Şimdi Ara

Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Her ürünün f/p oranı başarılı olmak zorunda değildir.
    F/p oranı kıyaslaması giriş ve orta seviye cihazlarda tartışma konusudur. Bu sadece ses sistemleri için geçerli değil. Tüm cihaz, alet, araba vs. d geçerli.
    Örneğin iyi hız yapan 1000 lik bir motoru 50.000 liralara alabiliyorsunuz. 1000 lik motora kadar da f/p oranı başarılıdır. 250lik 600lük 750lük motorlar fiyatına göre optimal performansla etiket fiyatını karşılar. Ama 1200-1300 lük motor alacağım derseniz fiyat bir anda 2.5 katına çıkar. Maliyette böyle bir artışı, f/p ile açıklamaya çalışırsanız hataya düşerseniz. Açıklanamaz mı, elbette açıklanabilir ama cevabın sizi tatmin etmesi için f/p gözlüğünü bir tarafa bırakmalısınız.

fiyat performans olarak bakmıyorumki zaten.azıcık fiyat olsa yetecek.5-10 dolardan 1 milyon dolara kadar hatta daha fazla seçeneğin olduğu temelde aynı yapıya sahip ama aradaki farkın da uzay teknolojisi kadar olmadığı bir sektörde fiyatların şişirilmiş olduğunu söylüyorum.ha katılan olur katılmayan olur ben onu da kabul ederim ama sürekli aşağılayıp sen ne anlarsın bilmiyorsun cahilsin ne içiyorsun deyip doğru dürüst cevapta veremiyorlarsa kusura bakmayın bende istediğimi yazarım kimse karışamaz buna.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

tamam bilgimm yok fikrim var.ok.senin bilgin var paylaş diyorum.bak türkçe yazdım.sen okurken google translate ile çinceye falanmı dönüyor acaba bilgisayarında.enteresan.
    overrated bir sektör olduğunu iddia ediyorum siz değil diyorsunuz.hayatta başarılar o zaman ne diyeyim ki daha?

paylaştım ya son 3-4 mesajdır yazıyorum... hem de açık seçik bedelleri her yerden kontrol edebileceğiniz gibi, sizin kafanızdaki mantıksız rakamlar ile alakası olmayan maliyetler olduğunu. farklı yazayım belki ilginizi çeker bu sefer okursunuz.

Tekrar yazayım biraz sıfır bilgi ile yazı yazma saplantısından kurtarır belki sizi,
    Peak Consult Peak Consult InCognito XII hoparlör 16.000 $ gibi bir fiyata satılıyor.
    Üzerinde kullanılan sürücüler audiotechnology c-quenze, scan speak revelator, perakende fiyatları topladığınızda 1200 $ yapıyor
    Xover da kullanılan duelund kapasitörler, kart, kablo, bobin ve dirençleri toplayınca 600 $ yapıyor
    wbt Giriş terminalleri ve plaka fiyatı 300 $
    sadece ve sadece sürücü, terminal ve crossover maliyeti 2.100 $. bu fiyat tabiki perakende fiyatı üreticiler bu fiyatlardan almıyorlar. Ama sizin hesaba göre 160 $ bile tutmamalı, hadi sonradan bir anda kafanızdaki maliyet 10 katına çıktı 1.600 $ da tutmaması lazım. E orayı da geçmiş olduk
    Bu maliyetin içinde, çok kaliteli kabin imalatı ve gerçek agaç, deri kaplama yok, damping materyalleri yok.
    Tasarım maliyetleri, ölçüm maliyetleri yok, yazılım maliyetleri, prototip maliyetleri v.s. yok.
    Sabit maliyetler, yatırım maliyetleri, stok maliyeti, pazarlama maliyeti, bakım/onarım maliyeti, garanti maliyeti v.s. de yok

soru soracağınıza sorduğunuz soruya verilen cevapları okuyun sadece, ondan sonra sorunu çözeceksiniz...

kimse sizin düşüncenize itiraz etmiyor orayı kaçırıyorsunuz. size göre bir hoparlör 100.000 $ verilecek bir ürün değildir, size göre o paraya mercedes almak mantıklıdır, buna cevaben kimse birşey yazmıyor ki. tabi mantıken bakarsanız bir hoparlör yerine merdeces alma fikrini hobisi olan kimsenin anlaması mümkün değil o ayrı konu. itiraz edilen nokta elinizde tek bir somut rakam, bilgi, öngörü vs bulunmadan bu sektör çok pahalı 100 e 1 e mal oluyor kazıkçı bir sektör iddianız. iddianız var altı bomboş, doldur diyoruz cevap yok, örnek veriliyor aksine ispat olarak cevap yok, sorulan hiçbir şeye cevap yok.

son olarak burada enteresan olan tek şey var o da sizin cahil cesaretiniz. yahu insan bir yerden bir rakam koyar, bir link verir, bir şey yapar iddiasının altını doldurmak için.

