Şimdi Ara

Maden,çevre,jeoloji müh. Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunlara girebiliyorum.Bilgisayar ya da elektrk-elektronik istiyodum ama bunlar olmadı maalesef.Yani hangisini seviyosan ona git demeyin hiçbirini sevmiyorum o yüzden fark etmez.Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?Çevrenizde bu işleri yapanlarınız var mı?Yoksa bölümlere falan mı gideyim?

• böyle bölüm seçilmez pazardan meyve seçer gibi hayatın boyunca o mesleği yapcan eğer kendine uygun bi bölüm bulamıyosan çalış bi daha gir derim ben

ya da bu bölümlerin hepsini araştır iyice sana en uygun olanı seç
  • Bu bölümlerin içinde en iyisi çevre gibi gözüküyor. Bir çok uzman artık su sıkıntısının kapıda olduğunu söylüyor. Bunu göze aldığımızda çevre mühendislerinin önemi biraz artıyor. Zaten şuanda bile iyi bir üniden mezunsan işsiz kalma durumu pek olmuyor. İleride su sıkıntısı da ortaya çıkarsa çevre mühendisleri çok iyi paralar kazanabilir.
  • Su sıkıntısını sondajı yapan Jeolojı Mühendisimıidir Çevre Mühendisimidir?
  • itü çevre mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: FenderX5

Arkadaşlar bunlara girebiliyorum.Bilgisayar ya da elektrk-elektronik istiyodum ama bunlar olmadı maalesef.Yani hangisini seviyosan ona git demeyin hiçbirini sevmiyorum o yüzden fark etmez.Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?Çevrenizde bu işleri yapanlarınız var mı?Yoksa bölümlere falan mı gideyim?
  • Kardeşim itü çevre tutsa 50 tane pc müh var o puana dalga mı geçiyosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: azturan

böyle bölüm seçilmez pazardan meyve seçer gibi hayatın boyunca o mesleği yapcan eğer kendine uygun bi bölüm bulamıyosan çalış bi daha gir derim ben

ya da bu bölümlerin hepsini araştır iyice sana en uygun olanı seç

Pazardan meyve seçer gibi meslek seçilmeyeceğini ben de biliyorum,şartlar bunu gerektiriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya jeoloji ya maden , çevre mühendisliğine pek bakma derim.

Şu sayfaya bak istersen maden mühendisleri odasının sayfası iş ilanları :http://www.maden.org.tr/kariyerfirma/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodwayne -- 19 Temmuz 2009; 22:47:55 >
  • [Deleted by Admins]
  • kardeş bende inşallah madene gitcem bu sene yani puanım az ama 340 puan alsaydım yine madene giderdim ha odtu inglizce olurdu o baska

gelelim niye?
    arastır universitelerin kendi sitelerinden oku maden muhendisliğinin iş alanını genıslıını gor kazandırkları paralı gor yani bugun bir maden işcisi bile 2000 tl alır rahat cunku zor iş
    ha sen muhendis olacan elıne kazma kurek almayacan bile belki hic belki ender.

"Maden Mühendisliği bölümü öğrencileri mezuniyet sonrası ülkemizde ve yurt dışındaki bütün yeraltı ve yerüstü madencilik işleriyle uğraşan kamu ve özel sektör şirketlerinde mühendis olarak çalışabilmektedir. Bu çalışma alanlarına ilaveten aldıkları eğitim ışığında; karayolu ve barajların temel kazı çalışmalarında, sondaj işletmeciliğinde, seramik ve çimento sanayi hammadde hazırlama tesislerinde, tuğla sektöründe karayolu ve metro tünel kazı işlerinde, cevher hazırlama ve zenginleştirme işi yapan bütün işletme ve kuruluşlarda mezun öğrencilerimiz çalışırken,"

selcuk uni sitesisinden alıntıdır

ben de hic bise bilmiodum yani daha once maden hakkında ama puanım az olunca ona yetince arastırdım en iyisi en guzeli bu olduunu fark ettim.seveceksin sende eminim

ingilizcende olursa yurtdısında cok imkanlar var.

• Çalış seneye gir , aklında meslek yok " hangisini seçeyim " diyorsun , böyle olmaz bence , mutlu olmazsın yani .
  • maden yaz iyi bölüm..ama çevre müh. biraz daha temiz ve rahat iş..ona göre...ben çevre yaz diyorum..bu arda hoşlandığım bi kız vardı..çevre müh. siydi..onu hatırladım birden..
  • Cvplar için teşekkürler.Fakat rica ediyorum sadece soruma cvp verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manif3sto

Arkadaşlar bunlara girebiliyorum.Bilgisayar ya da elektrk-elektronik istiyodum ama bunlar olmadı maalesef.Yani hangisini seviyosan ona git demeyin hiçbirini sevmiyorum o yüzden fark etmez.Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?Çevrenizde bu işleri yapanlarınız var mı?Yoksa bölümlere falan mı gideyim?

İkiside güzel bence. Çevre mühendisi sanırım daha rahat iş buluyor ama maden de güzel.Ben olsam maden seçerdim heralde Çevrenin geleceği daha iyi ama çevreyi seç.

• Şuan en iyi meslek bu dediklerinden Jeoloji Mühendisliği iş ilanlarıyla son yıllarda imza yetkisi çıkmasıylada iş alanı çok arttı..Çok değil biraz kendini geliştirirsen parayı bulursun..

