Şimdi Ara

Makedonya'da geri çevirmeleri hk. yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
13.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: spooce

    yapmayın lütfen hocam böyle bir durum var ise bu ona göre iyi bir şekilde sezinlemeleri yada başka bir yolla çözmeleri gerekir buradaki çözüm onların insiyatifi ile geri gönderilmek olmamalı ve bunu yaparken orada bizlere adam akıllı davranması lazım oyle bağırarak çağırarak olamaz.
    Birde madem böyle bir durum var Allah aşkına ben oraya sizce uçaklamı gelirim otobüsle mi? Siz daha iyi bilirsiniz oranın vatandaşı olarak Makedon Devletinin karayoluyla gelenleri hiç bir şekilde geri çevrilmediğini, karayolu gümrüğünün çok gevşek olduğunu.
    Haksız mıyım? Ben okumak için kaçak gelecek olsam, atlarım otobüsle giderim hiç uğraşmam uçakla havaalanıyla.

    Size gösterilen tutum gerçekten sinir bozucu, gurur kırıcı. Makedonya'nın her ne olursa olsun böyle davranmaması gerek, ancak o an orada ne oldu, siz zannedersem Makedonca ya da Sırpça bilmediğinizden orada bir tercüman vs. buldunuz ve o durumu nasıl aktardı, nasıl davrandı bunlarında çok büyük önemi var, polisler orada rüşvet yemez, eskiden yerdi ancak havalananında artık eskisi gibi değil durumlar. Makedonya hükümeti çok sert yaptırımlar uyguluyor, nedeni ise, birincil politik sebepler ikincil ise, eğitim amaçlı gelip, orada kalmak veya popülasyonu arttırma sebepleri.

    Türklerin, Makedonya'da Arnavutlara verdiği destekten açıkçası ben de dahil olmak üzere her Makedon istisnasız rahatsız oluruz, Türklere değil bakın, Türklerin Arnavut desteklerini sevmeyiz. Son yıllarda Tetovo'da Arnavutlara destek verdiği ve arnavut safında yer aldığı için Türklere karşı politika benimsendi. Çünkü bizim bir numaralı düşmanızdır, Arnavutlar.

    Daha iyi anlamanız için bunu böyle dile getirdim, amacım kesinlikle polemik çıkartmak değil, sakın o yönde algılamayalım.

    Diğer bir sebep ise, dediğim gibi eğitim mevzusu, Türkiye'den tabiri caizse doğudan bir sürü çapulcu tipli insanlar daha Makedonya'nın adını duymamış, Türkiye'de sınav kazanamayınca, Bulgaristan'a, Makedonya'ya gidiyorlar, ve orada ciddi problemler çıkartıyorlar, oturum izni almıyorlar, oturum izni alan okulu bitirene kadar kaçak yaşıyor, arabayla çarpıp kaçan mı dersin, istediği şekilde Üsküp'te orada burada at koşturdukları için sıkıntı yaratıyorlar ve doğal olarak da Türk ve Arnavut nüfusunun artmasından korktukları için Makedonya istemiyor, güvenmediği insanları.

    Siz işin peşini bırakmayın, sonuçta bu konuda haklısınız ancak nasıl bir çözüm sağlarsınız bilemiyorum. Sonuçta bilet almışsınız oraya gitmişsiniz, uçakla geri çeviriyorlar. Resmen küfür gibi bir davranış.

    Geçen sene aynı olay orada okuyan bir arkadaşıma geldi, otobüsle gitti bu, çift pasaportlu arkadaş, yani Sancaklı Sırbistan göçmeni herneyse bunu gümrükte almamışlar Türk pasaportundan dolayı, eğitim sıkıntısı vb. sebeplerden almamışlar bu da çıkartmış Sırp pasaportunu hiçbirşey diyemeden almak zorunda kalmışlar.

    Burada alenen Türk pasoportuna bir kasıt olduğu belli, ancak bunun çözümü nasıl sağlanır gerçekten ben de bilemiyorum.

    Arnavutlar Makedonya devletinin kurucularındandır,asli unsurlarındandır ve ortalama %40 ülkenin nüfusu Arnavutlardan oluşur. Sokak ta ki her 10 insandan 4 ünü düşman görmek biraz sıkıntılı bir hayat sürmek olsa gerek. Türkler elbette Arnavutları destekleyecekler. Bu çok doğal.

