Bildirim
Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor... (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Örnek tam olarak aynısı değil sanırım. Çin'de fason olarak üretim yapan bir firmanın farklı firmalara sattığı ürünlerin farklı fiyatlar ile satılması durumu. Daha çok satıcı kar marjı gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 25 Mayıs 2015; 18:32:53 > -
Bu ürün ingiliz TL Audionun tasarımı idi ve tüm firmalar gibi çinde bir firmaya fason olarak ürettiriliyordu. Ancak fason üretim yapan firma koredeki HCT firmasına vermişti aynı ürünü. Zaten kısa sürede bu durumu engelledi TL Audio.
Tl audionun ürünleri çeşitlenerek hala satılıyor.
Yanlış anlaşılmasın ben tartışmaya dahil olmak için değil maliyet-fiyat uçurumuna dikkat çekmek için yaşadığım bir olayı dikkatinize sunmak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 25 Mayıs 2015; 18:48:07 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: enerji78
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
quote:
quote:
bozuk plak çoktan oldu.ben bir iddia ortaya attım ve belki dedim.belki 1000 belki 10 bin ama 100 bin dolar/euro değil bu.başında siz öyle olmadığını iddia ediyorsunuz ve hala birşey söylemediniz.neyi savunduğunuzu bile bilmiyorsunuz daha.kimse size enayi keriz falan demedi boşyere alınganlık yapıp duruyorsunuz 3-5 kişi.istediğinizi alın almayın zerre kadar önemi yok benim için.siz kimsiniz necisiniz onu bile bilmiyorum beni niye ilgilendirsinki?bence şişiriliyor dedim ama 103 bin euroluk hoparlorun kaça malolabileceğini tahmin bile edemediniz daha bırak gerçek maliyetini söyleyip yok kardeşim yanılıyorsun bunun maliyeti bu kadar demeyi.en az sizin bildiğiniz kadar biliyorum ben de işte neyi tartışıyoruz daha?
Ortaya bir iaddia atarken altını delillerle doldurmanız gerekli ki iddianızın ayağı yere bassın. Aksi taktirde söyledikleriniz boş bir konuşmadan öte gidemez. Ben birşeyi savunmuyorum sadece iddianızın içinin ne kadar boş olduğunu anlamanız için size maliyet kalemlerini yazmaya çalıştım. 103 bin euro'luk hoparlörün kaça mal olacağını bizim tahmin edemeyeceğimizi fakat bahsettiğiniz gibi komik bir rakamda olmayacağını yazmaya çalıştım. Sizn gibi yazmak kolay. Bende size desem ki 103 bin Euro'luk hoparlörün üretici maliyeti 60 bin Euro buyrun öyle olmadığını ispat edin.
hiçbirşey için hiçbir delil ortaya koymak zorunda değilim.nihayetinde altı üstü forum ortamında tahmine dayanan bir iddia benimki.bu kadar abarttığınızı anlayamadım ben hala.nereye varacağız bu şekilde?idrar yarışımı sadece?ben öyle diyorum siz değil diyorsunuz.ikimizin de iddiasını ispatlama şansı yok gibi.ne yapalım şimdi köprüden mi atlayalım?bence artık konuya dönün sizde ben çoktan döndüm ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.yeter artık.
Siz bana maliyet sordunuz bende size dedimki 60 bin Euro. Bu durumda sizin iddia (bir anda tahmin oldu) suya düşmüş oldu. Bu durumda yorum yapmayın ve konunun özüne dönün yeteri kadar saptırdınız zaten.
ben birşeyi, ispatlamak zorunda değilim siz ispat dediniz ve 60 bin euroyu siz yazdınız.ispatlamak zorunda olan biri varsa o da sizsiniz.
arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum ama zorla yazdırıyorsunuz.ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben türkiyede matbaa makinaları getiren bir distiributorde teknik serviste çalııyorum.reklam yapmayayım ama illa merak ediyorum sen yalan söylüyorsun diyen varsa marka adı verebilirim.bir matbaa makinasına bir yaklaşın imaknınız varsa ve açın için bakın bakalım.2 tane bobini sarıp 3 tane tenekeyi preste ezip 2 mıknatısın üzerine birleştirip aha yaptım bunun fiyatı 103 bin euro diyorsa bu insanlar,gelin matbaa makinasının mekaniğindeki elektroniğindeki o karmaşıklığı işçiliği görün oturup ağlayın.bizim satış elemanları bile matbaa makinasını satarken 102 bin euro demeye 2 kez düşünürken şu yukarıda resimdeki cihazın bu parayı istenmesi komiğime ve garibime gidiyor.bu yüzden devamlı şişiriliyor abartılıyor o kadar etmez o diyorum..birşey biliyoruzki söylüyoruz yeter artık yahu karşınızdaki inanı iyice cahil bellemeyin siz giderken biz geliyorduk arge nedir biliyoruz bizde.neymiş şunun argesi biri açıklasın bana bakalım.