• Arkadaşlar biz pelin ticaretten bir cevap bekliyoruz lütfen daha fazla dağılmasın konu şu ayarsıza da cevap vermeyin ne olduğu belli adamın konunun asıl amacı dağılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    ben o markayı sormadım kdundar tekrar söylüyorum.103 bin euroya satılan hopaloru soruyorum.aslında açık yazdığımı düşünüyorum ama.
    ucu açık bir sektör ve kar marjı çok yüksek ve bence şişiriliyor.peak dediğiniz marka farklı satıyor BW farklı fiyat politikası ile satıyor.ben bu ürünü bu fiyata satıyorum alan alır almayan almaz diyor adamlar yani resmen.yani bir anlamda tutturabildiğine satıyorlar.e madem o tutturabildiğine satabiliyor bayi dsitributor yapınca niye yasak günah oluyor?anlatmaya çalıştığım bu ama ne yazmam lazım bu söylediğimi anlamanız için?söylediğimi veya sorduğumu anlamıyorsanız anlamakta istemiyorsanız niye ısrar ediyorsunuz onu da ben anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Mayıs 2015; 14:21:04 >
  • quote:

ben o markayı sormadım kdundar tekrar söylüyorum.103 bin euroya satılan hopaloru soruyorum.aslında açık yazdığımı düşünüyorum ama.
    ucu açık bir sektör ve kar marjı çok yüksek ve bence şişiriliyor.peak dediğiniz marka farklı satıyor BW farklı fiyat politikası ile satıyor.ben bu ürünü bu fiyata satıyorum alan alır almayan almaz diyor adamlar yani resmen.yani bir anlamda tutturabildiğine satıyorlar.e madem o tutturabildiğine satabiliyor bayi dsitributor yapınca niye yasak günah oluyor?anlatmaya çalıştığım bu ama ne yazmam lazım bu söylediğimi anlamanız için?söylediğimi veya sorduğumu anlamıyorsanız anlamakta istemiyorsanız niye ısrar ediyorsunuz onu da ben anlamıyorum.

5. kez oldu tekrar yazayım 40. da belki anlayabilirsiniz,

"b&w bu hoparlörü ile ilgili maliyet hesabı tarafımızdan yapılamaz diye 2 defa ayrı ayrı cevaplarda yazdım. yine yazayım, kullanılan parçaların çoğu sürücüler vs dahil piyasada satılan ürünler değil, bu hoparlör için üretilmiş tamamen özel ürünler, kasa yapısı standart birşey değil tamamen özel kalıp, kasa malzemesi keza yine aynı. Yani tasarım ve üretim öncesi maliyetleri kenara bırakıyorum parça maliyetini bile hesaplayacak en ufak bilgi yok elimizde. "

bu hoparlörü örnek veren sizsiniz bizden maliyet hesabı soruyorsunuz, nasıl bir tezattır bu. ben elimde bir bilgi olmadan sizin gibi sallayamam kusura bakmayın, şu kadar olur/olmaz diye ama size kabaca bildiğim hiend diye geçen bir hoparlörün bazı maliyetlerini verdim, vermenin sebebi de daha birkaç bileşen ile sizin kafanızdaki rakamların kat kat üstüne çıkılıyor olması. Verdiğim rakamlara itirazınız var mı? veya konu ile ilgili en ufak bilginiz var mı? varsa verdiğim örneğe itiraz edin bu örnek hoparlörün maliyeti 160 $ hadi çevirdiniz bir anda 10 katına çıkıp 1600$ altındadırı ispatlayın. Bakın ben perakende satış fiyatları ile bu rakamın çok daha üzerinde olduğunu kanıtladım. girin istediğiniz yeri araştırın sürücü, caps, wbt maliyetlerine bakın. size bakacağınız siteleri de verdim, boş boş konuşacağınıza eğer amacınız cahilce atıp tutmak değilse bakar ve öğrenirsiniz.

bundan önce her markanın aynı olmayacağını da yazdım, benim düşünceme göre maliyet/satış fiyatı arasında 5-7 kat olduğunu tahmin ettiğimide.

siz halen tüm sektörü genellemeye çalışıyordunuz, son mesajda farklılık olabileceğini de kabul ettiniz. neyse yazıştıkça maliyet 100 de 1 den 10 da bire çıktı, her marka yapmaz bazısı yapara döndü biraz daha yazışalım iddianızın altı boş ve dayanaksız olduğu için gerçeklere daha çok yaklaşırsınız...

