Şimdi Ara

Maddi hasarlı trafik kazasında anlaşmazlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: O.B.K

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Her ne kadar önemli bir kaza olmasa da can sıkmaya yetiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik
    Size önerim şu: Dava açacakmış gibi davranın, dava açacağınıza inandırın karşı tarafı. Durumun onun aleyhine olduğunun farkında ise bir anda 150 YTL yerine çok daha ciddi bir masraf tehlikesi ile karşı karşıya geleceğini anlayacaktır. Belki bu şekilde anlaşırsınız, zararınızı tazmin etmeyi kabul edebilir.

Hocam öneriniz oldukça mantıklı. Önce blöf yapayım. Sonra duruma göre davranırım. Sonuçta şahitlerim olduğunu biliyor. Bunca mahkeme ve avukat masrafını göze alamaz herhalde...

Evet, blöf yapın hatta tehdit edin.

Sonuçta olayı hukuk dışı çözmek çok daha hızlı, kolay ve ucuz. (hukuk dışı derken, karşılıklı anlaşma yolundan bahsediyorum, güç kullanma vs konu dışı)

• Geçmiş olsun bence de herifin gözünü iyice bir korkutun ki ödemeye razı olsun ...
  • Şu anda babamın 2004te olan kazasınınz mahkemesi dvm ediyor siz düşünün.
  • geçmiş olsun O.B.K hocam..
  • geçmiş olsun sayın hocam okurken hep rahmetli kemal sunalın filmi geldi...
  • Üstadım çok geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.Kimse kusura bakmasın ama 150 ytl.'lik bir masraf için ne avukata ne de mahkemeye başvurmayın,başınız çok ağrır ve canınızda çok sıkılır.
  • Geçen gün yolda giderken arkadaşlarım ile bunun muhabbeti oldu .

Diyelimki kaza yaptık . Karşı taraf hatalı . Ancak kaza oluş şeklini ısrarla tutanağa işlemek istemiyor.

Ne yaparız gibi düşündükte.

Hep bir ağızdan dediğimiz şey şuydu : döveriz

Yani hocam sizin durumda farklıymış . Neden diyeceksiniz . Ben bazen öyle ayarsız lambalar görüyorumki aynı kavşaktaki farkı iki lamba aynı anda yeşile denk gelebiliyor . Sakin bir yol olduğundan pek sorun görmedim Ama dediğiniz gibi herkes yeşilde geçtiyse suçlu kim olacak onu merak ediyorum .
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Geçen gün yolda giderken arkadaşlarım ile bunun muhabbeti oldu .

Diyelimki kaza yaptık . Karşı taraf hatalı . Ancak kaza oluş şeklini ısrarla tutanağa işlemek istemiyor.

Ne yaparız gibi düşündükte.

Hep bir ağızdan dediğimiz şey şuydu : döveriz

Yani hocam sizin durumda farklıymış . Neden diyeceksiniz . Ben bazen öyle ayarsız lambalar görüyorumki aynı kavşaktaki farkı iki lamba aynı anda yeşile denk gelebiliyor . Sakin bir yol olduğundan pek sorun görmedim Ama dediğiniz gibi herkes yeşilde geçtiyse suçlu kim olacak onu merak ediyorum .

Bu durumda kusurlu olan taraf idaredir. Taraflar idareye açacakları bir tam yargı davası ile zararlarının tazminini talep ederler. Bu kısım işin teorik kısmı.

Ama uygulamada zararın karşılığı parayı idareden alabilmek kolay olmaz diye düşünüyorum.

• Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Olayı hallettim.

