Gmail adresimden başka bir arkadaşıma normal mail yollayabiliyorum. Ama ekte bir dosyayı rarlayıp yolladıgımda, benim postakutuma geri dönüyor mail. Yollayamıyorum yani, ama normal yazışarak mailleşebiliyoruz. Karşıma çıkan hata şu şekilde; Delivery to the following recipient failed permanently:
Technical details of permanent failure: Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain gmail.com by gmail-smtp-in.l.google.com. [2607:f8b0:4003:c02::1a].
The error that the other server returned was: 552-5.7.0 This message was blocked because its content presents a potential 552-5.7.0 security issue. Please visithttp://support.google.com/mail/bin/answe 552-5.7.0 r.py?answer=6590 to review our message content and attachment content 552 5.7.0 guidelines. ch9si6628383obc.25 - gsmtp
İnternette araştırdığımda postakutumun dolu olabileceğinden bahsedilmiş, her iki tarafında mail kutularıda bos, yollamak istediğimiz mail genelde c# uygulamaları, asp.net örnekler felan. Dosya boyutları max 2,3mb
gönderdiğiniz mailler anti-virüs taramasından geçerek karşı tarafa ulaşmaktadır. Belki de gönderdiğiniz uygulamaları virüslü olarak görüp engellemektedir ki size verilen hata mesajında da bu geçmekte zaten. Çözüm olarak farklı isimlerle zipleyip gönderin ya da şifreleyerek deneyin isterseniz
shaqzilla
kullanıcısına yanıt
Yok hocam farklı isimlerde ve şifreli olarakta denemiştim. Bu bir hata mı yoksa gmailin politikasımı anlamadım. Ona göre çözüm bulmalıyım ama..
.rar , .zip gibi dosya uzantıları Gmail'de problem yaratıyor bildiğim kadarıyla hocam , O yüzden sana tavsiyem tabi hala problemin devam ediyorsa dosya uzantısı elle değiştirip tekrar denemendir.