• madem bir fikrin yok sallayamazsın da peki benim önce "BELKİ 1000 dolar bile maliyeti olmayan" yazdığım sonra da "hadi 10 bin dolar olsun burada anlatmaya çalıştığım arada uçurumlar olduğu" dediğim mesaja niye itiraz ediyorsun başından beri sayın kdundar?ne biliyorsun da neye itiraz ediyorsun?
    bak belkiyi büyük harfle yazdım.
  • quote:

madem bir fikrin yok sallayamazsın da peki benim önce "BELKİ 1000 dolar bile maliyeti olmayan" yazdığım sonra da "hadi 10 bin dolar olsun burada anlatmaya çalıştığım arada uçurumlar olduğu" dediğim mesaja niye itiraz ediyorsun başından beri sayın kdundar?ne biliyorsun da neye itiraz ediyorsun?
    bak belkiyi büyük harfle yazdım.

ilkerinanç,

okuyun lütfen verilen cevapları yarım yamalak değil baştan sona okuyun. okumayan bir insan ile yazışmak ne kadar zormuş. emek verip kaşrınızdakini düzgün bir insan yerine koyup yazı yazıyorsunuz hiçbiri okunmadan aynı şeyler tekrar yazılıyor.

bu arada fikrim yok dediğim belirli bir markanın tek bir modeli, cımbız ile aradan laf çekip konuyu saptırmayın. konu ile ilgili sizin gibi tamamen fikrim yok değil...

iddianız 100.000 $ satış fiyatı olan bir hoparlörün 1000$ bile maliyeti olmaz. bunu tüm marka model ve sektör için genellediniz.

size kanıtım 16.000$ satılan bir hoparlörün dahi sadece parça maliyetinin bir kısmının 2.100$ oluşu. şimdi bundan daha açık net bir cevap kanıt olur mu? iddianız maliyet %1 bile değil her yerden kontrol edebileceğiniz şekilde verdiğim örnek tüm parça maliyeti bile olmayan toplamın %13 olduğu.

bu ikisi arasında mantık kuramıyor musunuz? bunun gibi size birçok örnek veririm. fikrimin olmadığı konu b&w ilgili hoparlörü çünkü daha önce de 10 kere yazdığım gibi tahmin yapacak bir dayanak yok.

size dynaudio, marten, yg, vs gibi birçok marka için belirli parça maliyetlerini hesaplayabilirim. ancak bu kadar sabit fikir ve herşeyi reddeden haliniz ile ne yazılsa sizin bir işinize yaramaz . iddianız o kadar temelsiz ki , dünden beri kafanızdaki maliyet düşünceniz %1 in altından %10 a çıktı, tüm markalardan bazı markalara indi.

ben yazılacakları yazdım, düzgün, saygılı bir insan en azından karşısındaki emek vermiş yazı yazmış diye yazılanı okur, ben sizin yazılarınızda hiçbir somut şey yazmamasına rağmen hepsini okudum, yazdığımı dahi okumayan sizin gibi bir insan için daha fazla yazmaya gerek yok...

• quote:

engin bilgilerini hala yararlanamadık senin.bekliyorum üretim ve tasarımdan bilgisi olan arkadaşım.şu 103 bin euroluk hoparlorün içindeki bütün parçalar.sence kaça malolmuştur?