ha para sizin paranız kimsenin niye bu parayı veriyorsun demeye hakkı yok.ama bence etmez o kadar.daha nasıl yazayım yahu bunu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Mayıs 2015; 19:31:36 >
-
Siz 1000 dolar dediniz ben ise 60000 dedim. Siz iddianizi ispat ettiniz mi ki ispat istiyorsunuz? Iste anlayamadiginiz noktada burada. Siz matbaa makinesinin ithalatını yapıyorsunuz üretimi değil. Ayrıca üretilen ürün ticari bir makine ve kullanım amacı ve teknolojisi belli. Son tüketiciye satılan bir makine değil. Evinin ortasına matbaa alıp koyan gördünüz mü hiç? Ne argesi diyorsunuz ya bunun için ses mühendisliği diye bir dal var.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
ne alaka yahu benim dediğimle senin yazdığın?kim sana matbaa makinasını odanın içine koy diyor?odanın içine koyunca değeri mi artıyor birşeyin?matbaacı son kullanıcı değil mi?ne demeye çalıştığınızı bazen anlayamıyorum o kadar saçma sapan şeyler söylüyorsunuzki illa haklı çıkabilmek için... bir kere sen matbaa teknolojisini biliyormusun da belli diyorsun.o makinaları yapanların yılda ne kadarlık arge çalışması yaptığı hakkında bir fikriniz varmı?sırf boyanın oranını ayarlamak için kullandıkları 5x10 cmlik elektronik devreyi istediğiniz crossover ile yanyana getirin en baba crossover oyuncak gibi kalır.ki bunlardan sırf tek renk ünitesinde 33 tane var.ben bunları bildiğim için rahatça konuşuyorum siz?hanginiz bir hifi imalatı hakkında bilgisi var?
hadi beni kaale almıyor bilmiyor diyorsunuz.arkadaş birebir yaşadığını anlatmış size ona ne bahaneniz var?
ayrıca dediğim gibi birşey ispat etmeyi siz söylediniz ben değil.hiçbirşey ispat etmek zorunda değilim yani.ispat dediğinize göre 60 bin euro maliyeti olduğunu ispat edin bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Mayıs 2015; 20:15:00 >
-
quote:
ne alaka yahu benim dediğimle senin yazdığın?kim sana matbaa makinasını odanın içine koy diyor?odanın içine koyunca değeri mi artıyor birşeyin?matbaacı son kullanıcı değil mi?ne demeye çalıştığınızı bazen anlayamıyorum o kadar saçma sapan şeyler söylüyorsunuzki illa haklı çıkabilmek için... bir kere sen matbaa teknolojisini biliyormusun da belli diyorsun.o makinaları yapanların yılda ne kadarlık arge çalışması yaptığı hakkında bir fikriniz varmı?sırf boyanın oranını ayarlamak için kullandıkları 5x10 cmlik elektronik devreyi istediğiniz crossover ile yanyana getirin en baba crossover oyuncak gibi kalır.ki bunlardan sırf tek renk ünitesinde 33 tane var.ben bunları bildiğim için rahatça konuşuyorum siz?hanginiz bir hifi imalatı hakkında bilgisi var?
hadi beni kaale almıyor bilmiyor diyorsunuz.arkadaş birebir yaşadığını anlatmış size ona ne bahaneniz var?
ayrıca dediğim gibi birşey ispat etmeyi siz söylediniz ben değil.hiçbirşey ispat etmek zorunda değilim yani.ispat dediğinize göre 60 bin euro maliyeti olduğunu ispat edin bana.
