Şimdi Ara

Macbookta hangisi daha mantikli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakin bir vakte kadar macbook almayi dusunuyorum. Ama hangi model alacagima bir turlu karar veremedim. Kullanim amacim grafik tasarim ogrenmek istiyorum, hazir ogrenmisken mac os isletim sisteminide ogrenmek. Fazla oyun oynamam, oynasamda online turu oyunlar oynarim (KO, WOW tarzi) . Bilgisayari genellikle chat, film, arastirma araci olarak kullaniyorum. Bana uygun, grafik tasariminda sorun cikartmayacak model hangisi olur? F/P olarak hangisi makul olur?

    Macbook MB466

    Intel P7350 2.0GHZ L2 3MB
    2x1GB DDR3 1066MHZ
    160GB SATA 5400RPM
    NVIDIA 9400M DDR3 256MB
    13.3INCH 1280x800

    1300 dolar
    --------------------------------------------------------
    Macbook MB467

    Intel P8600 2.4GHZ L2 3MB
    2x1GB DDR3 1066MHZ
    250GB SATA 5400RPM
    NVIDIA 9400M DDR3 256MB
    13.3INCH 1280x800
    klavye aydinlatma

    1650 dolar
    ---------------------------------------------------------
    Macbook Pro MB470

    Intel P8600 2.4GHZ L2 3MB
    2x1GB DDR3 1066MHZ
    250GB SATA 5400RPM
    NVIDIA 9400M 256MB + 9600GT DDR3 256MB
    15.4INCH 1440x900
    klavye aydinlatma

    2000 dolar







  • Macbook Pro
  • Cevabin sizden gelecegini biliyordum :) Apple bolumunu bir siz yasatiyorsunuz. Tesekkur ederim.

    Neden macbook pro tercih etmem gerektigini soyleyebilirmisiniz?

    Her yoruma acigimdir.
  • Film izlediğini, grafik işleri ile uğraştığını söyledin. Hem ekranı büyük, hem de grafik kartı güçlü. Pil ömrü de daha uzun. Ama RAM'ini mümkünse 4GB olarak al. PS, AI gibi yazılımlarla uğraşıyorsan çok işine yarar. Normalde ortalama 2GB RAM yiyorlar, bir de diğer programların açık olduğunu hesaba katarsan 4GB artık optimum gereksinimi karşılar.


    Ha tabi evde ayrıca her şeyini yapabildiğin bir ana bilgisayarın var ve bunu daha çok taşınabilir olması nedeniyle işlerini her yerde yapabilmek için almayı düşünüyorsan, direk yeni Aluminyum Macbooklardan al. Ama evdeyken 15”lik Macbook Pro ve bir adet büyük harici monitör, mesela Apple Cinema Display ile kullanırsan, normal masaüstü bilgisayarları hiç aramazsın...
  • Cok tesekkur ederim bilgileriniz icin , yorumunuz karar vermemde buyuk yardimci oldu.

    butceyi zorlayacam anlasilan. macbook mb467 isimi gormez mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunTi -- 11 Şubat 2009; 1:27:49 >
  • Sadece fikrimi söyledim. O da görür ama 4GB RAM tavriyemi ciddiye al. Mesela, bendeki Macbook 720p HD videoları sorunsuz oynatabiliyor ama 1080p HD videoları sorunsuz gösteremiyor çünkü Intel X3100 onboard ekran kartı buna yetmiyor. Yeni Macbook'daki NVIDIA 9400 1080p HD videoları bile sorunsuz oynatabiliyor. Macbook almayı tercih edersen de, ekranın ufak olma sorununu da başka bir büyük monitör bağlayarak halledebilirsin evinde film izlemek için ve grafik işlerin için.