    10-12 sene önce Gaziantep li bir arkadaşla gitmiştim. 2001 sonrası bir tramva yaşıyorlardı. Benim için giriş-çıkış asla sorun olmadı. Ancak Gaziantepli arkadaşı esmer olması ve doğum yeri Gaziantep olması sebebiyle 1 saat sorgulamışlardı. Sonra içeri aldılar.




  • arkadaşlarımın doğum yeri van diye bizi de sınır kapısından çevirmişlerdi. 1 saat kara sınır kapısında oturduk sonra da otostopla kosova'ya döndük.

    deli midirler manyak mıdırlar nedir?
  • Dostum senin yasadigin olayin aynisini bende gecen hafta sirbistanda yasadim hemde 2 defa denedim ikisindede geri gonderdiler bazı adıni vermicem a.. yalakaları türkiye soyle boyle ekonomi on numara avrupa bitmis batmis avrupailar turkiyeye tasiniyorlar binlari her duydugumda kahkaha tutuyor beni nedense türk pasaportunun yurt disinda ha yerdeki izmarit ha türk pasaportu izmarit bile türk pasaportundan daha degerli emin olun ve bu yuzden bu pasaportu tasidigim icin gercekten utanç ve üzüntü duyuyorum gecen hafta ukraynaya geldim koca ucakta dunyanin hertarafindan insan vardi 20 tanede turk vardi butun turkleri ayirdilar bi tarafa sadece turkler baska bir tane yabanci insan yok yaw tek tek sorgu odasina o an sinirden pasaportu parcalayip yirtmak istedim acikcasi sinirden adamlar bizim ulkeye elini kolunu sallayarak girebiliyor ama biz sen dur bi yarim saat hesap ver bakalim sebep türksün o an kendi ûlkemden sogudum acikcasi simdi bu hafta makedonyaya gitmeyi dusunuyorum bakalim orda nasil bir sorguya maruz kalcam türk pasaportunu taşıdığım için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ewet bugun ku üsküp uçuşunda ben ve baska bir türk vatandasini hic bir sey sormadan gidis donus otel rezervasyonumuz oldugu halde geri gönderildik bir kez daha tûrkiyenin ne kadae büyük bir devlet oldugunu gorduk biz onlarin ülkelerine gidipte bizi geri gönderen 2.3 milyon nufusu olan devlete helal olsun makedonlar bizim ülkemize gelirken hic bir soru ve belge istemeden ülkeye alan türkiye devletine lanet olsun...!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene ukraynada idim ve böyle uygulamalar yoktu. Ancak pasaport polisi bir kaç soruyu banko önünde formaliteden soruyordu. Bu sene nedense olayı abartmışlar. Açıkcası rahat gittiğimiz yerlerde bile bu tür uygulamalara maruz kalmamız biraz da bizim insanımızın suçudur. Biraz da suçu kendimizde arıyalım. Gerçi yurt dışına insan sayımız çoğaldıkça insan kalitesinde de düşme olabilir. Ancak esas bizim sicilimizi ülke olarak çok eskiden bozmuşlar. Hele de gurbetçilerin bu konudaki mazileri çok kötü.

    Herkes gittiği ülkede kurallara riayet etmeyi yerel değerlere saygı göstermeyi bilmeli. Bunlara eski gidenlerin yaptığı tacizler de eklenince istenmeyen ülke vatandaşı olup çıkıyorsunuz maalesef.

