Şimdi Ara

macun işi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarıma yapacağım mod için iki adet boruyu (bildiğiniz plastik gider borusu) bir birine yapıştırmak niyetindeyim (maşon flan yapamam modun özelliği kaybolur) o yüzden macun atmam gerek.plastik boru macun tutarmı tutarsa nasıl yapılır ne kullanılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

arkadaşlar bilgisayarıma yapacağım mod için iki adet boruyu (bildiğiniz plastik gider borusu) bir birine yapıştırmak niyetindeyim (maşon flan yapamam modun özelliği kaybolur) o yüzden macun atmam gerek.plastik boru macun tutarmı tutarsa nasıl yapılır ne kullanılır?

+1

Bende aynı soruları soracaktım Yardım eden olursa seviniriz. Plastiğe atılan macun ile saca atılan macun aynı mıdır ? Yoksa ayrı ayrı mı ? Nereden temin edebiliriz ? Direk gittiğimizde macun mu diğeceğiz ? vs vs vs gibi sorularım var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8BEF0F32F

quote:

arkadaşlar bilgisayarıma yapacağım mod için iki adet boruyu (bildiğiniz plastik gider borusu) bir birine yapıştırmak niyetindeyim (maşon flan yapamam modun özelliği kaybolur) o yüzden macun atmam gerek.plastik boru macun tutarmı tutarsa nasıl yapılır ne kullanılır?

+1

Bende aynı soruları soracaktım Yardım eden olursa seviniriz. Plastiğe atılan macun ile saca atılan macun aynı mıdır ? Yoksa ayrı ayrı mı ? Nereden temin edebiliriz ? Direk gittiğimizde macun mu diğeceğiz ? vs vs vs gibi sorularım var
    İstediğiniz macunun adı çelik macunu diğer adıyla polyester macun. Plastik üzerine atılabilir ancak oldukça ağırlaşıcaktır. Daha çok oto kaportacılar kullanır bu macunu ve yanında verilen beyaz tüpteki sertleştiriciyi almayı ve kullanmadan önce ikisini karıştırmayı sakın unutmayın....

• quote:

Orijinalden alıntı: Agresif Pijama

İstediğiniz macunun adı çelik macunu diğer adıyla polyester macun. Plastik üzerine atılabilir ancak oldukça ağırlaşıcaktır. Daha çok oto kaportacılar kullanır bu macunu ve yanında verilen beyaz tüpteki sertleştiriciyi almayı ve kullanmadan önce ikisini karıştırmayı sakın unutmayın....

Alıntıları Göster
    alper o dediğin bi yapıştırıcı var omu biri siyah biri beyaz renkte ikisini karıştırınca sürüyon bidaha ayrılmıyor.omu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2104C947D

alper o dediğin bi yapıştırıcı var omu biri siyah biri beyaz renkte ikisini karıştırınca sürüyon bidaha ayrılmıyor.omu?

Alıntıları Göster
    talgit diğe bi yapıştırıcı var. onu kullanabilirsin. çatılarda yağmur suyunun gittiği kanalları yapıştırmak için kullanılıyo. nalbura sor belki daha etkilisi vardır
  • quote:

Yok o değil. Benim dediğim polyester macunu krem renginde oluyor bir de onun sertleştiricisi var uhu gibi küçük bir tüpte oluyor rengide kırmızı ikisini iyice karıştırıyorsun ve uygulamak istediğin yere sürüyorsun 1 gün bekledikten sonra zımparalayıp istediğin gibi kullanıyorsun. Çok basit birşey ama sürdükten sonra sürdüğün yer ağırlaşıyor...
  • pvc ağız ağıza yapıştırmak zordur. malzemeyi eritmeden yapılacak yapıştırmalar. yani tangit,çelik macun ,404 çelik yapıştırıcı veya JB yapıştırıcılar malzeme esnediği için(pvc) kopacaktır . dünyanın en iyi sertleşen yapıştırıcısı bile esnek bir malzeme üzerinde iş görmeyecektir. en sağlıklı yöntem kaynaktır yani yapışacak iki ucu iyice ısıtıp uç uca sabitlemek bundan sonra zımparalamak ve gerekirse, çelik macun ile gerekli düzeltmeleri ve dolguları yapmaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

