Şimdi Ara

Mage Rehberinde Tarihi Damga.Sıfırdan Yazıldı! Renkli Baskı Ve Ayrıntılı Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
6
Favori
65.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rehberin Korunan Maddeleri

    Madde 1 : Rehberin adı '' Rashta Mage Rehberi '' olup yayından önce hiçbir resmi sitede paylaşılmamıştır.

    Madde 2 : Rehberde kimsenin görüşüne ve fikrine yer verilmemiş , rehber kişisel tecrübelere dayanarak yazılmıştır.

    Madde 3 : ( 22 Haziran 2011; 5:12:09 ) tarihinde yayınlanan rehber , sistemsel kayıt altında tutulmuş olup Alıntı yapılamaz ve yapıldığı idda edilemez.

    Madde 4 : Rehberin 1. maddesindeki hiçbir resmi sitede paylaşılmadığı hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Alıntı Yapılmadığı ve 3. maddesindeki Alıntı Yapılamayacağı hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

    Madde 5 : Gerçekliği yansıtmayan bilgilere yer verilmemiştir.

    Madde 6 : Geçerliliğini yitiren bilgiler ve maddeler yürürlükten kaldırılmış , öğrenim kolaylığı için rehber sadeleştirilmiştir.

    Madde 12 : Yargı yolu açılmıştır.

    Madde 13 : Rehberin okuyuculara hitap şekli düzenlenerek rehber resmileştirilmiştir.

    Rehberin Yayınlanma Tarihi

    24.11.2009 : İlk yazıya geçtiği tarih.( Yayınlanmaya uygun olmadığı için yayınlanamamıştır.)

    22.06.2011 : İlk yayınlanma tarihi.

    22.10.2012 : Oyunda değişen sistemler neticesinde güncellenmiştir.( Güncelleme )

    08.12.2012 : Oyunda değişen sistemler neticesinde güncellenmiştir.( Güncelleme )

    Mage Rehberi / Rashta

    Magelere Karşı Defansın Yüksek Olması Avantaj Sağlar mı ?

    Magician karakterlerin vuruş güçlerini karşı tarafın defansı etkilemez.Mage karakterinin vuruşunun gücünü ; rakibin Resistantı , kendisinin vermiş oldugu Magic Power Bonusu point sayısı , Lwl 'i ve kullandığı İtem'leri belirler.

    Rakibin resistantı ne kadar yüksekse , Mage'nin vuruş gücü o kadar az ve kitleme - yavaşlatma ihtimali de o kadar zordur.

    Mage Karakterde İnt.( İntelligence) Bonusu Ne işimize Yarar ?

    Magician karakterler için önemli bir point cinsidir.

    + Lightning ve Glacier büyülerinin başarısının İnt. bonusla doğru ortantılı olması ,

    + Ronark Land oyuncusu mana gücünüzü silen karakterlerin bol bulunması ,

    (Debuffer priestlerin alanla mana silmesi ,Vampiric Fire kullanan magelerin mana silmesi gibi )

    + Mana ile hp potu arasında sıkışıp kalmamanız için de İnt. bonustan yararlanmanız gerekmektedir.

    ! Stafflarınızın üzerinde bulunan İnt. bonus , staff vuruşunuzun sekmesini engeller / azaltır ve staff kombonuzu daha kaliteli yapmanızı sağlar.Bu da size güzel bir avantaj demektir.

    Staffta Atak mı Önemli Damage mi =? ( Hemen hemen her zaman tartışılan konu )

    Tabii ki staffta öncelikli Attack Power daha önemlidir.Genellikle Mage oynamaya yeni başlayan oyuncular bilgi ve tecrübe yetersizliğinden İnt. mage oynadıkları halde Wrath Of Erenion , Glacier Erenion , Lightning Erenion , Ron Staff gibi silahlar kullanırlar.Bu tür silahlar İnt.Bonusu düşük istediği için Half Paper ( Yarı Paper ) mageler için tercih edilen stafflardır.Tam İnt. Attack Power yönünden zayıf olan bu staffları int. Mageler kesinlikle kullanmamalılar , para sıkıntısı çeken İnt. mageler Elixir staff ( +7 ) ,Hell Blood ( +7 )alsınlar daha çok hayrını görürler.