    Adın çıkacağına canın çıksın derler ya . Şimdi o kötü imajın mirası karşımıza çıkıyor ve yaşın yanında kuru da yanabiliyor.
  • Makedonyanin türk vatandaslarina yaptigi bu terbiyesizligin nedenini siyasi sebepten yaptiklarini dusunuyorum makedonya polisi burda türkçe konusma diyo bana ya g..t kadar ulke turk vatandasina bunlari yapabiliyor ya gercekten helal olsun adamlara üsküpteki türk konsolosluguda utanmadan resmi veb sitesine yaptigi aciklamada havaalanindan geri gonderilen vatandaslarimiz icin birsey yapamicaklarini acikliyorlar sizin orda işiniz ne o zaman bana zor durumda yardim etmiceksen görevin ne senin başkonsolos..! bize yaptiklari bu davranisi bir amerikan vatandasina yapsinlar bakalim bak o havalimaninda o polisler nasil sürgün yiyo o gûn..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avente -- 17 Haziran 2014; 23:09:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konunun üzerine bayağı bir zaman geçmiş ama yinede yazmak istedim. Sizede geçmiş olsun cidden.
    İşte benimde anlatmak istediğim bu durum. Sahip olduğum Türk pasaportu 2 milyonluk bir ülkede bile işe yaramıyor. ve demekki bu durum o kadar fazla ki adamlar web sitesinde bununla ilgili duyuru atıyor.
    Biz, önceden de yazdığımız gibi tekrar denedik şansımızı yine gitmiştik bu sefer yine sancılı olmuştu ama ülkeye girebildik. Yine aynı polisler vardı ilk ben gittim zaten benim pasaporttaki çiziği görünce direk hiç bir sormadan arkaya aldılar bizi. Bu sefer davetiyeler rezervasyon vs. herşeyimiz tamdı. İngilizce olarak bir problem mi vardı dedim evet dedi oradaki polis birde başka bir polis vardı habire bana bakıyor sanki bir şey yapsam bana dalacakmış gibi son ona dedim geçerken ne oldu bir sorun mu var ama Türkçe oluyor 'evet problem sen' velhasıl sonra bizi karşılamaya gelen firma yetkilisini çağırdık adam geldi bir dünya konuştu. Bize kefil oldu en son artık öyle girdik içeri.
    Ama önceki bizi çeviren gıcık karı yoktu o olsa yine çevirirdi.

    Şunuda altını çizerek belirteyeyim. Makedonyanın kalkınması oraya almadıkları Türkler sayesinde birçok Türk orada iş yapıyor öyle bir durum ki bir yere gidiyoruz yemek yiyeceğiz garsonlar falan Türkçe öğrenmiş ve şunu ekleyeyim özellikle ben Üsküpteydim BOŞUNA GİTMEYİN HİÇ BİRŞEY YOK. evet makedon arkadaşlar alınmasın ama ben belki İstanbuldan gittiğim için öyle halen o komünistliğin kalıntılarını yaşayan ve İstanbul'un bir semti bile olamayacak bir yer Üsküp.
    Boşa zaman para kaybı sizin için oraya vereceğiniz parayla Bodrum'a gidin güzel bir tatil yapın kat kat daha fazla zevk alacaksınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spooce

    Hocam konunun üzerine bayağı bir zaman geçmiş ama yinede yazmak istedim. Sizede geçmiş olsun cidden.
    İşte benimde anlatmak istediğim bu durum. Sahip olduğum Türk pasaportu 2 milyonluk bir ülkede bile işe yaramıyor. ve demekki bu durum o kadar fazla ki adamlar web sitesinde bununla ilgili duyuru atıyor.
    Biz, önceden de yazdığımız gibi tekrar denedik şansımızı yine gitmiştik bu sefer yine sancılı olmuştu ama ülkeye girebildik. Yine aynı polisler vardı ilk ben gittim zaten benim pasaporttaki çiziği görünce direk hiç bir sormadan arkaya aldılar bizi. Bu sefer davetiyeler rezervasyon vs. herşeyimiz tamdı. İngilizce olarak bir problem mi vardı dedim evet dedi oradaki polis birde başka bir polis vardı habire bana bakıyor sanki bir şey yapsam bana dalacakmış gibi son ona dedim geçerken ne oldu bir sorun mu var ama Türkçe oluyor 'evet problem sen' velhasıl sonra bizi karşılamaya gelen firma yetkilisini çağırdık adam geldi bir dünya konuştu. Bize kefil oldu en son artık öyle girdik içeri.
    Ama önceki bizi çeviren gıcık karı yoktu o olsa yine çevirirdi.

    Şunuda altını çizerek belirteyeyim. Makedonyanın kalkınması oraya almadıkları Türkler sayesinde birçok Türk orada iş yapıyor öyle bir durum ki bir yere gidiyoruz yemek yiyeceğiz garsonlar falan Türkçe öğrenmiş ve şunu ekleyeyim özellikle ben Üsküpteydim BOŞUNA GİTMEYİN HİÇ BİRŞEY YOK. evet makedon arkadaşlar alınmasın ama ben belki İstanbuldan gittiğim için öyle halen o komünistliğin kalıntılarını yaşayan ve İstanbul'un bir semti bile olamayacak bir yer Üsküp.
    Boşa zaman para kaybı sizin için oraya vereceğiniz parayla Bodrum'a gidin güzel bir tatil yapın kat kat daha fazla zevk alacaksınız.

