Şimdi Ara

MADDE YOKTUR !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tam izlemedim ama, galiba matrix felsefesi üzerine birşeyler anlatılıyor.
  • madde yoksa siz de yoksunuuz ben de. O zaman bu mesajı yollayan ben değilim okuyan da siz değilsiniz. Felsefe hakkında Mevlana'nın dediği doğrudur.
  • Ben yam zıddıyım. Maddeden başka bir şey yok bana göre de : )
  • bişeye vurduğumda elim acıyorsa mutlaka orda bir engel vardır
    o da maddedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 1 Temmuz 2011; 10:38:38 >
  • Eminim bir saçmalıktır, Facebook'um olmayınca izlemedim bile, ama Şair'in cevabını vereyim; Sürün arabanızı madde yoktur diyen aklı evvellerin üzerine, kenara sıçrıyorsa madde sapına kadar vardır! Biraz güncelleştirdim ve yoktur diyenlercede anlaşılır hale soktum.
  • Çok ilginçtir ki anlatan profesör madde yoktur derken bile bunu atomlarla ispatlıyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Eminim bir saçmalıktır, Facebook'um olmayınca izlemedim bile, ama Şair'in cevabını vereyim; Sürün arabanızı madde yoktur diyen aklı evvellerin üzerine, kenara sıçrıyorsa madde sapına kadar vardır! Biraz güncelleştirdim ve yoktur diyenlercede anlaşılır hale soktum.

izlediğim kadarıyla 5 'den fazla fizik prof. konusuyor.Ve konustukları konu einstain, max planck ve schrödinger gibi insanların düşüncelerinin devamıdır.mevzu bahsi geçen video da günümüz kuantum düşüncesiyle uyuşuyor.Madde yokturda demiyor ayrıca.Madde algıladığımız matrisin dışa vurumudur yani dalga fobksiyonların olasıklıklarından ve bu olasıklıklara karşılık gelen frakansların bir suretini oluşturduğunu söylüyor.Ki günümüz kuantum mekaniğininin deneylerle isbat edildiği bir kuramdır bu düşünce.

Bilmemek ayıp değil ama bilemden yargılamak ayıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiddeCat -- 1 Temmuz 2011; 17:00:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NiddeCat
    quote:

Eminim bir saçmalıktır, Facebook'um olmayınca izlemedim bile, ama Şair'in cevabını vereyim; Sürün arabanızı madde yoktur diyen aklı evvellerin üzerine, kenara sıçrıyorsa madde sapına kadar vardır! Biraz güncelleştirdim ve yoktur diyenlercede anlaşılır hale soktum.

izlediğim kadarıyla 5 'den fazla fizik prof. konusuyor.Ve konustukları konu einstain, max planck ve schrödinger gibi insanların düşüncelerinin devamıdır.mevzu bahsi geçen video da günümüz kuantum düşüncesiyle uyuşuyor.Madde yokturda demiyor ayrıca.Madde algıladığımız matrisin dışa vurumudur yani dalga fobksiyonların olasıklıklarından ve bu olasıklıklara karşılık gelen frakansların bir suretini oluşturduğunu söylüyor.Ki günümüz kuantum mekaniğininin deneylerle isbat edildiği bir kuramdır bu düşünce.

Ben izleyemediğimden yukarda izlemiş olduğunu düşündüğüm arkadaşların yorumlarını yorumladım, ve yukardaki sonuca vardım yalnızca izlemediğim için yargınızda haklısınız.
    Yine de araba gelirken kenara sıçramak iyidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NiddeCat
    quote:

Ben izleyemediğimden yukarda izlemiş olduğunu düşündüğüm arkadaşların yorumlarını yorumladım, ve yukardaki sonuca vardım yalnızca izlemediğim için yargınızda haklısınız.
    Yine de araba gelirken kenara sıçramak iyidir.

Önemli değil ancak kuşgucu olmak iyidir.

Ayrıca arabanın çarpmasını istemiyorsak tabiki çekileceğiz.Burada anlatılan sen o orabanın,olasık dahilinde önünde olduğun için ezileceğin gerçeğidir.Arabayı kendını ve birçok varlığın orada o saatte bulunmasının sebebi senin kendi olasıklarından seçtiğin bir yol.Bu kuramdan kurtulman elinde gibi görünüyor aslında ama aynı zamanda senin seçtiğin o olasılık araç şöförü ve çevredekilerinde seçtiği bir olaslk.İşte bu iç içe geçmiş matrisler yüzünden değiştirilmez ya ezilirsin ya kurtulursun kaderindeki ne ise o.Senin hayal ettiğin düşünce ve bu yolda attığn her adım evrendeki tüm varlığın frakanslarına etki ediyor.bu karmaşık ve bir okadarda düzgün işleyen sitemin çarklarından biriyiz.Bu muazzamlığı bu açıdan değerlendirmek için yapılmış bir video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiddeCat -- 1 Temmuz 2011; 18:06:19 >

• Aslında sicim teorisi tam olarak bu sonuca varmak istiyor. Çünkü sicim teorisinde evrenin başlangıcı da iki boyut dokusunun birbirine teması ile oluşan minik, etkileşimli titreyen boyutçuklar - sicimler olarak karşımıza çıkıyor. Güzel bir çalışma olmuş. Evren 'in Zarafeti'nden sonra şimdi sırada Evren'in Dokusu var. Brian Greene yine neler yazmış okumak istiyorum. Aslında fizik ile ilgilenen herkesin sicim teorisini şöyle bir karıştırmasını istiyorum. Cern'deki LHC bu teorinin ıspatı için yapıldı.
  • Facebook üyeliği olmayanlar için alternatif bir bağlantı adresi verirseniz paylaşımınız daha yararlı olur düşüncesindeyim.