    Magician karakterlerin diğer joblardaki gibi yüksek hp , defans gibi avantajı yoktur.Güzel bir Mage oynamak istiyorum diyorsanız ve bütçeniz varsa paradan kaçmayın şayet ne ekerseniz onu biçersiniz. Mesela dd15 değil de dd25 kullanın...

    Bir mage oyuncusunun olmazsa olmaz bilmesi gereken konular vardır.

    ! Magic Power Bonuslar geçtiğimiz yıllarda takılar üzerinden karşı ırka hasar vermemek suretiyle kaldırılmıştır , dolayısıyla takılar üzerindeki Magic Power Bonusun yaratıklar hariç vuruş gücü açısından bir katkısı yoktur.

    + Mage Earring küpeleri hiçbir zaman tercih EDİLMEMELİDİR.( Düşük hp - Etkisiz Mp )

    ! İnt. mageler Staff konusunda her zaman Attack Power bonusu en yüksek olanını tercih etmeliler.Tam İnt. mageler hiçbir zaman Half Paper silahları kullanmamalıdır.( Wrath Of Erenion , Ron Staff , Oasis , Chaotic ...)

    ! 80 - 83 seviyede İnt. Magician karakterlerin Magic Power pointleri 255'e ulaşacağı ve sağlam savaş alanında oynayacakları için Ronark Land'da paper mage olmaları önerilmez.

    Cz mantığında Paper ve İnt. Magician Karakterlere Göz Atalım ,

    Paper Mage > Yüksek Hp + Düşük Defans + Düşük vuruş gücü ( Staff Attackları düşük )

    İnt Mage > Normal üstü seviyede Hp + Yüksek defans + Yüksek vuruş gücü + Resistans + Diğer bonuslar

    Unutmayalım ! Ronark Land'da artık eskisi gibi +7 silahlı karakterler , görev takılı karakterler çıkmıyor.Kararınızı doğru verin.


    ! Flame büyüsünde amaç yüksek hasar vermek olduğu için , ana büyü Lightning veya Glacier ise yan büyü Flame olmamalıdır.

    ! Damage yüksek olan staff alan büyülerini de yüksek vurur ibaresi gerçeği yansıtmaz.

    ! Magede Chitin ile Shell arasında büyük bir defans farkı yoktur.Bütçe uygun değilse Chitin Armor kullanmada sakınca yoktur.

    ! Exp kasarken kesinlikle elektrik büyüsü kullanılmaz çünkü elektrik slotu dağıtır.

    ! Lightning ve Glacier başarı oranı , İnt. bonusunun yüksek olması ile doğru orantılıdır.

    Mage item önerileri

    Tp Mage Oynamak İstiyorum İtem Olarak Neler Öneriyorsunuz ?

    Tp Magician oynamak isteyen kişinin amacı sadece partiyi zor durumdan kurtarmak ve partiyi düzenli olarak toplamaktır.Tp Mage'de amaç hasar vermek olmadığı için tp Mage diziminde bilgiye gerek yoktur.Bütçenize göre en çok bonus veren ve sağlam olacağınıza inandığınız itemleri dizebilirsiniz.

    Attack Mage İçin Hangi İtemleri Kullanmalıyım ?

    Mage'yi kullanma amacına göre değişir ve bayağı derin bir konudur.Eğer mevcut Zone'lerimize bakacak olursak ;

    Ardream

    Staff kullandıgınız yeteneğe ve oynayacağınız karakter tipine göre ( Half Paper , Tam Paper veya İnt. )

    Chaotic ,Scorching , Oasis : Half Paper , Tam İnt.( Ardream için istisna olarak Tam İnt. ler kullanabilirler.)

    Elixir : Tam İnt.

    Lupus , Lobo veya Lycaon : Tam Paper.

    Tercih edebilirsiniz.

    Takı için İnt. ve elektrik veya buz iseniz Cleric Earring ,White - Silver Earring ; Flame kullanıyorsanız Secret-Silver Earring gibi takılar kullanabilirsiniz.Belt olarak Glass Belt kullanabilirsiniz.Yüzük olarak kullandığınız büyüye göre Flame Ring , Shio Tears veya İmir Ring kullanmalısınız.Necklace olarak Ardream durumuna , üzerinizdeki Anti Defans durumuna ve dayanılıklığınıza göre İron Necklace veya Elemental Pendant kullanabilirsiniz.