pvc ağız ağıza yapıştırmak zordur. malzemeyi eritmeden yapılacak yapıştırmalar. yani tangit,çelik macun ,404 çelik yapıştırıcı veya JB yapıştırıcılar malzeme esnediği için(pvc) kopacaktır . dünyanın en iyi sertleşen yapıştırıcısı bile esnek bir malzeme üzerinde iş görmeyecektir. en sağlıklı yöntem kaynaktır yani yapışacak iki ucu iyice ısıtıp uç uca sabitlemek bundan sonra zımparalamak ve gerekirse, çelik macun ile gerekli düzeltmeleri ve dolguları yapmaktır.
    aslında yapıştırma işinde o bahsettiğim bir tutkal var.paketi 1 liraydı sanırım.suda tozda her türlü ortamda sağlamlığını denedim.düşünün ki iki demiri yapıştırıyorsunuz demiri zorluyorsunuz yapıştığı yerden değil biraz daha ilerisinden kopuyor öyle bir yapıştırıcı.ama korkum pvc yi eritipte şeklini bozması.o yüzden şekil bozukluğu yaşarsam mutlaka macun gerekecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2104C947D

aslında yapıştırma işinde o bahsettiğim bir tutkal var.paketi 1 liraydı sanırım.suda tozda her türlü ortamda sağlamlığını denedim.düşünün ki iki demiri yapıştırıyorsunuz demiri zorluyorsunuz yapıştığı yerden değil biraz daha ilerisinden kopuyor öyle bir yapıştırıcı.ama korkum pvc yi eritipte şeklini bozması.o yüzden şekil bozukluğu yaşarsam mutlaka macun gerekecek

Alıntıları Göster
    polyester macunu sağlam bir macundur polikor markasını öneririm eğer kullanıcaksanız dediğiniz gibi sarı bır renkdedir macun sertleşdiciside kırmızıdır fakat dondurucu cok az koymanız gerek yoksa donmaz ve 1 gun beklemenede gerek yok polyester macun cok kısa surede kurur bulunduğun ortamın sıcaklığına göre 20 derece gıbı bır sıcaklık ortamında 20-30 dk yeterlı olacakdır ve eğerkı cok çabuk kurutmaya karar verıp fön gibi seyler tutarsanız macun yanar tutmaz .) fakat tam olarak ne ıcın kullanacaını anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Rey Leon

polyester macunu sağlam bir macundur polikor markasını öneririm eğer kullanıcaksanız dediğiniz gibi sarı bır renkdedir macun sertleşdiciside kırmızıdır fakat dondurucu cok az koymanız gerek yoksa donmaz ve 1 gun beklemenede gerek yok polyester macun cok kısa surede kurur bulunduğun ortamın sıcaklığına göre 20 derece gıbı bır sıcaklık ortamında 20-30 dk yeterlı olacakdır ve eğerkı cok çabuk kurutmaya karar verıp fön gibi seyler tutarsanız macun yanar tutmaz .) fakat tam olarak ne ıcın kullanacaını anlamadım

Alıntıları Göster
    Camcıların kullandığı uhu rengindeki macunda tutabilir, adını tam olarak bilmiyorum ama camcılara sormak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karışma Bende

Camcıların kullandığı uhu rengindeki macunda tutabilir, adını tam olarak bilmiyorum ama camcılara sormak lazım.

Alıntıları Göster
    macun dediğin camcılarda olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: scbcab

macun dediğin camcılarda olması lazım

Alıntıları Göster
    Şu macundan bahsetmiyorum.

macun işi

Geçen kapıya cam taktırdım, tabancayla sıktı. Webcam kablosu yetse, resim eklicem.

