Şimdi Ara

Magic Mouse Orta Tuş Kullanımı ve MagicPrefs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
14.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bu mouse Xp de kullanılıyor mu?
  • better touch tool benim kullandığım en iyi magic mouse uygulamalarından birisi onu da tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Arkadaşlar bu mouse Xp de kullanılıyor mu?

Multitouch fonksiyonlari windowsta calismaz. Yani windowsta kullanmak icin buna para vermeyin.
  • Sakin almayın su mouse u, gidin 10 liralık mouse lardan alın vallahi daha iyi. Ben alır almaz sattım.

Ayıpları ;

Cok ağır
    Ele tam oturmuyor
    Cok yavas, mouse hızlandırma programları cok aptal bır sekilde hızlandırıyor , kesinlikle doğal degil
    Dokunmatik kaydırmaya el ister istemez kullanırken değiyor dolayısı ile wordde yazi yazarken sürekli sayfa kayıyor .

Ben a4tech aldım 25 liraya , ek programa gerek kalmadan macos da gayet stabil kullanıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Sakin almayın su mouse u, gidin 10 liralık mouse lardan alın vallahi daha iyi. Ben alır almaz sattım.

Ayıpları ;

Cok ağır
    Ele tam oturmuyor
    Cok yavas, mouse hızlandırma programları cok aptal bır sekilde hızlandırıyor , kesinlikle doğal degil
    Dokunmatik kaydırmaya el ister istemez kullanırken değiyor dolayısı ile wordde yazi yazarken sürekli sayfa kayıyor .

Ben a4tech aldım 25 liraya , ek programa gerek kalmadan macos da gayet stabil kullanıyorum .

Vallahi 1 seneeir kullandığım magic mouse a sizin yazınızdan sonra birdaha baktım, acaba ben doğru mouse umu kullanıyorum diye

1- Bir mouse un ağır olması güzel birşeydlr. Üst seviye mouse lara bakın hepsi genelde 25 liralık adi çin malı plastik mouse lara göre daha ağırdır. Bu sayede hassas işlemleri daha rahat yaparsınız (ör: photoshop)

2- Kesinlikle aptal bir şekilde hızlandırmıyor.

3- tekrardan bu yazdığınıız yorumda bu mouse u kesinlikle kullanmamış olduğunuzu belli ediyor.. böyle bir sorun kesinlikle yok. tekerlekli mouselardan alamayacağınız bir hassaslık ile sayfayı gerektiğinde kaydırıyorsunuz. Bir kere mouse u tutarken yada sağa sola kaydırırken parmaklarınız mouse un üzerinde ne zaman hareket ettiğini gördünüz? şimdi elinizdeki mouse u alın ekranda imleci hareket ettirin bakın bakalım parmaklarınız herhangi bir şekilde yerinden kayıp hareket ediyormu?

4- Birde benim ellerim gerçekten büyüktür, akşama kadar kullandığım oldu şimdiye kadar hiç ellerimin ağrıdığını görmedim.

Mouse / klavye diyip geçmemek gerek bu iki cihazda bilgisayar ile iletişim kurmamızı sağlayan yegane cihazlar. bunların iyi olması aslında genel kullanım tectübesi açısından önemli.

Benim magic mouse dışında kullandığım diğer mouse umda logitech mx500. ( evet kabloludur, özellikle kabloludur ). magic mouse belki her açıdan mükemmel olmayabilir fakat kullanıldığı yere göre diğer mouselara nazaran çok büyük artıları var.

Tamam magic mouse olmaz logitech olur, microsoftun çok güzel mouseları var onlar olur ama 25 liralık mouse ile karşılaştırmak biraz abartı kaçıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Sakin almayın su mouse u, gidin 10 liralık mouse lardan alın vallahi daha iyi. Ben alır almaz sattım.

