Şimdi Ara

Mafia 2 Git git Kasma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oyuna girince ilk 10 dk hiç kasmadan gayet yüksek bi fps ile oynuyorum. 10 dk sonra kasma başlıyor ve git gide artıyor fps yerlere düşüyor. en yüksek grafik ayarlarınada alsam en düşüğede alsam sonuç aynı.

    sistemim:
    amd athlon 64x2 6000+
    3 gb ddr2 ram
    powercolor hd4730
    windows xp sp3



  • Belleksel bir problem gibi görünüyor. Kasmadan kasıt, duraklamalar mı yoksa sürekli süşen fps mi?
  • ekran kartın ısınıyor.
  • phsysic ayarlarıyla ilgili olabilir. eger phsysic off değilse ekran kartın ati olduğu için phsysic hesaplarını işlemcin yükleniyor ve buda oyunda ilerledikçe phsysic efeklerinin artmasıyla doğru orantılı olarak işlemcinin performansını giderek düşürüyor. phsysic i tamamen kapat dene derim düzelecektir.
  • aslında buna benzer ufak çaplı bir sorunu bende yasıyorum. oyunu ilk açtığımda 45 fps lerle başlıyorum. sonra 20 dk içinde ortalama 38 fps lere falan düşüyorum. phsysic açıkken zaten sorma gitsin 25 lerle başlayıp 20lerin altına düsüyorum. ekran kartım ati 4870. iki sebep olabilir oyunun optimizasyon sorunları var yada malum oyun nvidia destekli oyun ( bilerek ati ye uygulanan bir şey)
  • kart almanızı istiyorlar, bi arkadaş 3 adet gtx480 le denemişti anca yetiyordu istediği ayarlara, dediğim gibi siz oynamak istiyorsunz onlarda kazanmak seni inancağın şekilde soymak istiyor
  • yazılanları okudukça oyundan sogudum hani muhteşem optimizasyon hani pc oyuncularının yanında olmak yazık ya tum fırmalar artık paranın emrine girmeye başlıyolar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 5 OYUNDAN ATMA SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Mafia 2 Gölge Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence ısınmadan kaynaklanıyo yeni fanlar al bende de gta4 oluyodu ama o crack le alakalı bişeymiş
  • aynen amd 940 x4 3,0 ghz işlemci zotac 8800 gt overlock versiyonuyla oyunu oynuyorum
    kasma sorunları var
    bnim ekran kartı çok sıcak çalışıyor bide yüksüz 60 derece oyunda 80 buluyo bazen geçiyo
  • benim ekran kartı oyuna başlamadan 85 C 10 dk oynuyorum 115 i buluyor sonrada oyun kapanıyor :D
  • ya ben oyunu yükledim cok güzeldi en basta sonra ana şehre gelince bişeler oldu :D inceden bi kalp atısları duyuyorum ekran cok parlak bir hayarı felan mı var acaba ?
  • apex physx efektlerini kapatın o şekilde oynayın sorun yaşamazsınız. ati kartlarda physx desteği olmadığı için oluyor o sorun. kalp atışı ve oyundaki buglarda kullandığınız ilaçla ilgili farklı dosyalar kullanın oyununuz korsan ise.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 30 Ağustos 2010; 13:15:40 >
  • apex physx efektini kapattım galiba ekran kartı cok ısındığı icin yapıyor ve kullandığınız ilaçla ilgili birşey demişsiniz orayı pek anlayamadım
  • Ati sorunu
  • işlemciyi ve kartı çok fazla yoruyor aşırı ısınma problemlerine yol açıyor belli bir süreden sonra sıcaklıkla birlikte takılmalar ve ani fps düşüşleri artıyor. fanlar haddinden fazla çalışıyor çok enteresan aşağıdaki sisteme sahibim ve bu fps düşüşleri ve ısınma problemi sinirlerimi oynattı var mı bir çözümü bunun arkadaşlar bir yama update vs.

    amd fx 8120
    msi hd6850
    8gb ram

    yani anlam veremedim bir türlü şu ısınma problemine sebebi ne olabilir ben battlefield 3'ü bu sistemle çok rahat oynuyorum.
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama konu kirliliği olsun istemedim bendeki sorunun aynısı olduğundan altına yazıyorum.
    ekran kartım nvidia gt740m oyuna girdikten sonra belirli bir yerde sabit dahi dursam fps sürekli olarak azalıyor mesela 30 fps den başlayıp 3 fps ye kadar düşüyor ne kadar süre geçerse o kadar çok fps düşüyor.
    apex in içindeki silinmesi gereken dosyaları filanda sildim ama çözüm olmadı. bütün gün uğraşmama rağmen çözemedim yardımınızı bekliyorum.
  • Konuyu hortlatacağım çünkü oyun hala oynanıyor ve hala aynı sorun var. Çözümü ise sadece belli başlı dosyaları silmek. Evet gerçekten belli başlı dosyaları oyundan atarak oyun olması gerektiği gibi hızda oynanabiliyor. Steam için çözüm:

    1- Oyunun şu klasörüne gidin:

    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mafia II\edit\APEX\Cloth


    2- Klasördeki: ClothRemapTable ve m2skeleton dosyaları hariç geri kalan hepsini silin! Ciddiyim.

    3- Oaha sonra C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mafia II\edit\APEX\Effects\Assets klasörü içindeki Emitters isimli dosyayı da silin.


    Artık oyununuz kasılmayacak.


    Anlamayanlar için video olarak şu arkadaşın çözümünü uygulayabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.