    Zırh olarak , İnt. iseniz Crimson set , Half Paper iseniz Crystal set , Paper iseniz de Paper set kullanabilirsiniz.İsterseniz Anti Defans Kafalık da bulundurabilirsiniz.

    Ronark Land Base

    Mageler için en ayarsız olan Zone tipidir.Aslında Ardream item seçimiyle pek fark yoktur.Sadece İnt. mageler için Crimson yerine Shell set , Staff olarak da İnt. mageler için yetenek seçiminize göre Hell blood , Garp ve Elysium tercih edilmelidir.Küpe olarak farklı olarak Lich King Pride ( Master'dan sonra takabildiğiniz küpe ) olabilir.

    Ronark Land

    Magelerin en rahat ettiği Zone diyebiliriz.Mage bağımsız olarak item bakımından ve oyunculuğu bakımından sağlamsa güzel sonuçlar yakalayabilir.Magelerin toplu olarak da en planlı hareket ettikleri Zone tipidir.

    Staff Konusu biraz kıl bir konudur. Önce biraz staffları tanıyalım ,

    Glacier Damage veren Staff ( Molok ) , Flame Damage veren staff ( Fulitol ) , Lightning Damage veren staff ( Faun ) Olarak bilinir.

    Stafflar kendı aralarında 3 cins özelliğe sahipler :

    Undef. Cinsi stafflar : Staff rakipte patladıgı zaman rakip bir mage tarafından tp edilemez.Eğer patlayan kişi mage ise teleport skillerini kullanamaz ( Blink gibi )

    Kaul Cinsi stafflar : Patladığı kişiyi domuza çevirir.Domuza dönen kişi tp yapamaz , priest ise debuff atamaz , herhangi bir job atak yapamaz ama hareket edebilir.

    Aztec Gold Cinsi Stafflar : Bu staff patladığı anda rakip pot basamaz ve her heal ve minor bastıgı anda 2000 küsür net damage alır.Staffın patlamasından dolayı ölen kişiden np puanı gitmez.Öldüren kişiyede np gelmez.Priestler Cure atarak bu etkiyi silebilirler.Ayrıca Juriad gibi eventlerde staff patlamasından ölen ırktan sayı gitmez , öldüren ırkada sayı gelmez.Sadece patlayarak o rakibi zone dışı bırakır.Bu yüzden hiçbir zaman bu stafftan yana olmadım.

    Bunların en can alıcı dezavantajı da magede -70 -75 defans düşürmeleridir.Mage defans sıkıntısı çeken bir karakter olduğu halde 70 defans daha silmeniz intihar olacaktır.Mage clanlar dışında takılanlar için önermiyorum krowaz staffları.

    Takı olarak mage clanlarında takılıyorsanız ve amacınız sadece pusu kurmak , nova town yapmak felan olduğu için sadece hp , resistant veren takılara yönelin.Küpe olarak , Lich king pride öneririm ama resistant önemsemiyorsanız ve mele parti ile takılıyorsanız hp ve defansı bol olan takılar yani White-Silver Earring ,Secret-Silver Earring kullanabilirsiniz.Gene Necklace olarak Elemental pendant , mele için de İron Necklace olmalıdır.Belt olarak Light belt of life ve Glass Belt her zaman yanınızda bulunmalıdır. Yüzük olarak Kullandığınız yeteneğe göre , Flame Ring , Shio tears veya İmir Ring kullanabilirsiniz.

    Genelde Karıştırılan Mage Büyüleri

    62 level büyüsü

    Lightning'de

    + Light Shock

    Bu büyünün alanında bulunan herkes geçici kör olur.

    54 level büyüsü

    Flame'de

    + Fire Sun

    Rakibe verilen hasar kadar büyüyü yapan kişinin canını doldurur.

    Glacier'de

    Yok

    Lightning'de

    + Static Sun

    Rakibe verilen hasar kadar büyüyü yapan kişinin canını doldurur.

    80 büyüsü

    Glacier'de

    + Freezing Distance

    Büyüyü yaptığınız rakibi anında kafese alır.Kafeslenen rakip hiçbir karakter faaliyeti gösteremeden büyünün etkisi geçene kadar olduğu yerde Kalır.Kafeslenmeden önce zehir hasarı aldıysa bu durum kafeslenme geçene kadar da devam eder.