Plastik gibi ilk sıkıldığında yumuşak 2-3 saat sonra donuyor gayet süper.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karışma Bende

Şu macundan bahsetmiyorum.

macun işi

Geçen kapıya cam taktırdım, tabancayla sıktı. Webcam kablosu yetse, resim eklicem.

Plastik gibi ilk sıkıldığında yumuşak 2-3 saat sonra donuyor gayet süper.

Alıntıları Göster
    dostum polyester macunu alıp uygula aşağı yukarı bütün malzemelerde etkili (metal,ahşap,plastik gibi) uygulamasıda gayet basit kutudan biraz al yanınada sertleştiricisinden birazcık koy ikisini harmanla sonra istediğin yere tatbik et 15-20 dakika sonra beyaz zımpara ile zımparala (180 veya 200 numara olabilir) su zımparası yaparsan çok uğraşırsın beyaz zımpara kuru yapılıyor ve gayet başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuruerhan -- 17 Nisan 2010; 12:37:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuruerhan

dostum polyester macunu alıp uygula aşağı yukarı bütün malzemelerde etkili (metal,ahşap,plastik gibi) uygulamasıda gayet basit kutudan biraz al yanınada sertleştiricisinden birazcık koy ikisini harmanla sonra istediğin yere tatbik et 15-20 dakika sonra beyaz zımpara ile zımparala (180 veya 200 numara olabilir) su zımparası yaparsan çok uğraşırsın beyaz zımpara kuru yapılıyor ve gayet başarılı.

Alıntıları Göster
    kardeş öncelikle şunu belirtmelıyımkı bu macun işinden bi kapoartacının anladığı kadar anlarım;
    ilk başta yapıştıracagın borular bırbırlerıne direk uc ucamı olacak eğer öle olucaksa üstüne koymuş oldugun macun çapta buyumeye sabeb olucak ıyıce zımparalayıp macunu kaldırırsanda yapıştırma konusunda bı etkısı olmayacak.Çapta herhangi bı buyume olmasın ıstıyorsan macunu borunun içinden çekebılırsın lakın bu şekılde uygulamakta , zımparalamakta zor olur ve macunu uygulayacagın yere ufak tefek tırtıklar macunun daha iyi tutuna bileceği yüzeyler açarsan daha verımlı bı sağlamlık elde etmiş olursun mesela bız ağacın uzerıne çekerken çivi çakardıkki tutunabılsın macun.Macunu sertleştırıcısıyle karıştırmak çok ınce bı ayrıntıdır örneğin çok az koyarsan ne kadar beklersen bekle kurumaz veya fazla koyarsan daha uygulamayı bıtırmeden elınde kurur ve macunu ziyan etmış olursun benım tavsıyem göz kararı olarak kullanıcagın macunun %3-5 i kadar sertleştirici kullan ve esas önemlı nokta karıştırmak macunla sertleştiriciyi ne kadar ıyı karıştırırsan o kadar çabuk ve sağlıklı bı sertleşme elde edersin yanı karıştırırken sertleştiricinin macunu her yerıne nüfuz etmesıne dıkkat et.

• Dostum bir türlü şu macun ve yapıştırma işini halledemedin . Boşa kürek çekiyorsun.ağız ağıza yapışacak malzemelerde çözüm lehim veya kaynak yapmaktır.Lehim senin işinde olmayacağına göre çıkar yol kaynak yapmaktır, yani ısıl işlemle birleştirmektir.Çünki bir malzemenin yapışması için yapışacak yeterli yüzey gerekir. ağız ağıza eklemede yapışacak yüzey kalınlığı 1-2 mm dir. bu nedenle yapıştırılamaz. polyester macun, bilumum yapıştırıcılar hatta padişah macunu bile iki boruyu ağız ağıza yapıştıramaz.İllede bu boruları eklemek istiyorsan kaynak yapmak zorundasın ,boru çapı büyükse boru kaynak makinesi kullanamazsın, çözüm sıcak hava tabancası kullanmaktır iki ucu uc uca getir.sıcak hava makinesi ile tercihan pvc kaynak tabancası ile uçları kaynat , sende kurtul...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