Konudan ayrı olarak, bahsi geçen Matrix felsefesine(?) değinecek olursak; adı geçen popüler akım, gişe rekorları kırmış filmleri sayesinde medyada işgal ettiği alanlarda Berkeley İdealizmi'nin bir 21. yüzyıl yansımasını sunmuştur. Coğrafyamızda ve özellikle batıda, maddenin inkarı, bazı dini gruplarca maddeciliğin inkarı ile bir tutulmakta ve maddenin gerçekliğine katıksız bir nefret duyulmaktadır. Halbuki, Berkeley İdealizmi'nin aksine, birçok İslam aliminin de hemfikir olduğu nokta, İslam'ın maddeyi değil, maddeciliği(maddeyi merkez olarak ele almayı) reddettiğidir. Günümüzde Matrix akımı, tasavvufî düşünceyle benzerliğinden ötürü toplumumuzda epey rağbet görmüştür.
  • rüyada gördüğüm ve dokunduğum,hissettiğim şeyler ne?
    rüyamda, rüyada olduğumu anlayamıyorum ki!
    rüyamda elime aldığım bir taş parçasını gerçek zannediyorum ve bana biri "bu gerçek değil,sen şuan rüya görüyorsun"dediğinide inanmıyorum.gerçekten uyandığımda ve görmüş olduğum rüyamı hatırlarsam, gerçeği anlarım. ama iş işten geçmiş olabilir.önemli olan rüya görürken bilinçlenmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

rüyada gördüğüm ve dokunduğum,hissettiğim şeyler ne?
    rüyamda, rüyada olduğumu anlayamıyorum ki!
    rüyamda elime aldığım bir taş parçasını gerçek zannediyorum ve bana biri "bu gerçek değil,sen şuan rüya görüyorsun"dediğinide inanmıyorum.gerçekten uyandığımda ve görmüş olduğum rüyamı hatırlarsam, gerçeği anlarım. ama iş işten geçmiş olabilir.önemli olan rüya görürken bilinçlenmem.

Muhteşem bir açıklama.

Facebookta giremeyenler için yeni link bakacağım.
  • Solipsism öleli çok oldu ..Kimse bu konuları konuşmazdı,üç matrix bi inception herkes tada birden solipsist oldu.
    Hadi diyelim,doğru. Bu konuda ne yapabilirsin? Sırf böyle kanıtlamayacak bir olasılık var diye,bütün herşeyi bırakalım araştırmayalım falanmı? Veya birşeyin gerçek olduğunu nasıl bilebilirsinki zaten? Primat beyinlerimizden başka,evreni yorumlayacak bişeyimiz yok. O yüzden şu an için gerçekliğimiz bu.
    Böyle bir olasılık varmıdır,vardır. Konuşmaya tartışmaya değermidir,hayır değmez.Bunu düşünüp kendimizi avutmaktansa geliştirmeliyiz bence
  • Gün gelecek Kuantum iyice çözülecek ve bu konudaki ''Madde Vardır'' diyip konuyla dalga geçen kişiler şok olacaklar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

Gün gelecek Kuantum iyice çözülecek ve bu konudaki ''Madde Vardır'' diyip konuyla dalga geçen kişiler şok olacaklar :)

2 yıllık hort.

Neyse, cevap yazayım.

Bana şunu açıklar mısınız peki? Madde yoksa, insanların algılarının değişmesi lazım. Mesela ben duvara dokunduğumda o duvarı hissettiğim halde eğer gerçekten bir madde yoksa, bir rüyada gibiysek ve bu beynimizin bize bir oyunuysa başka bir insanın gelip benim dokunduğum duvara dokunduğunda hissetmemesi gerekir. Ama burada bir öznellik yok, orada herkesin gözlemine göre bir duvar var. Peki madde yoksa neden herkes aynı şeyi algılıyor? Dünyadaki 7 milyar insanın algısı da aynı olamaz herhalde.

Ama ondan önce şunu sorayım. Madde nedir? Bu sorumun cevabını ve yukarıdaki durumu açıklarsanız sevinirim.

• Maddenin mahiyetinin bildigimzden farklı olduğunu günümüzde pekçok insan kabullenmek istemiyor çünkü ucu bilimsel düşünceyi hayatının merkezine oturtmuş ınsanların yok saydığı manevi konulara dayanıyor. Bunu kabul ederlerse kendi hayat felsefeleri yerle bir olur çünkü. O kadar cesur olan insan sayısı bu nedenle azdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maddenin varolmadığına inanan epeyce isan var galiba. son bir yılda herhalde en az 10 tane konu açılmış bununla ilgili. buna inanabilirsiniz, hatta kendi varlığınızdan bile şüphe edebilirsiniz ama bence bunu her yerde dillendirmeyin. sonu pek hayırlı olmaz gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

maddenin varolmadığına inanan epeyce isan var galiba. son bir yılda herhalde en az 10 tane konu açılmış bununla ilgili. buna inanabilirsiniz, hatta kendi varlığınızdan bile şüphe edebilirsiniz ama bence bunu her yerde dillendirmeyin. sonu pek hayırlı olmaz gibime geliyor.

Sanırım anlamak istemiyorsunuz. Burada anlatılan maddenin olmaması değil mahiyetinin bildiğimiz halinden farklı olduğudur. Ama bunu kabul etmek maddeyi tek gerçeklik olarak algılayan hayat görüşüne sahip insanlara zor geliyor. Kimin sonunun iyi olup kiminkinin kötü olacağı da hiç belli olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.