Bugün karakolda şahıstan şikayetçi ve davacı olduğuma dair ifade verdim. Ardından şahıs aradı. Ben de sert bir şekilde kendisine dava açmakla tehdit ettim. Avukat aracılığıyla meselenin takipçisi olacağımı söyledim. Şahitlerin ifadelerinin bu hafta içinde alınacağını, tüm avukat ve dava masraflarını da şahıştan alacağımı söyledim. Yani blöf yaptım. Ardından şahış bulunduğum yere hızla geldi ve anlaşma yoluna gitti. Masrafımı ödedi. Helalleştik ve ayrıldık. Halbuki ben bunu ona kaza günü de söylemiştin. Çok uğraşacağını, suçunu kabul ederse sadece zorunlu trafik sigortasının indirimi bozularak, ki 10-15 ytl, hasarın sigorta tarafından ödeneceğini belirtmiştim. Ama o efelenmeyi seçti. Sonuçta da hem kırıkkale'den gel git yaptı, hem de paşa paşa ödedi masrafımı. Ben de etik olarak davacı olmaktan vazgeçtim. Perşembe günü ifademi değiştireceğim.

Sonuç olarak diyeceğim şudur ki; herkesle anladığı dilden konuşmak gerekiyor. Karşınızda göz göre göre yalan söyleyen bir insana insan muamelesi yaparak sonuç almak mümkün değilmiş.

Siz siz olun, size yeşil yansa da dikkat edin...

Kazasız sürüşler...

• @O.B.K

Çok sevindim hocam. Dediğim gibi yargı yoluna gerek kalmadan olayı halletmişsiniz. Gözünüz aydın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 28 Ekim 2008; 17:52:54 >
  • quote:

@O.B.K

Çok sevindim hocam. Dediğim gibi yargı yoluna gerek kalmadan olayı halletmişsiniz. Gözünüz aydın.

Hocam yardımlarınız, bilgi paylaşımlarınız ve mantıklı blöf öneriniz için teşekkürler. Aynı şekilde @armi hocama da teşekkürler hukuki konularda bilgilerini paylaştığı için.

Kolay gelsin...
  • quote:

quote:

@O.B.K

Hocam yardımlarınız, bilgi paylaşımlarınız ve mantıklı blöf öneriniz için teşekkürler. Aynı şekilde @armi hocama da teşekkürler hukuki konularda bilgilerini paylaştığı için.

Kolay gelsin...

Rica ederim hocam.

• OBK üstad, Hem geçmiş olsun hem olayın netliğe kavuşmasından dolayı gözün aydın diyorum.
  • sayın OBK hocam tekrar geçmiş olsun hakkınızı en sonunda almışsınız.demekki insanların anladığı dilden konuşmak lazım.keşke insanlar hatasını kabullenebilmeyi öğrenebilse ...
  • quote:

Dün (24.10.2008) maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştım. Ben yeşil ışık yanınca geçmeme rağmen, karşı taraf da yeşilde geçtiğini iddia ediyor. Olayı gören lehime şahitlerim olmasına ve polis tutanak tutarken yanımızda benim lehime şahitlik yapmalarına karşın polis tutanağa şahitleri yazmadı ve her iki tarafın da yeşilde geçtiğini iddia ettiğini tutanağa geçti. Pazartesi günü çıkacak sonuçta her iki tarafın da yeşilde geçtiğini iddia ettiği için kusur tespiti yapılamayacağını söyledi. Yani rapor sonucunda herhangi bir taraf suçlu olmayacak. İstersem mahkemeye başvurabileceğimi, şahitlerin mahkemede dinleneceğini söyledi.

Bu gibi durumlarda olay yerindeki şahitlerin şahitliklerinin tutanağa hiçbir katkısı yok mudur? Her yeşil ışıkta geçip de kırmızıda geçenin çarptığı araç sürücüsü kırmızıda geçen tarafla aynı kefeye mi konulur? Muhakkak dava yoluna mı gidilmelidir?

Ankara-etimesgut'da ikamet ediyorum. En yakın adliye Sincan Adliyesi. Şu durumda kaza raporunu alıp hangi mahkemeye, nasıl müracaat etmem gerekir? Avukat yardımı gerekir mi? Aracımda tahmini 150 ytl lik hasar var. Dava açarsam ne kadar masrafım olur? Astarı yüzünden pahalıya mı gelir? Dava masrafını davayı kazanmam halinde karşı taraftan alabilir miyim?

