Şimdi Ara

Makedonya'da geri çevirmeleri hk. yardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
13.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 30 kişi Singapur'a gitmistik. Bize de ilk basta sıkıntı çıkardılar. Avusturyalilar gecti, bizim Pasaportumuzu aldilar. Diger yabanci vatandaslar bize bakiyordu. Grup lideri memurun üzerine gitti. Bu yaptiginizin hiç bir gerekçesi yok diye. Hepimizi bekleme salonuna aldilar. Memurun üzerine yürüdü olaylar çıktı ufak tefek Memur sefimi çağırıyorum dedi gitti. Şefini bekledik geldi. cok sert bir sşekilde kkonuşup dalga geçtik. 30 kişiyiz 5 polis var odada. Neyse öyle böyle aldilar. Eğer almasalardı kesin gazeteye çıkardık dünya basınında, Turkler polisleri dövdüler diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Valley -- 10 Nisan 2016; 20:22:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mark Valley

    30 kişi Singapur'a gitmistik. Bize de ilk basta sıkıntı çıkardılar. Avusturyalilar gecti, bizim Pasaportumuzu aldilar. Diger yabanci vatandaslar bize bakiyordu. Grup lideri memurun üzerine gitti. Bu yaptiginizin hiç bir gerekçesi yok diye. Hepimizi bekleme salonuna aldilar. Memurun üzerine yürüdü olaylar çıktı ufak tefek Memur sefimi çağırıyorum dedi gitti. Şefini bekledik geldi. cok sert bir sşekilde kkonuşup dalga geçtik. 30 kişiyiz 5 polis var odada. Neyse öyle böyle aldilar. Eğer almasalardı kesin gazeteye çıkardık dünya basınında, Turkler polisleri dövdüler diye

    ağlancak haline gülüp kendini haklı göstermeye çalışıyorsun türkler polisleri dövcekmiş peh bee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avente kullanıcısına yanıt
    Pısırık olmayın öyle yurtdışına gittiğinizde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mark Valley

    Pısırık olmayın öyle yurtdışına gittiğinizde

    Pısırıkla alakası yok bu yaşadığın ülkenin dış politika tutumundan dolayı gördüğün değerdir tc gürcistan pasaportu bile tc pasaportundan daha dez avantajlıdır dünya genelinde açık ve net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avente kullanıcısına yanıt
    Eğer bir ülkeye vizesiz geçiş hakkı varsa bu en doğal hakkımız. Avrupa gibi 1 saate varılan yerler değil ki. 13 saat sürdü oraya gitmemiz, sinir küpü oluruz tabii ki. Bunu onlar da biliyor. Kim olursa olsun yapılması haksızlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mark Valley

    Eğer bir ülkeye vizesiz geçiş hakkı varsa bu en doğal hakkımız. Avrupa gibi 1 saate varılan yerler değil ki. 13 saat sürdü oraya gitmemiz, sinir küpü oluruz tabii ki. Bunu onlar da biliyor. Kim olursa olsun yapılması haksızlık.

    Haklısınız da...Gelen kişiyi alıp almamak da onların en doğal hakkı...
  • Mayista shengenle bulgaristan uzerinden makedonyaya gidecegim kardesim orda okuyor yanina gezmeye kendim memurum problem cikar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.01.2020 tarihinde bizide makedonya'ya almadılar herşeyimiz tam olmasına rağmen. gidecekler hiç ümitlenmesin, ülkemizin prestiji diye birşey yok artık...


    bizi terörist gibi bir muameleyle geri yolladılar. pegasus'un hostesleride kurbanlık hayvanmışız gibi bunlar mı geri gidecek diyo bizi göstererek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yousuf189 -- 9 Ocak 2021; 13:54:50 >
  • 2 Nisan 2023'te yaşadığım olaydır. 20 yaşındayım, yanımda param var, dönüş biletim var, rezervasyonum var. Son 10 kişiyi komple kenara aldı beni ve bir arkadaşı aynı uçakla geri gönderdiler amasiz fakatsiz. Oraya gitmeye tenezzül eden bende kabahat. Üzülerek söylüyorum ki kcc kadar ülke bize keyfine göre posta koyuyor, içler acısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beegh B kullanıcısına yanıt

    nası olur böyle bişey hiç bir gerekçe gösterilmedi mi ??

  • last_uk kullanıcısına yanıt

    kesinlikle hayır. uçak körüğüne gelene kadar geri gönderileceğimi düşünmüyor ve bilmiyordum. körükte isyan ettim ben gitmeyeceğim diye. beyefendiden sebep sunmalarını istedim, uçuş ekibine verdiği gerekçe kağıdındaki maddelerden 7.yi bana gösterdi ve maddede kalacak yer rezervasyon eksikliği yazıyordu. ben de kendisine bana bunu sormadığını söyledim ve rezervasyonumu gösterdim. fakat bu sefer de "my chef went home, i cant let you in" dedi. ben de konsolosluk görevlisi ve translator istiyorum dedim fakat bu sırada uçağın kaptanı geldi ve gitmemiz gerektiğini söyledi, mührün basıldığını ve buradan dönüşün olmayacağını izah etti. lanet ettim döndüm ülkeye. bizim polise sordum ve gerekçe olarak hiçbir şey sunulmadığını belirtti. profil uyumsuzluğu denmiş yani. tamamen keyfi.

