arkadaşlar mahallemize yeni taşınmış bir anne bir de oğlu ve kızı var. bu insanlar slav kökenli, dillerinden anladım. neyse lafı uzatmayayım çoğu zaman annesi akşam üzeri bizim evin önünden geçiyor. kızı ender görüyorum gerçi, anne genelde geçiyor. peki sorun şu ki ben bu kızla nasıl tanışabilirim. kızla çıkmak gibi bir niyetim yok ama konuşmak hoşuma giderdi. evin önünden geçerken 'merhaba,nasılsınız, yeni mi taşındınız' diyeyim?ya da ne şeker erkek kardeşiniz mi var diyeyim? önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
öncelikle bir dolma yapip hosgeldinize gidin ailecek ondan sonrasi kolay
quote:
Orijinalden alıntı: Alaturka Mavzer
hocam kız istemeye mi gidiyorum
Yeni taşınanlara tanışmak için bişeyler yapılıp götürülür istemekle alakası yok.
quote:
Orijinalden alıntı: crime&punishment
quote:
iyice kariştirdin onda çiçek çikolata
hayir arkadasim adettir bi yere yeni tasinan biri var ise ev yapiliyor ise ilk yemegi eve oturuyolar ise dolma vs. götürülür
quote:
Orijinalden alıntı: crime&punishment
quote:
Evlenmeden olmaz
hocam yemek götürürken yanlış anlaşılırım, bu insanlar türk adetlerini bilmezler bence.
hocam yemek götürürken yanlış anlaşılırım, bu insanlar türk adetlerini bilmezler bence.
Sende adetimizi öğreterek gir muhabbete Hem hoşuna gider onlarında
yoldan geçen tanımadığı bir insanla neden tanışmak isterki biri.rahat bırakın insanları ya.
Annesi poşet taşırken yardım edim teyze de al poşetleri elinden eve kadar götür. o sırada muhabbeti aç yeni mi taşındınız teyze falan diye muhabbeti ilerlet annesiyle. Annenin güvenini kazandıktan sonra kızı senin yaşına daha uygun olduğundan onla muhabbete başlarsın annesi de hiç bir şey demez zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Inflictum
Annesi poşet taşırken yardım edim teyze de al poşetleri elinden eve kadar götür. o sırada muhabbeti aç yeni mi taşındınız teyze falan diye muhabbeti ilerlet annesiyle. Annenin güvenini kazandıktan sonra kızı senin yaşına daha uygun olduğundan onla muhabbete başlarsın annesi de hiç bir şey demez zaten.
Vay süper fikirmiş. Yemek fikri de uygun. Eğer anlamazsa da biz yeni komşularımıza bu şekilde hoşgeldin falan deriz gibisinden bi açıklama yaparsın sonra da eğer bi sorununuz olursa her zaman yardım edebilirim diyip kendi evini tarif edersin falan iş biter. Hem annesine sevdirirsen kendini çok iyi olur kaleyi bi kere içten fethettimi bitmiştir olay
herkez yine fanteziye kacmis bence kizla markette karsilastiginda merhaba siz mahallemize yeni tasindiniz galiba filan dersin ailenin babasi nerde belki tatil icin gelmislerdir
Börek çörek yapsın annen. Birlikte gidin. Eğer karşı apartmanda yan apartmanda filansa ya da o bölgede oturan herkes birbirini tanıyorsa sorun yok. Yani kötü karşılanmaz. Kötü anlaşılabilir diyorsan 1-2 komşuyla gidin. En azından o zaman kötü anlamazlar
quote:
Orijinalden alıntı: Zaris
yoldan geçen tanımadığı bir insanla neden tanışmak isterki biri.rahat bırakın insanları ya.
hocam magandalık yapmayacağım ki, sadece konuşmak istemiştim
diğer mesajlara gelince buraya burada çalışan yaşlı yabancı bir kadın var, bu gelen anne 2 çocuk onun tanıdığı. ben şunu düşündüm yaşlı kadın ile konuşup-ki kendisi türkçe bilir, ama tanımam-, siz rusça biliyor musunuz, akrabalarınız bana yardımcı olabilir mi? bu da uçuk fikir ya. ya da anne ve ufak oğlan ile karşılaşınca oğlandan muhabbete girmek.
ne zor iş tanışmak yahu, beceremeyeceğim galiba.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme