Şimdi Ara

Mahallemize baz istasyonu kurulmasını için nereye, nasıl başvurmamız lazım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Telefonunuz destekliyorsa ayarlardan etkinleştirerek aramalarınızın WiFi ağı üzerinden gerçekleşmesini sağlayabiliyorsunuz. Yani bir WiFi ağına bağlı iseniz telefon aramaları baz istasyonu üstünden değil, WiFi ağı üstünden operatörün santraline bağlanarak gerçekleştiriyor. Kendisine gelen aramaları da karşılayabiliyor bu şekilde.
    4G'de baz istasyonu üzerinden arama yapma standardın kendisinde yoktur, 3G ve 2G'de vardır. 4G'de de VoLTE diye bir eklenti ile VoIP araması yapılır. Bu telefondaki arama uygulamasının direk operatörün santrali ile veri bağlantısı ile iletişime girmesi ile olur. WiFi üzerinden de aynı şey oluyor hani, tek bağlantı 4G bağlantısı üstünden değil WiFi üstünden yapılıyor.
    Ücretlendirme olarak normal aramada nasıl ücretlendiriliyorsanız aynısı oluyor. Karşı taraf sizi zaten normal arayacak. Santral ile telefonunuz WiFi üstünden iletişime anlaşmış ise sizi WiFi üzerinden arayacak. Normal aramadan bir farkı olmayacak hani, sadece bir WiFi simgesi falan bir şey olacak ekranda bunu belirtmek için.
    Avantajı çekim gücü düşük yerlerde WiFi erişimi varsa iletişimi sağlamak. Yurtdışında bulunup WiFi ağı kullanabildiğiniz yerlerde de işe yarayabilir.




  • Turkcell ve Vodafone da vowifi diye 2 yıldan fazladır bir servis var, cihazınız destekliyorsa (iphone 5s-5c sonrası tüm iphonelar, androidlerin az bir kısmı destekler) mobil ağın olmadığı yerlerde wifi sinyali varsa cep telefonu operatörünün sistemine wifi üzerinden bağlanıyor, paketiniz-tarifeniz neyse onu kullanıyorsunuz, gsm sinyali değil wifi sinyali sizi şebekeye ulaştırıyor, karşı taraf ile fln bir ilgisi yok.

    Ayrıca turkcell de sms hizmetide vowifi üzerinden çalışıyor, vodafonde sms çalışmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Peki müşteri hizmetlerini aradınız ve çekim sorununu belirttiniz. Sonrasında bir daha size bir ay sonra falan geri dönüp şu nedenden ötürü kurulmayacak da demiyorlar mı?

    Turkcell'de bu şekilde birkaç kaydım oldu. Genelde hepsi ilk başta yer bulamama ile sonuçlandı. Yer bulamadıklarını söylediler, yerim olup olmadığını, varsa kiralayabileceklerini söylediler. Ben de yer olmadığı için olumsuz yanıt verdim. Sonrasında genelde bir süre sonra yer bularak istasyon kurdular ve sorunu çözdüler. Bir sorunumu da karşı köydeki baz istasyonuna 4G kurarak çözdüler. Ancak mutlaka sıkıntı ile ilgili bilgi verdiler.

    Hani aman aman başlatacakları bir inceleme yok. Bölgedeki anlaşmalı firmaya durum bildirilecek, firma kontrollerde bulunup yer arayacak vs.

    Ancak bazı bölgeler mimli oluyor. Bu bölgelerde baz istasyonu istemeyen birileri sürekli engel çıkarmış, kurulanları kaldırtmış ya da zarar vermiş oluyor. Böyle bir yer ise bölgeniz burada operatörlerin bir şey yapmaması normal. Bazı yerlerde de ekipler bir süre sonra yer aramaktan bıkıp aldırmaz oluyor, gözlerinin önündeki otel gibi ticari yerleri bile görmez olabiliyor.
    Hocam direk baz istasyonu kurulması için Turkcell'in hangi birimi ile görüşmem lazım, ben telefonda o kadar ilerleyemedim.
    Yer konusunda her yer apartman. Uygun bir yer bulmak zor ama elektrik direklerine filan kurma imkanları varsa veya boş bir araziye olabilir.