  • Bu Mart 19'unda Makedonya'ya gittim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Arabayla Arnavutluk'a geçtik, sorun çıkmadı. Ordan Karadağa geçtik sınırda yine sorun çıkmadı. Bu arad kalacak yer vs hiç ayarlamamıştık. Gittiğimiz yerde ayarlıyordum. Neyse Bosna sınırına geldik, orda mesleklerimizi sordu, şoförün ehliyetini aldı inceledi, son kullanımı tarihi vs bi ton soru sordu. Arabayı kaça kiraladığımız vs derken en son kış ekipmanları var mı dedi. 1 Aralık-1 Nisan arasında kış için zincir vs olması gerekiyormuş. Kenarı çektik bekledik. 5-6 araba geçti sonra diğer görevli geldi kimseye ne soru ne sual hepsi geçti. Valizleri vs çıkardık sanki kaçakçılık yapıyoruz. Bildiğin 1 gece kalıp başka yere gideceğiz! Neyse sinirlendim ama tek kelime etmedim. Yaptıklarını saygısızlık ve haksızlık olarak gördüm. Belki yasa olarak doğru arabada olması lazım fakat bence onun amacı rüşvet almaktı. Sonrasında gülerek geldi uzattı pasaportları geçtik. Sırbistana girerken yine herhangi bir belge soran olmadı paraport harici. Tekrar Makedonya'ya girerken yine herhangi bir sorgu sual olmadı. Bosna sınırındaki Sırp tarafa ait arkadaşa acayip ayar olmuştum yarım saatimizi çaldığı için.


    Diyeceğim o ki, haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız üzerine gidin, çekinmeyin nerede olursanız olun. Türkiye vatandaşısın diye dışarıda ezilip büzülmeye gerek yok. Göğsünü gere gere dolaşmalısın. Sorun beklemediğim tek yer Bosna'ydı ama oluyor böyle şeyler. Tüm gezi boyunca nolur nolmaz pasaport kotun cebindeydi hep.





  • arkadaşlar merhaba. bu olayı 1 mayıs 2023 tarihinde ben de yaşadım kendi deneyimimi anlatmak istiyorum. aynı sizin anlattığınız gibi bizim kafileden de 10-12 kişiyi çevirdiler. ben makedonya'ya hem iş arkadaşım hem de flörtüm olan bir hatunla tanışmak için gittim. dönüş biletim rezervasyonum taksi şoförüm hepsi hazırdı. konuştuğum hatun o saatlerde uyuyor olduğu için taksiyle geçecektim. benden arkadaşımın havalimanına gelmesini istediler. vodafone yurtdışı paketini açıp mesaj attım, acilen gelmen gerek beni almıyorlar diye. ara bakalım şu kızı dedi polis, aradım. arkadaşım telefonu açar açmaz benden telefonu aldı polis makedonca bir şeyler konuştular. telefonda "bu şahıs senin neyin oluyor vs" diye sormuş, biz bu genci almak istemiyoruz ülkeye demiş. o sırada arkadaşımla olan mesajlarımı görüp "bunlar sevgili herhalde" diye arkadaşlarına güldü falan.


    sonradan beni ayrı bir odaya çekip bavullarımda ne var tek tek sordular. bluetooth hoparlörüm üzerinden gümrük ücreti bahanesi uydurup rüşvet istediler. sonradan arkadaşını hiç çağırma seni geri yollayacağız dediler. sayın polis birey benden ne göstermemi istiyorsunuz dönüş biletim var rezervasyonum var taksi şoförüm bekliyor arkadaşım bile havalimanına almaya gelecek daha ne dedim. aynı yine bu "amirim almak istemiyor ben yetkili merci değilim" muhabbetini açtı, hoparlörden bahsetti yine. ben de gümrük ücreti mücreti ödemek istemiyorum postalayın beni gitsin aq dedim. o sırada birbirlerine aval aval bakıyorlardı o kadar belli ki para koparmaya çalıştıkları. mesaj attım hatuna, veronikacığım kusura bakma ama beni almadılar, o bizim kavuşmalarımız mahşere kaldı dedim   o kadar üzüldüm ki o an yani çok büyük emekler sarf ettim hayatımda o ana gelene kadar.


    sonra gitti hepsi öyle bekliyorum boş bir odada. polisin teki geldi tamam girebilirsin ülkeye dedi. ne oldu da değişti kararınız dedim çok soru sorma dedi. dışarı çıktım taksi şoförüm hala bekliyordu arnavut bir abimiz. kendisi polisi aramış benim rezervasyonu olan müşterimi zorla tutuyorlar içerde bu adamın kalacağı günler yer hepsi belli diye. o kadar çok teşekkür ettim ki adama anlatamam, vallahi ağlayacaktım az daha bu muameleden, aylardır beklediğim buluşmanın yok olması ihtimalinden.


    hikayenin sonunda kızla da anlaşamadık gerçi erken dönmek zorunda kaldım. yine olsa gider miyim? gitmem. siz de bir sevda masalı yaşamak adına gitmeyecekseniz bence hiç gitmeyin.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.