    Lightning'de

    + Blink

    Büyüyü yapan kişi kendisini 20 metre ileri ışınlayabilir.Parti kontrolünü kolaylaştırır.

    Flame'de

    + Vampiric Fire

    Bu büyü rakipten 3k(3000) mana siler ve size 1.5k(1500) Hp(can) ilave eder.

    Usko'ya gelen grafik yamasıyla bu büyünün özelliği zehir hasarı olarak değiştirilmiştir.

    + İgzination

    Bu büyü en yüksek ateş hasarını verir.Büyünün sağlamlığı rakibin resistantı ile ters ve büyüyü yapanın sağlamlığıyla doğru ortantılı olarak artar.

    75 büyüsü

    Büyüyü yapanı zırhla örter ve rakip saldırıya geçtiği an rakibin resistantından etkilenmeden Flame ise 1400 , Glacier veya Lightning ise 1200 standart hasar verir.Belli bir süre rakibe zehir hasarları verir.Rakibin Resistant bonusuyla ortantılı olarak Lightnig' in kitleme , Glacier'in yavaşlatma özelliği vardır.

    Master büyüleri

    Master 2 ( Absolute Power )

    Geçici olarak büyü gücünüzü %30 yükseltir.

    Master 5 ( Absolute Ness )

    Pasif halde bulunur.Hasarların tamamını %10 düşürür.

    Master 10 ( Match Ness )

    Pasif halde bulunur.Hasarların tamamını %15 düşürür.

    Master 12 ( Mana Shield )

    Büyü aktifken alınan hasarın %30'unu mananın %60'ından düşer.

    Master 15 ( İnstantly Magic )

    Bir büyüyü bekleme süresi olmadan tekrar büyü yapmanızı sağlar.

    Master 20 ( Minor Resist )

    Büyü alanındaki düşmanların resistantını %40 oranında düşürür.Asassian karakterlerin 62 level tozlarını , resistant veren armorları , resistant büyülerini siler.

    Master 23 ( Guard Summon )

    Büyüyü kullanan kişinin rakibine veya yaratıklara hasar verir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 10 Aralık 2012; 0:05:56 >







  • Ve son olarak belirtmek istiyorum ANAYASANIN İLK 3 MADDESİ DEĞİŞTİRİLEMEZ , DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF BİLE EDİLEMEZ.BU HUKUKİ BİR SUÇTUR..

    Neyse şaka bir yana insallah güzel yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar İlkkez güncellemeden sonra FORUM.DONANIMHABER de paylaştım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 22 Haziran 2011; 5:18:15 >
  • Yararlı bir konu teşekkürler
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş. Ben dahil bir çok kişinin işine yarar nitelikte bir konu, teşekkürler.

    Edit: Oha magelere bak neler neler varmış ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 22 Haziran 2011; 8:25:13 >
  • Ellerine saglik. Ben bile favorilerime ekledim :D
  • en iyi para kasılan karakter mage mi ? Ben KO'yu bıraktım fakat tekrar başlamak istiyorum.
  • Çok güzel bir konu. Kesin favorilerde olması gerekiyor herkese tavsiyem.
    Emeklerine de teşekkürler.
    Teşekkürü hemen yazayım dedim yazıyı özümseyince de :) sorular olursa soracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Advanced

    Çok güzel bir konu. Kesin favorilerde olması gerekiyor herkese tavsiyem.
    Emeklerine de teşekkürler.
    Teşekkürü hemen yazayım dedim yazıyı özümseyince de :) sorular olursa soracağım.

    Mage toplulugumuza senin priyi hala bekliyoruz :) Online gormusken bir citlatayim dedim.
  • Süper konu olmuş, bende bir mage player olarak konuyu beğendim.
  • Gayet güzel bir konu olmuş
  • teşekkürler baya açıklayıcı olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurcellonline


    quote:

    Orijinalden alıntı: Advanced

    Çok güzel bir konu. Kesin favorilerde olması gerekiyor herkese tavsiyem.
    Emeklerine de teşekkürler.
    Teşekkürü hemen yazayım dedim yazıyı özümseyince de :) sorular olursa soracağım.

    Mage toplulugumuza senin priyi hala bekliyoruz :) Online gormusken bir citlatayim dedim.

