Şimdi Ara

Magnat Ses Sistemleri Kullanıcı Kulübü (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
31
Favori
52.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 102,252,800 kullanıyorum her hangi bir sorun yok benim için yeterli iyi diyebilirim. Belki ileride 3 yollu front kuleler düşünebilirim ancak o kadar acil değil haa fark olur mu onuda bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    102,252,800 kullanıyorum her hangi bir sorun yok benim için yeterli iyi diyebilirim. Belki ileride 3 yollu front kuleler düşünebilirim ancak o kadar acil değil haa fark olur mu onuda bilemiyorum.
    Selamlar;

    Pio'yu sizden almıştım. Hatırladınız umarım.

    Ben 202-252-802 set kullanırken atmos desteği olsun diye ilaveten bir çift 102 aldım. Alınca da gördüm ki 102 ile 202 arasında çok fark var. 202'ler, 102'lere göre hem fiziksel olarak çok büyükler (boyut ve ağırlık) hem de daha güçlü, daha tok ve daha detaylı çalıyorlar. Fırsatınız olursa 202'leri deneyin derim. Malum sitede bazen uygun fiyatlı denk geliyor.
  • Evet hatırlıyorum :) muhtelemen de öyledir de benim sistemde her zaman önceliğim ön taraflar olmuştur. Müzikte zaten frontlara iş düşüyor sinemada ise center ve sub önem kazanıyor arkadalar sadece anlık detay sahneler için bir ihtiyaç bence. Onun için yatırım yapmak istesem önce frontlar sonrada centere yapmak olurdu.
  • Arkadaşlar SONY STR-DN1080 + SHADOW 207 kuleler ile giriş yaptım. Tüm ince ayarları yaptıktan sonra sadece şunu söylemek istiyorum. Volume 20'den sonra 10 saniye müzik çalsa direkt kapıya polis dayanır ciddiyim. Özellikle basslar akla zarar. Ben açıkçası bu kadar beklemiyordum.

    Sony HT-ZF9 soundbardan sonra ses kalitesi zaten tatmin etti, metal müzikte bile gayet başarılı ki ses sistemlerinde metal benim için turnusoldür, ses sisteminin tüm foyası çıkar ortaya :) Subwoofer da alacaktım ama kuledeki basslar bile ne var ne yok zangır zangır titretiyor, iyi ki almamışım.

    İlk defa hifi sistem kuran biri olarak sadece şunu merak ediyorum. 20-30 ve hatta 100-150 binlik kuleler bile var. Bunların farkları nerede çıkıyor ortaya?

    Bu arada kablo olarak 2x2,50mm ortalama bir şey kullandım.
  • mojno M kullanıcısına yanıt
    Sony ile magnat çok iyi anlaşıyor sanki aynı marka ürün gibi... Sisteminiz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mojno M kullanıcısına yanıt
    Güzel giriş yapmışsınız. Bende 2 seneyi geçik shadow 207 leri kullanıyorum bu süre zarfında birçok stereo amfi ve avr ile denedim hepsinde tatmin edici performans verdi. İleriki zamanlarda değiştirmek isterseniz bütçeyi baya yükseltmeniz gerekir. Birde geniş bir alan ve hopları duvardan uzaklaştıracak yeriniz varsa performansı daha iyi oluyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Ne kadar uzak mesela? Benim duvar ile arasında 15cm kadar boşluk var. Salon 30-35m2 kadar vardır. Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Sony ile magnat çok iyi anlaşıyor sanki aynı marka ürün gibi... Sisteminiz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
    Bir ağabeyimize magnat shadow 203 aldırdım daha önce zensor 3 kullanıyordu çok memnun kaldı detay ve vokallerine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de shadow center aldim dali yerine. Dali dinlemedim, shadow u begendim. Tabi karsilastirma yapamiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı dizilişte olabilir
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Baya bir önde olacakmış o zaman ama bu bizim ev için uygun değil. Kolonlar bu kadar evin ortasına gelirse ben geriye giderim hatta evin dışına bile çıkmam mümkün olabilir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konunyu başından sonuna kadar okudum neredeyse kurlar yüzünden konu ölmüş maalesef. bende bi sistem oluşturmak istiyorum. MAGNAT concept 5 hakkında bilgisi olan var mı? bunu mu alsam yoksa amazon'dan 802 mi sipariş etsem bilemedim
  • Öncelikli amacı müzik dinlemek olan birine tavsiyeniz ne olur?
    Stereo müzik dinlemek amacıyla Sony DN1080 almak bu anlamda amacını aşan bir anfimi olur?
    Yoksa daha ucuz bir anfi tercihi mi yapmalıyım?
    Ayrıca subwoofer almak istemeyen biri olarak Monitor supreme 2002 sizce nasıl olur?
  • Kablodan dolayı seste ne gibi değişiklik olur? Sistemi ilk kurarken elektrikçiden ucuz bir kablo almıştım 5 senedir kullanıyorum. Kulağıma gelen ses hep boğuk gibi geliyor. Bunla alakası olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba,

    Çok değerli bilgiler okuyorum burada. Ancak bir konuda tıkandım ve sizler de görüşlerinizi bildirebilirseniz çok memnun olurum.

