Şimdi Ara

Mafia II (2011) [ANA KONU] (418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.351
Cevap
12
Favori
491.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mafia 3’ü Hangar 13 batırdı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Hangar 13'ün ilk düşündüğü 3. oyun şekli iyiymiş fakat bunu bozan 2k olmuş yine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o kısımları bilmiyorum ama ne zaman bir şeyler değişse o iş batıyor.
  • Konusu olmadığından buraya yazmak istedim. Can sıkıntısından geçenlerde Mafia 1'i yükledim tekrardan başlayayım dedim, senaryosunu falan sindire sindire yaşamak istedim. Ama maalesef şunu fark ettim, 1'nci oyun eskiden düşündüğüm kadar da iyi değil gibi. Oyun bazı yerlerde aşırı tilt etti beni. Şu an bitirdim bu yorumu yazmadan önce.

    - Senaryonun işlenişi bana göre kötü, birçok kişi iyi diyor ama bence hiç de iyi değil. Çok ani ve kopuk kopuk gelişiyor bazı şeyler. O dipten tepeye olan yükselişi hiç hissedemedim oyunda. Mesela Vice City'de de benzer hikaye olarak Tommy Vercetti'nin yükselişini biliyoruz. Oradaki gibi o duyguyu, o hissi güzel vermiyor oyun.

    - Görevlerin bazıları çok mantıksız ve senaryonun kurgusu zayıf. Mesela oyunun başlarında bir yarış görevi var ki... O kadar anlamsız, o kadar zorlama bir görev ki; senaryoya uydurmak için baya uğraşmışlar belli sırf oyunda yarış mekaniği de var demek için, bunu oyuncuya göstermek için uydurulmuş saçma bir görev. Yahu biz kıçı kırık mafya üyesiyiz, daha adamların yanına yeni girdik ama sırf taksicilik yaptık diye "Tommy bunu yapmak zorundasın her şey sana bağlı" mantığında zorla karakterimize verilen bir görev.

    - Aynı şekilde üstteki söylediğim görev dışında da yaptığımız bazı görevlerde hep patron veya diğerleri bize "Tommy sen bir şekilde içeri girersin..." (Bkz.: gemide geçen görev), "Tommy sen bir şekilde halledersin.", "Tommy sen adamları bir şekilde engellersin biz seni bekliyoruz" ... vs...vs... şeklinde saçma sapan söylemlerde bulunuyor. Neyim ben Superman falan mı?

    Tamam bu bir oyun %100 gerçeklik, mantık aramak doğru değil ama burada da çok gözüme batıyor mantıksızlıklar. Görevler aşırı zorlama bazı yerlerde.

    - Gelelim açık dünya kısmına, burası da ayrı bir dert. Oyunda görevlere harcanan sürenin büyük çoğunluğu şehri turlamakla geçiyor. Aşırı derece git-gel yapılıyor oyunda tüm görevlerde. Bir yerden sonra çok bayıyor, altınızda da 30-40 km ortalama hızı geçemeyen geçse de anında polis radarına girdiğiniz için geçemediğiniz, rampalarda boğulan 1930'luların arabaları olunca ciddi manada beni baydı. Tamam 1930'ların atmosferi falan ama 15-20 kere üst üste şehrin bir ucundan diğer ucuna 30 km hızla gidin, o zaman ne dediğimi anlarsınız. Hele bir de görevde öldünüz, kaybettiniz diyelim hoop en baştan bir daha aynı yolları alıyorsunuz. Araba sürmekten, şehirde dolaşmaktan gına geldi, abartmıyorum.

    - Görevler dışında, yukarıda da bahsettiğim üzere polisler yüzünden rahat rahat açık dünyada turlayıp kafamıza göre takılamıyoruz. Polislerin zorluğu abartılı. Bu kadar ayrıntıya, gerçekliğe göre hareket eden polisler olması "oyun", "eğlence" kavramını biraz bozuyor, eğlenemiyorsunuz. Polis mesela kırmızı ışıkta geçtin diye peşine takılıyor ama akşam vakti kapalı farla karanlıkta dolaşınca bir şey yapmıyor. Madem kırmızı ışıkta geçme gibi bir detay koydun, bunu da koy o zaman.



