Şimdi Ara

Mafia 2 PhysX test sonuçları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
70.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asus gtx260 var benimkinde tüm ayarlar high'da, phsyx ve antialiasing açık. Dün akşam 3 saat oynadım, en ufak takılma olmadı. Grafikler harika..
  • bu incelemede physx açılmadan mafia 2 oynanmış hee söleyim dedim
  • Fiziği kapatıp oynamak en iyisi hem kasmadan hemde güzel FPS'lerle oynamak. Oyun kaç yıllarında geçiyor senaryoya göre?
  • donanım desteği olmadan yazılımsal physX bir yere kadar sorunsuz çalışabilir. yoğun physX işlemlerinde CPU buna dayanamaz 1-2 FPS oynatır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric13

    bu arada gtx 480 ile 5870 nin aynı performans vermesi nvidia için ayrı bir acı verici olay bu kadar reklam yap sonra paranla rezil ol

    physx kapalıyken öyle,açık haline bak bi de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Fiziği kapatıp oynamak en iyisi hem kasmadan hemde güzel FPS'lerle oynamak. Oyun kaç yıllarında geçiyor senaryoya göre?


    1950 ler 1960 lar olması lazım
  • Physix'in bu oyunda getirisinden kat kat götürüsü olduğuna şahit oldum sonunda. Görsel olarak kayda değer bir katkısı olmamasına rağmen GTX460'da medium physix ayarlarında FPS'nin 30'un altına birçok defa düştüğünü ve oyunun akıcılığını tamamen yitirdiğini gördüm. Ancak physix'i kapatınca frameler iki katına çıktı ve çok akıcı bir oynanışa sahip oldum.

    Bu kartı physix için almadım ancak almışken deneyeyim dedim. Sonuç şu ki, physix hala oturmadı yerine. nVidia bu şekilde bir strateji uygulamaya devam ettiği sürece physix de gereksizliğini devam ettirecektir ne yazık ki.
  • Bu söylediklerim sonuçta kendi düşüncelerim. Başkaları buna katılmayabilir elbette ancak bu değerlendirmeyi yaparken özellikle grafik ve oynanışa çok dikkat eden bir oyuncu olarak yaptım. Hepimiz gibi ben de benchmark yaparım, zorlarım kartları vs. ancak bazı kişilerin aksine asıl amacım sırf test yapmak değil, o kartın suyunu çıkarana kadar oyun oynamaktır.

    Şahsi görüşüm: Yeni bir ekran kartı alacaksanız şu an için Physix, kartı almanızda temel etken olmasın. GTX460 gibi fiyat/performans'ı çok iyi bir kart varken almanızı öneririm fakat physix için değil. En azından şimdilik...

    CUDA için zaten Just Cause 2'ye bakmak gerekiyor.
    Water Effects: Gerçekten hoş. Bir özelliğin görüntüye etkisinin en çok belli olduğu ayarlardan biri.
    Bokeh Filter: Son derece gereksiz, en azından bu oyun için olmamış. Sadece ara sahnelerde bulanıklık efekti veren (ki ne kadar başarılı olduğu tartışılır), ama oyun içinde hiçbir katkısı olmayan özellik.

    Bu iki özelliği açınca performansta %35'lik bir düşüş oluyor. (Ör: 60 FPS'den 40 FPS'ye düşüş).
    Değer mi? Water Effects için değebilir ancak bu tarz bir sandbox oyunda anlık frame düşüşleri çok olur. Akıcılıkta sorun yaşanmadığı takdirde kullanılabilir elbet.




  • bana godfather diye bir oyun çikmişti onun zamani ve gta 4 un grafiklerinin çok daha yi grafiklisini animsatti
  • Tesekkürler
  • harika bir test olmuş uzun zamandır böyle bir inceleme görmemiştim...

    1000 liralık ekran kartı (480) + 700 liralık kart (470) = 10 kare perf. artışı... valla çok ilginç olmuş...

    physx efektleri gerçekten inanılmaz bende kullanıyorum ama bu kadar yüksek maliyetlerden sonra insan daha çok artısını bekliyor...

    yıllardır bir nvidia kullanıcısı olarak şahsen 5870 veya daha yukarısı bir ati kullanıcısı olsam asla physx için nvidia'ya geçmem... oyunun akışkanlığı bence daha önemli...

    ama tabi sürücülerle çok iyi bir optimizasyon yaparlarsa ki mutlak yapmak zorundalar zaten tek başına 480 bile 5870 ile aynı performansı vermiş, işte o zaman düşünülebilir...
  • yere bu taşların düşmesinde çok bişey yok dikkatli izleyin bence değmez Nvidia sırf dandik kartlarını pahalıya satmak için yada sadece satmak için oyunlara para variyo
  • Güzel.. test için teşekürler.
  • arkadaşlar nvdia phisx NVİDİA nın tek özelliği ve belliki oyuna çuvalla para yatırmış.Ve yeni belli ki oyunda siz sırf nvidia kullanın diye phicsxte böyle oluyo ben inanmıyorum sonuçta yazılım ile alakalı tamamen haksız rekaber olsun diye yapıyor nvidia yoksa bakıştı zaten tahta ATI AMD var kucağına oturur bu rezil kartları ve benchmarklarıyla
  • Kim ne derse desin, çatışma sahnelerindeki physx efektleri gerçekten muhteşem. Umarım çok daha optimize ederler bu physxi oyunlara. Oyunun tadı damağımda kaldı. Gerçekten iyi iş çıkarmışlar.
  • dememkki şerolar kartları kulamasınlar diye driver yzmışlar

    çıkar bir update %900000000000000000 e çıkar gpu
  • Ecet haklısın f0, o benim de dikkatimi çekti g19un ekranından... Bazen şehirde dolaşırken mesela, bakıyorum %20lere düşüyor gpu kullanımı ve fpsde aynı oranda düşüyor. Ama 2-3 saniye sonra toparlıyor ve gpu kullanımı %90lara avrıyor, fpsde uçuyor 80-90lara ki ayarlarım sonda. Oyun gpu kullanımını beceemiyor gibi, ya da sürücüler, bence optimizasyonla çok rahat aşılacak şeyler gibi geliyor bana. Yani gpunun phyxsi falan çok rahat kaldırma gücü var ama kullanımda sorunlar var.
  • guzel oyun fakat fizk olarak vga ları cok zorluyo kı ıyı bı optımasyn gerekıyo mıllet okadar para verıp boyle bı oyunu ful teday oynamıcaksa neden alsınkı adam topluyo sıstemı 1 oyun ıcın gıdıp satıp daha iyisini toplamak ıstıyo bence hıc gerek yok optımasynu duzelterek ve ıyı bı drıverle bu ısın cozulucegını dusunuyorum kendımce saygılar..
  • ATI stream sürücüleri ile physx kullanabiliyorsunuz.
  • kavun büyüklüğünde taşlar, gerek varmıydı ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.