    Bir de biz yani Mac kullanıcıları genelde ”Macbook MB467” ya da ”Intel P8600” gibi seri numaraları kullanmayız. Bunlar zaten bilinen şeyler ve bu tavsiye isteğini bu konuyu bilenler cevaplar. Direk Macbook ya da Macbook Pro neslini, RAM'ini ve ekran kartını belirtmen yeterli... ;)

    Örnek:

    Aluminyum Macbook 2.4Ghz, 2GB 1066Mhz RAM, NVIDIA 9400M
  • Anladim, zaten bir masaustu bilgisayara sahibim, genellikle islerimi masaustu bilgisayarinda goruyorum. Grafik tasarimina yeni baslayacam, okuldan bazi dersler ayarladim, laptopun olursa iyi olur dediler, o yuzden aliyorum. Zaten grafik tasarim alanim degil, sadece ilgim oldugu icin ogrenmek istiyorum. Macbook Pro alma imkanim var ama butceyi hayli bir zorlamam gerek, o yuzden 2.4ghz Aluminyum Macbook butceme daha uygun. Eger yeterliyse Aluminyum Macbook 2.4ghz + 4GB ram almak istiyorum.

    Bu kadar hizli cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. Bana cok yardimci oldunuz. Apple Care i garanti bitimine yakin alirsam aktif etme olanagim varmi? bunu biliyormusunuz?
  • Türkiye'de garantisinin geçerli olması için öncelikle faturalı olarak almalısınız Mac'inizi. Ancak AppleCare konusunda net bir bilgim yok. Bunu Bilkom'a telefon açıp sormanız işinizi daha garantiye alır. Benim bildiğim kadarı ile aldığınız Mac ve AppleCare, aynı faturada olmalı. Tabi aslında Apple şirket politikasında, garanti söz konusu olduğunda faturaya bile ihtiyaç yok, seri no yetiyor ama burada zorluk çıkartıyorlar bilinçli bir şekilde. Malum fiyatlar çok şişik burada. Bu yüzden bir şekilde bu zorluklarla buradan almaya mecbur hale sokmaya çalışıyorlar fiyatları indireceklerine. Kimse de zaten şikayet falan etmiyor ABD'deki Apple merkeze. Aslında herkes bir mail yazsa tepki anlaşılır ama neyse...
  • Anladim, bugun Macbook bakmaya gittim. 13.3 inch cidden kucukmus, ben gene macbook pro almaya calisayim, eger parayi denk getiremezsem mecbur 13.3 alicam, kismet. bilgileriniz icin tesekkur ederim.
  • secim tamamen butcenize kaliyor, paraniz varsa tabiki macbook pro. emin olun hangi programi kullanirsaniz kullanin islem basina en fazla 20-30 saniye kaybedersiniz. laptop uzerinden para kazanmadiginiz varsayarak bu da buyutulecek bir kayip degil. dolayisiyla ucuz olani tercih etmeniz cuzdaninizi rahatlatir.

    +bakunin 1080p ornegi vermis ama 1080 p video oynatabilse ne olur oynatmasa ne olur, macbook alsa ekran cozunurlugu 1280*800, pro alirsa 1440*900 ekran zaten full hd'yi karsilamiyor ki. 1080 p oynatabilmesi kriter degil hocam.

    +
    macdunyasi.com forumunda selcuk diye biri satiyor, artik fatura da vermeye baslamis, aklinizda olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brave5213

    +bakunin 1080p ornegi vermis ama 1080 p video oynatabilse ne olur oynatmasa ne olur, macbook alsa ekran cozunurlugu 1280*800, pro alirsa 1440*900 ekran zaten full hd'yi karsilamiyor ki. 1080 p oynatabilmesi kriter degil hocam.

    +
    macdunyasi.com forumunda selcuk diye biri satiyor, artik fatura da vermeye baslamis, aklinizda olsun.




    Belki senin ilgi alanına girmiyor olabilir ancak başkaları Macbook'u HDTVlerine bağlayıp 1080p filmler izlemek isteyebilir. Ya da harici bir monitör bağlayarak. Yeni ekranının mevcut çözünürlük çıkışı değil, toplam grafik performansı önemli. Tabi bu sadece video da değil, oyunlar için de geçerli. Eskiden ancak Macbook Prolardan bu yüksek kalitede video çıkışı alınabiliyordu ve fiyat olarak da malum biraz fazla. Ama artık yeni NVIDIA'lı Macbook modelleri, fiyatları uygun olmasına rağmen daha iyi performans sağlıyor yüksek kalitede videolar için.