    makedonlara helal olsun ama 80 milyonluk ülkeye bu postayı koyabiliyor ya ne demişler bükemediğin eli öpeceksin biz makedonya ya kafa tutamıyoz türkiyeye geldiğim uçakta 120 tane makedon turist vardı türk polisi bir tanesini bile geri çevirmedi neden bizim havaaalanının girişi o kadar açılmış ki girenin haddi hesabı yok cidden ben bir tek bosna herseke girerken sıkıntı yaşamamıştım ama benle gelen arkadaşa biraz sıkıntı çıkarmışlardı ayrıyetten gittiğim başka 7 ülkede yine makedonyadaki odaya çekme vs muamelesini gördüm ve o muameleden sonra türk pasaportuna lanet ettim zaten yakında nasip olursa ab ye yada abd ye taşıncam kurtulcam bu 5 para değeri olmayan pasaporttan.




  • bu konuda haklısınız Avrupa'da en değersiz pasaport bizim Türk pasaportudur herhalde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spooce

    bu konuda haklısınız Avrupa'da en değersiz pasaport bizim Türk pasaportudur herhalde...

    bencede avrupa birliği türkiyeyi kesinlikle kabul etmez zaten bunu şuanki cumhurbaşkanı rte 1990 da yaptığı konuşmada kendi ağzıyla söylüyo diyorki adım gibi biliyorum ab bizi almicak diyor ama şimdi başbakan olunca halkı kandırmak için ab ye gircez 2023 2051 2071 diye tarihler fln veriyor helal olsun çok iyi kandırma yeteneği olan bir cumhurbaşkanımız var https://www.youtube.com/watch?v=RCxeEpAMMY0




  • 19 kasım 26 kasım tarihleri arasında Makedonya'ya gideceğim..
    Konaklamayı arkadaşlarımın yanında yapmayı planlıyorum.
    Sorum şu : Sizce bu durum giriş yapamama sorunu doğurur mu ?
    Pasaportuma da çizik yemek istemiyorum..
    Bunun için önerileriniz nelerdir..
    Ek olarak yolcuğumun öncesi ve sonrasını burada bildirmeyi planlıyor.
    Teşekkür ediyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recowski

    19 kasım 26 kasım tarihleri arasında Makedonya'ya gideceğim..
    Konaklamayı arkadaşlarımın yanında yapmayı planlıyorum.
    Sorum şu : Sizce bu durum giriş yapamama sorunu doğurur mu ?
    Pasaportuma da çizik yemek istemiyorum..
    Bunun için önerileriniz nelerdir..
    Ek olarak yolcuğumun öncesi ve sonrasını burada bildirmeyi planlıyor.
    Teşekkür ediyorum..

    su anda , makedonya. sirbistan, arnavutluk ulkeleri kendi vatandaslarini bile bile ulkeden cikarmiyor avrupaya gidicekse, cunku bu ulkedeki romanlar cok fazla schengen bolgesine gelip iltica ediyorlar ve basta almanya ve diger schengen ulkerinden firca yedi bu uc ulke, yeniden vize uygulariz tehtidinde bulundular, adamlar korkusu makedonya uzerinden kacak olarak schengen bolgesine gidilmesi tek korkulari bu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hella

    quote:

    Orijinalden alıntı: recowski

    19 kasım 26 kasım tarihleri arasında Makedonya'ya gideceğim..
    Konaklamayı arkadaşlarımın yanında yapmayı planlıyorum.
    Sorum şu : Sizce bu durum giriş yapamama sorunu doğurur mu ?
    Pasaportuma da çizik yemek istemiyorum..
    Bunun için önerileriniz nelerdir..
    Ek olarak yolcuğumun öncesi ve sonrasını burada bildirmeyi planlıyor.
    Teşekkür ediyorum..

    su anda , makedonya. sirbistan, arnavutluk ulkeleri kendi vatandaslarini bile bile ulkeden cikarmiyor avrupaya gidicekse, cunku bu ulkedeki romanlar cok fazla schengen bolgesine gelip iltica ediyorlar ve basta almanya ve diger schengen ulkerinden firca yedi bu uc ulke, yeniden vize uygulariz tehtidinde bulundular, adamlar korkusu makedonya uzerinden kacak olarak schengen bolgesine gidilmesi tek korkulari bu