Bir ürünün gerçek maliyetini ancak üreticisi bilir ya da aynı sektör üretim yapan bir firma benchmark yaparak rakibinin fiyatını tahmin edebilir ama sadece tahmin. Elimizdeki bilgilerle ürünün maliyetini tahmin edemem fakat 100 bin dolara satılan bir High-End kolonun da maliyetinin bin dolar olmadığını tahmin edebilirim.
    Bir ürünün maliyetini etkileyen kalemler kısaca sıralarsam belki kafanızda bir şeyler oluşur.
    1- Arge, yazılım, tasarım ve prototip maliyetleri
    2- Üretilen parçaların malzeme maliyetleri + işleme maliyetleri (Örn. Üretim yapılan ülkeye göre değişir.)
    3- Parçaların üretildiği kalıpların ve ekipmanların amortismanı (Örn. 1 adet halka şeklinde pulun kalıp maliyeti 2000-3000 Euro civarındadır)
    5- Montaj ve ilave işçilik maliyetleri (Örn.Üretim yapılan ülkeye göre değişir)
    6- Genel giderler ve yönetim giderleri
    7- Pazarın büyüklüğüne bağlı olarak potansiyel müşteri sayısı (Örn. Potansiyel müşteri sayısı azaltıkça ürünün maliyeti ters orantılı olarak artar.)
    8- Satış ve pazarlama maliyetleri (Reklam, fuar katılım vs.) (Örn. Münich High-End fuarına ortalama bir katılım maliyeti 15.000 - 30.000 Euro arası)
    9- Garanti maliyetleri
    10- Stok maliyetleri
    11- Nakliye maliyetleri
    12- Üretici kar marjı
    13- Distribütör ve bayi kar marjı
    Fikir olması açısından bazı bilgileri yazmaya çalıştım bunlara rağmen bin dolar ya da onbin dolar etmez iddanız varsa iddia sahibi olarak ispata davet ediyorum. Lütfen siz ispat edin demeyin. Yasada bile birini herhangi birşeyle suçlayacaksanız ispat etmek zorundasınız. Eğer iddianızda helan ısrarcıysanız altı dolu verilerle buyrun ispat edin.

• enerji78 kullanıcısına yanıt
    1000 dolara kafanızı takmayın hadi 10 bin dolar olsun dedim.ingilizcesini mi yazayım?
    10 bin dolarda maliyet olsa ki bence o da olmaz ama hadi olsun.102 bin euroya satılıyor ürün yahu sizce absürt değil mi bu?neyin ispatı peşindesiniz anlamadım hala dönüp dolaşıp aynı şeyleri ayzıyor yazdırıyorsunuz.kaç eurodur maliyet bunda siz birşey söyleyin de ben de ikna olayım
  • quote:

1000 dolara kafanızı takmayın hadi 10 bin dolar olsun dedim.ingilizcesini mi yazayım?
    10 bin dolarda maliyet olsa ki bence o da olmaz ama hadi olsun.102 bin euroya satılıyor ürün yahu sizce absürt değil mi bu?neyin ispatı peşindesiniz anlamadım hala dönüp dolaşıp aynı şeyleri ayzıyor yazdırıyorsunuz.kaç eurodur maliyet bunda siz birşey söyleyin de ben de ikna olayım

Yoo ben 10 bin dolar diye Türkçe yazmıştım ama anlamadıysanız İnigiliizce veya Almanca 'da yazabilirim. ->>> "Fikir olması açısından bazı bilgileri yazmaya çalıştım bunlara rağmen bin dolar ya da onbin dolar etmez iddanız varsa......"

Biz niye sizi ikna edelim? İddia shibi olarak sizin ispat etmeniz gerekli yoksa sizin yaptığınız "dünya düzdür" ya da "dünya dönmüyor" demekten farklı birşey değil.

Buyrun ispat edin edemiyorsanızda bence daha fazla yorum yapmayın zira bozuk plak etkisi olmaya başladı.