Bende zamanında senın gıbı çok kararsızdım..Jeolojı Muhendısı maden muhendısının işini zaten yapıyor..Çevre desen geleceğin mesleği diyorlar. Özel sektorde iş oranı çok düşük.Bir çok arkadaşımdan biliyorum..

Jeolojı bu konuda son yıllarda çok fazla mezun veriyor ama gelenlerin çoğu işini yapmıyor..Bitirenler gerçekten kendını geliştirenler güzel paralarla işe başlyorlar..

bAŞLICA İŞ ALANLARI SONDAJ SEKTORU,ZEMIN ETUDU,MADEN,PETROL,YAPI DENETİM,ŞANTİYE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 9 Mart 2012; 14:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

Şuan en iyi meslek bu dediklerinden Jeoloji Mühendisliği iş ilanlarıyla son yıllarda imza yetkisi çıkmasıylada iş alanı çok arttı..Çok değil biraz kendini geliştirirsen parayı bulursun..

Bende zamanında senın gıbı çok kararsızdım..Jeolojı Muhendısı maden muhendısının işini zaten yapıyor..Çevre desen geleceğin mesleği diyorlar. Özel sektorde iş oranı çok düşük.Bir çok arkadaşımdan biliyorum..

Jeolojı bu konuda son yıllarda çok fazla mezun veriyor ama gelenlerin çoğu işini yapmıyor..Bitirenler gerçekten kendını geliştirenler güzel paralarla işe başlyorlar..

bAŞLICA İŞ ALANLARI SONDAJ SEKTORU,ZEMIN ETUDU,MADEN,PETROL,YAPI DENETİM,ŞANTİYE

Bence burda bir yanlış var, jeoloji mühendisleri maden mühendislerinin işini yapmaz. Yapsalar o zaman neden maden mühendisliği diye birşey var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

Şuan en iyi meslek bu dediklerinden Jeoloji Mühendisliği iş ilanlarıyla son yıllarda imza yetkisi çıkmasıylada iş alanı çok arttı..Çok değil biraz kendini geliştirirsen parayı bulursun..

Bence burda bir yanlış var, jeoloji mühendisleri maden mühendislerinin işini yapmaz. Yapsalar o zaman neden maden mühendisliği diye birşey var?

Hocam ben de KTÜ jeoloji okuyorum daha doğrusu ilk yıl hazırlık okudum bu sene başlayacağım nasipse.Bize söylenen maden ve jeolojinin çoğu derslerinin ortak olduğu.Her iki meslek mezunları da birbirlerinin işlerini yapabilirler en azından işten anlarlar tabi ki ama uzman olmak başka birşey.Ona bakarsan İnşaat mühendisleri de jeolojinin gördüğü derslerin kendi alanındakilerinin çoğunu görüyor o yüzden zemin etüdü gibi şeyleri yapabilirler nispeten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

quote:

quote:

Hocam ben de KTÜ jeoloji okuyorum daha doğrusu ilk yıl hazırlık okudum bu sene başlayacağım nasipse.Bize söylenen maden ve jeolojinin çoğu derslerinin ortak olduğu.Her iki meslek mezunları da birbirlerinin işlerini yapabilirler en azından işten anlarlar tabi ki ama uzman olmak başka birşey.Ona bakarsan İnşaat mühendisleri de jeolojinin gördüğü derslerin kendi alanındakilerinin çoğunu görüyor o yüzden zemin etüdü gibi şeyleri yapabilirler nispeten.

Kısmen yapabilirler belki ama öyle bi anlatılıyor ki buralarda, maden mühendisliği boşuna var onların yapacağı herşeyi jeoloji kısmı yapıyor zaten gibi anlaşılıyor. Ona kızıyorum ben.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

quote:

quote:

Kısmen yapabilirler belki ama öyle bi anlatılıyor ki buralarda, maden mühendisliği boşuna var onların yapacağı herşeyi jeoloji kısmı yapıyor zaten gibi anlaşılıyor. Ona kızıyorum ben.

Bu konu günümüzde çok tartışılır oldu.Doktorları örnek verirsek bi ortopedi uzmanı kulak burun boğazdan anlar mı ? Kısmen anlar dimi 6 sene tıp okumuş sonucta bişeyler bilir.Bizimkisi de öyle işte.Kısmen de olsa yapılıyor hocam.Küçük çaptaki inşaat şirketleri olsun ufak müteahhitler olsun zemin etüdü için gidip de jeoloji mühendisine para vermek istemez zaten inşaat mühendisine para verecektir o işleri de ona yaptırır.İnşaat mühendisinin de işine gelir jeolojicinin de parasını kendisi alacağı için.Jeoloji mühendisi kadar olmasa da o bölümün derslerini o da görmüştür çünkü.

Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar KTÜ'de bi konferansa katılmış ve jeoloji mühendisliğinin önünün açılacağından imza yetkisinden falan bahsetmişti.Söylediğine göre inşaat mühendisleri jeoloji mühendislerinin imzası olmadan bi inşaata başlayamayacaktı.Jeolojici kendi işini, Jeofizikçi kendi işini, İnşaatçı da kendi işini yapabilir bu sayede.Ama imza yetkisi çıktı mı çıkmadı mı tam olarak bilmiyorum daha bölüme geçmediğim için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.