    bunu özellikle türkiyeden gelen uçaklara yapıyorlar kendi vatandaşları serbest istediği avrupa ülkesine gidebiliyorlar sırplar çok milliyetçi oldukları için ülkelerini terk edeceklerini zannetmiyorum ben makedonyaya girerken pasaport polisi tekmi geldin dedi evet dedim odaya çektiler hemen be gibi tek gelen bir öğrenci vardı onuda aynı şekil çektiler ve hiç birşey demeden geldiğimiz uçakla geri gönderdiler bosnanın girişi biraz daha kolay sana tavsiyem pasaportuna çizik yemek istemiyorsan bosnaya uç ordandan kara yoluyla makedonayya geç kara yolları hava yollarına göre herzaman daha rahat geçiş sağlar mesela beni sırbistan havaalanından 2 kez geri göndermişti bende en sonun kosova karadağ ordan kara yoluyla sırbistana geçmiştim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhat 3

    quote:

    Orijinalden alıntı: hella

    quote:

    Orijinalden alıntı: recowski

    19 kasım 26 kasım tarihleri arasında Makedonya'ya gideceğim..
    Konaklamayı arkadaşlarımın yanında yapmayı planlıyorum.
    Sorum şu : Sizce bu durum giriş yapamama sorunu doğurur mu ?
    Pasaportuma da çizik yemek istemiyorum..
    Bunun için önerileriniz nelerdir..
    Ek olarak yolcuğumun öncesi ve sonrasını burada bildirmeyi planlıyor.
    Teşekkür ediyorum..

    su anda , makedonya. sirbistan, arnavutluk ulkeleri kendi vatandaslarini bile bile ulkeden cikarmiyor avrupaya gidicekse, cunku bu ulkedeki romanlar cok fazla schengen bolgesine gelip iltica ediyorlar ve basta almanya ve diger schengen ulkerinden firca yedi bu uc ulke, yeniden vize uygulariz tehtidinde bulundular, adamlar korkusu makedonya uzerinden kacak olarak schengen bolgesine gidilmesi tek korkulari bu

    bunu özellikle türkiyeden gelen uçaklara yapıyorlar kendi vatandaşları serbest istediği avrupa ülkesine gidebiliyorlar sırplar çok milliyetçi oldukları için ülkelerini terk edeceklerini zannetmiyorum ben makedonyaya girerken pasaport polisi tekmi geldin dedi evet dedim odaya çektiler hemen be gibi tek gelen bir öğrenci vardı onuda aynı şekil çektiler ve hiç birşey demeden geldiğimiz uçakla geri gönderdiler bosnanın girişi biraz daha kolay sana tavsiyem pasaportuna çizik yemek istemiyorsan bosnaya uç ordandan kara yoluyla makedonayya geç kara yolları hava yollarına göre herzaman daha rahat geçiş sağlar mesela beni sırbistan havaalanından 2 kez geri göndermişti bende en sonun kosova karadağ ordan kara yoluyla sırbistana geçmiştim..

    http://www.dw.de/iltica-suistimali/a-16334396

    http://merhaba.info/article,25126,almanya-ya-iltica-ba-vurular-artt-.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hella

    quote:

    Orijinalden alıntı: ferhat 3

    quote:

    Orijinalden alıntı: hella

    quote:

    Orijinalden alıntı: recowski

    19 kasım 26 kasım tarihleri arasında Makedonya'ya gideceğim..
    Konaklamayı arkadaşlarımın yanında yapmayı planlıyorum.
    Sorum şu : Sizce bu durum giriş yapamama sorunu doğurur mu ?
    Pasaportuma da çizik yemek istemiyorum..
    Bunun için önerileriniz nelerdir..
    Ek olarak yolcuğumun öncesi ve sonrasını burada bildirmeyi planlıyor.
    Teşekkür ediyorum..

    su anda , makedonya. sirbistan, arnavutluk ulkeleri kendi vatandaslarini bile bile ulkeden cikarmiyor avrupaya gidicekse, cunku bu ulkedeki romanlar cok fazla schengen bolgesine gelip iltica ediyorlar ve basta almanya ve diger schengen ulkerinden firca yedi bu uc ulke, yeniden vize uygulariz tehtidinde bulundular, adamlar korkusu makedonya uzerinden kacak olarak schengen bolgesine gidilmesi tek korkulari bu

    bunu özellikle türkiyeden gelen uçaklara yapıyorlar kendi vatandaşları serbest istediği avrupa ülkesine gidebiliyorlar sırplar çok milliyetçi oldukları için ülkelerini terk edeceklerini zannetmiyorum ben makedonyaya girerken pasaport polisi tekmi geldin dedi evet dedim odaya çektiler hemen be gibi tek gelen bir öğrenci vardı onuda aynı şekil çektiler ve hiç birşey demeden geldiğimiz uçakla geri gönderdiler bosnanın girişi biraz daha kolay sana tavsiyem pasaportuna çizik yemek istemiyorsan bosnaya uç ordandan kara yoluyla makedonayya geç kara yolları hava yollarına göre herzaman daha rahat geçiş sağlar mesela beni sırbistan havaalanından 2 kez geri göndermişti bende en sonun kosova karadağ ordan kara yoluyla sırbistana geçmiştim..