Ayrıca her ne kadar benim olay yerindeki esnaftan, semt sakinlerinden şahitlerim olsa da mahkemeye karşı taraf yalancı şahit getirirse sonuç ne olur?

Kendimin haklılığımdan şüphem yok. Hatta kaza anından hemen sonra karşı taraf kırmızıda geçtiğini kabul etti. Yalnız polis gelince yeşilde geçtiğini iddia etmeye başladı. Ancak çevredeki esnaf ve olayı gören semt sakinleri karşı tarafın ışık ihlali yaptığını gördüklerini beyan ediyor, ve gerekirse mahkemede de şahitlik edeceklerini söylüyorlar. Olayı gören kimse karşı tarafın yeşilde geçtiğini doğrulamıyor.

Ya polis isini yapicak neden soguk kanli olmuyor bizim vatandasimiz anlamiyorum

Bakin tutanak sizin aracinizin basinda yaziliyorsa yesil yanarken polise bak burada ne yaniyor diye sorucaksin yesil dicek

Sence [elinle adamin geldigi yonu gostericeksin] burada ne yaniyor diceksin [arabalar duruyor tabi] kirmizi dicek

Sonra komiserim sizce ikimizde yesilde gecmis olabilrmiyiz diceksin

Tabiri caiz ise salakmisin sen adam diceksin adama

Tutanagi imzaladin mi ? Imzalama polisin yaninda polis cagir ya neden imzaliyorsunki ben sizin gorevinizi yaptiginizi dusunmuyorum de ara 155 i bir daha

Bana arkadan alkollu taksici carpti polise rusvet werdi gordum ekip otosunun yolcu tarafinda kapi icindeki goze 2 tane 20 lira attilar ruhsat arasindada 50 lira werdiler

Dedim hepmi kapi gozunuzde para sakliyorsunuz ya garip bir zevk almaniz lazim bundan ya polis kivraniyor karsimda

Sonra kizariyor ediyor getirdi onume ikimizede 0 promil yazan tutangi ben uflemedimki dedim guveniyoruz biz sana dedi

Bende carpan arkadasa guvenmiyorum dedim gerek yok ugrasmayalim fln diyor devletin polisi

Yok 5dk lik is, isinize gelince bebekten etilere kadar 10 kere ufletiyorsunuz bir gecede dedim

Ben ufledim adam ufleyemiyor adam yasli ufleyemiyor fln dediler atli tip surasi degilmi dedim

Ugrastirma bizi dedi siz gidin yeni ekip gelsin benim acelem yok dedim yapin bunlari ya hakkinizi savunun

Sucluyken polis size neler yapiyor ne taklalar attiriyor

Ha ne yaptin dersen arabanin parasini adama odettirdim primim yanmisti

ama sigortami devreye sokmadim yada soktumda sigortam sonra adamdan tahsil etti gln tam hatirlamiyorum

aracimi serviste yaptidim adamin ehliyetine el koydurtmadim sonucta taksici ekmek parasi ama agzi yanmisti iyi para tutmustu tamponu auto kinge yolliayabilirlerdi yenisini istedim fln

Bakin burada yapilicak en iyi sey etrafta banka kuyumcu fln warsa guvenlik kasetlerini iste

Genelde wermezler ben bir kazaya karistim benzinciden istedim orayi cekmiyor dediler wermediler ama uygun dille isterseniz werirler herhalde

Ayrica kusura baskma ama polis molis dinlemem adama orada donek derdim hemde forumda soylenmicek sekilde

150 liralik hasara icin baska neler yapardin derim adamin yuzune gel bak buradada 300 lira war bunun icin ne yaparsin derim yani

Hayir bende efendi adamim ama 5 lirami birine kaptirmam yani 150 liramin ustune yaticak adamanda 150 liralik stresimi almadan birakmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 29 Ekim 2008; 21:41:43 >

• Şunu bir de Türkçe'ye uygun, noktalama işaretleriyle yazsanız da biz de anlasak...