• enerji78 kullanıcısına yanıt
    bozuk plak çoktan oldu.ben bir iddia ortaya attım ve belki dedim.belki 1000 belki 10 bin ama 100 bin dolar/euro değil bu.başında siz öyle olmadığını iddia ediyorsunuz ve hala birşey söylemediniz.neyi savunduğunuzu bile bilmiyorsunuz daha.kimse size enayi keriz falan demedi boşyere alınganlık yapıp duruyorsunuz 3-5 kişi.istediğinizi alın almayın zerre kadar önemi yok benim için.siz kimsiniz necisiniz onu bile bilmiyorum beni niye ilgilendirsinki?bence şişiriliyor dedim ama 103 bin euroluk hoparlorun kaça malolabileceğini tahmin bile edemediniz daha bırak gerçek maliyetini söyleyip yok kardeşim yanılıyorsun bunun maliyeti bu kadar demeyi.en az sizin bildiğiniz kadar biliyorum ben de işte neyi tartışıyoruz daha?
  • adamlar 700 liste fiyatlı ürünü 400e alıp kullanıp 2.elde aldığı paraya okutuyor.sonra bu adamlar firma bağırarak 400e veriyoruz diyince ağlıyorlar.benim anladığım bu firmaya tavsiyem 400e veriyoruz diye bağırmaya devam etsinler kendi yararlarına olacaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar neyin peşindesiniz?
    Burada asıl tartışılması gereken konunun çok uzağına gitmişsiniz.
    PELIN>GSA=>MÜŞTERİ üçgeninde son aksiyon ile GSA'nın fahiş bir kar marjıyla çalıştığı ve ürünleri bu seviyelerde pazarladığı gibi bir izlenim oluşmuş veya oluşturulmaya çalışılmış.PELIN de hiçbir distribütörün yapmaması gerektiği gibi bunlara cevap vermiş hatta kendisinden direk alınan ürünlerdeki farkları ödemeyi kabul etmiş.
    Serbest bir piyasada olmamıza rağmen GSA bir ticari işletme ve itibarı zedelenmiş durumdadır . Ben bir satıcı firma olsam bu aksiyonundan sonra kesinlikle Dikmen gibi bir distribütörle çalışmam . Sen ürünlerin tavsiye edilen satış fiyatını belirleyeme sonra satıcıyı devreden çıkar kendin son kullanıcıya ulaşmaya çalış ve gerçekleri ifşa et.
    Satın alanlar mağdur potansiyel alıcılar ise endişeli ...
    Gelin bunu tartışalım.

[DHTUBE=]Sorry distinin ismini karıştırmışım yaşlılık işte Dikmen den özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 25 Mayıs 2015; 20:51:36 >

• burada asıl yara alan magnat ve heco markalarının itibarı.artık çoğu kişinin şüphe ile yaklaşacağını düşünüyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Arkadaşlar neyin peşindesiniz?
    DİKMEN=>GSA=>MÜŞTERİ üçgeninde son aksiyon ile GSA'nın fahiş bir kar marjıyla çalıştığı ve ürünleri bu seviyelerde pazarladığı gibi bir izlenim oluşmuş veya oluşturulmaya çalışılmış.DİKMEN de hiçbir distribütörün yapmaması gerektiği gibi bunlara cevap vermiş hatta kendisinden direk alınan ürünlerdeki farkları ödemeyi kabul etmiş.
    Serbest bir piyasada olmamıza rağmen GSA bir ticari işletme ve itibarı zedelenmiş durumdadır . Ben bir satıcı firma olsam bu aksiyonundan sonra kesinlikle Dikmen gibi bir distribütörle çalışmam . Sen ürünlerin tavsiye edilen satış fiyatını belirleyeme sonra satıcıyı devreden çıkar kendin son kullanıcıya ulaşmaya çalış ve gerçekleri ifşa et.
    Gelin bunu tartışalım.

Hocam bunca şeyden sonra sizinde kafanız karıştı galiba DİKMEN in bir alakası yok konuyla o PELİN olacaktı zira tedarikçi firma DİKMEN değil PELİN dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Arkadaşlar neyin peşindesiniz?
    DİKMEN=>GSA=>MÜŞTERİ üçgeninde son aksiyon ile GSA'nın fahiş bir kar marjıyla çalıştığı ve ürünleri bu seviyelerde pazarladığı gibi bir izlenim oluşmuş veya oluşturulmaya çalışılmış.DİKMEN de hiçbir distribütörün yapmaması gerektiği gibi bunlara cevap vermiş hatta kendisinden direk alınan ürünlerdeki farkları ödemeyi kabul etmiş.
    Gelin bunu tartışalım.

Evet bizde bunu anlatmak istiyoruz. Gsa nın nekadar kar yaptığı beni hiç ilgilendirmiyor oda illaki belli bir kar koymak zorunda ama olay pelin ticaretin fiyat politikası. Bence müşteri kadar gsa da mağdur bu durumdan. Pelin ticaretin fiyat politikası yüzünden gsa pahalı satıyor algısına da sebebiyet verdi.