    Belki eleştirilerim sert olabilir, diyeceksiniz ki 18 sene önceki çıkan bir oyun bu. Kusura bakmayın ama o dönemlerde GTA 3, GTA Vice City, Max Payne gibi oyunlar da çıktı. Hatta Max Payne'de karakterlerin yüzleri düz fotoğraflardan oluşuyor. (1'nci oyun) Yani grafik, modelleme falan hak getire ona rağmen hikayesi, anlatımı harikadır. Mafia 1 bu konuda zayıf geldi tekrar oynadığımda şu an.

    Dönemine göre grafikleri bence iyi ama fark ettiyseniz en başından beri oynanış ve içeriği yorumladım.

    ----------

    Mafia 1'i şu an, şu dönemde tekrar oynamayı düşünenlere, oynamasını tavsiye etmiyorum, benim gibi hikayeyi tekrar hatırlamak isterseniz açın tam çözüm ve oynanış videolarını oradan sanki oynuyormuşçasına takip edin. Yoksa özellikle oynanışı ve açık dünyası (sürekli oradan oraya git-gel yapmak) sinir edebilir sizi.

    Bakalım Mafia 2'yi de oynamayı düşünüyorum tekrardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Mart 2020; 23:20:47 >
  • Korona günlerinde eve kapanmışken Steam kütüphaneme bakıyordum, Mafia 1 ve 2 almışım zamanında gözüme çarptı.

    Mafia 1'i bayılarak oynamıştım seneler önce, herhalde 15 seneden fazla oldu. Mafia 2'yi oynamadım. Hangisini oynasam diye bakınırken Remastered haberlerini gördüm. Ne yapsam bilemedim, yakın bir zamanda gelecekse beklemeye değer gibi
  • Başlık ve ilk mesaj düzenlendi, konu Mafia bölümüne taşındı ve FPS/TPS bölümüne yansıma yaratıldı.

    Mafia II: Definitive Edition (Çıktı) [ANA KONU]
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143438906
     
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Oyun Çeviri'nin yapıtğı yamada menüler Türkçe olmasına rağmen altyazılar İngilizce olarak duruyor. Bu sorunu çözebilen var mı?
  • Oyuna 1.8 GB güncelleme gelmiş Classic diyor ama Mafia II: Definitive Edition sayfasına baktım kütüphanemde görünüyor. Umarım Türkçe yama bozulmamıştır.

    Ekleme editi: Classic olana bakındım Türkçe yama bozulmamış. Ek paketler bende yoktu onu vermişler Premium gibi olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 20 Mayıs 2020; 0:57:59 >
  • Mafia 4 gelecekse..
    JOE VE VİTO şu ikiliyi getirin...
    Mafia serisi ancak böyle kendini kurtarır.
    Onun dısında gozumde mafia 2 efsanedir.
    Yaşlanıyoruz beya.. :)
  • Oyunu Enis Kirazoğlu videolarında öve öve bitiremediğinden kütüphanemde var bakalım nasıl bir şey diye meraktan indirip oynadım veya oynamayı denedim. Açıkcası oyunu hiç beğenmedim. Atmosfer harika, modellemeler şöyle bir şey, yakışıklı ve güzel insan yüzlerinde iyi ama yaşlı insanları niye olduğundan da çirkin ve itici göstermişler anlamadım. Oyun bir nevi kapı açıp kapatma simülatörü gibi. Kapıya geliyo X ile kapı aç diyip duruyor. Karakterin kapı açabilme kabiliyeti yok öyle düşünün, saçmalığın daniskası. Kontrollere alışmam zor oldu. Görevler sürekli şehrin bir ucundan diğer ucuna 60+80 km araçlarla git gel üzerine. Gittiğinde de pek bir şey olduğu yok çatışma az. Sanki bu mafia hayatı yaşa der gibi ama çok zorlama. Apartmanda adamın hangi katta olduğunu hatırlamıyorsanız sürekli katlar arasında kapı kapı dolaşıyorsunuz, ne gereksiz. Sıkıldım hakikaten abartılacak ne var bunda nasıl eğlendiniz çok anlamadım. Hakikaten feci işsiz işi. Bir de bunun remastere var ki evlere şenlik 8 gb oyunu 40 gb yapmışlar indir indir sonuç hüsran. Bir de remastere alın diye Mafia 2'nin grafiklerini zorlamaya kalkmışlar o daha da fena. İnternetten belli başlı dosyaları silerek oyunu akıcı oynamayı başardım.


    Notum 10/6 o da atmosferin hatırına. Sevenlerine duyurulur.


  • 
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.