Şimdi Ara

@@@ macbook vs sony vaio ACİL YARDIMMM @@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler şuan amerikadayım yarın bu işi bitirmem lazım.önceden sony vaio heveslisi olan ben macbook aklıma düşünce dönüp bakmaz oldum.alacağım vaio 700 750 dolar civarında.macbook ise öğrenci indirimi ile 950 ye alacağım.

ben bilgisayarı kasan oyun oynamam sadece günlük kullanım için; internet,download,film izlemek,msn falan filan için istiyorum.ayrıca sorunsuz bi alet olmalı.macbook un tek sıkan tarafı yabancı olmamın getirdiği korku birde 250 dolar daha verip apple care alamayacağım için acaba 1 yıllık garanti bana yetermi sorunsalı.

TEŞEKKÜR EDERİM.

• Yeni macbook kullanıcısıyım. Alışman 1 hafta sürmez ve sana şöyle söyliyeyim. Yok böyle bir rahatlık kesinlikle macbook öneririm. Çok stabil bir işletim sistemi var. Herşey elinin altında ayrıca Trackpad inanılmaz kullanışlı. Bence hiç pişman olmazsın aldıktan sonra.
  • çok teşekkür ederim arkadaşım yardımın için.başka neler söyleyebilirsin peki beni böyle gaza getirecek şekilde?? :D
  • Malzeme kalitesi, ekranı, stabilitesi ve aylarca format atmamanın rahatlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur
    Herkesin aklında Mac sistemi Windows sisteminden çok mu farklı alışabilirmiyim, programlarını bulabilirmiyim, uyum sorunu yaşarmıyım soruları beliriyor. ama bunlardan önce herkes tasarımına ve malzeme kalitesine bir aşık oluyor... Açıkça söylemek gerekirse, EVET Windows sistemlerinden çok farklı. Program kaynakları Windows kadar değil... Ama Sınırsız internet kullanabildiğinz bu zamanda Mac OsX için program bulmak hiç te zor olmasa gerek. yeter ki aramasını bilelim.

Kullanım kolaylığı olarak, alışıldıktan sonra Windows tan çok daha kullanışlı ve stabil işletim sistemi olan MacOsX i kullanan bu laptoplar, hem güç tasarrufu olarak hemde performans olarak gerçekten üst seviyedeler. zira 25 sn de açılıp 3-4 sn de kapanabiliyorlar. Yine de br dsk bölümünde Windows kurmak için Bootcamp isimli program da bulunmakta.

Aslında anlatacak o kadar çok şey var ki.. Bu ürün inceleme değil yeni başlayanlara klavuz niteliğinde olacağı için buraları kısa kesiyorum :)

Öncelikle belirtelim, MacBook'unuz işletim sistemininv erdiği bir avantaj olarak Virüs vs nedir bilmiyor. içi ağzına kadar virüs dolu olan bir flash disk takın, gayet sakin açıyor ve hiçbirisi bilgisayarınıza bulaşmıyor bulaşamıyor. öyle tip tip bakıyorlar "bura nere yaw" gibisinden. Ama bootcamp aracılığı ile Windows kurarsanız sonra tabiki o sisteme bir virüs koruması kurmanız gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: usuph
    Arkadaşım virustur, trojandır, sistem çökmesidir bunlar windows için bahsi geçen kelimelerdir bunu söyliyim önce :). Artık bir Mac Os X kullanıcısı olarak bu sözcükleri hafızandan sil :). Zira artık bu tip problemlerin olmayacak. Virusler sistemlerdeki boşluklardan yararlanılarak yazılan ve bilgisayara zarar gösteren yazılımlardır fakat Mac virus yazılımına kapalı bir sistemdir kısaca sistem açığı min. düzeydedir diyebiliriz. Şimdi soğuk bi espri yapasım geldi :). Kaspersky mi ? Karspersky ne arar la Mac'te ? :D
    Mac için virus bulunmadığı için antivirus programı yoktur, gerekte yoktur zaten, için rahat gönlün ferah olsun kardeşim. İlla antivirus kurasın geliyorsa (çünkü yılların yarattığı bi alışkanlık olmuştur artık bu durum) bootcamp ile windows kur bi de üstüne kaspersky'e para bayıl :).

quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur
    Cidden ama insan kullaninca verdigi parayi unutuyor... bazen bazi urunler alirsiniz verdiginiz para gelir hep akliniza iciniz acir vs... Bu urun oyle degil. Kapi gibi Tapu gibi :D

quote:

Orijinalden alıntı: cagdasoneren
    Hoş gerçekten özelliklerini ve kullanmasını bilen biri size oturup 1 saatte çok daha kolayca kullanmasınıda öğretebilir.