    Kısaca benim burada bahsettiğim 1280x800 piksel bir ekrandan 1920x1200 ya da 1920x1080 piksellik bir çıkış alabilme olayı değil, zaten olamaz. Minidisplay Port'tan bu çıkışı native olarak alabiliyor musun ona bak...



    quote:

    Orjinalden alıntı: brave5213

    secim tamamen butcenize kaliyor, paraniz varsa tabiki macbook pro. emin olun hangi programi kullanirsaniz kullanin islem basina en fazla 20-30 saniye kaybedersiniz. laptop uzerinden para kazanmadiginiz varsayarak bu da buyutulecek bir kayip degil. dolayisiyla ucuz olani tercih etmeniz cuzdaninizi rahatlatir.


    Ayrıca burada bir hata da olmuş sanrıım. Hangi programı kullanırsanız kullanın lafı çok genel bir deyim olmuş. Yeni Macbook'a eğer kullanılması düşünülen programlara göre kafi derecede RAM takılırsa, o zaman bu gecikme sorunları her programda yaşanmaz ve yeteri kadar ön bellek olduğu için bu gecikmeyi ancak grafik işlemciye bağlayabiliriz. Onboard NVIDIA'lı Macbook şu an için piyasadaki giriş seviyesi taşınabilir diğer Intel X3100 onboard ekran kartlı notebook modellerinden grafik işleme yeteneği olarak daha üstündür.




  • valla suan icin hdtv'ye falan baglanamiyor, baglansa ben baglardim ama nerde mini display port-hdmi aparati? arti cikacak olan aparat sesi iletecek mi?
    + display portda yanilmiyorsam dolby de tasinmiyor, dolayisiyla hdtvye baglamanin cok bir getirisi yok.

    arkadas bu konuyu actigina gore ortalama bir bilgisayar kullanicisi demek, oyle olmasaydi sormazdi. yani internete giren, rapidden dizi indiren , word excel ne bileyim bu tip seyler uzerinden bilgisayara ihtiyac duydugundan macbook pro ile macbook arasindaki fiyat farkina degecek bir kazanc elde edecegini dusunmuyorum arkadasin.

    onun icin de secim sadece onun butcesine kaliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave5213 -- 14 Şubat 2009; 20:23:27 >
  • İlk olarak şu habere bir göz atmanı rice ederim.

    Bunun dışında ”DVI - HDMI” kablo diye bişey icat etmiş atalarımız. Daha önceki Macbooklardaki ”Mini DVI to DVI” dönüştürücüsünü alıp nasıl ”DVI - HDMI” kablo olarak bağlayabiliyorsak HDTV'ye, yeni Macbook'a da Mini DisplayPort - DVI dönüştürücü ile bağlayabiliyoruz. Arkadaşım bu şekilde yeni Macbook'unu HDTV'sine bağlıyor. Kısaca değişen bişey yok.

    Şimdi daha önce DVI ile HDTV'ye bağladığımızda sesi nasıl iletiyorduk? Öyle bişey yoktu. O çıkış görüntü almak için. Apple bunun için sürücü çıkartırsa, bu da bir artı olmuş olur. Burada Dolby Digital'den bahsediyorsun. Bağlarsın optik kablo ile ev sinema sistemine, alırsın ister Dolby Digital, ister DTS, ister THX sesi kayıpsız olarak. Sanki HDTV'nin stereo hoparlörlerinden Dolby Digital 5.1 çıkışı alınıyor da. ”Bilgisayarı HDTV'ye bağlamanın bir getirisi yok” lafının anlamını ben anlayamadım ama umarım diğer tüm HDTV'sine bilgisayarını bağlayıp HD dizilerini, filmlerini izleyenler buna cevap verir.

    Çözüm yok diye bişey yok. Sadece çözmek istemiyorsan çözüm olmaz. Çok enteresan bu tür şeyleri bir Mac kullanıcısından duymak...