Ayıpları ;

Cok ağır
    Ele tam oturmuyor

Vallahi 1 seneeir kullandığım magic mouse a sizin yazınızdan sonra birdaha baktım, acaba ben doğru mouse umu kullanıyorum diye

1- Bir mouse un ağır olması güzel birşeydlr. Üst seviye mouse lara bakın hepsi genelde 25 liralık adi çin malı plastik mouse lara göre daha ağırdır. Bu sayede hassas işlemleri daha rahat yaparsınız (ör: photoshop)

3- tekrardan bu yazdığınıız yorumda bu mouse u kesinlikle kullanmamış olduğunuzu belli ediyor.. böyle bir sorun kesinlikle yok. tekerlekli mouselardan alamayacağınız bir hassaslık ile sayfayı gerektiğinde kaydırıyorsunuz. Bir kere mouse u tutarken yada sağa sola kaydırırken parmaklarınız mouse un üzerinde ne zaman hareket ettiğini gördünüz? şimdi elinizdeki mouse u alın ekranda imleci hareket ettirin bakın bakalım parmaklarınız herhangi bir şekilde yerinden kayıp hareket ediyormu?

4- Birde benim ellerim gerçekten büyüktür, akşama kadar kullandığım oldu şimdiye kadar hiç ellerimin ağrıdığını görmedim.

Mouse / klavye diyip geçmemek gerek bu iki cihazda bilgisayar ile iletişim kurmamızı sağlayan yegane cihazlar. bunların iyi olması aslında genel kullanım tectübesi açısından önemli.

Benim magic mouse dışında kullandığım diğer mouse umda logitech mx500. ( evet kabloludur, özellikle kabloludur ). magic mouse belki her açıdan mükemmel olmayabilir fakat kullanıldığı yere göre diğer mouselara nazaran çok büyük artıları var.

Tamam magic mouse olmaz logitech olur, microsoftun çok güzel mouseları var onlar olur ama 25 liralık mouse ile karşılaştırmak biraz abartı kaçıyor

Valla stabilligi noktasında 10 yorumun 7 si olumsuz
    Türkiyede ki en büyük holdinglerden bir tanesinin appleci grafikeri (benimde apple cihazlarına geçmeme vesile olan) arkadas dahi kesinlikle logitech tavsiye etti, sakin alma dedi ancak sözünü dinlemeyip aldım.
    "apple en iyisini yapar" mantığıyla aldım

Ancak kesinlikle rahat bır mouse degil. 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum , ancak bu kadar kaliteli ancak başarısız bır mouse görmedim. Tabi ki zevkler ve tarzlar farklıdır ancak ben de bu mouse cok başarısız bulan büyük topluluktan birisiyim.

Yani fanatikligin lüzumu yok ben apple ürünlerini severim, klavyemde applein ancak özgür bır mouse degil. Hatta sahibinden de mousu satarkende bunu söyledim

Edit :
    Mouse bölümünde bu mouse un stabilliginden memnun olmadığım zaman bır konu acmıştım sizde bana bır kaç program tavsiye etmiştiniz , ancak onlarında başarısız oldugunu söylemiştim size :)
    Dolayısıyla mouse kullanmamam soz konusu degil ;)

Benim tavsiyem; görüntüsüne ve markasına sakin aldanmayın , Satürn'e gidin orada apple bölümünde bu mouse cihaza bağlıdır.orada kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 23 Temmuz 2011; 23:21:13 >

• Ben Magic mouse kullaniyorum ve cok memnunum. Isletim sisteminin guzelliklerinden en ust seviyede yararlanmak icin gerekli benim icin. Dokunmatik yuzeyi ile yapilabilecekler cok buyuk kullanim kolayligi sagliyor. Evet tumsek mouselar daha ortopedik ve rahat ancak, Magic mouseun verdigi kullanim kolayligi, o mauselarin rahatligindan vazgecmek icin yeterli bir sebep. Kaldi ki o kadar da rahatsiz etmedi beni. Alismak zordu ama simdi cok daha rahat.

