Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Makine Dili Öğreten Bir Site Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir Kullanıcı, 3 Masaüstü Kullanıcı
22
Cevap
0
Favori
4.337
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Emekli Yönetici
    2647 Mesaj
    ilgilenne var mı makine diliyle.sırf merakımdan soruyorum nasıl bişeymiş diye bir bakıcam.çok aşırı zor değilse öğrenmeye de kalkışıcam.ama zormuş bayağı duyduğum kadarıyla.neyse önemli olan zoru başarmak.ben google'dan arattım bişey bulamadım.makine dili yazdıkça assemly dili çıktı karşıma



    |
    |
  • Binbaşı
    1398 Mesaj
    önce C , CPP gibi dilleri öğrenmen lazım.programlama altyapısı olmadan makina dili öğrenmen zor.
    |
    |
  • Emekli Yönetici
    2647 Mesaj
    abi ben onları makine dilinden sora öğrenecem.

    adamlar makine dilini öğrenirken c mi varmış[deal]
    |
    |
  • Binbaşı
    1260 Mesaj
    makine dilini c,delphi vs.yapamadığın daha temel işlerde kullanıyosun ve benim bildiğim kodu delphinin içine gömüyosun..yani her türlü bunları bilmen gerekecek
    |
    |
  • Yüzbaşı
    550 Mesaj
    peki kaynak ????n
    |
    |
  • Binbaşı
    1260 Mesaj
    ne hakkında şimdi?assembly mi delphi falan mı?
    |
    |
  • Emekli Yönetici
    2647 Mesaj
    yaw abiler ben mi yanlış biliyorum yoksa siz mi anlatamıyorsunuz?!!

    ilk çıkan pc programlama dili makine dili değil mi

    1101 1100011110011010 gibi yazılmıo mu

    sonradan bunu basitleştirmek için assembly çıkmadı mı.daha da sonraları c,c++,delphi,java gibi diller çıkmadı mı.en basitinden öğrenmek istiyorum yani mnakine dilindn başlamak istiyorum oki.yeterince anlatabildiyem ne mutlu bana[frndsp]
    |
    |
  • Yüzbaşı
    681 Mesaj
    Kardeş boşuna kasarsın kendini

    0 ve 1 lerle uğraşılmaz.

    assembly de bi toplama işlemi için kaç satır kod yazıyorsun. Bunu bir de sıfır ve birler için yaptığını düşün



    Madem ilk den bahsediyorsun, manyetik kartlarla falan başla, Onlar üzerinde program yaz ve bilgisayardan o kart üzerindeki programı yapmasını söyle [:P]
    |
    |
  • Emekli Yönetici
    2647 Mesaj
    gerekli alet felan olsa onu da yaparım.meseka manyetik karta program nasıl yazılır[bandt]
    |
    |
  • Yüzbaşı
    784 Mesaj
    [clps]
    |
    |
  • Binbaşı
    1260 Mesaj
    assembly de toplama işlemi teorik olarak 4 satırdır.merak edenlere yazabilirim kodu ama önce kitabı bulmam lazım..

    valla bu assembly dilini mecburen biraz öğrendik.işin aslını söylemem gerekirse bi program yazarken tarih ne kadar işime yarıyosa assembly de o kadar yarıyo..henüz assembly bilmemi gerektirecek bi problemle karşılaşmadım..ama merak diyosan mert sana ders notları yollayabilirim..power point sunusu olarak..
    |
    |
  • Binbaşı
    1260 Mesaj
    ama sana tavsiyem makine di,assembly hakkında biraz bişeyler öğrendikten sonra.işine daha yarayacak olan delphi,visual basic gibi bi dile yönelmen..dediğin gibi assembly makine dili yerine geliştirildi..
    |
    |
  • Emekli Yönetici
    2647 Mesaj
    abi ben zaten zevkimden öğrenecem meraktan.ama makine dilini assembly daha sora.ondan sora c,delphi artık ne kadar dil varsa.daha javascriptteyim.web programlamayla başladım da
    |
    |
  • Yüzbaşı
    250 Mesaj
    kafayı yedin heralde. assembly öğren onun yanında 16 lık tabanda karşılıklarıda (komut satırında debug da veya başka bir şekilde) yazar. sende onu 2 lik sisteme çevirirsin sonra görürsün. ok. :P . yaw olum sana bir komutu yazayım gör. mesela mov ax,3 dediğinde mov ax in karşılığı A9 olsun bunun ikilik tabandaki karşılığı da 10101001 dir. ne anladın bundan. hadi hexadesimal gitsen daha kısa. e sen bilirsin uğraş dur
    |
    |
  • Binbaşı
    1267 Mesaj
    pusu;

    notlarını gönderirsen sevinirim. mail imzamda vardır.
    |
    |
  • Binbaşı
    1260 Mesaj
    pdf olarak gönderiyorum..umarım işe yarar..
    |
    |
  • Emekli Yönetici
    2647 Mesaj
    bana gönder be abi.dursun arşivde
    mertkaraca52@mynet.com
    |
    |
  • Yüzbaşı
    645 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: M

    bana gönder be abi.dursun arşivde
    mertkaraca52@mynet.com
    Konu biraz geçmişte kalmış ama şu notlar duruyorsa rica edebilir miyim? Her ne kadar yukarıda yorumlarda zorluğundan bahsedilse de bende merak saldım 01'lere.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    221 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: maximus8282

    Konu biraz geçmişte kalmış ama şu notlar duruyorsa rica edebilir miyim? Her ne kadar yukarıda yorumlarda zorluğundan bahsedilse de bende merak saldım 01'lere.

    Alıntıları Göster
    hunharca hortlatmışsın konuyu :D
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    516 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Karagürz

    hunharca hortlatmışsın konuyu :D

    Alıntıları Göster
    ben de merak saldım makine diline biri bizi aydınlatabilir mi?
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Masal
google reklamları
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,281
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.