Yaklasim olarak yerden goge kadar hakli arkadas, arge maliyeti olarak da baksan, parca maliyeti olarak da baksan, birim urune yansiyan arge maliyeti olarak da baksan nasil bakarsan bak bu iste ubersonik boyutlarda kar oldugu gercegi degismiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Alakası şu sizin bahsettiğiniz ürün bir ticari amaçla kullanılan makine yani benim için cnc torna, dikey veya yatay işlem merkezi, cnc puntali veya puntasiz taslama makinesi vs, den farklı değil. Bu cihazlar ev kullanıcısına hitap etmez. O yüzden bahsettiğiniz ürünler karsilatirilabilir değil.
Sorunuza ilave etmek gerekirse tasarım ve üretim hakkında çok fazla bilgim var. Ben tamir değil sıfırdan bir ürün tasarım ve üretim aşamalarından bahsediyorum. Sizin gibi tahmin değil bilerek konuşuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 25 Mayıs 2015; 20:50:33 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Alakası şu sizin bahsettiğiniz ürün bir ticari amaçla kullanılan makine yani benim için cnc torna, dikey veya yatay işlem merkezi, cnc puntali veya puntasiz taslama makinesi vs, den farklı değil. Bu cihazlar ev kullanıcısına hitap etmez. O yüzden bahsettiğiniz ürünler karsilatirilabilir değil.
enteresan bir bakış açısı.şu yazanı görünce boşa çabaladığımı farkettim birden.neyse kardeş sensin...
-
Fazla zorlamayin bu bilgi seviyenizle ne deseniz boş. Söylediklerinizin altını doldurmanız lazım Hifi bir ürünle bir matbaayi karsilastirarak olmaz.
quote:
Fazla zorlamayin bu bilgi seviyenizle ne deseniz boş. Söylediklerinizin altını doldurmanız lazım Hifi bir ürünle bir matbaayi karsilastirarak olmaz.
ya evet benim bilgi seviyem düşük sizinki yüksek.önce argeydi bilmemneydi zırvalayıp durdunuz al sana arge dedik bu sefer ev kullanıcısına hitap etmiyor karşılaştırılmaz demeye başladınız.devamlı bi kaçış noktası bir kıvırma payı var.bu mantalite ile tartışmaya artık gerek görmüyorum ben. -
Cidden rezalet ötesi bir konu oldu ve olmaya da devam ediyor.. Arkadaşlar ne kadar inat ettiniz bırakın koy verin gitsin yahu! Anlaşılacak bir durum olsaydı zaten şu saate kadar taraflar birbirini anlar ve orta yol bulunurdu.
Ilker bey işin içine prestij girdiği zaman fiyatların nerelere çıkabileceğinden ve bir hobide belli bir segmentten sonra kimsenin zaten "bunun maliyeti ne kadardır ki altı üstü bir hoparlör" mantığından sıyrılarak sadece Ürünün Performansı ile ilgilendiklerini bilmiyor. Adam o maliyet hesaplarını zaten aşmış evinde 102.000 euro'luk hoparlör var ve maliyeti de hiç umrunda değil işin keyfini sürmek ile meşgul.. Alan memnun satan memnun.. Bu 102.000 Euro'nun hepsi de Parça Parça sayılabilecek maliyetler olmak zorunda da değil.. Bowers And Wilkins gibi Dünya'nın en iyi Hifi ve Hiend hoparlör üretimi yapan markalarından birinin amiral gemilerinden birini alıyorsunuz adamın prestijini satın alıyorsunuz. Kimse zorlamıyor adamlar yapmışlar ve vitrine koymuşlar alan alır almayan da almaz işine bakar maliyetini vs. kendine dert etmez. Zaten kimse hoparlörün maliyetinin 100.000 euro olabileceğini de iddia etmiyor hi-end ürün alıyorsanız bunu kabul edeceksiniz sürekli Türk usulü bir şeyin maliyeti ile kafa yorup durmayalım yeter ama!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 25 Mayıs 2015; 20:57:58 >
-
atalayalper kardeşim ben prestijden veya başka birşeyden bahsetmiyorum.söylediğim gayet basitti aslında.fazla şişirilmiş abartılmış bir sektör.1 koy 10 al ucu çok açık kim kime ne tutturabiliyorsa durumu var ortada.
