesi 2 yıllık mekatronik seçeceğim. bölüme ilgim olduğu ve her alanda az da olsa bilgi sahibi olmak istediğim için. anadolu lisesi mezunuyum dgs ye ilk günden itibaren çalışacağım fakat diyelim olmadı bu 2 yıl içinde 2 yıl sonra tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benjamin00732 -- 10 Ağustos 2018; 22:51:56 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.