    Denon AVR X-1300W kullanıyorum. Değiştirmeyi de düşünmüyorum. Açıkçası gayet memnunum, ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Müzik amaçlı kullanımım %10, film amaçlı kullanımım %90 civarlarıdır. Yani kaliteli bir film deneyimi benim için öncelikli.

    AVR'yi ilk aldığımda bütçem gereği SONY'nin uygun fiyatlı bir 5.0 hoparlör sistemini almıştım. (https://www.sony.com.tr/electronics/ev-sinemasi-hoparlorleri/ss-cs310cr) Bir süre idare etti, ancak taşındıktan sonra şu anda center hoparlörde hiçbir darbe vs olmamasına rağmen (kendim taşıdığım için biliyorum) ses problemi yaşıyorum. Ses kısıldı ve cızırtı gelmeye başladı. (bu arada bu neden olmuştur bir bilen varsa hiç değilse çok kısa açıklarsa duacısı olurum, ayarlar ile mi ilgilidir? audysey uygulamasıyla setup yaptım ama yine düzelmiyor).

    Sistemin raf tipi ve center hoparlörlerinden zaten hiçbir zaman memnun kalmamıştım ve değiştirmek istiyorum. Hoparlörler biraz kalitesiz. Bas efektini hiç alamıyorum. Kule tipi olan hoparlörlerden ise aşırı memnunum ve bunları tutacağım.

    Raf tipi ve center hoparlörleri Magnat Monitor Supreme 202 ve 252 ile değiştirmek istiyorum. Pelin Ltd ile görüşerek telefonda fiyat da aldım, karar değiştirmezsem çarşamba siparişi geçeceğim. Ancak sizler de görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Benim kullanım amacım sadece multimedya film, dizi şeklinde olacak. Bu iş için ayırabileceğim bütçe ise max 2-2.500 TL arası. Dediğim üzere uzman değilim, sony'nin kule tiplerinden aldığım ses bana fazlasıyla yeterli geliyor. Normalde sizlere göre belki bunlar kalitesiz bile kalıyor olabilir ancak benim için son derece yeterliler. Apartmanda yaşadığım için de hiçbir zaman full performans alamayacağım, bu nedenle kısık seste bile konusmaları net duymak ve basları hissetmek istiyorum. Kullanacağım oda 24-25 m2. Bunların hepsi düşünüldüğünde bana göre Magnat 202'ler bana fazlasıyla yeterli gibi beliyor, ancak diğer önerilere de açığım.

    Son bir soru daha. Biraz okuduğumda center ve frontların aynı marka aynı seri olması gerektiğini söyleyenler var. Ben sony kule hoparlörleri front olarak kullanmaya devam etmek istiyorum. Bir sıkıntı yaşar mıyım? 252 ile arasında fark olur mu? yoksa 202'leri front olarak setup'ı değştirmem gerekir mi?

    Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.




  • skysonic kullanıcısına yanıt
    Merhaba, heconun victa serisine bakmanızı öneririm. onlar daha iyidir. fiyatları birbirine yakın sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye eder misiniz arkadaşlar?
  •  Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü

    Magnat Shadow 207 hoparlörlerimin tozluklarını güncelledim :)
    Yorumlarınızı alayım;

    Jamo S807' nin çok beğendiğim gri tonunda bez ile yeni hali...
  • Magnat monitor supreme 5.1 setimi satiyorum. İlgilenenler iletisime gecebilir.

    https://forum.donanimhaber.com/satilik-denon-avr-x1300w-5-aylik-garantili-magnat-monitor-supreme-5-1-set-mocca-rengi--145517748

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende magnat var giriş seviyesi. Kuleler 2/1 yollu kule hop diğerleri de raf tipi. Acaba diyorum kuleleri yine magnat 3 yollu bir modeli ile değiştirsem ses de fark olur mu? Bu kuleleri de arkaya çekerim veya satarım. Ne dersiniz masrafa girmeye değer mi? Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.