Şimdi Ara

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı(indir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Dostlar Ümidimiz Kimsenin kaza yapmaması ve bu olaylara karışmaması dileği ile.
    Malum böyle bir durumda yeni yapılanma ile trafik polisi çağırma olayı artık yok.Her ne kadar da çok eleştiri alan bir yapılanma olsada,kimin nereden bu tutanağın alınacağını bilmiyor.

Fiat Bravo Türkiye Platformu olarak vermeyi uygun gördük ve paylaşımda bulunuyoruz.

Bu jpg halindeki görüntüyü yada dosyayı indirebilirsiniz.
    Çıktısınıda herhangi bir yerden kırtasiyeden alabilir ve çoğaltarak aracınıza koyabilirsiniz.

Zip Dosyası:
    http://www.megafileupload.com/en/fil...tanak-zip.html

İmaj Dosyası:
    http://img354.imageshack.us/my.php?image=tutanakja0.jpg

Linke Tıkladıktan sonra sağ tuş ile "Resmi farklı kaydet"e tıklıyarak görüntüyü pc'nize kayıt edebilirsiniz.

Not:
    Bu konu Fiat Bravo Türkiye Platformundaki Konudur.Donanım Haber Otomobil Meraklıların Yararlanması için Paylaşıma Sunulmuştur.

Fiat Bravo Türkiye

Herkese Kazasız Günler Dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 25 Mart 2008; 20:43:28 >

• bu linkten alabilirsiniz açıklama, tutanak ve örnek form

http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kazatespittutanagi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 25 Mart 2008; 20:52:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

bu linkten alabilirsiniz açıklama, tutanak ve örnek form

http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kazatespittutanagi/

Bu siteyi görememiştim en azından iyi oldu teşekkürler.

• Tavsiyem 2. mesajdaki .xls uzantılı dosyanın kullanılmasıdır, çok daha iyi çıktı alınabiliyor, ayrıca sadece 70 kb.
  • önemli değil ne demek,
    ben bugün baya bir nüsha çoğaltarak işyerimdeki arkadaşlara dağıttım maksat yardımlaşmak,
  • en altta tarafların doldurduğu kısma bakarmısınız acaba taraflar bukadar net bir şekilde suçlu olduklarını açıkca beyan edeceklermi

• Yaw o değilde ne olacak sarhoş eleman kaza yaptığında nasıl dolduracak bunu.
    Adam zaten kafa 1 milyon.Çizimde istenecek yaw bu iş çok saçma.Araba kullanıp eli kalem tutmayanlarda var.
    Çok neden var ama hayırlısı bakalım.1 Nisandan sonra göreceğiz olacakları...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler. Gerçekten faydalı bir paylaşım.
  • acaba bu formu tam anlamıyla dolduramayan zorunlu trafik sigortasına sahip sigortalılar haklı olsalar bile haklarını alamayacaklarmı,
    açıklama metnine göre işin içinde alkol varsa polis ve ya jandarma çağrılır diyor

BU TUTANAK YALNIZ MADDİ HASARLA SONUÇLANAN KAZALARDAN SONRA
    KAZAYA KARISAN DİGER SÜRÜCÜ VEYA SÜRÜCÜLERLE KAZANIN OLUS SEKLİNİN
    TUTANAK İLE TESPTiNDE ANLASTIGINIZ TAKDiRDE DOLDURULACAKTIR.
    DİKKAT!!!
    Asagıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR. Bu durumlarda 155 veya
    kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber veriniz.
     Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,
     Sürücüde yas küçüklügü varsa,
     Sürücüde alkol veya akıl saglıgı süphesi varsa,
     Kazaya karısan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
     Kamu kurumlarına ait esyada zarar meydana gelirse,
     Trafik Kazasında sadece 3 üncü kisilere ait esyalara zarar gelirse,
     Kazaya karısan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,
     Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmıssa.

• Mümkün olan durumlarda araçlar kaza yerinden kaldırılmadan önce farklı açılardan fotografları çekilmelidir.
    • Tutanakların bir sureti fotograflarla beraber karsı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta
    sirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse aracınızın kasko sigortası poliçesini tanzim eden
    sigorta sirketine ulastırılmalıdır.
    • İkiden fazla aracın karıstıgı trafik kazalarında birden fazla form kullanılabilir. Bu durumda, her bir form tüm
    sürücüler tarafından imzalanmalıdır. &mzalar için formun alt tarafındaki bos alan kullanılabilir.