ha yapan adam bu benim sanat eserim bakış açısıyla bakıyorsa ben ona birşey demem dediğin gibi alan veren memnun durumu.ben zaten baştan beri söyledim para verenin parası kimseye niye aldın deme hakkım yok.ama tekrar söylüyorum ben param olsa da vermem çünkü bence bu kadar etmez.bu da kişisel fikrim baştan beri söylüyorum.kişisel fikrimi insanlara kabul ettirmeye çalışıyorum şu anda bir forum ortamı için utanılacak bir durum bu bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Mayıs 2015; 21:04:19 > -
aslında şu fiyattı ederdi etmezdi olayına takıldık kaldık benim asıl anlatmaya çalıştığım bu değildi ama ısrarla mevzu buraya çekildi.benim söylediğim zaten şişirilmiş bir sektörde distributor bayi 3 lira 5 lira fazla söyledi diye tartışmanın komik ve gereksiz olduğu idi.yani üretici 3 e üretip 10 a 20 ye belki daha fazlasına distiributore bayiye verirken hobi prestij ama bayi 3 lira koydumu vay sahtekar.bence bu bakış açısı yanlış.bunu tartışacak varsa tartışsın benimle aslında bende sıkıldım bu olaydan. -
quote:
quote:
ya evet benim bilgi seviyem düşük sizinki yüksek.önce argeydi bilmemneydi zırvalayıp durdunuz al sana arge dedik bu sefer ev kullanıcısına hitap etmiyor karşılaştırılmaz demeye başladınız.devamlı bi kaçış noktası bir kıvırma payı var.bu mantalite ile tartışmaya artık gerek görmüyorum ben.
Yaw arkadaşım okuduklarinida da anlamıyorsun sanırım. Ben sadece Arge mi dedim. Sana made madde yazdım. Iyice oku lütfen.
Daha önce bire yüz diyorsun sonra bire on oldu. Ben sana 100 bin Euroluk hoparlor un maliyeti şu kadardır uzerine yüzde 20 kar vardır diye bir iddiada bulunmadım. Siz 1000 Euro dediniz sonrada 10 bin Euro olsun dediniz. Bizde hesaplayamayiz fakat 1000 Euro'dan fazladır dedik. Çok parametre var dedik.
Bahsettiğimiz urunler High End diye tabir edilen ürünler. Firmaların en üst segment ürünleri yani Mercedes'in S class araçları gibi. En ince işçilik ve en yüksek malzeme kalitesi ile yüksek performans ve prestij hedefleniyor. Bu nedenle maliyetleri de yükseliyor. Standart bir lcd tv üretimi gibi bant üretimi yapılmıyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
he he tamam arkadaşım sensin...1 mesaj öncesine dönüp öyle devam edelim edeceksek.yoksa gereği yok artık bence de... -
quote:
he he tamam arkadaşım sensin...1 mesaj öncesine dönüp öyle devam edelim edeceksek.yoksa gereği yok artık bence de...
Neyse benimde uzatmaya niyetim yok. Ne kadar yazsam anlamayacaksiniz.
Lütfen rica ediyorum şu adamla ikili diyaloğa girmeyin biz distiribitör firmadan cevap bekliyoruz bu şekilde giderse konu kapanacak. Sizin ne olduğunuzu forum biliyor bu konu hakkındaki görüşlerimiz de aynı zaten fakat bu tartıştığınız insan bir troll hayatını klavyeye adamış tüm forumda biliyor.
Sizden ricam şu adama cevap vermeyin konu dağılmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adam yazmıcam dedi zaten. -
Arkadaşlar 750TL lik hoparlörden gelinen noktaya bakın.Markaların Hi-End Prestij ürünlerinden bahsediyorsunuz tabikide bü tür özel ürünler pahalı olacak bütün Dünyada kaç adet satılabilirki,zaten bu tür ürünleri alabilecek kişi bütün bu bahsedilenlere bakmaz bile maliyeti ne,yok kaça üretilmiş'kar marşı ne kadar vb.falan ilgilenmez bile alır keyfini sürer.Burada karıştırılan nokta kanımca Prestij ürünlerini normal ürünlerle mukayese etmek İlker beyin yürüttüğü mantıkla sadece Hi-Fi değil başka bir çok ürün alınmaması lazım.Örnek olarak güncel konu olan şu 700 binlik saat var bu saat İlker beyin deyimiyle komple altın olsa kaç para ederki.Ama böyle olmuyor işte.Tamamen göreceli bir konu kimimize çok pahalı gelen bir ürün kimimizede çok uygun gelebilir.Ama ederi üzerinden bakarsak biraz zor ürün alırız Patates kaç parakı biz 5TLy patates alıyoruz git tarlada kuruşla.Konu gelinen bu nokta itibariyle daha çok su götürür gibi geliyor bana..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X