Şimdi Ara

Maketçilik (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o gonderdigin tombul ucaklarında meraklıları var ama
  • Tabiki de vardır zevkler ve renkler tartışılmaz zaten :D
  • @WolF-EyE hocam su çizgileri boyadiktan sonra Nasil belit gelmişti diyorsunuz ben pek anlamadim da rica etsem anlatabilir misin birde boyadiktan sonra sivri uçlu biseyle çizgileri kazicakmiyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozel35 kullanıcısına yanıt
    boyayıp kuruduktan sonra maket bıcagıyla detayları actım.. sonra fırcanın ucunu kurulamadan sudan cıkardıgım gibi boyaya daldırıp boslukların uzerini boyadım.. bosluklar sıyah boya ile doldu.. sonra kurumadan hemen pamukla sildim.. siyah boya yuzeye biraz dagıldı buda o gordugun eskimis kirli yuzey goruntusunu verdi..

ilk basta ana govdede suyu sulandırmadan yaptım, pamukla tam dagılmadı tabi, o yuzden oraları asetonla actım.. ama fırcayı sulandırarak yap, ben bir dahakine hepsini boyle yapıcam
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    abi çok güzel olmuş eline sağlık decalleri böyle mi bırakıcan yoksa ilerde Türk hava kuvvetleri ne geçirimirsim? ana boya koyduğun resimdeki Türk uçaklarına uygun olmuş. birde bu detay belirtme işlemini ana boyayı attıktan sonra mı yaptın?
  • Teşekkürler dostum THK dekallerine baktım internetten, 35-45 TL arası.. zaten maketi 37TL'ye aldım, biraz pahalı geldi işin açıkçası.. yoksa bende oraya alman bayrağı değil kendi bayrağımızın dekalini yapmak isterdim tabi.. f 16 ve f 4 ordumuzun önemli uçakları

detayı evet boyayı sürdükten sonra yaptım.. bu fikri tutmayınküçükenişteyi arkadaşımızdan öğrendim, saolsun paylaşımda bulunmuş. maketi her zaman boyadığımız gibi önce ilk katı sürüyoruz, kuruduktan sonrada 2. katı.. yani normalde boya işlemi bitmiş oluyor. burada boyanın tam kuruması önemli.. ondan sonra, alttan zaten deaylar kendini belli ediyor. ben maket bıçağıyla yaptım, farklı aletlerde kullananlar var. dikkatli bir şekilde detayların üstünü açıyorum. sonrası anlattığım gibi boyayı sulandırılmış halde üzerinden geçiyorum pamukla siliyorum vs

burada en önemli etken sabır.. baya zahmetli bir iş çünkü.. kanatlarda bazı yerlerde bıçağın kaydığı yerleri görebilirsiniz. gövdede yok gibi birşey.. bu biraz aceleden oluyor çünkü.. o kadar çok detay var ki, bir güne sığdırmamak gerekiyor.. ben önce gövdeyi yaptım o yüzden iyi oldu.. daha sonra başka bir gün kanatçıklara vs geçtim..

zaten sabredemeyen adamın işi değil maketçilik

• WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısın bende okul-dershane-sınavlar falan derken pek ilgilenemiyorum. ama böyle günlere yayarak yapmak ta daha zevkli oluyor. bu detay işini bende önemli çizgiler için deneyeyim.
    decal işinde biraz kafanı ağrıttım kusura bakma ama hobbytime de genel set var mesela benimde aldığım bu set:

bu da panter filo ya ait decal seti

tabi başka filolara ait daha ucuz setler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 16 Aralık 2013; 16:08:08 >

• 1/144 F14 D TOMCAT İN SON HALİ

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam, güzel olmuş yaptıkça her makette dahada iyiye gittiğini göreceksin
  • Estağfurlah ne kusuru.. söylediğin iyi oldu benim haberim yoktu bundan
  • sıkıntıdan helikopterimi açıp suya yatırdım hazirandan sonra biter artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.61

sıkıntıdan helikopterimi açıp suya yatırdım hazirandan sonra biter artık

gemi yapsaymıssın keske
  • geçen sene hediye gelmişti, daha yeni açtım. biraz pişmanlık yaşadım açıkcası o kadar çok parça ve ince boya var ki...
  • Fatih.61 kullanıcısına yanıt
    modelin markası ne zorluk seviyesi yüksek galiba
  • revell bell uh1-d 3. seviyede helikopterlerde tahmin edebileceğiniz gibi açıkta daha fazla parça var ve görebildiğim kadarıyla pervane kısmı zahmetli olacak gibi.parça çokluğu sorun değilde bütün küçük parçalar boyanacak, bu beni delirtiyor :D
  • f-35in maketi çıkmış ya da ben yeni fark ettim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih.61 -- 18 Aralık 2013; 22:53:51 >
    yok haklısın yeni çıkmış bende ara sıra takip ediyorum. mesela ben f-104 ü aldığımda onun decalleri yoktu ama şimdi gelmiş
    decalleri alman decali mi olacak yoksa Türk kara kuvvetlerinin decali mi olacak?
  • gövdenin altını ve kanat uçlarındaki yakıt tanklarının altını boyadım. ama gövdeyi birleştirmek biraz zor olacak gibi dün yapıştırdım zor duruyor. bende kurumadan geri söktüm. son hali:

Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 19 Aralık 2013; 13:36:52 >
  • sanırım normal uluslar arası hali. yani şu gövdesinde projeye katılan ülkelerin bayraklarının olduğu model. tam emin değilim ama.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.