Yaptığı indirimle gsa nın kar oranı ortaya çıktı ve gsa dan magnat - heco satın almış insanlarıds mağdur duruma düşürdü.
    Bu saatten sonra olması gereken kendisinden değil tüm bayilerinden satın alınmış ürünlerin fiyat farkını iade etmek.
    Yeteri kadar isimlerini duyurdular forumda fakat iyi mi kötü mü orası tartışılır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

adamlar 700 liste fiyatlı ürünü 400e alıp kullanıp 2.elde aldığı paraya okutuyor.sonra bu adamlar firma bağırarak 400e veriyoruz diyince ağlıyorlar.benim anladığım bu firmaya tavsiyem 400e veriyoruz diye bağırmaya devam etsinler kendi yararlarına olacaktır

Değişik bir bakış açısı...

• quote:

bozuk plak çoktan oldu.ben bir iddia ortaya attım ve belki dedim.belki 1000 belki 10 bin ama 100 bin dolar/euro değil bu.başında siz öyle olmadığını iddia ediyorsunuz ve hala birşey söylemediniz.neyi savunduğunuzu bile bilmiyorsunuz daha.kimse size enayi keriz falan demedi boşyere alınganlık yapıp duruyorsunuz 3-5 kişi.istediğinizi alın almayın zerre kadar önemi yok benim için.siz kimsiniz necisiniz onu bile bilmiyorum beni niye ilgilendirsinki?bence şişiriliyor dedim ama 103 bin euroluk hoparlorun kaça malolabileceğini tahmin bile edemediniz daha bırak gerçek maliyetini söyleyip yok kardeşim yanılıyorsun bunun maliyeti bu kadar demeyi.en az sizin bildiğiniz kadar biliyorum ben de işte neyi tartışıyoruz daha?

Ortaya bir iaddia atarken altını delillerle doldurmanız gerekli ki iddianızın ayağı yere bassın. Aksi taktirde söyledikleriniz boş bir konuşmadan öte gidemez. Ben birşeyi savunmuyorum sadece iddianızın içinin ne kadar boş olduğunu anlamanız için size maliyet kalemlerini yazmaya çalıştım. 103 bin euro'luk hoparlörün kaça mal olacağını bizim tahmin edemeyeceğimizi fakat bahsettiğiniz gibi komik bir rakamda olmayacağını yazmaya çalıştım. Sizn gibi yazmak kolay. Bende size desem ki 103 bin Euro'luk hoparlörün üretici maliyeti 60 bin Euro buyrun öyle olmadığını ispat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Ortaya bir iaddia atarken altını delillerle doldurmanız gerekli ki iddianızın ayağı yere bassın. Aksi taktirde söyledikleriniz boş bir konuşmadan öte gidemez. Ben birşeyi savunmuyorum sadece iddianızın içinin ne kadar boş olduğunu anlamanız için size maliyet kalemlerini yazmaya çalıştım. 103 bin euro'luk hoparlörün kaça mal olacağını bizim tahmin edemeyeceğimizi fakat bahsettiğiniz gibi komik bir rakamda olmayacağını yazmaya çalıştım. Sizn gibi yazmak kolay. Bende size desem ki 103 bin Euro'luk hoparlörün üretici maliyeti 60 bin Euro buyrun öyle olmadığını ispat edin.

hiçbirşey için hiçbir delil ortaya koymak zorunda değilim.nihayetinde altı üstü forum ortamında tahmine dayanan bir iddia benimki.bu kadar abarttığınızı anlayamadım ben hala.nereye varacağız bu şekilde?idrar yarışımı sadece?ben öyle diyorum siz değil diyorsunuz.ikimizin de iddiasını ispatlama şansı yok gibi.ne yapalım şimdi köprüden mi atlayalım?bence artık konuya dönün sizde ben çoktan döndüm ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.yeter artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

hiçbirşey için hiçbir delil ortaya koymak zorunda değilim.nihayetinde altı üstü forum ortamında tahmine dayanan bir iddia benimki.bu kadar abarttığınızı anlayamadım ben hala.nereye varacağız bu şekilde?idrar yarışımı sadece?ben öyle diyorum siz değil diyorsunuz.ikimizin de iddiasını ispatlama şansı yok gibi.ne yapalım şimdi köprüden mi atlayalım?bence artık konuya dönün sizde ben çoktan döndüm ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.yeter artık.

Siz bana maliyet sordunuz bende size dedimki 60 bin Euro. Bu durumda sizin iddia (bir anda tahmin oldu) suya düşmüş oldu. Bu durumda yorum yapmayın ve konunun özüne dönün yeteri kadar saptırdınız zaten.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.