    Pm attım durum vahim yalnız. :)
  • valla kardeş helal sana.mükemmel bir rehber olmuş.oyuna ilk başladığımda mage ile başlamıştım.harıl harıl mage rehberlerinde boğuluyodum.süper bir rehber hazırlamışsın.hem yeni başlayanlar için hemde ileri seviyedekiler için ideal bir paylaşım olmuş.aynı şeyi diğer joblar içinde yaparsan tadından yenmez.artık assas olduk malesef ama hala iddaa eddiyorum mage en zevklisi benim için (en iyisi demiyorum dikkat edin.çünkü playerliğe göre değişir en iyisi) sonuna kadar okudum.tersini düşündüğüm hiçbirşey yok çok anlamasamda mageden en basitinden en ayrıntısına kadar tüm bilgileri vermişsin.ellerine sağlık olsun
  • + olan Mp bonusun pkda etki etmediğine inanmayanlar vardı :D
  • Yararli bilgiler eline saglik. benim pek isime yaramasa bile bir cok kisi bunlardan faydalanabilir..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rashta

    Aztec Gold Cinsi Stafflar : Aslında herkes bunu en iyi özellikte olan staff zanneder.Fiyatıda en pahalı olan mage staffıdır.Fakat inceliklerini kimse düşünmez.Bu staff patladıgı anda rakip pot basamaz ve her heal ve minor bastıgı anda 2000 küsür net damage alır.Staffın patlamasından dolayı ölen kişiden np puanı gitmez.Öldüren kişiyede np gelmez.Ayrıca Juriad gibi eventlerde staff patlamasından ölen ırktan sayı gitmez , öldüren ırkada sayı gelmez.Sadece patlayarak o rakibi zone dışı bırakır.Bu yüzden hiçbir zaman bu stafftan yana olmadım.Zaten patlamadan ölen kısıde öldüren kısının adı yazmıyor.Kendi kendini öldürmüş gözüküyor.




    Dostum çok güzel bir yazı olmuş hem yeni başlayanların hem ilgisi olanların okumasi gereken bir yazı. Fakat aztec gold cinsi stafflar konusundaki yorumuna katilmiyorum. Priest'e patlaması halinde priestler kendilerini öldürmemek için tekli heal skilleri basamazken party skillerini de kullanamayacak 1 priesti partiden düşürmüş olacaksiniz bu şekilde. Bana kalırsa bu staffların sıralaması aztec gold>kaul>undefeatable . Teşekkürler güzel bir rehber olmuş :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IIIg0rk3mIII


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rashta

    Aztec Gold Cinsi Stafflar : Aslında herkes bunu en iyi özellikte olan staff zanneder.Fiyatıda en pahalı olan mage staffıdır.Fakat inceliklerini kimse düşünmez.Bu staff patladıgı anda rakip pot basamaz ve her heal ve minor bastıgı anda 2000 küsür net damage alır.Staffın patlamasından dolayı ölen kişiden np puanı gitmez.Öldüren kişiyede np gelmez.Ayrıca Juriad gibi eventlerde staff patlamasından ölen ırktan sayı gitmez , öldüren ırkada sayı gelmez.Sadece patlayarak o rakibi zone dışı bırakır.Bu yüzden hiçbir zaman bu stafftan yana olmadım.Zaten patlamadan ölen kısıde öldüren kısının adı yazmıyor.Kendi kendini öldürmüş gözüküyor.




    Dostum çok güzel bir yazı olmuş hem yeni başlayanların hem ilgisi olanların okumasi gereken bir yazı. Fakat aztec gold cinsi stafflar konusundaki yorumuna katilmiyorum. Priest'e patlaması halinde priestler kendilerini öldürmemek için tekli heal skilleri basamazken party skillerini de kullanamayacak 1 priesti partiden düşürmüş olacaksiniz bu şekilde. Bana kalırsa bu staffların sıralaması aztec gold>kaul>undefeatable . Teşekkürler güzel bir rehber olmuş :)


    Aslina bakarsan iade arkadasimizin imzasinda butun olay anlatiliyor. Bana gore kesinlikle Kaul :D




  • Güzel konu olmuş, teşekkürler
  • Emek vermişsin kardeş ellerine sağlık.. Mage arkadaşlar faydalanacaktır bol bol.. Birde Warrior rehberi yapsalar, mesela "Gürsel" hoca:)..
  • Çok Güzel Olmuş Emek Var Emeğe Saygı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.