Bulundurdugu ozellikler geregi seklinin oyle olmasi gerekiyor. magice mouse benim icin sadece bir mouse degil. Trackpad mouse karisimi bir urun. Bambaska bir kategori yani.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Ayıpları ;

Cok ağır
    Ele tam oturmuyor

Valla stabilligi noktasında 10 yorumun 7 si olumsuz
    Türkiyede ki en büyük holdinglerden bir tanesinin appleci grafikeri (benimde apple cihazlarına geçmeme vesile olan) arkadas dahi kesinlikle logitech tavsiye etti, sakin alma dedi ancak sözünü dinlemeyip aldım.
    "apple en iyisini yapar" mantığıyla aldım

Ancak kesinlikle rahat bır mouse degil. 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum , ancak bu kadar kaliteli ancak başarısız bır mouse görmedim. Tabi ki zevkler ve tarzlar farklıdır ancak ben de bu mouse cok başarısız bulan büyük topluluktan birisiyim.

Yani fanatikligin lüzumu yok ben apple ürünlerini severim, klavyemde applein ancak özgür bır mouse degil. Hatta sahibinden de mousu satarkende bunu söyledim

Edit :
    Mouse bölümünde bu mouse un stabilliginden memnun olmadığım zaman bır konu acmıştım sizde bana bır kaç program tavsiye etmiştiniz , ancak onlarında başarısız oldugunu söylemiştim size :)
    Dolayısıyla mouse kullanmamam soz konusu degil ;)

Benim tavsiyem; görüntüsüne ve markasına sakin aldanmayın , Satürn'e gidin orada apple bölümünde bu mouse cihaza bağlıdır.orada kullanabilirsiniz

haklısınız, yol yorgunu bir şekilde yorum yazınca ortaya biraz dengesiz bitr cevap çıkmış

ama yinede söylediğimin arkasındayım, better touch tool programı ile kullanıyorum ve magic mouse tan çok memnunum. azdığım gibi windows ortamında ne kadar logitech mouse tan şaşmıyorsam (hatta mx500 serisinden), osx ortamındada magic mouse tan o kadar şaşmam, bunun fanatiklik ile ilgisi yok, tamamen kullanım konusunda bana sağladığı kolaylıklardan dolayı. özellikle xcode gibi programlarda scroll işlerinde çok işime yarıyor. (tekerlekli mouseların aksine trackpad kullanır gibi sağa sola yukarı aşağı scroll olayı en sevdiğim özelliği).

bunların dışında better touch tool ile üç parmak dokununca spaces/exposé ekranıın çıkmasını ayarladım, kalabalık masaüstlerinde hızlı bir şekilde geçiş yapmamı sağlıyor. önceden bu işlemi bluetooth lu logitech mouse umda orta tuşa atayarak yapıyordum o da çok kullanışlı oluyordu ama dediğim gibi en azından benim açımdan magic mouse kullanım olarak daha doğal geliyor.

bu mouse diğer mouselara göre öğrenme eğrisi daha yüksek bir mouse , ama bir kere alıştıktan sonra sevilebilir bir mouse en azından benim açımdan

• OS X 'te magic mouse + magic prefs harika is cikariyo

Ama windowsta tam bir iskence. Multitouch calismadigi ve akici kaydirma olmadigindan belki de.
    Bi de kenarinda soyulmalar oluyo bunun, imac ile geldi. Bilkomdan alinma ama faturasi yok. Pupa sorun cikarmadi serviste(bilgisayar icin). Mouse u bilkoma gotursem yaparlar mi ?
  • 13 lük Macbook Pro ya hangi mauseyi öneriyorsunuz peki?, yada gereksizmi acaba mause macbooka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

13 lük Macbook Pro ya hangi mauseyi öneriyorsunuz peki?, yada gereksizmi acaba mause macbooka?

multitouch deneyimine devam etmek istersen tabiki magic mouse ;)
  • quote:

13 lük Macbook Pro ya hangi mauseyi öneriyorsunuz peki?, yada gereksizmi acaba mause macbooka?