    http://www.dw.de/iltica-suistimali/a-16334396

    http://merhaba.info/article,25126,almanya-ya-iltica-ba-vurular-artt-.html

    tamam uyarı alması doğrudur ama sırbistan karadağ makedonya ab ya vizesiz girebiliyor bosna hersekte yaşayan hristiyanlarda ab ye vizesiz gidebiliyor ama bosnada yaşayan müslümanlara ab vize uygulaması yapıyor




  • Ben olsam bir daha ayak bile basmazdım oraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 15 Ekim 2014; 8:07:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be Happy

    Sayın Hella,

    Düşünceniz yanlış; bir ülkenin gücü, o ülkeye uygulanan vize protokolleriyle ölçülmemeli.

    Ben tam tersini düşünüyorum. Bir Yeni Zelanda vatandaşının lüksünü (Tüm Dünya ülkelerine sorunsuz vizesiz gitme hakları vardı.) yaşamak isterdim.

    Statüsü düşük bir ülke olmaktan ötürü, ne kadar zengin vatandaşlara sahip ise ülke o denli kolaylaşıyor bence o ülkeye giriş. İngiltere örneğin Dünya üzerinde 30 dan fazla sömürgesi var ve her ülkede en çok istenen turistlerden, en son gittiğim ülkede gördüm bu hususu ben.
  • defalarca makedonya ya gittim hiç kapıdan çevrilmedim ama çevrilen çok kişi gördüm Tikanın son yıllarda arnavutlara ve Türklere yaptıkları makedonları biraz kızdırmış durumda keyfi geri çevirmeler yapıyor Türkiye olarak biz aynısını yapamayaz çünkü makedon pasaportu olan arnavutlar türkler var bu yüzden Türkiye sesini çıkaramıyor

    Türklere artistlik yapıyorlar ama üsküp havalimanı nı Türkler işletiyor makedonyanın en büyük bankası Halkbank :) sütaş makedonyanın en büyük süt ürünlerini satan firmayı aldı geçen sene

    size tavsiyem makedonya ya gittiğinizde Türk tarafında kalın 1 su dahi hristiyan kesiminden almayın alışveriş yaptığınız yemek yediğiniz yerin Arnavut yada Türk olduğundan emin olun ben her gittiğimde 1 kuruş dahi harcamıyorum hristiyan kesiminde sizde aynısını yapın :)
  • gitmeyin makedonyaya bi *** yok orda gittim biliyorum gercekten bi ** yok degmez yani

    benzer olay benimde basima gelecekti ben biraz sert cikisinca gectim ama arkamda 5-6 kisi kaldi gercekten cok kotu assagilayici bir durum
    aynisinin makedon halkina da turkiye tarafindan yapilmasi gerekir ozellikle ogrenci ve buraya ilticaya gelindiginden suphelenilenlerin

    nufusumuzu arttirip okuma bahanesiyle gelip huzurumuzu kacirmaya ne haklari var? gitsinler kucucuk ulkelerine gerisingeri

    ama nerde yol gecen hani bizim ulke internette dalga geciyorlar resmen bizle

    neyse efendim disisleriminiz ilgilenmesi gerek ama nerde onlarin baska problemleri var
    ha ben yatirimci olsam tc vatandasina boyle muammele yapildigini gorsem ordaki yatirimimi geri cekerim lanet olsun ordan kazanacagin para
  • Bizim Dışişleri Bakanlığı'nda iş yok ,

    Orada yapılan davranış sana yapılmış bir davranış değil hocam , Türkiye Cumhuriyetine yapılmış bir davranış

    Bizde katbekat misillemesini yapmalıyız İsrail'e yaptığımız bazı davranışlar gibi . Misilleme en etkili yöntemdir özellikle Doğu bloku ülkeleri için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.