Vesaire, vesaire...

• Ben olsam 200$ daha üzerine ekleyip mbp13" almak isterdim. 2gb ram bence ilerisi için biraz az.
    Ama paranız ancak mb'a yetiyorsa onu alın. Ileride 500gb 7200rpm hdd ve 4gb ram ile upgrade eder gayet performanslı kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Ben olsam 200$ daha üzerine ekleyip mbp13" almak isterdim. 2gb ram bence ilerisi için biraz az.
    Ama paranız ancak mb'a yetiyorsa onu alın. Ileride 500gb 7200rpm hdd ve 4gb ram ile upgrade eder gayet performanslı kullanırsınız.

Gelecek için SSD daha mantıklı bir yatırım olur, HDD lerin zamanı geçiyor yavaş yavaş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Ben olsam 200$ daha üzerine ekleyip mbp13" almak isterdim. 2gb ram bence ilerisi için biraz az.

Gelecek için SSD daha mantıklı bir yatırım olur, HDD lerin zamanı geçiyor yavaş yavaş

Ssd için şimdilik para bağlamak mantıklı değil.
    500gb 7200rpm hdd alıp tatminkar bir performansla ssdlerin ucuzlamasını beklemek daha ekonomik olur.
    2-3 sene sonra zaten en az yarı fiyatına düşer fiyatları.
    Ha ben bu hızı şimdiden yaşarım para da sorun değil denirse o ayrı.

• İleride diye belirttiğiniz için öyle dedim. Ben de beklemedeyim yoksa şu an, fiyatlar düşünce alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buckethead® -- 7 Ağustos 2010; 12:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®
    İleride diye belirttiğiniz için öyle dedim. Ben de beklemedeyim yoksa şu an, fiyatlar düşünce alacağım.

Insan düşündüğünü iyi yazmayınca böyle yanlış anlaşılabiliyor(kendimi kastediyorum).
    Ben alıp gelince 2-3 ay sonra filan gibi kısa bir periyodu düşünmüştüm. Ileride den kastım oydu aslında. Ama ben iyi anlatamayınca dışarıdan 1-2 yıl gibi anlaşılması doğal tabii
    Neyse arkadaşa tekrar macbook tavsiye ediyorum. Işi internete girmek, yazı yazmak, ufak grafik çalışmaları yapmak prog. yazmak ve arada pes gibi hafif oyunları oynamaksa 25 sn.de açılıp 5-6 sn.de kapanan, 10 saat pil ömürlü, stabil ve hızlı bir bilgisayar almak varken vaio almaya değmez.

• MBP arti magic mouse arti remote control cillop gibi
  • Bir sonraki aşama olsada bende 22'' veya 24'' monitör tavsiye ederim evde büyük bir monitörde böyle bir rahat işletim sisteminin rahatlığına doyum olmaz o zaman. 1080p olursa monitör tek kelimeyle harika olur. Magic mouse ve wireless klavyeyide tavsiye ederim tabi bunlar masraf ama çokta değil aslında özellikle 2.el 22'lik bir monitör çok para değil 2.el formunda ama mouse klavye ikilisini 300'e anca alırsın burda o yüzden onlarıda düşünüyorsan mutlaka ordan al ilerde pişman olma.

Bir önerim daha olacak mutlaka speck ya da incase plastik geçirmeli koruyucu al macbook pro'na Türkiye'de bulamazsın çok pişman olursun. Ben kendim almıştım 30-40$ birşeydi hala macbookpro'da tek bir çizik bile yok hemde kafana göre istediğin yere koy ıslak toz vb herşeyden %100 koruma sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.