Günlük işler için açıkçası hiçbir gereği yok.
    Öyle ki oldukça iyi bir mouse olan Logitech V550'imi Macimi aldıktan sonra günlük olarak hiç kullanmamaya başladım ki bu mouse'u asıl alma nedenim alacağım notebookla kullanmaktı. Şu an o mouse'umu sadece ayda yılda bir oynadığım counter strike ve windows7 altında bilgisayarı kullanmam gerektiğinde kullanıyorum.

Ama oyun ve tasarım gibi işlerde Logitech gibi kaliteli markaların mouse'larını kesinlikle öneririm. Hatta bu mouseları özellikle oyun konusunda magic mouse'a karşı da öneririm. Çünkü bu tarz mouse'lar windows altında da mac altında da rahatça programlanabilen ekstra tuşlara sahipken, çok daha kaliteli lazer alıcıları varken buna karşılık magic mouse'un ekstra dokunma özelliklerini windows'ta kullanamıyoruz(scrolling var diye biliyorum sadece ki o da macteki gibi işlevsel değil). Ayrıca magic mouse'un ergonomisi de uzun süreli kullanımlar için çok uygun görünmüyor. Ele tam oturmayan bir yapısı var.

Ben bluetoooth olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/logitech-910-001266-m555b-bluetooth-mouse/productdetails.aspx?I_ID=40154 ve alıcısı harici olanhttp://www.vatanbilgisayar.com/Mouse/logitech-910-001172-vx-nano-cordless-laser-nb-mouse-business/productdetails.aspx?I_ID=47132
    ürünlerini öneririm. Bu mouse'lar bana göre magic mouse'a göre çok daha parasının hakkını veren aletlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Öyle ki oldukça iyi bir mouse olan Logitech V550'imi Macimi aldıktan sonra günlük olarak hiç kullanmamaya başladım ki bu mouse'u asıl alma nedenim alacağım notebookla kullanmaktı. Şu an o mouse'umu sadece ayda yılda bir oynadığım counter strike ve windows7 altında bilgisayarı kullanmam gerektiğinde kullanıyorum.

Ama oyun ve tasarım gibi işlerde Logitech gibi kaliteli markaların mouse'larını kesinlikle öneririm. Hatta bu mouseları özellikle oyun konusunda magic mouse'a karşı da öneririm. Çünkü bu tarz mouse'lar windows altında da mac altında da rahatça programlanabilen ekstra tuşlara sahipken, çok daha kaliteli lazer alıcıları varken buna karşılık magic mouse'un ekstra dokunma özelliklerini windows'ta kullanamıyoruz(scrolling var diye biliyorum sadece ki o da macteki gibi işlevsel değil). Ayrıca magic mouse'un ergonomisi de uzun süreli kullanımlar için çok uygun görünmüyor. Ele tam oturmayan bir yapısı var.

Ben bluetoooth olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/logitech-910-001266-m555b-bluetooth-mouse/productdetails.aspx?I_ID=40154 ve alıcısı harici olanhttp://www.vatanbilgisayar.com/Mouse/logitech-910-001172-vx-nano-cordless-laser-nb-mouse-business/productdetails.aspx?I_ID=47132
    ürünlerini öneririm. Bu mouse'lar bana göre magic mouse'a göre çok daha parasının hakkını veren aletlerdir.

Güzelmiş :), multi touchu desteklemiyor dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Güzelmiş :), multi touchu desteklemiyor dimi?

Bunlarda dokunmatik yüzey olmadığı için multitouch yok ama tekerleğin daha hızlı kaydırmasını sağlayan mod seçimi ve tekerleğin sağa ve sola yatırınca yapılacak şeyi programlayabilme özelliği(programını internetten indirip kurmak gerekiyor) var.

• Arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum;
    Photoshop için kullanabileceğim bir mouse arıyorum, webde gezmek için touchpad yetiyor. Sizce nasıl bir mouse almalıyım. Kablosuz ve ergonomik olması çok önemli.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.