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ya polis isini yapicak neden soguk kanli olmuyor bizim vatandasimiz anlamiyorum

Bakin tutanak sizin aracinizin basinda yaziliyorsa yesil yanarken polise bak burada ne yaniyor diye sorucaksin yesil dicek

Sence [elinle adamin geldigi yonu gostericeksin] burada ne yaniyor diceksin [arabalar duruyor tabi] kirmizi dicek

Sonra komiserim sizce ikimizde yesilde gecmis olabilrmiyiz diceksin

Tabiri caiz ise salakmisin sen adam diceksin adama

Tutanagi imzaladin mi ? Imzalama polisin yaninda polis cagir ya neden imzaliyorsunki ben sizin gorevinizi yaptiginizi dusunmuyorum de ara 155 i bir daha

Bana arkadan alkollu taksici carpti polise rusvet werdi gordum ekip otosunun yolcu tarafinda kapi icindeki goze 2 tane 20 lira attilar ruhsat arasindada 50 lira werdiler

Dedim hepmi kapi gozunuzde para sakliyorsunuz ya garip bir zevk almaniz lazim bundan ya polis kivraniyor karsimda

Sonra kizariyor ediyor getirdi onume ikimizede 0 promil yazan tutangi ben uflemedimki dedim guveniyoruz biz sana dedi

Bende carpan arkadasa guvenmiyorum dedim gerek yok ugrasmayalim fln diyor devletin polisi

Yok 5dk lik is, isinize gelince bebekten etilere kadar 10 kere ufletiyorsunuz bir gecede dedim

Ben ufledim adam ufleyemiyor adam yasli ufleyemiyor fln dediler atli tip surasi degilmi dedim

Ugrastirma bizi dedi siz gidin yeni ekip gelsin benim acelem yok dedim yapin bunlari ya hakkinizi savunun

Sucluyken polis size neler yapiyor ne taklalar attiriyor

Ha ne yaptin dersen arabanin parasini adama odettirdim primim yanmisti

ama sigortami devreye sokmadim yada soktumda sigortam sonra adamdan tahsil etti gln tam hatirlamiyorum

aracimi serviste yaptidim adamin ehliyetine el koydurtmadim sonucta taksici ekmek parasi ama agzi yanmisti iyi para tutmustu tamponu auto kinge yolliayabilirlerdi yenisini istedim fln

Bakin burada yapilicak en iyi sey etrafta banka kuyumcu fln warsa guvenlik kasetlerini iste

Genelde wermezler ben bir kazaya karistim benzinciden istedim orayi cekmiyor dediler wermediler ama uygun dille isterseniz werirler herhalde

Ayrica kusura baskma ama polis molis dinlemem adama orada donek derdim hemde forumda soylenmicek sekilde

150 liralik hasara icin baska neler yapardin derim adamin yuzune gel bak buradada 300 lira war bunun icin ne yaparsin derim yani

Hayir bende efendi adamim ama 5 lirami birine kaptirmam yani 150 liramin ustune yaticak adamanda 150 liralik stresimi almadan birakmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 29 Ekim 2008; 21:58:17 >

• hiç üzülme bence, ifadende şikayetçi olursan zaten otomatik dava açılacak, şahitlerini de getirtebilirsen bu işi olmuş bil, kazanın olduğu yer karakoluna gitmeni tavsiye ederim, zaten çağırırlar ya aklında olsun, veya savcı direk çağırabilir neyse takma kafanı
  • quote:

...
    Siz siz olun, size yeşil yansa da dikkat edin...

Kazasız sürüşler...

Bunu hiç unutmuyorum, her zaman tetikte olup karşı taraftan bir falsoya hazırlıklı olmak gerekir.

Çok sevindim hallolduğuna, geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun hocam sorunun çözülmesine sevindim. Kazasız belasız sürüşler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.