Dostum bir türlü şu macun ve yapıştırma işini halledemedin . Boşa kürek çekiyorsun.ağız ağıza yapışacak malzemelerde çözüm lehim veya kaynak yapmaktır.Lehim senin işinde olmayacağına göre çıkar yol kaynak yapmaktır, yani ısıl işlemle birleştirmektir.Çünki bir malzemenin yapışması için yapışacak yeterli yüzey gerekir. ağız ağıza eklemede yapışacak yüzey kalınlığı 1-2 mm dir. bu nedenle yapıştırılamaz. polyester macun, bilumum yapıştırıcılar hatta padişah macunu bile iki boruyu ağız ağıza yapıştıramaz.İllede bu boruları eklemek istiyorsan kaynak yapmak zorundasın ,boru çapı büyükse boru kaynak makinesi kullanamazsın, çözüm sıcak hava tabancası kullanmaktır iki ucu uc uca getir.sıcak hava makinesi ile tercihan pvc kaynak tabancası ile uçları kaynat , sende kurtul...
    Plastik boruyumu kaynak yapacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PIA

Plastik boruyumu kaynak yapacak ?

evet dostum plastik boruya kaynak yapacak!!!

küçük çaplı pvc boruları kaynatmak için kullanılan bir pvc kaynak makinesi
    [image]
     macun işi
    [/image]

büyük çaplı pvc boru ve pvc levhaları kaynatmak için kullanılan bir sıcak hava üflemeli kaynak mainesi
    [image
     macun işi
    ][/image]

• quote:

hocam o yapıştırıcının adı ne ki
    bilmek lazım böyle şeyleri, bir gün lazım oluverir
    şimdiden teşekkürler
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

quote:

hocam o yapıştırıcının adı ne ki
    bilmek lazım böyle şeyleri, bir gün lazım oluverir
    şimdiden teşekkürler
    kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Çelik macunu aldım. Plastiğe tutmaz dedi boyacı ama aldım. Yanında serteştirici de var da ben şimdi bunu uygularken pürüzsüz olsun diye elimle yapmak zorundayım. Kısacası sorun oluşturur mu sertleştirici ile karıştırıp elimle sürsem ? Yoksa nasıl sürerim

Bu arada direk uçtan macun tutmaz denmiş. Benimde çok fazla bir alanım yok. En fazla 0.5 cm plastiğin üzerine çıkabilirim Kare bir delik açtım kaza ile Onunda 1 cm üzerinde zaten aparatlar var. Kısacası 0.5cm çıkabilirim yukarı. O karenin ortasından plastik boru geçirip öyle macunlamak istiyorum. Acaba tutar mı bu kadar kısa alanda Yoksa neler yapmalıyım

Resmi ekledim işte burası

Bunun ortasındaki yuvarlak boruyu macunlayıp şekil vermem gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BEF0F32F -- 22 Nisan 2010; 15:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8BEF0F32F

Çelik macunu aldım. Plastiğe tutmaz dedi boyacı ama aldım. Yanında serteştirici de var da ben şimdi bunu uygularken pürüzsüz olsun diye elimle yapmak zorundayım. Kısacası sorun oluşturur mu sertleştirici ile karıştırıp elimle sürsem ? Yoksa nasıl sürerim

Bu arada direk uçtan macun tutmaz denmiş. Benimde çok fazla bir alanım yok. En fazla 0.5 cm plastiğin üzerine çıkabilirim Kare bir delik açtım kaza ile Onunda 1 cm üzerinde zaten aparatlar var. Kısacası 0.5cm çıkabilirim yukarı. O karenin ortasından plastik boru geçirip öyle macunlamak istiyorum. Acaba tutar mı bu kadar kısa alanda Yoksa neler yapmalıyım

Resmi ekledim işte burası

Bunun ortasındaki yuvarlak boruyu macunlayıp şekil vermem gerekiyor

Alıntıları Göster
    yukarı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.