    Halen bir anlamı olmadığını iddia ediyorsan aşağıda linkini verdiğim siteden, Mac Mini, iMac, Macbook ve diğer Macleri ile oluşturulan ev sineması resimlerine bir göz atabilirsin. Onlarda Mini DisplayPort da yok. Daha önce de yoktu. Ama demek ki bir anlamı varmış bağlamanın. Hatta bilgisayar ile oluşturulan bir ev sineması sisteminden, daha doğrusu bir ev Media Center sisteminden daha iyisi yoktur...

    http://www.123macmini.com/

    Kısaca yeni Macbook'u HDTV'ye bağlayabiliriz... Hem de çok güzel bağlarız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 15 Şubat 2009; 1:54:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

    İlk olarak şu habere bir göz atmanı rice ederim.
    Bunun dışında ”DVI - HDMI” kablo diye bişey icat etmiş atalarımız. Daha önceki Macbooklardaki ”Mini DVI to DVI” dönüştürücüsünü alıp nasıl ”DVI - HDMI” kablo olarak bağlayabiliyorsak HDTV'ye, yeni Macbook'a da Mini DisplayPort - DVI dönüştürücü ile bağlayabiliyoruz. Arkadaşım bu şekilde yeni Macbook'unu HDTV'sine bağlıyor. Kısaca değişen bişey yok.
    Şimdi daha önce DVI ile HDTV'ye bağladığımızda sesi nasıl iletiyorduk? Öyle bişey yoktu. O çıkış görüntü almak için. Apple bunun için sürücü çıkartırsa, bu da bir artı olmuş olur. Burada Dolby Digital'den bahsediyorsun. Bağlarsın optik kablo ile ev sinema sistemine, alırsın ister Dolby Digital, ister DTS, ister THX sesi kayıpsız olarak. Sanki HDTV'nin stereo hoparlörlerinden Dolby Digital 5.1 çıkışı alınıyor da. ”Bilgisayarı HDTV'ye bağlamanın bir getirisi yok” lafının anlamını ben anlayamadım ama umarım diğer tüm HDTV'sine bilgisayarını bağlayıp HD dizilerini, filmlerini izleyenler buna cevap verir.
    Çözüm yok diye bişey yok. Sadece çözmek istemiyorsan çözüm olmaz. Çok enteresan bu tür şeyleri bir Mac kullanıcısından duymak...
    Halen bir anlamı olmadığını iddia ediyorsan aşağıda linkini verdiğim siteden, Mac Mini, iMac, Macbook ve diğer Macleri ile oluşturulan ev sineması resimlerine bir göz atabilirsin. Onlarda Mini DisplayPort da yok. Daha önce de yoktu. Ama demek ki bir anlamı varmış bağlamanın. Hatta bilgisayar ile oluşturulan bir ev sineması sisteminden, daha doğrusu bir ev Media Center sisteminden daha iyisi yoktur...
    http://www.123macmini.com/
    Kısaca yeni Macbook'u HDTV'ye bağlayabiliriz... Hem de çok güzel bağlarız...


    goruntu icin ayri ses icin ayri kablo ile ugrasamam, televizyonumun yanimda masaustu bir makinem var , hdmi cikisli bir ekran kartim da var, butun mkv avi filmlerimi rahatlikla izliyorum. keske diyorum minidisplayport-hdmi olsa da rahatlasam.
    + emin ol eger apple ses icin surucu yazsaydi kendi adaptorunu de piyasaya surerdi (150$ ++ ?)

    neyse ...