1 ve 2 numaralı alanlara kazanın tarihi ve yerine iliskin bilgiler yazılacaktır.
    3 numaralı alan varsa görgü tanıklarının irtibat bilgilerine ayrılmıstır.
    4, 5 ve 6 numaralı alanlara sürücüye, araca ve Trafik poliçesine iliskin bilgiler yazılacaktır.
    7 numaralı alanda yer alan araç türleri üzerinde aracın ilk darbeyi aldıgı yeri isaretlemeyi unutmayınız
    8 numaralı alanda yer alan kutucuklardan uygun olanı (x) ile isaretleyiniz. Bu alanın doldurulması zorunlu
    olmamasına ragmen sirketin olayı kısa sürede degerlendirmesi için önemlidir.
    9 Numaralı alana çarpısma yerinin ve anının taslagını mutlaka çiziniz. Taslak üzerinde cadde ve sokak ismi
    belirtilmeli, aracın gittigi yön isaretlenmeli, yol çizgileri çizilmelidir. Araçlar A ve B aracı olarak
    isaretlenmelidir.
    10 numaralı alana sürücüler kaza ile ilgili görüslerini yazacaklardır. Sürücü görüsleri için 10 numaralı alanın
    yeterli olmadıgı durumlarda görüsler beyaz bir sayfa kullanılarak tamamlanabilir.
    10 numaralı alanın açıklamadaki sekilde doldurulmasından sonra 11 numaralı alanın sürücüler tarafından
    imzalanması zorunludur. &mzalanmayan tutanaklar geçersizdir.
    Tutanagın doldurulmasında, poliçe ile beraber verilen örnek tutanaklardan veya
    www.tsrsb.org.tr ilewww.tramer.org.tr adreslerinde yer alan örnek tutanaklardan
    yararlanabilirsiniz.

alıntı: tsrsb.org.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 25 Mart 2008; 21:26:49 >

• Herkes kendine göre yaparsa bu işi haklı duruma düşürecektir eminim.Ne olacak kaskonun hali.Eee kolay kolayda adamlar para vermezler...

Mesela adamın kaskosu var aracına biri durağan halde çarpıp kaçmış nasıl resmedecek?
    Ne çıkmaz sorular geliyor aklıma adam akıllı bu işi bilen yok bütün şöförler müzdarip.
  • bunu bu şekilde yaptırmanın mantığı nedir ?

bi pencereden bakıyorum dışarıdaki insanlara
    birde bu tutanağa bakıyorum
    aklım almıyor
    bu çocuk okumaz
  • yalnız açıklamalarda iki tarafında anlaştığı maddi kazalarda diyor bizim memleketimizde kimse anlaşamaz o yüzden polis yine gelir gibi geliyor
  • asıl korktuğum şey nedir biliyormusunuz ?
    bu tutankala beraer barbar olanın mazlum olana ya ödemezse lan diye höykürüp birde senet imzalatmaya kalkışması.
    durumdan vazife çıkartıp para sızdırması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur-orhun -- 25 Mart 2008; 21:31:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

yalnız açıklamalarda iki tarafında anlaştığı maddi kazalarda diyor bizim memleketimizde kimse anlaşamaz o yüzden polis yine gelir gibi geliyor

Aynen hocam katılıyorum, çünkü bizde kimse hata yapmaz hatalı olan hep karşı tarafdır
  • bu belge yüzünden çok büyük kavgalar çıkar
  • Sanayide duydum. Bu belgeden alip olmamis kazayi olmus gibi anlatip baska yerde arabayi carpip far tamponu yenilemek isteyen bir kac kisi var..

suyu cikar bu isin bizim turk insanina gore degil bu uygulamalar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Sanayide duydum. Bu belgeden alip olmamis kazayi olmus gibi anlatip baska yerde arabayi carpip far tamponu yenilemek isteyen bir kac kisi var..

şahin sahibi x kişisi : ben arabamı rent a car verdim kardeş iyi para veriyorlar
    doğan sahibi y kişisi : ben arabamı araba çarpttırıcısına verdim çok çok iyi para veriyorlar
    forumda z kişisi : çarptırmak için araba önerileriniz lütfen ?
    araba çarptırıcısı çarptırmaya hazır araba sektörü doğabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur-orhun -- 25 Mart 2008; 22:17:02 >
  • quote:

Sanayide duydum. Bu belgeden alip olmamis kazayi olmus gibi anlatip baska yerde arabayi carpip far tamponu yenilemek isteyen bir kac kisi var..

Sigorta şirketlerinin de korktukları konu bu zaten.

Bu konuyla ilgili önlem alıyorlar. Eksper gelip araçlardaki hasarı karşılıklı inceleyebilir.

Farklı çözümler de düşünülüyor.

Yani o kadar da kolay değil bu sahtekarlık işi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

Sigorta şirketlerinin de korktukları konu bu zaten.

Bu konuyla ilgili önlem alıyorlar. Eksper gelip araçlardaki hasarı karşılıklı inceleyebilir.

Farklı çözümler de düşünülüyor.

Yani o kadar da kolay değil bu sahtekarlık işi...

Kolay değilmi bizim millet yapar kardeşim kolay o zaman onlara kolay gelir.
    Zamanın 15 sene evvelinde ABD kimse sahte dolar basamaz dedi akabinde 1 sene sonra birebir doları bizimkiler bastı hemde aynı halitle.
    Ve bunun gibi bir ton sahtecilik.
    Yaparlar dostum bizim milletten korkulur şeyi yaparlar...
    Sulu götürüp susuz getirir.

• Paylaşımı Önemli bir konu tebrikler.

Bu uygulamanın iyi ve kötğ yanları çok.
    artık ufak kazalar için saatlerce polis beklemeyeceğiz.
    ama kötü niyetli kişiler için biçilmiş bir kaftan oldu bu tutanak işi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.