  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Ulaşılacak özel bir ekip yok ki. Hani müşteri hizmetleri şikayet kaydınızı alır, gerekiyorsa başka bir birime alır ve onlar kaydı alır. Kayıt açıldıktan sonra da belli aralıklarla gelişmeler ile ilgili mesaj gönderiyorlardı ya da arıyorlardı.
    Elektrik direklerine kurulu istasyonların kapsaması az oluyor. O yüzden çok tercih edilen bir yöntem değil. Büyük şehirlerde yapılıyor ama buralarda yoğunluk da fazla, operatörün kazandığı para da. Hani her yerde direğe istasyon kurup, binaların direği gören yüzlerinde çekmesi arka yüzlerinde çekmemesi işinize yarar mı bilmem. Veya sık direğe kurulum yapabilecek kadar kâr getiren bir yer mi bilmem. Ama henüz hiçbir operatör çekmiyorsa başka sıkıntılar da olabilir bölgede.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yasalar gereği cep telefonu vericileri gözle görülebilir bir yerde olup, herhangi bir gizleme yapılmaması gerekiyor. Ayrıca bir bölgeye operatör istasyon kuracaksa o bölgenin yıllık nüfusuna kadar bakıyorlar, kâr marjı belli bir seviyede ise istasyon dikiyorlar ancak bu işlemler 2-3 seneye kadar uzayabiliyor, belediyenin onayı ardından dikilecek istasyon belli bir sıraya konuluyor, o sıra oraya gelirse ve bir sorun oluşmamışsa verci dikiliyor ki burada mahalle sakininin de onayı gerek, bir kaç kişi istedi diye dikmezler.
  • Senin dediklerini kimse uygulamıyor yalnız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Konu operatörün kâr yapması olunca çok ince ayrıntılara girerler.
  • Benim şehrimde gizleme yapılmamış iki kule var, bir otel üstü bir de AVM üstü baz istasyonu var. Geri kalan hepsi baca şeklinde ve bir tane de su deposu şeklinde var. Hatta su deposuna 2600 MHz eklenirken RRU'lar su deposunun dışına da taşmış durumda.
    Belediyeyi bilmem de mahalle sakinleri hiçbir zaman onay vermiyor. Kuruluma gelen ekipleri engelliyorlar, belediyeyi arıyorlar; belediye başkanı geliyor boy gösteriyor, baz istasyonu kurulumunu engellemiş imajı veriyor, karşıyız, şehir dışına kurulsun diyor falan, kurulum olmuyor bir şekilde. Mahkeme muhabbetleri de oluyor sanırım. Turkcell geçen sene kurmuş ama bir tane. 4G farkedince bölgede biraz dolaşıp yerini öğrendim, baca şeklinde kamufle istasyondu. Haberlerde arayınca aynı istasyonun haberini gördüm. Mahelleli karşı çıkmış, dava açılmış falan ama Turkcell kazanmış sanırım davayı ki istasyonda 4G bile verildi bu yıl. :D
    WiFi antenlerine bile karşı çıkan millet, baz istasyonuna onay vermez ki hiç. Birkaç kişi istedi diye kuruluyor yine hep.




  • Bizim burada çoğunluğu baca şeklinde yapılmış
    ben 3 ayda istasyon kurdurduğumu bilirim
    Paul doany sağolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    İstasyonların şehir dışına kurulması fikri iyi gibi gelse de aslında çok mantıksız, şehir dışına kurulduğu zaman telefonlar o baz istasyonuna ulaşabilmek için maximum güçte çıkış yapacak (Mobil cihaz 2 Watt) bu sefer şarj çok gidecek, çekmeyecek ve yüksek güçle çıkış yapan telefonu kulağına dayayacaksın, bu da çatına istasyon kurulmasından daha zararlı çıkaracak seni. Bizim milleti de anlamak zor hem istasyon kurulmasına karşı, hemde çekmiyor diye yakınıyor.
  • Çekmeyecek zaten, hiç anlamı yok. Kenar mahalleler, varoşlar; telefonun çektiği tek yerler olarak şehrin bir anda en önemli yerleri haline gelir. :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.