    YunTi hangi makineye karar verdin?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: brave5213

    YunTi hangi makineye karar verdin?


    http://forum.donanimhaber.com/m_29799508/tm.htm

    Ayrıca bence ortalama bir kullanıcı olarak hitap edilen kitle de elbette Mikhail Bakunin'in dediği gibi MacBook'unu HD bir LCD'ye bağlayıp film izlemek isteyebilir. Siz demişsiniz benim ayrı kasam var LCD'ye bağlı, MacBook'umun HD oynatabilmesine ne gerek var.. Fakat bence burda söyledikleriniz biraz çelişiyor. Çünkü ortalama bir kullanıcı olarak hitap ettiğiniz kitle özellikle masaüstünde kalabalık istemiyorsa ve öğrenciyse parasıyla aldığı bir dizüstü bilgisayarın F/P olarak maximum olmasını ister ve ihtiyaçlarını maximum oranda karşılanmasını bekler. Çünkü bütçesi kısıtlı olan öğrenci bir kimsenin (benim gibi), extradan HD Film oynatabilmek için bir Blu-Ray Player alma ya da sadece 1080p film izleyebilmek için gereksiz bir kasa toplama arayışı gibi bir lüksü olmayabilir diye düşünüyorum, bilmiyorum yanlış mı.. Yine ayrıca yer konusu da burda devreye giriyor. Evde yer var mıdır nedir ne değildir? Ben mesela kalabalıktan hoşlanmayan birisi olarak 1 LCD ve 1 Notebook ile her işimi halletmeyi yeğlerim. Yanlış anlamayın siz de doğru diyorsunuz. MacBook Pro tabii ki tuzluya çıkacak hele 4Gb RAM olayı katleder bütçeyi fakat 4Gb a gerek olmadığını düşünüyorum zaten o kadar çok ağır mühendislik uygulamaları kullanılmıyorsa. Dolayısıyla ben parayı denkleştirip 9600GT li bi Pro almayi isterim. Nitekim buna da çalışıyorum zaten. Film de izler, 1 yıl falan da oyunumu oynarım o ara para denkleştirir PS3 çakarım gibi düşünüyorum, yine bilmiyorum yanlış mı..

    Not : Pro seçmemin en büyük nedeni de 15" olmasıdır lakin 13" çok ufak geliyor bana..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [S]aint -- 16 Şubat 2009; 21:23:47 >




  • Beyaz Macbook 2.1 4Gb Ram ile 1080p mkv dosyalarını sorun olmadan 1080p çıkıştan seyredebiliyorum. Bilginize sunulur
  • Ben de zaten parayı denkleştiremezsen 4Gb lık bi beyaz almayı düşünüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dreampowder

    Beyaz Macbook 2.1 4Gb Ram ile 1080p mkv dosyalarını sorun olmadan 1080p çıkıştan seyredebiliyorum. Bilginize sunulur


    aynen bende de aynı 2.1 4gb ramli macbook'umu 1080p cıkısla hdmı baglantı ile plazmadan izleyebiliyorum hic kasma olmadan
    sesi de kulaklık cıkısından optik alıyorum...
    ayrıca grafik isleriylede ugrasıyorum PS CS4 kurana kadar hicbir sıkıntım yoktu ama CS4 te ozellikle flash programında kasılma oluyor...
  • Macbook aluminyum P8600, geforce 9400m, 250gb hdd, olani aldim. Genel anlamda memnunum, tasinabilirlik yuksek, cok rahat bir yerlere getirip goturebiliyorum. Benim icin tek s1k1nti ekrani oldu, 13.3 cok kucuk olmasa da bana hitap etmiyor. Hayatimda 15 inch ten ufak monitor kullanmadim. genel anlamda buyuk monitorleri daha cok seviyorum.

    Yurtdisinda yasiyorum, cihaz 1625 dolara denk geldi, yaninda bir cok aksesuar verdiler, klavye koruma, klavye alti yapistirma, ekran korumasi, canta vs, cihaz amerikadan gelmis, faturasi yok, yaninda fis tarzinda birsey verdiler, garantide problem olmayacagini soylediler, problem olursa ilgilenceklerini soylediler. Zaten bir sure daha yurtdisinda kalacam, simdilik garantide bir problem yok.

    1080p film fazla seyretmiyorum, cunku burda seyredecek televizyonum yok bir sure daha 1080p film ilgi alanimda olmayacak, ilerde zaten Macbook pro falan alirim, belki ilerde HDMI cikislisida cikar, tam yerini bulmus olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.